Kreme protiv fleka: L'oreal "Youth Code Luminaze" i "Lala" by Mirjana

9/27/2012

Pre nego što počnem da predstavljam ove proizvode, u samom startu nagoveštavam da su ovo preparati namenjeni devojkama, damama.
Ono čime se kozmetičke kuće u poslednje vreme bave i šta užurbano proizvode, jesu kreme namenjene ženama i devojkama za izbeljivanje fleka i pega. Tamne fleke na koži odnosno hiperpigmentacija, mogu nastati usled hormonskog poremećaja, izlaganja previše suncu, solarijumima koje se najčešće ispoljavaju na čelu, obrazima, bradi i iznad gornje usne. Međutim, hiperpigmentacija ne nastaje samo usled direktnog višečasovnog izlaganja suncu, već i usled nakupljanja pigmenta koji je nastao od akni, ekcema ili nakon nanošenja parfema koji u kontaktu sa suncem, dovodi do pojave fototoksične reakcije i tako izazove tamne fleke na koži. Hiperpigmentacija kože se češće manifestuje kod žena, nego kod muskaraca, u toku trudnoće ili usled korišćenja kontraceptivnih pilula koje takođe mogu da izazovu ovaj problem. Ono što je bitno, ovo nije promena nastala nekim oboljenjem niti može da utiče na zdravlje, već je pre svega estetski problem. Osobe koje su tamnijeg tena, imaju veću verovatnoću za dobijanje tamnih fleka, jer su njihove ćelije za pigment aktivnije.


Ovo je bio jedan kraći uvod vezan za problematiku nastanka fleka, a sada se vraćamo na početak kako rešiti ovaj problem?
Lično ove kreme ne koristim jer još uvek nemam ovaj problem, ali vam prenosim utisake žena koje koriste ove kreme, koje ću u nastavku texta označiti sa:
*osoba A: koja ima tamniji ten, L'oreal-ovu kremu koristi od skora, a Lala kremu je duže vreme koristila
*osoba B: svetlijeg tena, i već duže vreme koristi Lala kremu
Nadam se da ću uspeti da prenesem njihove utiske, napraviti paralelu između ove dve kreme tako da možete sami da zaključite, ukoliko imate ovaj problem, za koju kremu da se opredelite i probate.

Počinjem sa L'oreal-ovom "Youth Code Luminize" kremom, koja se pre mesec i nešto dana, pojavila na našem tržištu.


Ova krema nalazi se u finoj, sivoj bočici, od 30 ml, koja sadrži pumpicu uz pomoć koje dozirate kremu onoliko koliko vam je potrebna. Krema je lagane texture, tečna je tako da vam omogućava da je lako razmažete na lice i vrat, te vam ne treba mnogo da je nanesete. Veoma je prijatnog mirisa, i ima sedefasto presijavanje, koje kada naneste na lice i razmažete se izgubi. Ova krema, kako kažu iz L'oreala, posle nedelju dana omogućava da fleke nestanu, a posle mesec dana koža postaje blistava, ujednačena i besprekornog izgleda. Ono na šta ima zamerku, osoba A koja ima fleke nastale od sunca, jeste to da ova krema prilikom nanošenja daje osećaj neke maske, kao da dobro ne upije ili nije dovoljno dobro zamešana. Takođe, ono što je primetila, u poslednje vreme joj se javljaju bubuljice u predelu obraza, sa kojima do sada nije imala problema.


Trenutno je ne nanosi često, jer joj ne odgovara, tako da se vratila na korišćenje Lala kreme. Ovu kremu nanosila je dve nedelje , ujutru i uveče i kaže da nije primetila neku veliku razliku, fleke na čelu su joj još uvek ostale i nisu izbledele, a koža joj jeste blistavija i svežija na izgled, mada uzmimo u obzir da ona redovno neguje lice. Inače koristila je i Colićevu kremu protiv fleka, koja joj i nije baš toliko pomogla, ali kaže da je solidna, lepo upije i nije teška.
Gde možete naći? Ovu kremu je uzela u Lilly-ju po ceni od 1500 din. Naravno, možete je naći u Dm-u i u svim bolje snabdevenim parfimerijama, apotekama.

"Lala" kremu koriste obe, već duže vreme. Jedna je njen konstantni korisnik već nekoliko god. dok druga kao što sam već navela, se vratila na njeno korišćenje. Ovu kremu proizvodi naša domaća kozmetička kuća "Mirjana" koja je ovu kremu lansirala na tržište još 1950. god. što retko koja od stranih kuća na glasu, mogu da se pohvale ovolikim stažom jednog proizvoda na tržištu. Naziv je dobila po cvetu Lali, koji je i glavni sastojak ove kreme. Ova krema sprečava stvaranje pega i fleka, kožčini elastičnom, glatkom i čistom.


Jednom sam je i ja probala, i moj lični utisak je da jako brzo upije, ima laganu texturu, što omogućava da se lako razmazuje. Osoba B koristi je već par godina, nanosi je na vrat i dekolte, gde su joj se u poslednje vreme stvorile fleke. Kako kaže, ovu kremu je koristila i za vreme dok je bila trudna i boju fleka joj je ublažila vremenom, a koža joj je svežija i čista, a sa tim se slaže i osoba A. Krema se proizvodi za noć i dan, u zavisnosti od toga kada želite da je naneste, jako je prijatnog mirisa i nalazi se u praktičnoj kutijici, koja vam može stati u neseser. Roze je boje, kremasta i da bi videli neki rezultat, morate je konstantno mazati i izbegavati direktnom izlaganju suncu, u protivnom pege ili fleke vremenom će se vratiti, bilo koju kremu da koristite.


Gde možete naći? U svim bolje snabdevenim parfimerijama, ili u ulici Tase Jovanovića 12, koja se nalazi na Banovom brdu, gde se nalazi i glavno predstavništvo ove kozmetike. Cena ove kreme je 120 i nešto dinara, možda je negde skuplja, negde jeftinija, ali i to nije mnogo u poređenju sa cenama krema renomiranih kozmetičkih kuća. Van granica naše zemlje, ovu kremu možete poručiti preko parfimerije Kristabell  , možete im poslati poruku na njihovoj FB stranici, a oni će vam izaći u susret i poslati na vašu kućnu adresu. Cena je ista, plaćate samo poštarinu. 

Mislim da već sada možete podvući crtu, i između kreme koja ima dobru reklamu i pakovanje i kreme koja je dugo opstala na tržištu i koja se i dalje koristi, proglasiti za pobednika "Lala" kremu.
Međutim, moramo da imamo na umu da svako od nas ima različiti tip kože i ten, da nam isti proizvodi ne odgovaraju, te tako na vama za kraj ostavljam izbor kreme koju želite da probate, jer možda će baš vama odgovarati "Youth Code Luminaze" krema.

L'oreal-ova krema i Lala krema nanesene u debljem sloju

Ono što još želim da podelim sa vama, jeste da fleke na koži, pored krema i kozmetičkih tretmana baziranih na hemijskim pilinzima, možete ublažiti i pomoću prirodnih sastojaka, kao što su peršun i krastavac.
Ukoliko imate ovaj problem, želela bih da čujem vaš savet i preporuku, a ako želite, u nekom od narednih postova mogu vam pokazati kako da napravite losione na bazi peršuna i krastavca.
Do sledećeg posta, uživajte i brinite o svojoj koži...

You Might Also Like

64 comments

  1. Super post!
    Giveaway na mom blogu :)
    http://that-vertigo.blogspot.com/2012/09/pompom-torbice-giveaway.html

    ОдговориИзбриши
  2. Odlican post! Citala sam dosta pohvala za tu Lala kremicu, definitivno cu morati i ja da je probam! :)

    ОдговориИзбриши
  3. Ja sam svasta probala za izbeljivanje fleka koje su mi se pojavile u trudnoci ispod oba oka ka jagodicama, i kreme i persun i serume i svasta, i ono sto mi je najvise izbledelo i skroz umanjilo te fleke (da se razumemo, one nisu bile velike, ali su se primecivale kad ne nanesem korektor ili puder na njih), je Avene Diacneal (sada se zove Triacneal) krema sa voćnim kiselinama. Pisala sam o njoj i recenziju na blogu, i prethodna verzija koja se vise ne proizvodi mi je cini mi se bila bolja od sadasnje, mislim da je imala veci % kiselina, i od npr. dve tube te kreme (svako vece, u zimskom periodu, uz obavezan spf preko dana)su mi izbledele flekice toliko da ih samo ja sada vidim, skoro da su neprimetne, ali ja ih nazirem i to me malo nervira pa sam se upustila u avanturu sa jednim ozbiljnijim preparatom o kome cu cim budem imala kompletne utiske pisati na blogu, tek sam pocela da ga testiram.

    ОдговориИзбриши
  4. Ja sam bila zadovoljna Luminize serumom, nije napravio neko cudo, ali koza mi izgleda bolje, lepse..nije mi izazvao bubuljice, a meni je bilo jako prijatno nositi ga. Ono sto mi se nije svidelo je to sto se negde na polovini bocice pumpica pokvarila pa sam morala da skidam zatvarac i da treskam bocicu dok serum ne izadje, pa to malo kvari utisak..
    Al eto, kazem, meni se svideo serum, ali ne postoje dve osobe sa istom kozom pa ni reakcije nece biti iste..drago mi je sto meni odgovara :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Upravo tako, nekom ne odgovara nekom odgovara, sve zavisi od pojedinca, tipa koze, tena i ostalih faktora koji uticu. Hvala ti sto si podelila svoj utisak sa nama! xo

      Избриши
  5. Super je post, kupiću tu Lala kremu mami, ona u zadnje vreme baš muku muči sa flekama.

    ОдговориИзбриши
  6. KAKO SE STAVLJA LAL KREMA,SAMO SE NA MZE,ILII?
    UNAPRED HVALA.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, samo se namaze kao obicna krema, na podrucje koja vi zelite i ostavite kremu da deluje. xo

      Избриши
  7. Ako moze jedno pitanje, fleke imam od rodjenja negde sitnije negde ne, zanima me da li je moguce ukloniti ih pomocu ove Lala kreme?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Lala krema ne moze da proizvede neki kontra efekat na Vasoj kozi, stoga mozete slobodno da je koristite, jer ona sluzi za uklanjanje fleka koje su nastale iz razlicitih razloga, bilo od bubuljica, fleka nastalih u trudnoci, od sunca... Posto je ovo sada aktuelna tema i mnoge zene imaju problema sa flekama, potrudicu se da sto skorije napravim post na ovu temu i koje preparate mozete kod kuce da napravite za uklanjanje fleka. Bitno je samo da budete uporni, jer tokom noci to ne moze nestati! Pozdrav!

      Избриши
  8. Анониманмај 20, 2013 3:30 PM

    Ja sam probala gomilu kremica, domace I strane, skupe I jeftine, vocne kiseline Itd. Problem su bile fleke od bubuljica. Bubuljica sam se resila ali fleke su ostale. Lala krem sam kupila mami zbog pega. I kad sam nakon mesec dana bolje pogledala I shvatila da joj je lice potpuno drugacije krenem I ja da se mazem sa istom kremom. Ima dnevna I nocna. Mazem mozda 15 dana. Nestale su mi SVE fleke od bubuljica. Malo je reci da sam zadovoljna posebno imajuci u vidu da kreme kostaju 130 dinara!!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala sto si podelila svoje misljenje sa nama! Drago mi je da ti je pomogla i da ti se svidja! Krema je jako pristupacna i steta sto nije toliko prisutna u Beogradu i vecina devojaka i zena mozda prvi put cuje za nju! Mislim da ovu kremu mozemo da uvrstimo u nase najbolje kozmeticke proizvode? :) xo

      Избриши
  9. Анониманмај 31, 2013 10:37 PM

    Cula sam da ova krema sadrzi zivu.HOcete li mi reci zasto nigdje ne pise sastav ove kreme?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne znam na ciji sastav tacno mislis?

      Избриши
    2. Анониманјун 09, 2013 4:15 PM

      Na sastav kreme LALA

      Избриши
    3. Анониманјун 21, 2013 11:38 AM

      Niko mi nije odgovorio na ovo dali u sastav kreme LALA ima zivu?

      Избриши
    4. Kutija u kojoj se nalazi krema najverovatnije sadrzi sastav (mi smo bacile kutije zato i ne znamo, a Narcis krema ima napisan sastav na kutiji pa zato kazem da najverovatnije ima i Lala) ali mozete pitati ljude iz Don Juan tima - na fejsbuku https://www.facebook.com/donjuankozmetika?fref=ts ili pitati u Kristabell parfimeriji ili nekoj apoteci u kojoj se prodaje.

      Избриши
    5. Анониманмај 23, 2017 12:43 PM

      Krema Lala ima zivu, moja majka je koristila kada je bila mlada, skinula joj je fleke, ali u kasnije joj je lice sparusilo od zive, a proizvidjac to krije.

      Избриши
    6. Radila sam analize na uredjaju DMA-80 mercury analyzer i mogu da potvrdim da krema Lala za pege i fleke sadrži živu daleko preko dozvoljene koncentracije od 1 ppm.
      Vidim da su postovi stari ali krema se i dalje prodaje tako da se nadam da ce moj komentar biti nekome od koristi.

      Избриши
  10. Анониманјун 04, 2013 10:10 AM

    Da li kremu LALA mogu da koriste deca od 13-14god?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Najbolje je konsultovati se sa lekarom, farmaceutom ili Don Juan timom koji je zapravo i pravi.

      Избриши
  11. Анониманјун 21, 2013 3:52 PM

    Zasto nema odgovora na pitanje o sastavu LALA kreme?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kutija u kojoj se nalazi krema najverovatnije sadrzi sastav (mi smo bacile kutije zato i ne znamo, a Narcis krema ima napisan sastav na kutiji pa zato kazem da najverovatnije ima i Lala) ali mozete pitati ljude iz Don Juan tima - na fejsbuku https://www.facebook.com/donjuankozmetika?fref=ts ili pitati u Kristabell parfimeriji ili nekoj apoteci u kojoj se prodaje.

      Избриши
  12. Анониманјун 23, 2013 2:22 PM

    Moja mama je juce kupila lala kremu, kaze da je koristila kad je bila mlada :) a ja prvi put cujem.
    posto imam fleke na licu od bubuljica, pocela sam da je mazem. Pa, videcemo.. :) mazacu je svaki dan.

    ОдговориИзбриши
  13. Анониманјун 29, 2013 2:21 AM

    Koristim Micoseb losion protiv flekaa od solarijuma.. nanela na mesto gde su mi se pojavile fleke belo-zuckaste boje, utrljala i ostavila da odstoji 10 min, isprala mlakom vodom i tako ponovila jos 4 do 5x u toku nedelje.. fleke su nestale posle dve nedelje. Cena je smesna.. 480 rsd..

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониманјун 29, 2013 2:25 AM

      TAKODJE. DELUJE... A SESTRA KORISTI LALA KREMU, TAKODJE DELUJEEE.. :)

      Избриши
  14. Анониманјул 09, 2013 10:23 PM

    Ne mogu da verujem, al moja mama je koristila kremu lala i imala je beo ten. Ne secam se da je imala fleke po licu...pre 20 godina, i bila je radnja povise apoteke
    1.maj u nekoj maloj radnjici ...i u izlogu je stajala...pisem ovo jer bacam pare za neke skupe kreme a ove se nisam setila:(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa, nazalost nemaju veliku reklamu niti su u parfimerijama izlozeni na vrh police, vec tamo negde pri dnu zato sto gledaju da prodaju ove koje su skuplje. Verujem da u Beogradu malo ljudi zna za nju, mozda je u unutrasnjosti malo bolje, ipak su rasprostranjene male parfimerije sa vise domacom kozmetikom. Drago mi je da te je ovaj post podsetio na tu kremu i verujem da ces biti zadovoljna! :) Pozdrav

      Избриши
  15. dali neko zna kolikko treba persuna i limuna za piling lica protiv fleka odsuncahvala

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uskoro, cim ugrabim malo slobodnog vremena prikazacu vam maske koje mozete da napravite kod kuce protiv fleka. Vidim da je za ovu temu velika zainteresovanost, i sigurno cu uraditi post cim pre. Nadam se da ce te imati strpljenja? :) Pozdrav

      Избриши
    2. da li postoji ova lala krema na crnogorskom trzistu

      Избриши
    3. Tesko... To jedino da Vam kupi neko ako dolazi za Beograd ili ako zelite mozete preko parfimerije Kristabelle, oni salju ljudima koji nisu u mogucnosti da kupe kod sebe. Link: https://www.facebook.com/ParfimerijaKristabell

      Избриши
  16. Da li se pre mazanja ove Lala kreme treba s necim ocistiti lice? :)

    ОдговориИзбриши
  17. Pre par meseci kupila sam L*oreal Youth Code i jako sam zadovoljna.Ranije kreme nisam koristila jera nisam nalazila adekvatnu za moj problem.Ovaj serum je opravdao moja ocekivanja.

    ОдговориИзбриши
  18. Sve pohvale za nana kremu.Izasle su mi ogromne fleke koje su bile izrazito velike i tamne,nana krema je ucinila cudo posle samo mesec dana koriscenja.Moje preporuke za sve koje imaju ovakve probleme

    ОдговориИзбриши
  19. Da li je moguce poslati Lalu kremu post expresom?

    ОдговориИзбриши
  20. Da li krema Lala ima da se kupi i negde u Novom Sadu?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Evo parfimerija gde mozete naci Lala kremu :) Nadam se da sam Vam pomogla?

      NOVI SAD

      PARFIMERIJA SONJA TRG REPUBLIKE 14
      PARFIMERIJA SONJA BRAĆE RIBNIKAR 15
      PARFIMERIJA NEFERTITI BULEVAR JOVANA DUČIĆA 3
      PARFIMERIJA TIFFANY KORNELIJA STANKOVIĆA 9
      PARFIMERIJA 26 KNEZA MILOŠA 15
      PARFIMERIJAEOS 1 PAVLA PAPA 41 LOK.2
      PARFIMERIJAEOS 2 LAZE KOSTIĆA 7 LOK.3

      Избриши
    2. gde ima u Obrenovcu da se kupi lala krema?

      Избриши
    3. PARFIMERIJA HIT MILOŠA OBRENOVIĆA 98
      PARFIMERIJA HIT VUKA KARADZIĆA 82
      PARFIMERIJA BAMBINO MILOŠA OBRENOVIĆA 95

      Избриши
  21. Nema sastava kreme Lala na etiketama. Apotekarka isto ne zna, jer ne piše... Ovo je već dovoljno da im inspekcija zabrani prodaju i kazni ih... Ako sadrži živu njome se truje telo, naročito mozak... Inače, Lala krema stvarno brzo skine fleke. Iako ne 100%, dovoljno je da koža izgleda lepše. S obzirom da ne piše sastav ne bih je preporučio deci jer je za njihovu nežnu kožu i jetru, mnogo što šta otrovnije nego za odrasle...

    ОдговориИзбриши
  22. ja nemam problema sa kozom da li mogu da koristim kremu lala kao i svaku drugu

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nema potrebe, ako imate kozu bez fleka, a potrebno vam je nesto da je hidrira i osvezi, Lala vam tu nece pomoci. Ona se i onako stavlja samo na posebnim delovima, koji su vec zahvaceni hiperpigmentacijom.
      Srdacan pozdrav!

      Избриши
  23. Gde mogu da kupim LALA kremu u Somboru ?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sombor bas ne poznajem dobro, ali ukoliko nadjete ili poznajete neku dobru parfimeriju, mozete je tamo naci. Ili pitati parfimeriju Kristabellu da vam posalju! link za pitanje- https://www.facebook.com/ParfimerijaKristabell Pozdrav! :)

      Избриши
  24. Gde mogu kupiti LALA kremu u Leskovcu ?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pogledaj u nekoj bolje snabdevenoj apoteci.

      Избриши
    2. U Leskovcu je možete naći u prodavnici Spin. U prodaji je i dnevna i noćna, s malom razlikom u ceni, jedna otprilike 200 dinara košta, druga 220.

      Избриши
  25. Da li se Lala krema moze kupiti u negdje BiH ili naruciti?

    ОдговориИзбриши
  26. Nikom ne bih preporučila Lala kremu, ja sam od nje dobila opekotine po licu, a i dermatolog mi je rekao da sadrži živu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Goga na podeljenom iskustvu, nisam znala za tu informaciju. Imacu je u vidu, kao i nadam se ostali koji čitaju ovaj post. Nisam u svojoj sredini bila upoznata sa njenim kontra efektom, sem toga, da van mesta koje nije zahvaćeno flekama, zna da napravi mitisere.

      Избриши
  27. Lala krema moze se kupiti u skoro svakoj apoteci :)

    ОдговориИзбриши
  28. Sastav pise na kutiji:glycerin,isopropyl myristate,bees vax,srearic acid,castor oil,triethanolamine,cetyl alcohol,magnesium ascorbyl phosphate,demineralized water,parfum.

    ОдговориИзбриши
  29. Prosle n delje sam kupila nocnu lala kremu jer mi na celu od sunca pojavljuju fleke.Nedelju Dana je koristim I mogu vam reci da flekice blede.Koza mi je nekako bolja neka.Nastavicu da je koristim inace lice mi ne prihvata svaku kremu osetljiva je Ali od lale Vidim da nemam nikakve reakcije.Javljam se za mesec dana da vam kazem rezultate.Pozdrav

    ОдговориИзбриши

Subscribe