Makeup tutorial: Novogodišnja šminka, predlog br.1

12/27/2012

Pre nego što smo započele sa pisanjem bloga, prvobitna ideja Joanne B. i mene, bila je da započnemo snimanje makeup tutoriala, međutim zbog loše kamere, i ne baš tolike stručnosti u načinu snimanja i prezentaciji, rešile smo da odustanemo od toga i izabrale da slikamo deo po deo.

U današnjem postu vam prikazujem moje viđenje i način na koji se ja šmnkam za novogodišnje veče. Lično, nisam neki ljubitelj šljokica, šimera, jer imam masnu kožu i onda to na mom licu baš i ne izgleda toliko dobro, jer samu kožu i njen prirodan sjaj još više ističe. Tako da u mom načinu šminkanja preovladavaju mat senke, obično u bež i braon boji, kremasti ruževi za usne ili mat sjajevi bez šljokica u nešto tamnijoj nijansi. Kada se šminkate za bilo koji povod, trebalo bi da imate na umu, šta je to što ćete više istaći? Da li će to biti usne ili oči? Jer ako nanesete nešto tamnije nijanse na usne i oči, biće previše i bez ukusa.
Pošto su moje oči nešto sitnije, iz tog razloga izbegavam da nanosim kreon, jer ih vizuelno još više smanjuje, eyeliner nanosim veoma tanko kako mi kapak ne bi izgledao teško, a obrve iscrtavam tako što pratim njihov prirodan oblik.
Sada kada sam objasnila zbog čega neke stvari obavljam na taj način, red je da se bacim na praktični deo!

I KORAK

Za bilo kakvu vrstu događaja, od mature, venčanja, pa do Nove godine, jako je bitno da kožu dobro pripremite. Iz tog razloga, ukoliko ne kupujete neke skupe pudere, a želite da vam lice ostane ne taknuto, da šminka ceo dan izdrži i da na slikama izgleda dobro, predlažem vam da kupite bazu za lice.
Bazu proizvode većina kozmetičkih kuća po različitim cenama, od onih skupljih do onih sa povoljnom cenom i solidnim proizvodom. Za ovu priliku, pre nego što sam nanela puder, izabrala sam bazu za lice kozmetičke kuće Artdeco, ona nije u boji, izgleda kao neki serum, veoma se lako nanosi i razmazuje.



II KORAK

Ukoliko trenuto nemate bazu, preskočite taj deo i pređite na drugi. U drugom delu stavila sam puder i korektor. Ako ste izabrali da stavljate šljokice na oči, predlažem vam da puder stavite na kraju. Jako je bitno, bar meni, da lice izgleda dobro osenčeno i pokriveno, jer posle toga možete da stavite i običan sjaj i izgledaćete odlično.


 Puder sam nanela na lice, deo na vrat, kako se razlika ne bi toliko primećivala. Korektor je nešto svetliji, doduše tada sam ga i prvi put probala. Tečan je, tako da lako možete da ga utapkavate, ne da razmazujete, jer koža treba da ga upije. Korektor izaberite u jednoj svetlijoj nijansi od pudera. Ako imate tamne podočnjake predlažem vam nešto kremastije korektore, koji vuku na narandžasto.
Što se obrva tiče, one zauzimaju centralni deo na našem licu i one su te koje daju okvir našim očima. Za mene je jako bitno da ih dobro iscrtam jer su mi slabe, lično ne volim one koje su tanke, prečupane niti one mnogo debele. Volim one koje su umerene, sa klasičnim oblikom. Prilikom iscrtavanja koristila sam olovku za obrve i senke za obrve. Kada izaberete olovku ili senku, gledajte da odgovara prirodnoj boji vaše kose ili boji obrva.


III KORAK

Zbog mojih masnih kapaka, neophodno je da se stavi baza za senku, u suprotnom, senka se posle samo nekoliko sati nakupi u pregibu oka, intezitet senke nije kao na početku, i sve se nekako umrlja. Kada baza dobro upije, posle nekih 5 min. prelazim na šminkanje očiju. Tom prilikom, izaberem svetliju senku, tipa bež, koju nanesem na ceo kapak, a zatim nešto tamniju nanesem u zadnjem delu oka, kako bi u šminkerskom svetu rekli izblednujem, odnosno sjedinimo dve boje.


Kada to odradim, da bi dubinu oka naglasila i kako bi mi pogled izgledao prodorniji, koristim tamniju nijansi od prethodnih, ovog puta to je tamno braon senka. Na vrh četkice nanesem senku, oko otvorim na pola i zatim u orbitalnom luku koji se nalazi između gornjeg i donjeg dela kapka, pokretima nazad ka napred dobijem jednu liniju. Ako je ona previše istaknuta, uzmem četkicu i sa njom prema gornjem delu kapka, malo je osenčim i ublažim. U prednjem delu oka, u samom uglu, stavljam nešto svetliju senku, tada nije loše da stavite malo i "neku šljokicu" kako bi vam oči došle dodatno do izražaja.



IV KORAK

Zatim sledi nanošenje eyeliner-a, maskare i lepljenje trepavica. Što se eyeliner-a tiče, za mene je odličan kremasti, jer se ne razmazuje toliko kao tečni, ne možete toliko da se umrljate i što je najbitnije, ne preslikava se. Tako da je za početnike i za one koje se slabo sa tim snalaze, odličan. Eyeliner počinjem da nanosim od početka oka, uz koren trepavica, i kada dođem do kraja oka izvučem liniju ka gore i prazan deo popunim.




Maskaru nanosim u tri sloja, od korena,  pokretima cik-cak,a zatim lepim trepavice. Verujem da je većini ovo noćna mora i da ovaj proces malo duže potraje. Caka je u tome, da lepak ostavite da se malo osuši, i onda uz pomoć pincete ih pridržite i nanesete uz koren trepavica. Zatim prstom ili štapićem za uši ih prtiskate duž celog ruba, da se lepo zalepe. Polako otvorite oko, i gotovo! Vaše oči izgledaju zavodljive i upečatljive.


V KORAK

Rumenilo, nanosim u predelu jabučica.  Ovog puta odabrala sam nijansu koja vuče na ljubičasto. Ukoliko ne znate gde tačno, napipajte, i blagim pokretima napred-nazad formiraćete liniju koja vam sužava taj deo lica. Ako želite, možete da nanesete šimer iznad jabučica, koji jako lepo deluje, daje blistavost koži, ali obzirom da ja imam masnu kožu, nažalost moram da ga izbegavam.


VI KORAK

U poslednjem delu, stavljam fixator koji služi da mi celu šminku fixira, da se ne razmulja, lice učini skroz mat i ne dozvoli da šminka posle nekoliko sati spadne. Prah je bele boje, koji prilikom nanošenja ne ostaje na koži, jednostavno se utopi i izgubi. Zaista je jedna dobra investicija ukoliko imate problem kao ja, a to je masna koža, ili za neke prilike koje iziskuju da vam šminka stoji ceo dan na licu.


I kao poslednje,nanosim sjaj za usne, ali pre toga nanesem olovku u istoj ili sličnoj boji. Ono što je delom mana kod tamnijih nijansi ruževa ili sjajeva, jeste da vizuelno umanjuju usne. Stoga, ako prirodno nemate punije i deblje, predlažem vam da uzmete nešto svetlije nijanse, kao što su boja breskve ili neka nijansa svetlo roze. Liniju usne sjajem malo pređite, i tako ćete ih vizuelno uvećati.


Ovaj post je sa razlogom duži, možda je mogao biti kraći, ali kao što ste već navikli od mene, ja volim dosta da davim... ;) Moram da naglasim, da je post slikan u večernjim časovima, te smo stoga morale neke slike da obradimo, u smislu moje kože, jer je od blica koža izgledala sjajnije i nisu se oči toliko isticale. Ova šminka uživo izgleda intenzivnije, ali obzirom da smo slikale običnim fotoaparatom, mi se nadamo da smo nekako uspele da vam dočaramo, bar kada nije toliko realno prikazano. Nadamo se da ćete razumeti.

DA LI VAM SE DOPADA OVAKAV PREDLOG I KAKAV JE VAŠ NAČIN ŠMINKANJA ZA NOVU GODINU?

 

P.S  Pošto je ovo poslednji post u ovoj godini od mene, ovog puta želim da vam čestitam predstojeće praznike, da ih provedete u društvu vama dragih ljudi, u miru, veselju i blagostanju, uz puno zdravlja i sreće u narednoj godini! 

Do sledećeg čitanja, veliki pozdrav!



You Might Also Like

17 comments

  1. Tebi nije potreban puder zato sto imas cisto lice, ne znam zasto opterecujes kozu time?!
    Zasto stavljas slike obradjene u fotosopu, valjda treba da nam prikazujes onako kako zaista jeste?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Obradila sam jer je lice izgledalo jako sjajno od blica, i ako uzivo nije bilo tako. Sledeci put cu tutoriale raditi na dnevnom svetlu, tako da mi blic nece praviti problem. Nadam se da ti se svidja sminka na ocima, posto je post o tome. :) xo

      Избриши
    2. da svidja mi se, imam istu boju ociju kao i ti i svetao ten, tako da si mi dala lepu ideju kako da se nasminkam. prelepa je ta senka, koliko kosta?

      Избриши
    3. Hvala ti puno! Drago mi je da ti se dopada, i da ce nekom ovaj tutorial biti od koristi! :) Ne znam tacno na koju senke mislis? Ukoliko mislis na Artdeco senke, mislim da je jedna oko 500 i nesto dinara, a ukoliko mislis na ovu drugu, ona je 160 din. u parfimeriji u Zemunu, engleska je kozmetika i jako je dobra! xo

      Избриши
  2. Одговори
    1. Hvala, drago mi je da ti se dopada! Potrudicemo se da cesce izbacujemo ovakve postove! :) xo

      Избриши
  3. Hvala na čestitkama !!! Obema želim, pre svega, puno zdravlja, sreće, uspeha i naravno... ljubavi !!! Ne samo u narednoj, već u svim godinama koje su pred Vama.

    Post je divan, senka na očima je savršena i sve je odrađeno baš kako treba. Bravo !!! :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, draga Barbara! Takodje isto zelimo! Hvala na komentaru, drago mi je da ti se dopada! xo

      Избриши
  4. predoobro =D ja inace samo koristim maskaru puder i eyeliner i prije sam stavljala umjetne trepavice, a sad kad ih stavim, smetaju mi i jedva gledam na oci, ma sve je stvar navike i prakse, uglavnom morat cu sebi kupiti puuuuno sjenila za oci =D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uh, hvala puno! Daa, nekome odgovaraju nekome ne. Po meni su bolje one individualne trepavice, jer se lakse stavljaju, a i kada se odlepe, toliko se ne primecuje. :) Slazem se da je sve stvar navike! Senki nikada dosta, bar u mom slucaju! :) xo

      Избриши
  5. Super su post i sminka, sve si detaljno objasnila i lepo se vidi na slikama, a i krajnji efekat je divan :) Ja volim sljokice tako da sve moje kombinacije ovih dana ukljucuju i finu kolicinu istih :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno, drago mi je da ti se dopada! Hehe, i ja volim predloge sa sljokicama za Novu, za novogodisnji makeup su nezaobilazne. Ja ih obicno stavljam kada druge sminkam. :) xo

      Избриши
  6. predivne slike :) oci si super nasminkala :) to je look koji ja najvise volim!
    usne su predobre, imam i ja taj essence sjaj ali ga jako retko nosim a boja je divna i mnogo dobro stoji :)

    ОдговориИзбриши
  7. Zanima me koji si eyeliner koristila, i da li se jedan par vestackih trepavica moze koristiti samo jednom ili vise puta?
    P.S. blog vamje super :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno! Eyeliner sam koristila kremasti, proizvodjaca Catrice, jer se sa takvim eyeliner-om lako rukuje i izgleda pedantno. Ali obzirom da ih jos uvek nema kod nas, moze da ti posluzi i Essence-ov, kosta oko 200 i nesto dinara u drogerijama. Vestacke trepavice mogu da se koriste vise puta, jer mogu da se ociste i tada su opet upotrebljive. Uskoro ce biti post na tu temu, jer verujem da se vecina devojaka pita, da li mogu opet da se koriste ili ne?
      Pozdrav! xo

      Избриши

Subscribe