Artdeco: Baza za lice i fixator puder

5/22/2013


Počelo je vreme venčanja i  matura. Pored svečane toalete i frizure, devojke najčešće imaju problem i u odabiru šminkera... Definitivno je to period u godini kada njima posao cveta i svi se trude da budu što pristupačniji, ali ono na šta treba obratiti pažnju jeste ko od njih ima sertifikat za šminkanje, da li ima svoj book sa slikama i koju šminku koristi.  
Tog dana svaka od nas želi da izgleda što glamuroznije i prikaže sebe u najboljem izdanju, kako bi mamile poglede i sutra sa ponosom prikazale slike svojoj deci. Po meni je najbitnije da se tog dana što manje opterećujem oko popravljanja šminke, i posle nekoliko sati opet izgledam sveže i blistavo. Da bi takav efekat dobila, potrebno je  da odaberem dobru podlogu, puder i fixator. Što se tiče senki,  one su najmanji problem jer uz pomoć dobre baze, bilo kakva boja i marka, izgledaće intenzivno i kvalitetno. Lice je po meni najbitnije i na njega se treba najviše fokusirati. Uz pomoć dobro odabrane podloge i pudera, nećete imati potrebu da se stalno gledate u ogledalo i razmišljate da li sada izgledam neuredno ili mi je koža masna?
Da li je fleka ili bubuljica dobro prekrivena, i da li mi podočnjaci dolaze do izražaja?
Sve se to da rešiti i popraviti uz dobro pripremljeno, osenčeno i matirano lice. I kada je o tome reč, ja ne bih štedela pare.
Pošto znam da devojke i žene ovaj problem najviše mori, rešila sam da vam u današnjem postu prikažem moje viđenje jedne podloge i fixatora cenjene kozmetičke kuće Artedco, od kojih sam dobila ova dva proizvoda na poklon. Zadovoljni prikazom njihove baze za senku na našem blogu, poslali su ove proizvode kako bih isprobala i dala svoje mišljenje, koje ću gledati da prikažem što objektivnije i iskrenije.


Ova tema me je navela da se setim svoje velike mature koja je bila pre dve godine, i način na koji sam bila našminkana.  Sećam se da sam dosta jurcala do parfimerija i gledala po facebook-u različite šminkerke,  komentare i radove ali nekako nije bilo to to... Plašila sam se da se nekome prepustim i objasnim šta želim jer ne znam da li ću uspeti da dobro objasnim, a i ta osoba me dovoljno ne poznaje. Onda sam se setila, da pronađem časopis "Joy", koji sam jedno vreme redovno kupovala, zbog rubrike sa našim poznatim šminkerom Draganom Vurdeljom. Obožavala sam da gledam njegove radove i uz dobro objašnjene korake, možete doći do savršeno nijansirane i pokrivene kože. Šteta što te rubirke više nema jer je moglo zaista dosta toga da se vidi i nauči... 
Kada sam pronašla odgovarajući makeup, otišla sam do tetke i rekla da želim da me našminka indentično, prati korake,  a ja ću ukoliko nešto ne bude bilo ok, popraviti. I tako je bilo, doduše nisam ništa popravljala jer je ona lice senčila koristeći se više prstima nego četkama, i zahvaljujući tome što zna dobro da crta, dobila sam željeni makeup.
Tada nisam koristila podlogu, jer iskrena da budem nisam ni znala da to postoji. Koristila sam jedan Clarinsov puder za masnu kožu koji mi je dosta pomogao da moje prosijavanje zaustavi i kožu učini i dalje mat i sveže.
Možda ja i nisam najbolji primer jer nisam preterano isprobavala i koristila fixatore i podloge, valjda zato što posle toga i nisam imala priliku da tako nešto kupim, i ako mi je Jovana B. govorila da bi me takav proizvod spasao. Više sam se oslanjala na to, da kupim neki dobar  puder koji će rešiti sve probleme ali kada su tako velike prilike, samo na to ne možemo da računamo.
Podloga je veoma bitna za tako veliki dan poput venčanja, naročito ako se dešava leti i pri tom se ceo dan ljubite i pozdravljate. Obično posle nekoliko sati, rumenilo počne blago da se skida, lice postaje masno i znojavo, a fleke od pudera su ne izostavne. Zato, da se ne bismo opterećivali i mučili najbitnije je dobro pripremiti kožu.
Ova podloga staje u bočicu od 15 ml sa pumpicom, koja uz pomoć samo jednog pritiska dozira koliko vam je podloge potrebno za pokrivanje celog lica. Baza je beličaste teksture, u vidu seruma koja posle utrljavanje postaje providna. 


 Ne sadrži šljokice i nije sedefasta. Koža je veoma brzo upije, i daje osećaj mekoće i hidrantnosti. Kada je koža dobro upije, a ja otprilike ostavim nekih 5 min. prelazim na nanošenje pudera.  Puder u poslednje vreme nanosim prstima, i nekako mi je lakše da kontrolišem pravac i koža mi lepo upije. Nakon nanošenja pudera, lice vam ne izgleda teško, već sveže i mat. Pokušam da prstima povučem i isprobam da li će se skinuti makar malo, i neće! Čak sam isprobavala papirnom maramicom, i vrlo malo ali tako malo puder ostavi trag i skoro da se ne skine, a na licu se ne dešava neka velika promena.


 Zaista sam se pozitivno iznenadila. Miris je blag, i baza ima anti-aging efekat. Jednom sam pre izlaska, stavila ovu podglogu, jer obično posle nekoliko sati od vrućine i zagušljivosti imam običaj da prosijam. To je bio odličan trenutak da isprobam da li će zadržati svoj efekat posle nekoliko sati. Što se tiče pudera i rumenila, nisu se skinuli i ostali su netaknuti kao kad sam ih i nanela, međutim već posle nekoliko sati je čelo počelo blago da se prosijava. Možda do toga ne bi ni došlo, da sam nanela na kraju fixator koji bi mi lice definitivno matirao.




Tako da što se tiče njegove osnovne uloge, a to je da puder zadrži i posle nekoliko sati od nanošenja i učini lice dobro pokrivenim, je uspeo!
Ovu bazu možete naći u Jasmin parfimerijama, i ostalim dobro opremljenim koje sadrže Artdeco šminku po ceni otprilike 2300 din. ne sećam se tačno?
Što se tiče pudera za fixiranje,  danas ga definitivno u svom asortimanu poseduje skoro svaka kozmetička kuća. Po meni bi ovaj proizvod trebalo svako da ima, ne bitno bilo ove ili neke druge kozmetičke kuće, jer u pojedinim trenucima uvek dobro dođe. Što se tiče Artdeco-ovog fixatora, nalazi se u jednom zaista lepo dizajniranom pakovanju sa dodatkom jednog finog aplikatora. Izgleda ženstveno i elegantno. 


Puder je bele boje, koji nakon nanošenja počinje da se gubi. Lepo ga utapkam naročito na T zonu. Posle nanošenja, primećujem da mi koža poprima drugačiji izgled, nekako je sveža, matirana i lepo pokrivena.  Puder je vodootporan i definitivno više posla uradi nego bilo koji puder za matiranje. Ukoliko zaboravim da ga ujutru posle pudera nanesem, negde na polovini dana mi sasvim dobro dođe da zakamuflira i upije masnoću i prljavštinu koja je počela da se nakuplja. Posle toga, izgledam kao da sam upravo nanela puder na čistu kožu. Ovakvu vrstu pudera bih svima preporučila,  a naročito onima koji imaju sličan problem kao što je moj. Ovaj proizvod je prosto ne zaobilazan u mom šminkanju i bilo kakvo dešavanje ili izlazak, ne mogu da prođu, a da ga ja pre toga ne nanesem.




I ovaj proizvod takođe možete naći u Jasmin i drugim parfimerijama po ceni otprilike 1300 din.
Ove proizvode nisam mogla da poredim sa bilo kojom drugom kozmetičkom kućom, jer kao što rekoh nisam kupovala do sada i probala.

Ukoliko ste vi probale ove proizvode ili neke druge za ovu namenu, zanima me vaše mišljenje ili predlog? 

 Do sledećeg čitanja, uživajte...

You Might Also Like

5 comments

Subscribe