Maybelline AffiniMAT tečni puder za kombinovanu/masnu kožu

11/16/2013

     Konačno vikend! Kao što je već najavljeno, nakon nekog vremena testiranja, stiže recenzija novog Maybelline-ovog pudera za kombinovano-masne ljude. :)

                       
Kada sam videla da je izašao, istog trena sam ga kupila, jer zaboga, nemam dovoljno pudera i nikada nijednim nisam 100% zadovoljna.
A i bio je na nekoj promotivnoj ceni, od čini mi se 600 rsd.
''Perfecting + mattifying foundation'', rekoše, pa i ja da probam.

Kod nas u Srbiji ga ima u četiri ili pet nijansi. Moja nijansa je druga po redu, prva je pod brojem 9, a ova pod brojem 14 i imenom CREAMY BEIGE. Sadrži zaštitni faktor 17.
Inače je ovo prvi put da nisam kupila najsvetliju moguću boju. 

                        
Veoma je tečan i veoma se oseća na alkohol. Prve dve stavke koje ćete od trena otvaranja uočiti. Meni taj miris ne smeta ali sama činjenica da u sebi sadrži alkohol znači da će isušiti kožu što se meni do sada nije desilo a nadam se i da neće. Nanosila sam ga sa četiri različita aplikatora i svaki od njih ima svoje prednosti i mane, naravno.

                                 
Sunđerom klasičnim, trouglastim, mi se ne dopada jer previše pudera upije pa na koži skoro da i ne ostane ništa. Prstima i četkom sa slike gore je pokrivenost najveća i za potrebe malo jače šminke odlično, a ježastom četkom kao sa slike (link) pokrivenost je nešto slabija i vrlo vrlo prirodna. Generalno srednje pokriva i mislim da i sa pet slojeva ne može dostići potpunu pokrivenost što uostalom i sam proizvođač ne garantuje. Lepo se razmazuje i ne ostavlja tragove i fleke na koži. Trajnost na licu mu je kako-kad. Kada je hladnije, duže mi stoji bez da stavljam puder u kamenu ili prahu, otpilike i do sedam, osam sati! A već kada je vreme toplije, posle četiri sata sam zrela za dodatno matiranje i sjajim se. Koristim ga svakodnevno i bez prekida (trenutno su svi drugi puderi po strani) i zadovoljna sam. Ne izgleda kao maska na licu a tako se i ne oseća, već potpuno prirodno. Evo danas mi, doduše uz puder u kamenu u T-zoni, stoji već sedam sati i ni najmanje ne izgledam masno.
                                           

Cena mu je i više nego odlična, mislim da je regularna do 800 rsd. Kupila bih ga ponovo. Može da vam zasmeta samo miris, ali i ne vidim zašto bi. Ako imate nešto suvlju kožu (moja nije potpuno masna već kombinovana, obrazi su, što bi se reklo, normalni) ne preporučujem ga jer može da se desi da vas isuši dodatno, a ne želim da mene posle krivite. :)))

Ukoliko imate neko pitanje, ako sam nešto zaboravila da napomenem, vi slobodno pitajte!


Da li ste ga vi probale i kako vam se dopada?


Do sledećeg posta... :*

You Might Also Like

19 comments

  1. I ja sam izuzetno zadovoljna :-) Nanosim ga istom ovom Blush #32 :-) i srednja prekrivenost, koja je meni najdraža :-)

    ОдговориИзбриши
  2. vec dugo razmisljam o ovom puderu ,nijanse su jako svetle i meni odgovara nijansa 24 golden bez a koza mi nije uopste tamna cak naprotiv .

    ОдговориИзбриши
  3. Одговори
    1. :) Cetkica je odlicna, ali nisam zadovoljna i drugom iz Blush linije koju imam. Cini mi se da je 5B ili obrnuto.

      Избриши
  4. Od Maybelline tečnih pudera, koristila sma Affinitone i nije mi se dopao jer mi je užasno naglašavao pore, suvlje delove kože i generalno je bio "vidljiv" na licu. Zato sam vrlo podozriva prema ovoj novoj mat varijanti :). Lepa recenzija!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala! Poznajem dosta ljudi kojima nije odgovarao Affinitone (isusivao je, stvarao fleke), pa sada imaju strepnju kad je rec o ovom. Probala sam i jedan i drugi i AffiniMAT je mnogo bolji, za moj tip koze. :)

      Избриши
  5. Meni je dovoljno da kažeš da se pri otvaranju osjeća alkohol da ga preskočim -.- To mi je stvarno grozno :(

    ОдговориИзбриши
  6. jel bolji od lorealovog mat magique?

    ОдговориИзбриши
  7. Je l' bi mogla da ga uporediš sa Rimmelovim Stay Matte puderom, koji bolje prekriva, koji je lakši na licu i sl.?

    ОдговориИзбриши
  8. Iskreno, toliko sam navukla trauma od Affinitona (stvarao mitisere, bubuljice, naglasavao pore, isusivao kozu cak do perutanja) da nemam hrabrosti da probam ovaj, a htela bih. :)

    ОдговориИзбриши
  9. Koristim ovaj puder u istoj nijansi vec par godina,sada bih isprobala nesto drugo,imas li prijedloge? Tesko mi je naci nijansu slicnu ovoj,koja mi savrseno odgovara.

    ОдговориИзбриши
  10. koja je nijansa najbolja,onako najprirodnija? ne bih volela da kupim a da ima narandzastog ili rozog u sebi

    ОдговориИзбриши

Subscribe