II deo: Proizvodi od 120 do 500 din.

9/26/2013

Drage dame i devojke, danas vam predstavljam i poslednji deo posta, o proizvodima koje možete da kupite po povoljnoj ceni, a da su pritom solidnog kvaliteta.
Moguće da se neki proizvodi trenutno ne mogu naći u drogerijama, jer sam neke proizvode kupila pre par meseci.
Počeću sa proizvodima koje možete i dalje naći i koji se i sada aktivno reklamiraju. Moj utisak o njima je sledeći:


DAHLIA HYDRA PERFECT mleko za uklanjanje šminke

Moram priznati da me je sa ovim proizvodom Dalija malo razočarala. I ako sam objektivno, zadovoljna njihovim preparatima za negu tela, ovaj proizvod se pokazao kao ne odgovarajući i za Jovanu B. I mene. Počela je prvo ona da ga koristi, i posle kratkog vremena se požalila kako je oči peku od njega posle skidanja šminke. Zatim ga je meni prosledila, da vidimo kako ću ja reagovati. Međutim, situacija nije ništa bila drugačija. Prilikom skidanja i obične maskare, oči bi me pekle i posle kratkog vremena postale crvene, i nekada je bilo neophodno da ih isperem. Zaista jedan neprijatan osećaj. Od tada sam ovo mleko koristila samo za skidanje šminke i to sa lica, i tu se mleko pokazalo kao solidno za uklanjanje šminke.  Napravljeno je na bazi matičnih ćelija alpske ruže, koja hidrira kožu i sprečava gubitak tečnosti čak 40%, fino hidrira kožu, čini je svilenkastom na dodir, namenjen za sve tipove kože. Sadrži, methylparaben, butylparaben, isobutylparaben, ethylparaben, propylparaben...
Košta oko 400 i nešto dinara, možda i manje ako se ne varam... 


Sledeće mleko za čišćenje lica je NIVEA VISAGE REFRESHING CLEANSING MILK za normalnu i mešovitu kožu

Sa ovim mlekom sam zadovoljna,  obe ga sasvim slučajno koristimo. Mleko je tečno, kao i svako za skidanje šminke, ne sadrži jake parfeme i ne izaziva ,bar za sada, nikakve negativne reakcije. Slododno sa njim skidam šminku oko očiju, lepo je uklanja i ne razmazuje po ostatku lica. Takođe, kožu hidrira i čini je mekanom na dodir, nije mi potrebno da više puta nanosim mleko kako bi skinula šminku. Ne treba zaboraviti da i posle ovih mleka, treba naneti kremu za lice.
Ovo mleko takođe košta oko 400 din.

GARNIER MINERAL DEODORANT

Trenutno sa dezodoransima muku mučim. Koji god da odaberem, nešto mu fali. Ili sadrži paraben i aluminijum ili ne može da reši problem neprijatnog mirisa. Ne mogu reći znoja, jer znoj ne smrdi, već su baketerije te koje prouzrokuju neprijatne mirise. Ovo je možda drugi po redu dezodorans koji koristim od Garniera. Iako sprečava neprijatan miris nekih 4 do 5 sati, bez alkohola je, ali on u sebi, nažalost, sadrži aluminijum. To ne možete proveriti u prodavnici, jer je sastav prekriven nalepnicom. Lepo miriše, nekako je osvežavajući i nije lepljiv nakon nanošenja.
Dezodorans košta oko 200 i nešto, skoro 300 dinara.

BALEA KREMA ZA STOPALA


Obično moje drugarice, koje probaju neke preparate pre mene, sa oduševljenjem mi preporuče da probam nešto što se njima dopada. Tako sam ovog puta, dobila preporuku za ovu kremu, jer sam sklona hrapavim petama. Cele godine moramo voditi računa o svojim stopalima, naročito leti, kada su ona više izložena i sklona infekcijama.  Ova krema se pokazala kao izuzetno dobra za ispucale i hrapave pete, stopala koja su suva. Sadrži 10% uree, mlečnu kiselinu, glicerin, vitamin B3, i tako ih štiti od dodatnog isušivanja. Krema je bela, kremaste teksture, prijatnog mirisa, lepo se nanosi i koža je veoma brzo upije.
Preporučljivo je da se nanosi ujutru i uveče. Lično sam jako zadovoljna sa njom, i nastaviću vrlo rado da je koristim.
Košta oko 200 i nešto dinara u DM drogerijama.

DUGALON KREMA ZA RUKE NA BAZI KAMILICE

Potrebu za korišćenjem Dugalon kreme za ruke, dobila sam videvši od moje mame koja je godinama koristi. Iz tog razloga sam i počela nesvesno da je kupujem. Krema je na bazi kamilice, namenjena za sve tipove kože, lako se razmazuje, lagane je teksture i prijatnog mirisa. Koža ruku je hidrirana, mekana i glatka posle njenog korišćenja. Brzo je koža upije, i nije potrebno da se nanosi u velikim količinama. Može se koristiti i za negu noktiju.
Košta oko 200 i nešto dinara u DM drogerijama. 

DIKLA KREMA ZA NEGU NOKTIJU

Čuvena Dikla je pravi primer, kako kvalietatan proizvod opstaje i dalje na tržištu posle toliko godina, bez ikakve reklame.  Još više sam srećna što je to naš proizvod, koji se pokazao godinama kao najbolji za negu noktiju. I ne samo noktiju već i zanoktica. To potvrđujem i ja, koja sam sklona grickanju noktiju i dan danas. Ružna navika, koja je usađena nesvesno iz različitih razloga. Kao pravi lek za mekane nokte, sklone pucanju, krzanju je upravo Dikla. Naročito su skloni tome nokti koji su grickani, jer usled pljuvačke postaju mekani i lako se lome. Ukoliko imate takav problem, toplo vam preporučujem Diklu koja uz redovno korišćenje, vama za uzvrat pruža negovane i jake nokte.  Sadrži vitamin E i provitamin B5.
Košta oko 230 dinara. 

GENERA NA BAZI KAMILICE ZA INTIMNU NEGU

 
Generu odavno koristim kao proizvod za održavanje intimne regije. Nekako upoređuju je sa Intimo Clivenom je blaža, sadrži ph 4,5 što je i potrebno i ne izaziva nikakve negativne reakcije. Prijatnog je mirisa,  srednje peni, ne isušuje kožu... Proizvodi se i sa drugim ekstratima, poput aloa vere, koji je sledeći za probu. Što se mene tiče, sve preporuke za Generu.
Košta oko 200 i nešto dinara

BALEA SPREJ ZA TELO NA BAZI BRAZILSKOG MANGA 

Baleine proizvode za negu tela obožavam! Naročito kolekcije na bazi egzotičnih voćkica, čiji se miris ureže u sva čula. Ovog leta je za mene bila neodoljiva kolekcija na bazi brazilskog manga, čiji sam sprej za telo kao i losion za tuširanje morala da probam. Iako limitirana kolekcija, mislim da može i dalje da se nađe u DM drogerijama. Da vas ne bih previše okupirala, rešila sam da vam predstavim njihov sprej za telo, koji sam vrlo rado celo leto koristila. Osvežavajući i sladunjav miris manga, ostajao je na koži i po nekoliko sati, i ako se oni prvi molekuli posle nekoliko minuta razbeže i nestanu, miris na koži je ostajao, naravno ne tolikim intenzitetom. Dovoljno je što mi je posle tuširanja, cela pidžama mirisala baš na ovaj sprej i losion. Bio je definitivno neizostavni proizvod ovog leta gde god da krenem sam ga vrlo rado nosila, jer je delovao osvežavajuće i umirujuće za kožu. Sve preporuke.
 Košta oko 200 i nešto dinara.

GOLDEN ROSE HOLIDAY 54

Golden Rose redovno isprati sva nova dešavanja vezana za novu tehniku lakova, i sve ono što se može videti kod poznatijih brendova, oni takođe uvrste u svoje kolekcije. Ova kolekcija je zaista zanimljiva, jer pravi peščani efekat na noktima . Na dodir hrapavi, veoma postojani i intenzivni. Različitih nijansi, u jednom potezu obezbeđuju dobru prekrivenost i zanimljiv efekat pružaju na noktima. Svi oni koje vole ovakav vid ulepšavanja noktiju, preporučujem im baš njihovu kolekciju jer se ništa ne razlikuje drastično od drugih proizvođača.  A uz to su i više nego povoljni.
Košta 250 dinara.


UVIJAČI ZA KOSU 

Ja obično ovakve uvijače zovem "gliste". Iako imam prirodno kovrdžavu kosu, nekada volim da uvijem sa njima, jer mi kosu malo isprave i lokne učine krupnijim. Sada koliko krupnije i da li ih baš učine onako kako bih ja želela, pitanje je. Mislim da sve zavisi od kvaliteta kose, tipa, a i veličine uvijača kojeg koristite. Ja sam odabrala nešto veće, kupila sam ih u Alexandru, nekih 12 komada koliko staje u jedno pakovanje, a možda i 10 ako se ne varam, za 200 din. Tako nešto, ne mogu da se baš setim koliko tačno koštaju, bilo je to pre par meseci.  Kvalitetni su, jaki, žica se ne izlači niti bilo šta slično se ne dešava. Posle korišćenja ih ispravim, i spakujem za sledeću upotrebu.

TURPIJE ZA NOKTE

U Alexandru možete naći odlične turpije po veoma povoljnim cenama, raličitih oblika, teksture i jačine. Ove dve koje vam predstavljam, kupljene su baš kod njih. Obe su dvostrane, s tim što je bela sa jedne strana pokrivena krupnijim zrnom, a sa druge manjim. Dok je ova druga, sivkaste boje, nešto manjeg zrna, odlična za one koje imaju slabije nokte.  Turpije kao što je ova bela, vrlo rado koristim i svaki put ih iznova kupim, jer su kvalitetne, jake, ne troše se brzo i koriste ih dosta po kozmetičkim salonima.
Obe koštaju oko 70 i nešto dinara.


 
ESSENCE VINTAGE DISTRICT ukrasi za nokte

Hm, nisam sigurna da se ovi ukrasi još uvek mogu naći na Essence-ovom rafu,  jer koliko znam više nema ni ove kolekcije u prodaji.  Iz tog razloga, ne znam da li su ostavili sa strane deo ove kolekcije ukoliko je nešto od nje ostalo. Sve u svemu, Essence-ova svaka kolekcija sadrži zanimljive ukrase i nalepnice za nokte, a ja sam se ovog puta odlučila da uzmem ukrase kolekcije Vintage District. Svaka kesica sadrži različite oblike ukrasa i boja, u vidu konfeta, cirkona ili kuglica koje daju efekat kavijara.
Njihova cena je bila oko 300 i nešto dinara.


AVON COLOR TREND

I pored prelepe nijanse ruža na koji sam odmah pala, kvalitet i nije baš zadovoljavajući. On jeste intenzivan, kremast i lagan za nonešenje, ali posle nekog vremena se povlači sa sredine usana i stvara se linija po obodu, što me izrazito nervira. Iz tog razloga mislim da ga više neću kupiti.
Košta oko 200 dinara.



ORIFLAME BALZAM ZA USNE

Moje usne su suve 24h, 7 dana u nedelji i nije bitno da li je leto ili zima. Iz tog razloga im je neophodna svakodnevna nega i redovno mazanje. Ovaj Oriflejmov balzam sam kupila čisto iz radoznalosti, i sada sam više nego zadovoljna sa njim. Sadrži dva dela, od kojeg jedan služi za hidrataciju dok drugi daje boju. Usne su samo posle nekoliko časova od mazanja, i dalje mekane i hidrirane. Šteta je samo što se ovaj balzam brzo troši, ili ga ja često koristim.
Košta 2oo dinara.


ESSENCE senka za oči

Njihove senke su mi se pokazale kao veoma solidne. Ne troše se, solidno su pigmentovane ali i to zavisi od nijanse, intenzivne su i bez prethodno nanošene baze. Zadovoljna sam sa njihovim senkama, i planiram još neke nijanse da kupim.
Cena 220 dinara.


I sa ovim proizvodima završavam post vezan za proizvode koji se mogu kupiti po povoljnim cenama.
Nadam se da vas nisam previše zatrpala proizvodima, nisam odavno ništa pisala niti izbacila, i zato sada nemam meru ni granicu. 

UKOLIKO VAS ZANIMAJU NEKI PROIZVODI ILI STE IH PROBALI VEĆ, SLOBODNO NAM PIŠITE?

Do sledećeg skorijeg posta, veliki pozdrav!

You Might Also Like

11 comments

  1. Sjajan post :) Vrlo koristan...
    Trebala bih da kupim tu kremicu za pete koju svi hvale :)

    ОдговориИзбриши
  2. Dikla je definitivno najbolja stvar za jacanje noktiju, mada ih u poslednje vreme redovno geliram, tako su i lepi i cvrsti. :)

    ОдговориИзбриши
  3. Bas mi je drago sto opet kuckate, dugo vas nije bilo :) A slazem se, Dikla je "mama" za negu noktiju :))

    ОдговориИзбриши
  4. od svega sam probala samo GR lak za nokte i savrsen je teksturac :)

    ОдговориИзбриши
  5. Najbolji je FA dezodorans za pazuh i to nutri skin maximum.Naprosto ga obozavam

    ОдговориИзбриши

Subscribe