Bourjois Air Mat tečni puder

1/30/2016


Dragi ljudi,
nadam se da se odlično osećate, da nalazite vreme da se prošetate po ovako prijatnom vremenu, čuvate se i realizujete svoje svakodnevne planove koji vas vode do željenih ciljeva za ovu godinu...
U današnjem postu vam predstavljam proizvod koji sam koristila otprilike dva meseca i za to vreme mislim da sam stekla o njemu dovoljno realno mišljenje. Reč je o tečnom puderu koji je obećavao dosta toga za osobe sa mešovitom i masnom kožom, a da li je u tome uspeo, saznaćete u nastavku teksta.. 


Novi naziv i dopuna linije pudera za mešoviti i masni tip kože pod nazivom ''Air Mat'', našao se na policama bolje opremljenih parfimerija krajem 2015. godine, negde u novembru mesecu.
Bourjois kompanija je vidno želela da neke stvari vizuelno izmeni, počev od samog pakovanja koje je u vidu tube i time ga istakla od drugih, koja su pretežno dolazili u staklenoj ambalaži sa pumpicom. Standardna količina od 30 ml, nalazi se u kvalitenom i elegantnom pakovanju, dovoljne veličine i širine da vam ne pravi gužvu u vašem svakodnevnom neseseru. Poklopac je hromiran, srebrne boje, nijansa pakovanja bež-narandžasta, a otvor dovoljne veličine da može da istisne potrebnu količinu.




Urađen je u 8 prirodnih nijansi, kod nas je dostupno 5 - od nijanse 2 do 7, sa ciljem da se prilagode širem spektru tonova kože i osveže svaki ten, kako navode u opisu.

Dva svetla tona sa rozikastom nijansom prilagođena su za dame svetlije puti.
Pet srednjih mat tonova od bež do zlatno preplanule, predodređeni za srednje i preplanule tonove kože.
I jedan mediteranski ton, namenjen je za tamnije tonove koji treba da učini ten blistavijim.

Svima njima glavni cilj je da ublaže sjaj, pruže mat izgled tokom 24 h, ne zatežu kožu, ravnomerno je prekriju, formiraju neprimetan sloj, neopterećuju kožu što se ogleda kroz njegovu lakoću i vazdušast efekat.
Otvor tokom aplikovanja iz tubice ne stvara nikakav nered,  puder se ne razliva po površini kože, već dovoljno doziran ostaje na datom mestu. Srednje gustu, donekle penastu teksturu možete rasporediti prstima na lice, čime se postiže deblji sloj i teži izgled kože. Četka koja je ravno sečena postiže srednju prekrivenosti i prirodniji izgled. Sunđer više uvuče u sebe puder, čime dobijate nešto manju prekrivenost i laganiji sloj na površini. Lično ga nanosim tapkanjem uz pomoć ravno sečene četke, jer tako solidno izjednači ten, dobijem odgovarajući sloj i ne ističe toliko dubinske nepravilnosti kože.



Na početku volim da nanosim puder prstima jer želim da osetim teksturu, nekako mi je lakše da steknem mišljenje o njemu, koliko dobro prijanja uz kožu i kakav efekat pruža. Kada tačkicu pudera istisnem na određene delove, a zatim deo po deo pređem prstima, osetim da on ipak ima malo gušću formulu, koja nije teška da se rasporedi, ali mora brže da se sa njom radi jer se odmah osuši. Posle je teže da se prekriju određeni delovi, u slučaju da ne želite da nanesete još jedan sloj.

Sa prstima

U prvih par minuta treba vremena da se nijansa prilagodi i stopi sa tenom. Ukoliko raspoređujete prstima, na licu ostavlja deblji sloj koji izgleda u momentu teško kada se osuši, ali i takav vizuelni efekat, koža prihvata kao da se radi o laganoj prekrivenosti. Čini mi se da tada, bilo kakve potkožne mitisere koje imam na čelu ili kod obraza, na direktnom dnevnom svetlu toliko dodatno ne istakne, koliko kada se pogledam u ogledalo pored prozora. Sa razlogom ima ''Air'' dodatak u nazivu, jer on pruža vazdušasti i glatki efekat, ali mi se sam izgled takvog pudera na koži ne dopada.
Potseća me na Lorealov puder ''Mat Magique'', koji je imao penastu teksturu i zbog toga imaju sličnosti jer na površini formiraju neki sloj prašnjavog pudera. Pod prstima se oseća da je koža glatka, mekana, ali kada se osuši je mat i prašnjava.

Sa četkom

Na normalnim delovima, on pruža solidnu srednju porkivnu moć ali ne može da dovoljno ublaži crvenilo od bubuljica ili nekih jačih pigmentacija na koži, sem ako niste pre toga na tim mestima nanele korektor.
Moja nijansa je vanilla broj 2, žutog podtona za srednju nijansu kože. U parfimeriji pod dnevnim i veštačkim svetlom izgledala da je najpribližnija mom podtonu, jer je nijansa broj 3 za dve nijanse još žuća od ove. Dalje nisam isprobavala jer mi se činilo da idu ka tamnijim. Međutim, nije baš izgledala na dnevnom svetlu da ima ovakav podton, činilo mi se da spada u neutralnije, jer sam jako svetla i stapala se sa mojom kožom na ruci. U brzini očito nisam uspela da pogodim nijansu lica i u predelu dekoltea, jer je ona najpribližnija nijansi kože na licu. Nijansu na vratu ne posmatram toliko jer obično je belja i kada se sunčamo vrat uvek ostane svetliji. Zbog toga leti ne obraćajte previše pažnju na njegovu nijansu jer se taj problem lako rešava, prelaskom četke po toj površini kože. Bitno je da se tada nijansa lica, dekoltea i ramena poklapaju jer su one najviše istaknute sunčevim zracima.


Pun mat efekat pruža prvih par minuta, prilagođava se polako tokom pola sata, nakon čega počinje da se stapa sa kožom, a već tokom trećeg časa, polako počinje prosijavanje na čelu i u predelu oko nosa. Kasnije se nadovezuju i obrazi, manje brada, što je tipično za mešovitu kožu. Ne stvara težak sjaj, već daje neki odsjaj, koji se veoma lako ukloni tapkanjem obične maramice. U tom slučaju želi da se malo skine sa površine, kao i u momentu kada na puder star svega 5 minuta stavim rumenilo četkom, a ispod njega se takođe površinski ukloni. Nisam nešto oduševljena efektom koji  pruža, nakon korišćenja proizvoda u prahu.
Obratite pažnju da vam lice uvek bude dobro pripremljeno i hidrirano pre nanošenja pudera, jer će u protivnom da se kači na suvlje delove isperutane kože i tim penastim efektom ih dodatno istakne. Ukoliko bih nanosila izjutra rano puder, kožu veče pred, pripremim laganim bademovim uljem, preko njega nanesem kremu za hidrataciju i ujutru već imam pripremljenu osnovu, koju nadograđujem kremom u vidu baze, Bioderma Sebium Global. Na slici možete da primetite kakav efekat pruža kada se nanese prstima. Nisam sačekala da prođe dovoljno vremena da se krema upije i onda se puder uhvatio za kremu u predelu ispod brade. Koža mi je jako osetljiva od početka januara, ne pamtim kada je poslednji put ovako reagovala, ali sam zadovoljna kako sada napreduje. Polako se povlače bubuljice u tom predelu i crvenilo od istih. Za koju nedelju, verujem da će se vratiti u stanje onakva kakva je bila.

Sa prstima, razlika u nijansi vrata i kože lica

Najviše sam ga držala 12 časova na licu, iako oni tvrde da je postojan 24, nema zaista teorije da se toliko izdrži, ali ovoliko koliko sam uspela, pokazao se solidnim. Za kratko vreme ako ga držim na licu ne setujem ga jer nije potrebno, ali na duži vremenski period je neophodno jer se obavezno prosijam. Koža mi u tom slučaju veštački izgleda, kao da imam masku jer mi nijansa ne odgovara. Na metar od ogledala nakon nekoliko sati, ten je izgledao relativno ujednačeno, na nekim mestima puder se površinski blago skinuo, obično u predelu kod ušiju i obraza.


Sa četkom

Njegova pozitivna strana je što ne oksidira, ne zapušava pore i u momentu kada sam počela da ga koristim, na pojedine bubuljice je počeo da deluje umirujuće. Odlično prekriva pore u predelu obraza, na tom mestu stvara blur efekat i koža izgleda porcelanski. Iznenadila sam se efektom koji je pružao koži nakon njegovog uklanjanja, jer na mestima gde su tada bile fleke od bubljica, ublažio je njihovu pigmentaciju i pomogao je da se one brže povuku. Kasnije mi je to bilo razumljivo, jer ovaj puder sadrži ekstrakt cinka.
Puder ne sadrži zaštitni faktor, sadrži sitne čestice silike koje upijaju višak sebuma, sitan matirajući puder i u većem procentu zastupljena je voda.

Što se mene tiče, ne verujem da ću ga ponovo kupiti. Cena mu je 1.500 din. što je malo i skuplje, obzirom da ima i boljih pudera na tržištu koji upotpunjuju želje jedne mešovite kože, pa neka to bude i njihov ''123 Perfektni puder''. Ovaj puder možete naći u svim bolje snabdevenim parfimerijama.

Da li ste probale ovaj puder i kakvo je vaše mišljenje o njemu?

You Might Also Like

0 comments

Subscribe