Nega kose: Mycoseb

3/25/2012

       
      Ne postoji osoba na svetu koja nije imala problema sa perutanjem kože glave, jos više u otkrivanju dobrog šampona koji ce u što kraćem vremenskom roku to ukloniti. Prepuno tržište, koje nas svakim danom ‘’zatrpava“ novim proizvodima u rešavanju ovog problema za koje nismo sigurni koje je tačno najbolje i koje nam odgovara. Šampon po pravilu, ne bi trebao da bude gust, jer u tom slučaju znači da je koncentrovan,zbog čega nam se i kosa češće masti. Tako da,kada kupujete šampon, odaberite onaj ređi,jer sadrži više vode i manje je koncentrovan. Ali vratimo se na problematiku zvanu u ovom slučaju ,perut i njegovom rešavanju. Ekstremniji slučajevi perutanja kože glave nisu izazvani uobičajenim "uklanjanjem" mrtvih ćelija, već najčešće preteranom masnoćom kože, nedostatkom određenog sastojka u ishrani, ili potencijalnim hormonskim disbalansom. U takvim slučajevima, dolazi do preterane produkcije gljivica poznatih kao Pityrosporum Ovale, koje potom potpomažu nastanak peruti. Uklanjanjem ove napasti, morate imati na umu da se problem ne može odmah rešiti, već je to dugotrajan proces izlečenja gljivica, za koje je potrebno otići kod dermatologa,a nekad taj problem možete i direktno rešiti kupovinom šampona u apoteci. Posle korišćenje raznih šampona,od onih jeftinijih do onih skupljih, svoj problem sam rešila šamponom Mycoseb, koji proizvodi – “Moja apoteka“. U apoteci mi  je preporučila apotekarka, zavisno od apoteke cena varira, ali nije skuplji više od 480 din. ,ja sam uzela za 430din. Nijedan šampon mi nije pomogao toliko kao on, upotrebu za ovaj šampon imate u upustvu koje morate pratiti da bi izlečili kožu glave,jer ovo je LEK, tri puta nedeljno ga nanosite na delove glave gde imate najviše peruti,a zatim posle mesec dana smanjite upotrebu na dva puta nedeljno. Šampon je mali, ali prilikom korišćenja vam ne treba mnogo da sipate, jer je redak i dobro peni. Posle pranja sa standardnim šamponom, nanesite Mycoseb i posle isperete. Pored ovog šampona čula sam da je dobar ,ali još nisam isprobala, za dubinsko pranje kose, Pantene Clarifying šampon! (čim istrošim  Schwarzkopf kupujem). Ovaj šampon je prilično dostupan i ima ga u mnogim supermarketima. U providnoj je bočici i na njemu piše da je "clarifying", košta isto kao i drugi Pantene šamponi. Ima oznaku da je za masnu kosu, ali ga u svrhu povremenog dubinskog pranja mogu koristiti osobe sa svim tipovima kose. Miris je prijatan, cena je korektna,a kosa je posle pranja lepršava i "škripava" pod prstima (što znači da je kosa čista i da su različite naslage laka, gela, silikona itd. skinute). Kao i veliki broj ovakvih šampona sadrži limunsku kiselinu koja povećava pH proizvoda (veći pH = šampon je agresivniji, ali takođe i bolje čisti).


Ono sto je važno znati u vezi pranja kose je :
1.) Svi šamponi su koncetrovani.
    Obavezno ih razblaziti sa vodom pre nanošenja.
2.) Uvek izabrati šampon u skladu sa tipom kose.
    Bez obzira na krajeve kose.
3.) Balzam odgovarajući u odnosu na krajeve,potrebe ili tip kose.
4.) Prati kosu isključivo mlakom vodom i truditi se što bolje isprati i ko moze da izdrži na kraju hladan mlaz.
    Na taj nači se sprečava isušivanje kose i na kraju dlaka se zatvara.Što bi značilo, zdraviji izgled kose.
5.) Odgovarajuća maska jednom nedeljno.
6.) Kao i odgovarajući stajling proizvodi u odnosu na tip kose.

* Teme treba prati, krajeve nikako ne gužvati i mrsiti.
* Laganim pokretima od temena ka krajevima.
* Fen ne sme da bude bliže od 20 cm. Izbegavati prese i sprave za kovrdžanje kose.
* Kosa će uvek biti  čista, negovana i zdravog izgleda.


Do sledećeg posta...

You Might Also Like

5 comments

  1. Администратор блога је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  2. Администратор блога је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  3. Ovaj šampon je izuzetno kvalitetan, izdašan ali i efikasanu borbi protiv peruti. Čak i najupornija perut se može potpuno odrstraniti redovnom upotrebom šampona. Hvala na korisnim informacijama.

    ОдговориИзбриши
  4. Mycoseb koristim dugi niz godina, ali ne zbog peruti, već zbog blažeg oblika saboreje koja (na žalost) ne može da se izleči, već samo zaleči. Na svu sreću, nemam onaj oblik kod koga gubite kosu. To je jedini šampon koji mi odgovara za problem koji imam. Toplo ga preporučujem svima,ali...on nema nikakvog dejstva ako se koristi sa drugim šamponima istovremeno. Naime, koristi se svaki drugi dan, drži na glavi najmanje 5 minuta i onda se ispere. Voda ne sme da bude pretopla i nikako posle njega koristiti maske, balzame, kreme za kosu i slično. Samo tako ćete se brzo i lako osloboditi peruti ili smiriti saboreju. To je moje iskustvo koje za sada daje rezultate. Veliki pozdrav !!! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Takodje imam blagi oblik saboreje, i slazem se da moze samo da zaleci, i prilikom njegovog koriscenja definitivno treba izbegavati koriscenje maski i regeneratora, sve dok se koza glave malo ne smiri. Hvala na podeljenoj informaciji!

      Избриши

Subscribe