L'Oreal Paris - MAT' Magique matirajući puder

3/22/2013

Zdrave drage dame i devojke!
Kako vam se dopada ovo naše proleće?

Danas sam vam spremila recenziju novog Mat' Magique pudera koji je nedavno izašao a ono ''matirajući'' mene navelo da ga kupim!
Bila sam u potrazi za novim puderom jer mi mog Oriflame-ovog ponestaje i na policama sam ugledala to MAT', probala tester na ruci, malo na licu, videla promotivnu cenu (samo u martu) i rešila da kupim.
Ja sam, malo je reći, ali, ODUŠEVLJENA.
                        

Oni kažu :
''Izvanredna tekstura koja premašuje izazove:

1. Ultra lagana: pokriva prve bore i čini kožu glatkom
2. Odlična pokrivenost: daje tenu prirodan, nežan, baršunast izgled
3. Pruža mat efekat: ujednačava ten i dozvoljava koži da diše

Koža je kao obnovljena... u jednom "Mat Magique" potezu vaš ten je besprekorno baršunast!''

                   
              
Pa da vidimo....

Tekstura, dejstvo :

Nikada do sada nisam lično koristila penaste pudere, ali ovaj bih opisala kao takav. Vrlo je čudne, baršunaste teksture. Pod prstima je toliko mekan, nežan, nije tečan - nikako, nema razlivanja, kapljanja...
Kada ga nanesete na kožu deluje nekako nerazmazivo u prvi mah, ali kada krenete da razmazujete više i više on se prosto ''istopi''. Bez ikakvih problema samo sa jednom kuglicom (manjom od zrna graška) možete pokrititi celu jednu stranu lica i da to izgleda fenomenalno. Ekstremno je lagan a pokriva srednje (s jednim slojem) do visoko (kada se nanese u više slojeva). Kada ga imam na licu, kao da nemam ništa. Bukvalno. I koža izgleda veoma prirodno. (Čak je i moja mama - koja i ne obraća neku pažnju na te stvari, prokomentarisala kako mi koža baš lepo izgleda.) Ujednačava ten bez da naglašava pore ili bore. Kada malo odstoji na koži stopi se saaaasvim. Matira i to moram vam reći, veoma dugo drži. Ako nanesem puder recimo oko pola jedan, uveče oko jedanaest, pola dvanaest, pomalo se nazire sjaj T-zone ali ne kao - masno, fuj, što me je iznenadilo.

                       


                                      
    
Nema ga, stopio se sasvim.
                                      
Levo - bez pudera, desno - jedan sloj

Nanošenje : ( Naknadno dodato.)
Probala sam nanošenje ovog pudera ovakvom, volim da je nazovem farbarskom četkom, ovom ravnom kabuki sa slike i prstima-odnosno rukama čijom sam aplikacijom i pokrivenošću najviše zadovoljna. U ovom slučaju i jedna i druga četka su ostavljale tragove u vidu crtica na koži, sigurna sam, zbog same teksture pudera.


Pakovanje i izbor nijansi :
Dolazi u tubi od 25ml iz koje se malo teže puder istiskava s toga mislim da bi bilo bolje da je u drugačijem pakovanju, ali nije smak sveta. Kod nas ga ima u šest nijansi - 02 Rose Ivory, 03 Light Sand, 04 Rose Beige, 05 Beige Cream, 06 Sand i 08 Sun Beige. Ja sam naravno, najsvetlija nijansa.

                                     


Cena :

Standardna cena će mu biti 1.099 rsd, ali mu je trenutna, promotivna - U Lilly-ju 819 rsd a u dm-u 769 rsd što i nije znatna razlika. Iskoristite šansu ukoliko vas je zainteresovao pa ga kupite u martu da biste uštedele koji dinar, a ko ne stigne sada, ni cena od 1.099 rsd nije nimalo strašna niti velika za ovako fin puder.

Jeste li ga već probale? Podelite sa nama vaše mišljenje.
Nadam se da vam se ova recenzija dopala, a ukoliko sam nešto možda propustila, slobodno me pitajte ili u komentarima ili na Facebook-u, kako vam lakše i milije.
Ukoliko se tako može reći - uživajte i nadajmo se zajedno da će ovom hladnom vremenu doći kraj.
Do sledećeg posta... :)

You Might Also Like

16 comments

  1. Bas lepo prekriva, i svidja mi se sto je cudne teksture, moram ga pipnuti sleci put ka dbudem isla do dm-a ili lilija.. :D

    Odlicna recenzija!

    ОдговориИзбриши
  2. Ja sam testirala ovaj puder na ruci i cini mi se da daje kozi barsunast neki finis. :) Samo s obzirom na moju kozu koja je mesovita sa suvim delovima, ipak cu preskociti. :)

    ОдговориИзбриши
  3. Bas su vam lepe slike. :) Bas bih volela da probam ovaj puder iako mi je u Liliju delovao kao da ne pokriva lepo. :) Pozdrav

    ОдговориИзбриши
  4. tekstura me oduševila kad sam ga probala na ruci... na licu baš ne previše, danas sam ga prvi put stavila i sve mi se čini da nije za suhu kožu :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa u glavnom matirajuci puderi i nisu za suvu kozu, za to su oni hidrirajuci, kao i oni kombinovani s kremama.

      Избриши
  5. Sudeći prema opisu prilično podeseća na njihov penasti istog imena, a taj jako volim tako da ću sigurno kupiti jednom i ovaj :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam probala, kao sto sam i napisala ali vrlo je moguce!
      Neces se pokajati sigurno ukoliko ti je koza iole slicna mojoj :)

      Избриши
  6. Zanima me kakvu kozu imas jer je meni celo poprilicno masno a ostatak lica mi je normalan,pa ne znam da li bi mi odgovarao ovaj puder?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Imam mesovito/masnu, T-zona mi se masti poprilicno a ostatak lica mi je normalan.

      Избриши
  7. Znaci imamo istu kozu. Definitivno cu svratiti do lily-ja da ga isprobam :)

    ОдговориИзбриши
  8. Odlicna recenzija, skoro sam ga i ja slicno tako opisala na mom blogu:)

    ОдговориИзбриши
  9. Mene je jako zanimala recenzija ovog pudera jer trebam sutra ići kupiti novi, a dvoumim se između tog i Bourjois Healthy mix. Sve u svemu, jako dobra recenzija, hvala :)

    ОдговориИзбриши
  10. Bilo bi lepo da napravis recenziju tog Oriflame matte pudera jer je niko jos nije napisao a cula sam da je dobar

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga,
      vrlo rado cu pitati Jovanu B. da u kratkim crtama mi kaze o ovom puderu, jer je ona ovaj post pisala. Znam da ovaj puder trenutno ne koristi, a ja ga nisam probala jer nemam njihov katalog. Ako budes svratila kad na komentare na ovaj post, cekace te odgovor. :)

      Избриши
    2. Nazalost, ni sama Jovana se vise ne seca, jer ne poseduje vise njihove kataloge...

      Избриши

Subscribe