Lokne pomoću prese za kosu!

11/26/2012

Kako ste drage dame, devojke i devojčice?

Danas sam za vas pripremila jedan tutorial koji sam uradila na kovrdžavoj kosi Joanne C.

Za ovu frizuru biće vam potrebna presa za kosu ( pegla ), četka za raščešljavanje kose i lak za kosu. Ko koristi inače, neka pre korišćenja prese na kosi, naprska kosu sredstvom za zaštitu kose od toplote, zatim neka je raščešlja i može da počne.  Moram da naglasim da bi presa trebalo da ima zaobljene ivice, nikako četvrtaste, radi pravilnijih lokni.


                   

Ukoliko vam je kosa ekstremno kovrdžava kao Jovanina, prvo je ispravite.

Zatim, uzimamo presu i od sredine kose recimo ( ko kakve lokne voli ) povučemo presu centimetar, dva i onda okrećemo presu i uvijamo je 360 stepeni dok nam se pramen ''ne vrati na dole''.  Mislim da slika govori više i bolje od mojih reči ( hihihi ).
                  
Vučemo presu na dole i kada je uklonimo s kose, dobijemo loknu. Lako zar ne? Samo zvuči teško, pogotovu kada ja to objašnjavam. Trudim se!
                                     
                          


Moj savet je da jednu loknu navijate i okrećete ''od glave'' a drugu ''ka glavi'' kako bi vam kosa izgledala što prirodnije i ležernije. Ne morate uviti celu kosu ukoliko to ne želite.
Naprskajte kosu lakom i ukoliko želite da lokne budu opuštenije, protresite kosu pre nanošenja laka, a možete ih ukrasiti i cvetom ili nekim drugim ukrasom.

Nadam se da vam se dopalo i da sam vam pomogla!

Do sledećeg čitanja, sve vas puno pozdravljam!


You Might Also Like

9 comments

 1. Pokusala i ne ide mi jos uvek vezbam. -.- nije nimalo jednostavno.

  ОдговориИзбриши
 2. Odlično !

  P.S. Jovana, kosa ti divno sija. Znam da ti je prirodno kovrdžava, a to znači - extremno suva, mogu samo reći - svaka čast !!!

  ОдговориИзбриши
 3. Lepa kosa :)
  Ovo je odlicna stvar, ide brzo kad se navezba :) Ja volim da sve budu u jednom smeru, ka napolje :)

  ОдговориИзбриши
 4. Lepo izgleda. Moram priznati da baš nikad u životu nisam koristila nikakvu spravu ni za lokne, ni za ispravljanje, moja kosa uglavnom izgleda onako kako to ona želi :))

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Hahahah....mislim da imamo isti problem !!! Ali ja ću da probam ! Možda joj ovo dođe dlake! :))))

   Избриши

Subscribe