Utisci sa Sajma kozmetike

4/09/2012


Drage naše,
iza nas je ostala uzbudljiva nedelja, prepuna raznovrsnih dešavanja u našem glavnom gradu. Pored Fashion week-a koji je bio u centru pažnje,za vikend je održan i Sajam kozmetike. I kao što smo obećale u jednom od prethodnih postova, prenosimo Vam utiske sa prolećnog Sajma. Ako ste bili sprečeni i niste mogli da prošetate, mi smo tu za Vas da nadoknadimo i prikažemo šta je to što je nama bilo zanimljivo.     

                       

I ovaj prolećni sajam, obeležile su mnogobrojna predavanja,prezentacije u vezi novih tehnika i inovacija za kozmetiku, kao i takmičenja u Frizerijadi, Nail art-u, Body art-u... Čitav Sajam prepun izlagača sa različitim artiklima i različitim cenama. Imamo zamerku na pojedine izlagače,brendove i ako dobri na glasu, pored korektnih cena, nisu imali proizvode novije proizvodnje, već su npr. neki lakovi izgledali staro. Ono što je nama privuklo pažnju jeste štand vezan za popularni, airbrush, kao i nova tehnika izrade različitih šablona za nokte akademije „Magnetic“, brenda "Minx", čije je zaštitno lice i njihova „mušterija“ popularna pevačica Seka Aleksić i moram Vam reći da izvanredno rade svoj posao. Nalaze se u Despota Đurđa 10, nadogradnja noktiju košta 2.000din.
                                         

Nanošenje pudera, Airbrush tehnikom
                                               
Magnetic nails
                                                                   
Magnetic nails

Najviše je bilo artikala vezano za nokte, od četkica za nanošenje gela, preko turpija, lakova i prateće opreme za salone. Jedna od poznatih marki „O•P•I“ koji su na svom štandu prodavali lakove od 500din. Takođe, jedni od poznatih Essie, China glaze, od 380 do 700din. Možete ih pronaći u T.C. Piramida. Pored toga bilo je dosta izlagača za negu kose, od „Revlona“ do Italijanskog „Alfaparfa“, i nepoznatih proizvođača šampona, u litarskim pakovanjima čija je cena varirala od 350 do 1.700 din. Tu je i poznati brend maski za kosu, Serical, o kome smo pisale u prethodnom postu, čija je cena bila 300 din. Profesionalne četke za feniranje, pa tako i one obične,koštale su od 350 do 2.800din., vikleri različitih širina i pakovanja koštali su od 100 i nešto do 400din.,a profesionalni fenovi, stajleri, prese od 3.500 do 9.000din.


Štand Alfaparf
OPI lak za 500din.
China glaze lakovi
Essie lakovi

Pored njih pažnju nam je privukao i Turski štand sa kozmetikom „Farmasi“, sa njihovim divnim sjajevima,senkama,eye liner-ima, lakovima... Cene su bile jako pristupačne i proizvodi su dobrog kvaliteta, pa tako sjajevi koštaju 500din. lakovi 100 din., kojima nisam mogla da odolim,kao što vidite na slici. Nažalost njih ne možete pronaći kod nas, jer nemaju uvoznike niti pretstavnike za naše tržište. Bilo je malo izlagača vezano za šminku, jedan od njih su naši proizvođači „Martinović“, studio „Martinia“. Kada smo videle njihove ruževe,prisetile smo se da su i naše mame koristile njihove proizvode,koštaju 240din. Oni proizvode scensku šminku,običnu,perike,veštačke trepavice... Pa tako,ako Vam je potrebno za neki maskenbal da izađete u punom sjaju, predlažemo Vam da ih posetite. Nalaze se u ulici, Vlajkovićeva 19.
Takođe jedan od Turskih izlagača bila je i kozmetika „Flormar“, koji proizvode različitu vrstu artikala,od ulja za skidanje šminke preko fenomenalnih paleti senki, do odličnih rumenila. Njihove cene su izrazito korektne, pa tako paleta senki staje 240 din. lakovi 100 din.,bronzeri 800 u velikim količinama. Njihove proizvode možete pronaći u Piramidi i T.C. Vidikovac. Tu je bilo i proizvođača iz nezaobilazne Kine, koji su imali proizvode od igle do lokomotive. Kod njih sam kupila četkice za senku, koštale su 70 din. pa tako da za tu cenu koliko izdrže, dobre su.

                                       


Flormar senke

Farmasi i Flormar lakovi
Četkice za senku
                                                                
Među raznim proizvođačima,kozmetičkih kuća i brendova, bili su i popularni make up umetnici. Jedan od štandova koje smo posetile, a u jednom od postova smo Vam obećale, jeste štand Italijanske šminke „Nico Baggio“, na kome se prezentovala profesionalna vizažistkinja, Tijana Avramović. Sa Tijanom smo se kratko družili, jer je bila u gužvi, pa smo tako iskoristile njenu kratku pauzu da se upoznamo,podelimo par saveta,uslikamo njene kreacije na divnim modelima i jednu od hostesa koja je želela da se prepusti njenim veštim rukama. Tijana je odnedavno, pokrenula svoju školu šminkanja koja se nalazi na Kanarevom brdu. Škola se sastoji od mini kursa koji traje 2 dana i na njemu se obučavate kako da šminkom istaknete svoju lepotu,vizuelno sakrijete nedostatke i našminkate sebe za sve prilike. Ako želite, da postanete profesionalni, tu je kurs u trajanju od tri meseca, gde učite razne stilove, scensku, večernju, oblike i korekcije. Sva pitanja vezana za školu,možete postaviti na njihovom FB profilu.

Tijanin rad na jednom od modela
                                             




Tijana Avramović i mi
                                                                   
                                                             
Nadamo se da smo uspeli da Vam dočaramo i prenesemo utiske sa Sajma,prezentujemo neke nove kozmetičke kuće,preporučimo nove marke... Sve u svemu, svi ovi napomenuti izlagači i ostali vezani za šminku, kao i za negu kose, imaju svoje zastupnike u T.C. Piramida.

P.S Od sada nas možete pratiti i na našoj FB stranici.

Do sledećeg posta, uživajte...

You Might Also Like

9 comments

  1. Ova Tijana je daleko od profi.sminkera, skoro sve radove koje stavlja na svoju stranicu uopste nisu njeni!!!!

    ОдговориИзбриши
  2. Pa zlih komentara uvek ima zar ne?! :-D

    ОдговориИзбриши
  3. Mnogo sam upucena u make up i rad make upa artista, i Tijana na fb stranici stavlja fotografije nekih lookova sa neta, korak po korak koje stavlja da su njeni,uopste nisu njeni, i kad je ljudi pitaju da li je to ona radila, ona uopste ne odgovori. I one fotke gde napise ocenite ovo takodje nije njeno, ko god je malo video slika po internetu skontao bi. Ja nemam nista licno protiv te zene, i zelim joj svu srecu u radu, ali neka se ne kiti tudjim perijem i neka ne vara ljude i neka se sama potrudi. I ne znam zasto mislite da su komentari zli ako neko kaze ono sto misli i sto je u ovom slucaju istina! Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  4. necu da zalazim kakav je tijana makeup artist posto ocigledno na fb starnici ne stavlja slike svog rada,uglavnom je sve sa neta a posebno forsira devojku koja ima svoj blog,ko prati tijaninu stranicu prepoznace po ocima ;) http://blogg.veckorevyn.com/hiilen/2012/04/06/minitutorial-pa-gardagens-bruna-ogon-sminkning/

    ОдговориИзбриши
  5. To da li Tijana postavlja svoje slike ili ne sasvim je njena stvar. Moze da radi sta hoce. Moze da uredjuje sopstvenu stranicu kako ona zeli. :)Mi smo pisale o njoj, sigurno ne zato sto mislimo lose o njoj i zamolicu vas da ne ostavljate ruzne komentare. Njene musterije/klijenti najbolje znaju kako ona radi. A Fejsbuk je Fejsbuk. Fejsbuk nije zivot, Fejsbuk je zabava. Pozdrav takodje

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. naravno da je zabava,ali ona na tom fejsbuku i nalazi svoje musterije i reklamira svoj 'rad' pa pretpostavljam da bi trebalo i da nam pokaze nesto svoje,nisu to zli i ruzni komentari samo predlozi i istina

      Избриши
  6. Jedna mala napomena u vezi fotografije sa AirBrush sminkanja. Ta fotografija nema veze sa brendom Magnetic niti bilo kojim drugim spomenutim u blog postu. To je fotografisano na standu studija MakeUp House koji jedini u Srbiji radi AirBrush sminkanje a vidim da se njihovo ime nigde ne spominje. Devojka koja je model na fotografiji zove se Mirela i radi u studiju kao stilista kose. Bilo bi profesionalno od Vas da, kada ste vec linkovali ka svima ostalima spomenutim u postu, linkujete i ka studija MakeUp House.

    Pozzz
    Marijana

    http://www.kurssminkanja.rs/index.html

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na informaciji! Izvinjavam se, jer tek sada vidim da sam gresku napravila, kada sam procitala sta sam napisala, malo sam se zanela, dugacak je post. :) Rad nas je odusevio, i zato sam zelela da stavim sliku uprkos tome sto nisam znala tacan naziv standa, jer sam flajer izgubila.
      Greska ce biti ispravljena.
      Pozdrav!

      Избриши

Subscribe