EVELINE CC krema - COLOUR CORRECTOR SOS - Protiv umorne kože

11/19/2014

Verujem da će ljubitelje poljske kozmetičke kuće "Eveline" i njihove BB kreme, ovaj post podjednako zanimati jer se radi o recenziji proizvoda koji je postao sve popularniji i traženiji, a reč je o CC kremi.

Prilikom poslednje kupovine kreme, bila sam u nedoumici da li da kupim Bourjois CC kremu ili da isprobam Eveline? Vođena komentarima i pozitivnim kritikama o Eveline BB kremi, odlučila sam se na kraju za njihovu CC, jer iako pogrešim pri izboru, znam da sam je upola platila od one cene koliko košta Bourjois CC krema, a ujedno pretpostavila da će se i njihova CC krema dobro pokazati koliko i BB.
Tester Bourjois CC kreme sam probala i bila na prvo korišćenje jako oduševljena, preporučila svakome, naročito onima koji imaju sličan tip kože kao što je moj. Veoma je lagana, imate osećaj kao da nemate ništa na licu, ne zapušava pore niti kožu čini teškom... Pritom se, i posle dužeg vremena od nanošenja ne skida, ne stvara fleke, koža izgleda sveže i odmorno, posle 4 sata ona je i dalje matirana. Nešto je gušće teksture od Eveline CC kreme, i nalazi se u užem pakovanju.
Ovo je kratak opis Bourjois CC kreme koji sam podelila, da bi mogle otrpilike da steknete sliku zbog čega sam se dvoumila. Kreme u osnovi imaju isti zadatak: da ujednače ten, otklone znakove umora, učine kožu hidriranom i smanje vidljivost pora, a da je razlika samo u tome koja će od njih dve ove zadatke bolje da reši.



Da bi uopšte bili upućeni koja je to razlika između BB i CC kreme prilikom odabira i kupovine, evo i ukratkog značenja tih skraćenica:

BBblemish balm, beauty balm... korektor, krema za hidraciju, tečni puder, prajmer, sa zaštitnim faktorom u sebi, sve ono što je potrebno da prekrije trenutne nedostatke na licu, učini ten ujednačenim. Lako se skida, odgovara svakom tipu kože zbog svoje lagane teksture i sastojaka koje sadrži, a mana je što i nije toliko postojana, zavisno o kom proizvođaču je reč, kao i da nakon kraćeg vremena prosijavate. Može se naći u dve, najviše tri nijanse.

CC - colour correcting cream, colour control cream... Sam prevod bi bio da ona koriguje i kontroliše boju tena, pa je samim tim i namenjena osobama koje imaju ispucale kapilare na licu, crvenilo, fleke, prekriva znakove umora i namenjena je za osetljivu kožu. Sama tekstura je veoma tečna i u osnovi bolje prekriva od BB kreme, jer je i sam zadatak pred njom teži. Nastala je kombinacijom AA i BB kreme, AA je antiejdžing krema i BB koja služi da ukloni nedostatke, zajedno su upotpunjene i kao rezultat dale CC kremu.
EVELINE CC krema se preporučuje koži koja je umorna, beživotna, stresirana, bez prirodnog sjaja.


Ova krema sadrži:

• Matt - Relax T Complex koji služi da matira T zonu ( čelo, nos, bradu) i pruži dužu mogućnost sprečavanja isijavanja;
• bioHyaluron Complex- bogata hyaluron acidom koji optimalno glača, hrani i čini koju vlažnom;
• Silidine- vraća ravnotežu koži, sprečava formiranje paukovih vena, sprečava iritacije i efikasno skuplja i zateže kapilare. Poboljšava elastičnost i čvrstinu epiderma;
• Mineralni pigmenti- bez obzira na tip kože, prekriva nesavršenosti i znakove umora;
• Plant extracts- perfektno umiruje i regeneriše;
• Vitaminski kompleks (A,E,F) hrani i regeneriše kožu, vraža joj čvrstinu i elastičnost;
• SPF 15 -  štiti i čuva kožu od štetnih UVA/UVB zraka i slobonih radikala.

EFEKAT 8 U 1


• SMANJUJE SIMPTOME UMORA
• UJEDNAČAVA TEN KOŽE
• DAJE KOŽI DUGOTRAJAN MAT IZGLED
• SMANJUJE VIDLJIVOST PORA
• ISPRAVLJA NEPRAVILNOSTI
• REVITALIZUJE I DAJETENU PRIRODAN SJAJ
• INTENZIVNO HIDRIRA
• SPF 15 ŠTITI OS UVA/ UVB ZRAKA

,,Lagana tekstura se savršeno upija, ne zatvara pore te omogućava koži da slobodno diše. Krema se lako i ravnomerno razmazuje. Jedinstvena formula hidrira i ujednačava ten. Nakon primene koža je blistava, baršunasto glatka, bez znakova umora."

Ovo je kratak opis kreme koji je dao Eveline na poleđini kutije, a ja sam ih citirala upravo iz razloga što se slažem sa njihovim činjenicama.
Krema se nalazi u dobro zaštićenoj kutiji, obavijena je celofanom, tako da znate da kupujete 100% nov proizvod . Prilikom otvaranja nailazite na sam proizvod koji je manji nego sama kutija, a kada krenete samu kremu da istisnete, shvatite da je tek u pakovanju ima još manje, iako je naznačeno da je ima 30 ml.


Čep je krajnje običan, pakovanje praktično, ne zauzima mnogo mesta u neseseru, a sama krema je veoma tečna tako da imajte u vidu kojom silinom je istskujete kada budete bili na polovini korišćenja. Na početku ona lagano izlazi, može se reći da i blago curi, ali da nakon već petog nanošenja ste u prilici da je već kod polovine tube istiskujete. Obično je nanosim jež četkom, jer zbog svoje vodenaste teksture ona je najbolje nanese, ne ostavlja nikakve linije i ten još više ujednači. Pokušala sam i prstima, takođe se jako lepo nanosi, u tankom sloju, ravnomerno, lagano, međutim ako ste je previše istisnuli nekada je potrebno da višak utapkate papirnom maramicom ili upotrebite četku ili sunđer jer daje efekat vlažnog lica. Prekrivanje je solidno-zadovoljavajuće, za svaki dan odlično jer lice izgleda svežije, hidrirano, negovano, čisto, ujednačeno, bez fleka, baršunasto... Bilo kakva veća crvenila od bubuljica srednje prekriva, pretpostavljam da je tako slučaj i sa kapilarima i flekama od sunca. Potreban je korektor, ali iovako prilično sam zadovoljna kako i neke stare flekice pokriva.

Mana je brzo prosijavanje. Ujedno, mislim da je to glavna mana toniranih, BB i CC kremi, zavisno kao što rekoh od proizvođača, ali opet nije to toliko do sebuma koji u toku dana izađe na površinu, koliko joj je sama tekstura takva da kožu čini vlažnom. Dovoljno je da u tom trenutku papirnom maramicom utapkate u taj deo, nije potreban nikakav fiksator jer i pored njega, posle par sati opet će se isto desiti. Obično se nakon tri sata ovakav efekat ispolji. Kada je nanesete koža izgleda vlažna, ali nakon par sekundi ona je upije, stopi se (ako je u tankom sloju) sa prirodnom bojom tena, možda malo manje to čini nego njihova BB krema. U osnovi vuče na narandžasto, ali meni to ne predstavlja toliki problem kao kod pudera, jer ne izgleda teško na licu pa samim tim joj toliko ne uzimam kao minus.


Zbog svoje lagane teksture koju ne osećate na licu, koja ne daje efekat maske ili da vam je koža masna i teška, možete je bukvalno u jednom potezu sa lica skinuti miceralnom vodom ili vlažnom maramicom za skidanje šminke. Sapun je takođe lako i lepo ukloni, ne umrlja je, nekad i ne primećujem tragove na peškiru.
Brzo se troši, i ako je svakodnevno koristite za nekih mesec ipo do dva, bićete u prilici da istisnete kao pastu, poslednje u njoj što je ostalo. Dobra stvar što ćete je celu istrošiti, jer nije kao puder koji ostane negde pri dnu staklene bočice ili kod čepa neke tubice.

Za neki noćni izlazak, šminkanje za specijalne prilike nije preporučljiva i pored prajmera, fiksatora sem ako nemate normalnu kožu, ali opet mislim da na slikama deluje kao da ste masni ili vam je znoj na nekim mestima izbio.
Ako želite EVELINE CC kremu u boji, onda odaberite ovu u narandžastom pakovanju, koja se proizvodi samo u jednoj nijansi, jer u zelenom pakovanju je CC krema koja nema mineralne pigmente. Bele je teksture, nije tonirana i namenjena je koži koja je sklona crvenilu i ispucalim kapilarima.

Ono što je bitno još naglasiti jeste da se obe mogu koristiti kao podloge za šminku, vrlo brzo ih koža upije i ne ostavljaju masne tragove. To su zajednička svojstva ove dve kreme.

Preporučujem je devojkama, ženama zbog svoje lagane teksture, devojčicama koje vole da stavljaju pudere kako bi prekrile nedostatke pubertetske kože... Za sada nisam primetila da mi je ova krema stvorila bilo kakav negativni efekat, u vidu da je sama tekstura kože pogoršana, da su očišćene pore iznova brzo napunjene ili da je neke nove stvorila i time otežala njihovo uklanjanje. Sada mi uz pravilnu i rutinsku negu, ova krema daje još više na značaju i ističe kožu u najboljem svetlu, nepravilnosti u vidu starih i novih flekica ublažava, a ostatak kože čini divno glatkom, ten ujednačenim i blistavim.

Veoma sam zadovoljna i žao mi je što hvaljenu BB kremu nisam probala kako bih mogla da uradim uporednu recenziju. Ali nije na odmet, da već pročitate ukoliko niste, Jovane B. recenziju iste kreme na blogu. Ona nju i dan danas hvali i mislim da je svima preporučuje, kao i ja CC kremu. Nismo pretplaćene, samo ih volimo i želimo da to podelimo sa vama.

Ukoliko ste koristili nešto od EVELINE kozmetike, slobodno nam pišite, preporučite, dajte viđenje vaše za BB ili CC Eveline kremu, ukoliko ste je probale ili niste?

Do skorijeg, vrlo brzog posta, veliki pozdrav i ugodan dan vam želim...
blemish balm, beauty balm
blemish balm, beauty balmblemi
blemish balm, beauty balm
BB cream = blemish balm, beauty balm

You Might Also Like

8 comments

  1. Ja koristim njihovu BB,i isto tako nisam pretplacena,ali ih OBOZAVAM!! :) Probacu sigurno i ovu,kad potrosim ove prethodne dve!! :) Jedina im je zamerka sto nemaju testere,ali ja skako kupujem obe nijanse,pa mesam,dok ne dobijem savrsenu boju!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slazem se sa tobom :) Probacu sledeci put BB kremu, pa cu videti sta mi vise odgovara. Ali i sa CC kremom sam zadovoljna. ;) Pozdrav

      Избриши
  2. Od skoro se upuštam u ovaj brend zbog velikih hvala blogerki.. S obzirom da imam dosta crvenila po licu i da se prosijava, meni zvuci odlicno. Jer ne volimmat pudere (imam suvu kožu). Odlicna recenzija!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Takodje, pocinje da me interesuje sve vise, sledeci put cu sigurno probati maskaru ili nesto za lice ;) Verujem da ce ti krema pomoci, mozes da pocnes od njihove CC kreme u zelenoj kutiji. ;)

      Избриши
  3. Koliko kosta?? Dobro zvuci. Samo ako nije preskupa :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zaboravila sam da napisem, kosta oko 570, 580 din. Veoma pristupacna cena, za ovakav proizvod. Mozes da nadjes u drogerijama, dobro opremljenim apotekama i parfimerijama. Pozdrav :)

      Избриши
    2. Hvala puno. Pozdrav :)

      Избриши
  4. Анониманјул 22, 2016 6:19 PM

    Meni je najbolja bb avon anew (ona u roze pakovanju) a trenutno imam isto avon ali mislim da je linija- naturals. Probala i niveinu i garnier, mc, nije to to za moj mesoviti tip.

    ОдговориИзбриши

Subscribe