Nega kose: Revlon Flex, Serical, Kallos, Aura, Pantene, Alfaparf, Gliss, Balea...

3/17/2015


Srdačan pozdrav, drage moje! Posle malo duže, nenadane pauze, ugrabila sam vreme da u miru ispišem recenzije proizvoda koje sam do sada veoma redovno koristila i čiji sam učinak pomno pratila.
Obzirom da vam u današnjem postu predstavljam proizvode za negu kose, sama tema zahtevala je da se preparati koriste i po nekoliko meseci, kako bi se videlo njihovo dejstvo i oformilo detaljno mišljenje o njima. Nekada je nezahvalno neke proizvode za određenu namenu preporučiti, kao što je to šampon za kosu, jer je to individualna stvar, koja ne zavisi samo od tipa kose, već i od samih karakteristika kože glave, načina pranja, ličnih i spoljašnjih faktora. Ovo je jedan deo proizvoda koje sam u proteklih pola godine koristila. Kako post ne bi bio prenatrpan, ja sam za sada ove izdvojila, a nastavak na ovu temu sledi za koju nedelju...

• REVLON Flex Keratin 

U toku par meseci, mislim da sam isprobala tri šampona za pranje kose, što apsolutno nije dobra stvar. U pitanju je bio Alfaparf Argan Oil, čijim sam učinkom bila zadovoljna u smislu, da je kosa izgledala kao da je vlažna, sveže oprana, dlaka je bila gipka i zaglađena. Moglo se osetiti da šampon ima u sebi neki trag ulja, jer tokom ispiranja osetite, a nakon pranja i vidite da je kosa srednje mekana i bez balzama. Jedini problem kod ovog šampona je bio, što me je koža glave nakon dva dana svrbela, a posle dan i po je već bila u korenu spremna za pranje. Zatim je usledilo korišćenje Revlon Flex Keratina, koji me je na prvu loptu iskreno privukao, zbog zapremine i cene, a zatim i imena. Nisam očekivala neko čudo, jer je ipak ovo pakovanje koje sadrži 650 ml, po ceni od 470 din. što mi je odavalo utisak da je nešto što je napravljeno i dostupno za široke mase, jer su oni ipak poznatiji kao neko ko ima jače cene, ali isti ti proizvodi i dugo traju. Ja sam potrošila dve flaše, drugi put mi je mama kupila, jer mi je prva bila pri kraju, a mislila je da mi šampon odgovara. Sam šampon nije previše gust, tečan je, miriše nekako aromatično, orijentalno, i ako ne volite takav miris, ne brinite povućiće se. Kosa mi je šampon teško primila na početku, tek sam je iz trećeg puta dobro obuhvatila, istrljala teme... Posle druge flaše, kosa se navikla i mogla je da se ispere i nakon drugog puta. Nakon pranja, imala sam utisak da ovaj šampon sadrži u sebi neke teške hemikalije, nakon dva dana koža me je svrbela, iako sam gledala da je dobro svaki put isperem. Moja koža glave je sklona seboreji, pa je moguće da je i zbog toga tako reagovala jer je u tom delu koža osetljiva, naročito na sastojke poput silikona. Pojavio mi se perut, nisam imala utisak da se desilo neko zadebljanje dlake zbog keratina, već mi se u nekom momentu činila kao da je i suvlja. Kosu sam prala na dva dana, jer mi je u toku polovine drugog dana bilo neophodno pranje. Pre neku nedelju sam i pogledala sastojke koje sadrži, do juče i nisam imala taj običaj i zapravo sam bila u pravu... drugi sastojak i jesu silikoni i zato me ne čudi što mi je koža glave tako reagovala. Trenutno, okrenula sam se proučavanju sastojaka i izabrala da koristim DM-ov Baby šampon, koji ima kratak spisak sastojaka i nijedan silikon u sebi. Kosa je do sada najbolje oprana. Tri dana izdržim da mogu da je ne operem, nekada i četiri, niti me koža glave svrbi, a kosa izgleda voluminoznije nego ikada. Osetite da je dlaka gipka, elastična i da je zaista svilenkastija, kao kada pipnete kosicu deteta. Više o tim proizvodima, uskoro na blogu.




• SERICAL CAROTA

Ovo je četvrta maska, italijanskog proizvođača Serical, koju sam probala. U pitanju je maska, na bazi esencijalnih ulja šargarepe i lana za bojenu kosu, sklonu čestom pranju odnosno masnoj kosi. Ove maske su poznate kao veoma isplativ proizvod, jer pored 1000 ml koje dobijete u pakovanju, traje po nekoliko meseci plus su veoma pristupačne i povoljne, cena varira od 280 do najviše 580 din. sve zavisi gde uzimate. Ja obožavam pijacu, tako da je tamo i najčešće nabavljam. Obzirom da sam probala njih četiri, Keratin, Placenta, Latte i sada Carota, moje rangiranje njih po najboljem dejstvu je - prvo mesto zauzima Keratin, ubedljivo najbolje rezultate pokazuje.

Po meni, dlaka je mnogo punija, definisanija, glatka i nahranjena od Kallos Keratina. Zatim sledi, Latte, Placenta i na kraju Carota. Sam sastojak maske je da je veoma lagane strukture, kremasta je, sve njihove maske su takve. Veoma malo je u šaku stavite, nanesete na krajeve, držite 5 do 10 minuta i isperite. Primetićete da je kosa neverovatno mekana, mada mislim da je mekanija sa Keratinom, po meni se čini kao da je na krajevima gušća iako sam se pre mesec dana ošišala. Ne masti kosu, ne otežava je, lako se češlja, dlaka je glatka i otporna na spoljne uticaje. Pruža kosi sjaj, hidirira krajeve koji su oštećeni od farbanja i vraća joj vlažnost.


• PANTENE Keratin Repair oil

Divni, dobri stari Pantene. Kada sam bila mlađa, njihove proizvode sam češće koristila, posle dužeg vremena odlučila sam se opet da probam nešto novo. Obožavam stvarčice na pumpicu, još kada vidim da su u vidu ulja, kada imaju zlatasto-žućkasti odsjaj, to me jako privuče i nema šanse da nešto ne probam. Pantene Keratin Repair Oil sadrži komplekse vitamine E sa kertinom, koji intenzivno poboljšavaju izgled kose i njenu strukturu. Pakovanje ima veoma praktičnu i odličnu pumpicu, koja dozira sasvim dovoljnu količinu za nekoga ko ima normalnu  ili tanku kosu, dok ovi sa gušćom će dva, tri puta naneti.

Ovo ulje mi se dopada, jer uopšte nije teško, klizi niz prste, nije toliko silikonski koncentrovano, nije lepljivo pod prstima. Dlaka je veoma mekana, glatka, nije ukočena niti previše nauljena, ne masti kosu. Tako je fino zagladi i da joj neverovatan sjaj, a miris je predivan, prolećni, osvežavajući. Posle feniranja jako lepo dođe, jer umiri kosu, zaglača dlaku, iizgleda upotpunjena i zdrava. Ne znam koliko utiče na samu ishranjenost, ali za sada meni je jako korisno i dodatni plus je što se toliko i ne troši. Košta oko 430 din. a na akciji u DM sada bi trebalo da je oko 350 din.

• ALFAPARF Style for you

Ovaj proizvod sam dugo merkala i pre nekoliko nedelja sam se odlučila za kupovinu. Ostao je samo jedan na polici, položen horizontalno, kao da me je čekao. Alfaparf proizvode obožavam, ono što sam do sada probala me ništa nije razočaralo, svaki proizvod je imao svoju dobru stranu i namenu. Po prvi put koristim nešto iz njihove linije za kovrdžavu kosu, obzirom da ne kupujem toliko proizvode za stilizovanje iste, malo sam bila bojažljiva da mi se kosa previše ne ukovrdža jer se samim tim skrati toliko nekada, da izgleda kao da imam bob frizuru. Ova krema me je potpuno oduševila na prvo korišćenje jer je rezultat veoma brzo pokazala. Pakovanje ima u donjem delu kao neku oprugu, koja se povlači na gore, kada ovaj plavi deo pritisnete da krema izađe. Nemojte previše pritiskati, jer sledeći put će ona naglo izaći. Otvori se tako malo, da ona fino izađe, malo se dozira. Previše ako nanesete, lokne na krajevima izgledaju kao da imaju gel. Sama tekstura je kremasto-želatinozna. Dosta se fino raspodeli i aplikuje, klizi pod prstima i stvara efekat potpune mekoće. Kosa ne izgleda slepljeno, lokne divno definiše kao i krajeve. Izgleda potpuno umirujuće, svaka dlaka je na svome mestu, zaglađena i nekada odaje utisak da je kosa sveže mokra i vlažna. Samim tim kosa izgleda zdravije, hidirirano, krajevi su upotpunjeni i ono što je najbitnije, kosu uopšte dodatno ne masti. U sebi najviše sadrži vode, a pri kraju spiska su i methylparaben, butylparaben, propylparaben. Posle košićenja ove kreme, neophodno je da se ruke operu. Iako pomislite da one nisu lepljive, pod vodom osetite da se sloj zadržao na rukama i da klize, kao da imaju neku debeli sloj kreme na sebi. Ja ću vrlo rado ponovo kupiti ovaj proizvod, koji možete naći  u DM-u po ceni od 570 din.


• Gliss Million Gloss balzam u spreju

 Jedno vreme sam koristila tečni balzam u spreju, pa prestala i opet se vratila. Oni koji muče muku sa zamršenom kosom, češljanje će im olakšati, kosa će se manje kidati u slučaju da je češljate kada je mokra, što nije preporučljivo. Meni je generalno kosa kada naprskam ovaj proizvod mekana na dodir, nekako se čini upotpunjenom, ali u nekim momentima kada se totalno osuši je kao metla. Gliss proizvodi su poznatiji kao malo teži za kosu, jer sadrže silikone koji dodatno otežavaju i maste kosu. Sjaj koji bi trebalo da pruži, primećujem kada naprskam kosu i kada se posle ona osuši, ravno par sati ili jednom danu. Na dodir mi se učini nekada jako mekana, glatka, dok je nekada kao da ima sloj na sebi koji je čini suvljom, pa izgleda celokupno neuredno. Nisam kod ove prskalice primetila da mi masti kosu, stavljam je od sredine kose i na krajeve. Ne troši se previše, malo je lepljiv pod ruku kada se pređe po kosi čim se nanese i divno miriše! Njihove proizvode često možete naći na sniženju, po ceni od 350 din. za 200 ml. 


• Balea Trend it up sprej za glatku kosu

Kada sam videla ovu preslatku prskalicu, čiji je mehanizam kvalitetan, poželela sam da je kupim! Ovaj proizvod je namenjen onima koji se peglaju, feniraju jer u sebi sadrži kolagen koji umiruje dlaku, čini je glatkom i zaglađenom. U jednom periodu sam se često peglala, pa mi je ovakav preparat bio neophodan, jer je kovrdžavu kosu malo teže ispraviti, kosa je neposlušna i suva. Meni se krajevi uvek uviju blago, izgledam kao da sam krupnom četkom fenirana, tako da ovaj preparat nanosim pre peglanja naprskam na razdaljini oko 20 cm, jer ako približite, dobijete efekat kao da ste je nekom šećernom vodicom prešli. Dlaka je ulepljena i ukočena u tom slučaju. Posle peglanja, kosa je smirenija, zaglađena, glatka i ima fini sloj koji ostavlja na dlaci. Miriše na neke slatkiše, žvake u prvi mah, međutim oseti se alkohol u momentu prskanja, što bi u tom slučaju malo i isušivalo kosu. Ja iskreno ne verujem da ću ovaj proizvod ponovo kupiti jer nisam videla da mi je dlaka toliko zaštićena. Ne sprečava toliko spoljne uticaje da deluju na moju kosu kasnije, kako se ne bi pod uticajem vlage uvila. Možete je naći samo u DM-u po ceni od oko 315 din. za 200 ml.

• Kallos Jasmine maska za oštećenu kosu

Kada sam videla pakovanje ove maske, morala sam da je kupim i isprobam! Obožavam da svratim do pijace i pogledam tezge, jer one uvek imaju neke isplative maske za kosu, kao i proizvođače poput Kallos-a. Ova maska kao i Serical, nalazi se u plastičnom pakovanju gde stane 1000 ml i to po ceni od samo 280 din. Ja sam se odlučila za ovu, koja je namenjena suvoj i oštećenoj kosi. Maska je po teksturi ista kao i Serical, lagana, kremasta, divno se nanosi i nakon par minita kada je sperete, kosa je neverovatno mekana! Pruža veću mekoću i hidrataciju po meni, od Serical Carote jer njih dve trenutno upoređujem. Bitno je da ne otežava dlaku, nije toliko koncentrovana silikonima da vam dodatno osuši dlaku, već je učini zaista glatkom i svilenkastom. Daje fini sjaj, ne masti kosu i ima efekat možda više kao neki jači balzam nego kao maska. Koristim je vrlo rado i želim da isprobam još neke njihove, na drugoj bazi. 


• AURA NEW EXPLICIT farba za kosu

O Aurinim farbama sam čula sve pohvale, obzirom da sam odlučila da se ofarbam jer su mi svetli pramenovi dosadili, želela sam da izaberem farbu sa nekim sastojkom ulja, koja ima divnu braon nijansu. Aurine farbe su veoma dostupne, imaju zaista prelepe nijanse, pakovanje unutra nije bombastično uređeno i kako kažu obogaćeno je arganovim uljem. To je bilo ključno što me je privuklo i mislila sam da ne sadrži amonijak u sebi. Međutim, kada sam se ofarbala i kada sam pipnula kosu, dlaka je bila gušća ali i kao trska. Nekako je na sebi imala neobičan film, koji je činio sjajnijom, ali ne i gipkom i elastičnom. Nekako je suvlja bila, efekat pruža kao Subrinine farbe. Ova boja koja je bila divna na početku, posle dve nedelje je počela da bledi i ispoljava nijansu boje meda.

Posle mesec dana, odabrala sam Olia Garnier farbu koja me je oduševila kako pokriva, kako je kosa mekana i gušća, jer ne sadrži amonijak u sebi. Veoma je dobra za one koji imaju dosta oštećenu kosu, čija je kosa prirodno suva i kovrdžava. Kada sam se sa njom ofarbala niti se ispira, boja je i dalje intenzivna, evo i nakon mesec i po dana, malo je tamnija, ali je ista kao i na kutiji. Obzirom da sam ja uzela tamno braon, dosta je dobro prekrila već prethodnu boju. Ja se nikada nisam farbala od korena, uvek ostavim 1,2 cm svoje kose pa na nju nadovezujem farbu. Ne vidi se uopšte tolika razlika, tako da mislim da bi i onima koji muče muku sa sedama dobro došla. Košta oko 400 din. ako se ne varam, možda je malo i skuplja. Moja topla preporuka su Olia Garnier farbe, Loreal Prodigy  koje iako su malo skuplje od ranga drogerijskih farbi, dosta dobro prekrivaju sede i čini kosu prirodno obojenom, bez nekih većih drastičnih nijansi. Sjajna je i svilenkasta, a takođe se uopšte toliko ne ispira što se da primetiti na peškiru odmah nakon farbanja.

• Tinktura protiv opadanja kose i peruti


Ko prati ovaj blog, otprilike zna da vrlo rado i sa zadovoljstvom, pravim kod kuće razne maske i recepte od prirodnih sastojaka u zamenu za neke fabričke, gotove proizvode. Ovaj recept sam pronašla preko TV-a, kada je jedna naša žena pravila razne stvari koje su na bazi prirodnih sastojaka za bilo koji kožni problem. Tako se našla i ova tinktura, koju je prvo moja tetka probala zbog problema sa opadanjem kose, u jesenjem periodu, a ja sam uzela u momentu kada mi se ponovo pojavila seboreja. Tinktura se pravi od domaće rakije, crvenog luka i karanfilića, gde je neophodno da se ovakvi sastojci ostave 7 dana da odstoje na skrovitom, tamnom mestu. Kada odstoji tih par dana, spremna je za upotrebu. Ja sam iskreno ovom tinkturom bila prezadovoljna, tako da je i danas koristim. Iako možda pomislite da će vam kosa smrdeti od luka i rakije, naprotiv, ima miris divnog karanfilića, koji ublaži ova dva sastojka, a koža to vrlo brzo upije tako da problema nema.

U prednjem delu glave, kod čela, seboreja mi je nestala nakon tri puta od korišćenja skroz u tom problematičnom periodu. Ako je nanesete i na ostale delove, umasirate je i time pospešite cirkulaciju kože glave. U slučaju protiv opadanja kose, nakon korišćenja kosa je neverovatno sjajna, gipka, zdravo izgleda, čvrsta je i dosta manje je primetno dlaka na četki. Meni je miris možda malo u početku smetao, mislila sam da se oseća drugima, ali sam shvatila da je to do mene jer ja znam šta sam utrljala na kožu glave. Sve preporuke imam za ovu tinkturu, koju držim u flašici od acetona. Ako ste zainteresovani više za ovaj recept, vrlo rado ću pokazati kako se pravi.




Ovo je malo poduži post, pripremim se na to da će imati dosta stvari da se kaže, jer polazim od sebe da me takvi postovi i najviše privlače.

 Ako ste nešto probale ili imate nameru, podelite vaše viđenje i slobodno napišite preporuku proizvoda koje vi vrlo rado koristite... 


You Might Also Like

10 comments

  1. Moze li recept za tinkturu od rakije i luka)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Naravno, sledeci DIY bice bas na ovu temu! Hvala na brzoj potvrdi! ;)

      Избриши
    2. Jedva cekam recept,posebno zbog problema sa seborejom..

      Избриши
  2. Imam Kallos chocolate, divno mirise, probaj je :)
    A kosa ti je prelepa <3 nemoj se peglati nikad više :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joj, verujem! Spazila sam, ali me je ovo pakovanje na prvu loptu privuklo zbog boje! Probacu i tu masku, hvala na preporuci! I hvala puno na komplimentu, potrudicu se! :) ♥

      Избриши
  3. Анониманмај 18, 2016 12:10 PM

    Draga, sampon "REVLONFLEX" uopste nije iz kompanije Revlon Profesional, iako pise da se radi po njihovoj licenci! Taj sampon je daleko ispod nivoa Revlona! Revlon proizvodi su prilicno skupi ali i delotvorni i ko koristi Revlon Prfesional do sada se nije zalio!
    Dakle nemojte se zavaravati Revlonflex i Revlon Profesional nisu isto!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na pojasnjenju. ♥ Bilo mi je u startu cudno zboge cene tada, veca militraza i povoljnija cena je stavljena zbog dostupnosti drugim kupcima. Svakako se slazem sa tvojom informacijom. :) Veliki pozdrav!

      Избриши
  4. Анониманмај 18, 2016 12:16 PM

    Ako koristis Kallos Jasmine masku za ostecenu i suvu kosu zasto u isto vreme koristis i Serical Carote koja je za masnu kosu???? Imas li ti uopste pojma sta trebas koristis za kosu a kamoli da pises recenzije???

    ОдговориИзбриши

Subscribe