Četke za puder i rumenilo do 500 dinara

5/06/2015


Obožavam da idem do skrivenih, malih, zavučenih parfimerija, do radnji "sve po 160, pa naviše" , jer se u njima mogu naći veoma interesantne četke nepoznatog imena, veoma solidnog kvaliteta, po veoma povoljnim cenama. Četke koje vam u današnjem postu prikazujem, kupljene su baš u takvim radnjama, sasvim spontano, naletela sam definitivno sa razlogom jer sam ih sada skupila na okupu i shvatila da one pripadaju jednom postu.
Do takvih radnjica, obično svratim posle fakulteta, nekada se to desi jednom mesečno, nekada češće ako me put navede da svratim do njih. Sve u svemu, volim da ih obilazim jer uvek nađem nešto zanimljivo, stvarčice koje dobro dođu u zamenu za nešto drugo ili upotpune više nego što vrede.


Ljubičasta, lepezasta četka je prva kupljena u ovom rangu u  radnji, "sve po 160 pa naviše", na Vračaru kod Kalenić pijace, koju obožavam! Našla sam je kod kase, tada su bile dve nijanse, opredelila sam se za ovu ljubičasto-roze, jer su mi boje baš lepe. Koštala je 300 dinara i posle toga je nisam našla, ali oni veoma često dobijaju neke nove od drugih proizvođača. Ova četka je proizvedena u Turskoj, ima veći oblik glave, pa je zbog toga malo nezgodnija za manipulisanje.

Obično je koristim za uklanjanje belog pudera kod podočnjaka kada se šminkam sa senkama ili je samo prislonim da mi zaštiti taj deo. Fina je za nanošenje fiksatora u prahu u predelu čela, malo mi je nezgodnija za nanošenje rumenila jer je veća, pa mi je teže da rukujem i manipulišem. Dlake su sintetičke i vrlo mekane, solidno zbijene, dlaka mi nijedna nije otpala u toku pranja, a nakon toga se brzo osuši.

Nije se uopšte deformisala, dlake su i dalje postavljene isto kao kada sam je kupila. Po meni je dosta kvalitetno napravljena, ne samo glava četke već i drška, koja je plastična. Kada je neko vidi, ne može ni da pretpostavi da košta samo toliko jer je kvalitetna, dosta isplativa i korisna u zamenu za neke druge, njoj slične, koje koštaju dosta više. Žao mi je što je posle nisam našla tu, možda se opet pojavi. Ako ne, svratite, možda nađete neku sličnu njoj, ako vas zanima.

AVON kosa četka za rumenilo


Kada mi je ova četka za rumenilo stigla, na prvi pogled, učinila  mi se nekako nejako, mala glava, dlake ne toliko gusto zbijene, kako sam očekivala. Na prvo ispitivanje slabašna, mekana i blaga... Odgovarala mi je na početku, za nanošenje jačih rumenila jer dobro odradi blendanje, lako se prilagodi, rumenilo fino pokupi i laka je za rukovanje. Vremenom je počela sve više da mi se dopada, primetila sam da mi ruka često kreće ka njoj, jer vrlo dobro odradi svoj posao. Upadne tačno gde treba, dovoljne je i veličine postala za moje obraze, fino se manipuliše sa njom, ne ostavlja fleke niti joj dlake opadaju. Mnogo se lako pere, ispira, brzo suši, ne deformiše se, sintetičke dlake ostanu na mestu gde su bile, i dalje izgleda uredno. Za 400 dinara, koliko košta otprilike na akciji, meni je ova četka milina! Može se naći u svakom Avon katalogu, gde joj je reguralna cena oko 560 din. ali se veoma često može naći na sniženju.



• Četke za tečni puder i korektor •

Ove četke sam našla na poslednjoj polici u Kristabell-i, pogled mi je sam išao ka njima jer sam uočila, na prvi pogled, fino dizajnirane četke koje su uz to bile veoma povoljne. Mislila sam da su i one turske, međutim, ispalo je da su one kineske proizvodnje. Što se mene tiče, to mi ne smeta, jer je glava četke dobro napravljena, dlake gusto zbijene, sintetičke, drška drvena, sa metalnim spojem.

Prvo sam kupila ovu četku sa užim vrhom, jer mi je dizajn baš lep, zanimljiv. Na prvi pogled izgleda korisno, jer može da se primeni za korektor, konturisanje, uklanjanje praškastog pudera... Dlake ove četke su dosta gusto zbijene, mekane, laka je za manipulisanje i prilagodljiva je. Prilikom prvog pranja nije mi otpala nijedna dlaka, ali se drška odlepila, tako da sam je naknadno lepila. To mi nije umanjilo njenu vrednost, jer četka zaista super služi za utapkavanje pudera prilikom senčenja, kremastih rumenila, korektora, prilikom konturisanja za izvlačenje linija...


Ne upija toliko proizvoda i uopšte se nije deformisala. Baš sam zadovoljna sa njom i vrlo često je koristim. Posle par dana, ponovo sam se vratila i kupila ravno sečenu četku za tečni puder. Ona mi je tek postala omiljena. U početku, mislila sam da me njene dlačice bockaju kada utapkavam puder, međutim sada mi toliko prija, da nju najčešće koristim. Ima malu glavu, ali opet i kao takva, dosta lepo raspodeli puder, dobro ga nanosi, ravnomerno i bez ikakvog stvaranja fleka.


Pogodna je za predeo oko nosa, za male, uzane delove... Odlično vrši blendanje, kod kružnih pokreta potrebno je malo više energije jer je gusta, ali ni to mi ne umanjuje njenu vrednost. Jako sam zadovoljna sa njima, baš se isplate, jer su solidnog kvaliteta, a koštaju samo 190 din. ako ne grešim, jer sam ih kupila prošle godine. U parfimeriji "Kristabell" ih često dobijaju, jer su tražene i kao što mi sama prodavačica reče, devojke su vrlo zadovoljne sa njima, pa eto još jednog razloga zašto da ih probate.


• CALA sunđeri za korektor i puder •

Tražila sam mesecima Ebeline sunđer, ali koliko vidim, povukli su ga iz prodaje i baš me zanima da li će sada biti promenjen njegov kvalitet. Do tada, zamenu sam htela da nađem u radnji Alexandar Cosmetics, kada sam na brzinu ušla sa drugaricom kojoj je takođe trebao sunđer za puder, pa smo se odlučile na bele obične sunđere i pakovanje podelile. U ovoj kesici koja je hermetički zatvorena, možete naći oblike od pravougaonih, trouglastih, okruglih, za sve namene...

Ovakve sunđere do sada nisam koristila, tako da sa nekim drugim proizvođačem ne mogu da uporedim. Pod prstima mi se učinio, kao kvalitetan, koristan i prilagodljiv sunđer... Međutim, nakon nanošenja shvatila sam da sunđer iako nakvašen, upije dosta proizvoda u sebe, puder mi nanese u površinski, tankom sloju, iako on ima dobru pokrivnu moć. Ne smeta mi toliko njegov način nanošenja, koliko da upije puder, pa mi je potrebno da ga stavim u dva sloja, da bi se iole nešto pokrilo. Pri tome se dešava da ostavi fleke, negde baš i ne vidim da sam preskočila i kada se savije, on izgubi na površini za korišćenje. Ne koristim ga više za puder, jedino za korektor za šta koristim najčešće trouglasti. On toliko ne upija korektor, iako koristim nekada tečni nekada kremasti, lepo ga nanese i u dovoljnom sloju. Nakvasim ga isto pre korišćenja, lak mi je za rukovanje i ima finu teksturu. Ova kesa od nekih možda 17 sunđera, košta oko 230 dinara, otprilike je ta neka cena. Lepo se peru, nema toliko fleka na njima nakon pranja i ne habaju se. Što se mene tiče, mislim da ih ponovo neću kupiti.































Da li vi pribegavate kupovini ovakvih četki i kako se vama čine?

You Might Also Like

6 comments

  1. Lepezasti kist je beton, jeo izgleda sareno i mocno!!! <3

    ОдговориИзбриши
  2. Анониманјул 06, 2015 12:19 AM

    Na kojoj adresi se nalazi radnja "kristabell"?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Na Terazijama je, u podzemnom prolazu sa strane hotela Moskva, preko puta Idee. Ne bih znala tacno koji je broj, imaju fb stranicu https://www.facebook.com/ParfimerijaKristabell?fref=ts :)

      Избриши

Subscribe