Višegodišnji omiljeni kozmetički i dekorativni proizvodi

12/30/2015

Mili moji,
kao što i sami znate, ostao nam je još jedan dan do ulaska u Novu godinu.
U ovo vreme, obično volim da svedem na papir, pozitivna dešavanja koja su ovu godinu obeležila, izazove koje sam savladala, šta sam to novo naučila i doživela. Pored toga, uvek imam listu na kojoj se zahvalim na svim situacijama, zdravlju, materijalnim dobrima, na manje pozitivnim događajima i ljudima koji su ispunili ovu godinu svojim prisustvom i naučili me nečemu. Uz to, tu su uvek veće želje i ciljevi za narednu godinu koje treba ostvariti, šta to želim da poboljšam kod sebe i na čemu da poradim kada je reč o ličnom razvoju. Verujem da su mišljenja za ovu godinu podeljena, kao i za svaku, neko je izabrao da je doživi kao manje ili više pozitivnu, ali svakako je to nešto kroz šta moramo da prođemo da bi sledeće nove godine bile mnogo bolje i da bi smo se kroz svaku još više usavršili.


* * *
U današnjem postu, želim da sa vama podelim retrospektivu proizvoda koje sam iznova koristila, mada kada pogledam, ovo su neki proizvodi kojima se uvek sa uživanjem vraćam godinama i koja ću zasigurno koristiti u narednoj. Nekada je to teško svesti na manju listu omiljenih proizvoda, jer svakim danom svedočimo novim proizvodima, koji kod nekog ko voli kozmetiku, dodatno proširuju listu. Spisak je pravljen po svima dostupnim proizvodima, gde god da se nalazite, kao i cenama koje su prilagođene i pristupačne za sve. Moguće da sam neke od proizvoda zaboravila i da ću se vremenom setiti kada ovaj post budete čitale, svakako verujem da su za sada ovo i odabrani.

FELCE AZZURA, GENERA, ALFAPARF


Felce Azzura, brend koji nikada neću prestati da koristim, koji odgovara mom senzibilitetu, načinu na koji mirišu, teksturi, sastavu, učinku, jednostavnom i lepom dizajnu, a uz to pristupačnost cene koja ide uz datu količinu. Ova kupka je osvežavajućeg cvetnog mirisa, umirujućeg, nežnog, nažalost ne zadržava se previše dugo na koži, ali zato po meni jako fino neguje. Volim i njihova veća pakovanja, omekšivače za veš, dezodoranse, nezaobilazni puder u prahu koji mi je na početku bio ljutkast, ali sam se kasnije navikla. Mislim da sam ovaj gel za tuširanje platila oko 100 i nešto dinara, za 250 mil.

Genera, intimni gel koji sam vam, čini mi se i ranije u nekom postu predstavila, je jedan od retkih proizvoda koji mi odgovara i koji čim potrošim, zamenjujem novim. Odgovara mi tekstura, učinak, blagi miris, neutralnost. Nisam neko ko po ovom pitanju mnogo eksperimentiše, koristila sam ranije Intimo Cliven, ali od kada sam ovaj probala, uvek ga iznova kupujem. Kada je o priloženom reč, sadrži aloe veru, takođe imate i na bazi kamilice. Košta oko 200 i nešto dinara.

Alfaparf, ovo je proizvod koji sam vam predstavila u postu o nezi kose. Zaista, obožavam njihove proizvode, njihovu učinkovitost, teksturu, način na koji mi neguju kosu. Do sada, mi samo šampon od arganovog ulja nije odgovarao, ali kada je o ovoj kremi za oblikovanje kovrdžave kose reč, naprosto ga obožavam. Posle skoro svakog pranja ga nanesem na mokru kosu, lokne su mi neverovatno definisane, mekane, sjajne i posle par dana od nanošenja. Definitivno, proizvod koji me je oduvao na prvo korišćenje, sa kojim ću se sigurno i u 2016. godini družiti. 

DOVE, DONTODENT, GINGIVAL KREMA, SAFEGUARD


Dove proizvodi mi delimično dogovaraju, u zavisnosti od toga o čemu je reč. Sapune obožavam i najčešće njih kupujem, a što se kreme za ruke tiče, ova mi spada u omiljene. Ovo je druga godina, kako ovu kremu koristim, volim njen brzo upijajući efekat, nemasne je teksture, daje nekakav zaštitni film i zaista po meni lepo neguje i hidrira. Pre mi je možda za nijansu bila bolja tekstura i dejstvo, mislim da su nešto menjali, ali svakako mi je spada u proizvode kojima se rado vraćam. Cena oko 230 din.

Dontodent, verujem da su ovi DM proizvodi, namenjeni za oralnu higijenu, bili učinkoviti kod većeg broja kupaca, bilo da je reč o običnim četkicama ili interdentalnim, pastama, vodicama za ispiranje ili koncu za zube. Kada je o koncu za zube reč, ovaj mi spada u omiljene. Moja drugarica i buduća koleginica, mi je pokazala ovaj konac i uverila me da ga probam. Za neverovatnih 100 m konca po ceni od skoro 100 i nešto din., dobićete navošteni konac, sa mirisom blage mente, koji po meni odlično radi svoj posao. Pomaže kod uklanjanja plaka između mojih gusto postavljenih zuba i veoma lepo prijanja uz njihove površine. Do sada mi se nije desilo da se kidao, ali ako to primetite, uzmite u obzir da se možda radi o karijesu, koji treba utvrditi kod ličnog stomatologa. 

Gingival gel, proizvod koji po meni svaka kuća treba da ima. Nezaobilazna u momentu kada su upaljene desni, prilikom primetnog krvarenja tokom pranja zuba usled upotrebe neadekvatne četkice ili ako je sluzokoža malo otečena zbog neodgovarajuće protezne nadoknade. Meni koristi svakodnevno iako nemam navedene tegobe, umasiram je kružnim pokretima na gingivu, posle pranja zuba. Sa spoljašnje strane na koži lica u projekciji korenova zuba, izvedem iste takve poteze, kako bih stimulisala cirkulacija i ublažila znakove parodontopatije. Nemojte se plašiti ako imate i početni oblik povlačenja desni, jer verovali ili ne, danas i deca od malih nogu mogu da je imaju. Na vama je koliko će ona uznapredovati i na koji način će te je ublažiti. Obožavam njen miris, teksturu i ukus kamilice ovog gela. Košta 130 din. u Lilliju, i svakako je nešto što svima preporučujem da koriste. 

Safeguard, antibakterijski sapun koji sam počela pred kraj meseca da koristim, jedan od proizvoda čije puno delovanje pratim i želim da u narednoj godini prikažem. Po preporuci drage Ivane, kupila sam ga, jer je njoj predložio cenjeni dermatolog dr Filip Šer, kod koga planiram da odem u toku sledeće godine. On je jedan od retkih doktora i dermatologa kome verujem, čovek koji je jako posvećen svom zvanju i svoj posao obavlja sa puno ljubavi, što se može primetiti po tome da je mnogima kako u našoj zemlji, tako i šire pomogao oko većine kožnih bolesti. Sapun mnogo dobro peni, treba mi samo da pređem rukom po njemu dok je vlažan i da celo lice operem sa tom količinom. Imam osećaj čistoće, nema isušivanje kože, on ga lično koristi i radio je istraživanja na njemu. Košta 121 din. može se naći u Lilly-ju. 


Avon paleta senki, nove Golden Rose olovke za usne, Revolution, Essence rumenila, Bourjois Healthy mix korektor, Flormar senka, Killyis četka 


Avon četvorobojna paleta senki, nešto što zaista ne treba propustiti prilikom poručivanja iz Avon kataloga. Toliko lepih nijansi, za dnevni, večernji makeup, odlično pigmentovane i bez baze, postojane više časova, vrlo se lepo blendaju i kombinuju. Uvek se mogu naći na nekoj akciji, pa tako možete kupiti po  najvećoj ceni do 600 din. Veoma je zahvalna paleta i treba je imati u svom neseseru, jer je većina senki mat, sem jedne do dve koje su šimeraste.

Golden Rose dream olovke za usne, otkrila sam sada pred kraj godine i malo je reći da sam oduševljena. Prelepe nijanse, tako postojane, ne isušuju usne, ali ih ističu ako nisu hidrirane, srednje konzistencije koja je veoma dobro pigmentovana. Uopšte se ne skupljaju niti uvlače u linijice, tako da sam pored starih Essence olovaka, našla nove omiljene koje mi se čak i za nijansu više sviđaju. Koštaju 150 din. i možete ih naći u Lilly-ju i manjim parfimerijama.

Revolution brendom ću se baviti u jednom postu u toku sledeće godine. Veoma su povoljni, za kvalitet proizvoda koje pružaju. Nažalost, kod nas ih još uvek nema, ali ako imate nekog u Crnoj Gori, Hrvatskoj ili šire, možete da poručite za početak neko rumenilo, jer su veoma fino pigmentovana sa blagim šimerom u sebi. Cena je oko možda 300 i nešto dinara ako se ne varam. Hvala Jovani što mi je poklonila! ♥


Essence rumenila, su mi zaista omiljena i obožavam kako se ponašaju na koži. Toliko se lepo nanose, blendaju, nekada su mat nekada imaju sitan šimer u sebi, koji osveži divno lice. Dovoljno pigmentovana, da se mogu nadograđivati. Bronzere njihove takođe volim, verujem da je većina vas probala njihove navedene proizvode, ali svakako moram da ih spomenem jer to zaslužuju.


Killys četku sam letos kupila, kada sam ih spazila u Lilly-ju, ova četka mi se učinila zanimljivom i bila je veoma povoljna, pa sam rešila da se kroz nju upoznam sa ovim brendom. Radi se o Poljskom proizvođaču, četka ima sintetičku dlaku, plastičnu dršku, veoma su mekane i fino radi svoj posao. Volim da sa njom nanosim rumenilo i bronzere, lepo blenda i nije mi izazvala nikakve bubuljice. Lepo se pere i još uvek nije nijedna dlaka ispala. Košta oko 350 din. Imaju u ponudi četku za tečni puder, par četkica u kompletu za senke i sunđer za tečni puder i korektor nalik obliku i funkciji Beauty Blendera.

Bourjois Healthy mix korektor je jedan među omiljenim, veoma isplativ, odlično pigmentovan, volim njegovu teksturu i kako se ponaša na koži. Ne uvlači se u linijice i bore, veoma je postojan, može da se nadograđuje i tada daje odličnu pokrivenost. Može se koristiti i za konturisanje, nalazi se u tubici i košta do 1.100 din. u Jasmin parfimerijama.

Flormar senke pojedinačne su mi veoma zahvalne jer su odlično pigmentovane, lepo se nanose, blendaju i bez baze odlično opstaju na kapku više časova. Imaju lepe nijanse koje možete pogledati u DM-u, Kristabell parfimeriji, na njihovim štandovima u tržnim centrima i koštaju oko 250 din.



Aktivni kiseonik, BabyLove ulje za telo, Noreva tonirana krema, Ulje čajevca, Blistex, Avon naturals univerzalni balzam 


Akvabent - Aktivni kiseonik, za mene je ovo neizostavan proizvod koji treba svaka kuća da ima jer se koristi za razne namene. Meni je odlično pomogao da smirim svoju kožu u letnjem periodu, da ukloni ubrzano postojeće flekice od bubuljica, osveži lice i vidno popravi kvalitet kože. Zaista sve preporuke imam za ovu vrstu proizvoda, odgovaraće svima, a u narednoj godini očekuje vas poseban post na ovu temu, kao i koje sam sve aktivne kiseonike probala. Košta u Lilly-ju oko 580 din. a Srbotrejd apoteka ih prodaje po ceni oko 390 din. 

BabyLove ulje je moj doživotni favorit koji ću koristiti i kupovati sve dok ga DM bude proizvodio. Ovo ulje je spas za kožu lica, tela, stopala, strija, zanoktica, neverovatno je kako hidrira i kakav utisak ostavlja, brzo ga koža upije, a takav efekat ostavlja i nakon 48 h od nanošenja. Posebno sam ga hvalila u ovom postu. Košta oko 230 din. 

Noreva tonirana krema mi je bila preporučena od strane tadašnjeg dermatologa koji je preporučio ovu kremu, kao i druge njihove kremice koje sam koristila skoro godinu dana. Ova krema mi je jako fina za dnevnu varijantu, nije teška, ne stvara sebum jer sadrži kiseline koje omekšavaju kožu i čine je takvom tokom nanošenja, a i sve vreme dok je na licu. Košta oko 1.200 i nešto dinara za 30 ml, može se naći u dve nijanse, a vrlo često i na akciji gde po ceni jedne dobijete dve. Kupujem je u Srbotrejd apoteci, a može se naći u Lilly-ju. 

Ulja su ove godine bila neizostavna u mojoj svakodnevnoj rutini, prijala su dehidriranoj koži, pažljivo sam birala koja su namenjena za masnu kožu, a jedno od njih je i ulje čajevca koje je vrlo delotvorno kod raznih upala kože. Volim ga, ima karakterističan miris koji će nekima možda biti jak i neprijatan, na koži stvara osećaj kao da ste stavili veću količinu mente. Obično kod nas prodaju 15 ml ovog ulja, ali preko iHerba možete naći 30 ml po veoma pristupačnoj ceni.

Blistex, Avon Naturals univerzalni balzam su meni dva omiljena proizvoda za negu usana. Ne znam koji mi od njih više odgovara, jer veoma dobro neguju, pristupačni su i postojani. Blistex volim da koristim kada sam van kuće, iz higijenskih razloga, a Avon univerzalni balzam koristim kada sam kod kuće za zanoktice, usne i laktove. Proizvodi koštaju do 170 din. Blistex se može naći u DM-u i Lilly-ju, a Avon balzam preko njihovog kataloga. 

Golden Rose, Essence i Avon lakovi


Prikazane kolekcije sa slike su mi omiljene od strane ovih brendova, odlična postojanost, pigmentovanost, efekat, nijanse, količine, četkice su šire i pljosnate, a cena je i više nego pristupačna. Golden Rose WoW lak 80 din, Express Dry 110 din, Essence the Gel efekat 230 din, Avon Magic Effect Matte Top Coat 230 din. 

Velnea Aloe Vera tupferi, Mamma & Baby Aloe Vera vlažne maramice


Velnea Aloe Vera tupfere obožavam jer mi se jako dopada na koji način su urađeni, imaju dve različite površine i rubovi su lepo spojeni, tako da nema nikakvog izvlačenja vatice. Veoma fino prihvataju micelarnu vodu ili bilo šta od proizvoda, što želite da uklonite sa njom. Za 80 ovih tupfera, izdvojićete do 120 din., na akciji se može naći za 100 din. 
Iz linije namenjenoj za mamu i bebu, koju takođe proizvodi Lilly, izvdojila sam njihove vlažne maramice, izrađene na bazi Aloe Vere, koje odlično uklanjaju šminku sa kože lica. Ne koristim je za uklanjanje senke ili maskare sa očiju, jer su mi osetljive na njihovo prisustvo. Pakovanje sadrži 64 maramica, ne sadrže alkohol, imaju lepu teksturu  i koštaju 125 din. Velnea liniju ću vam predstaviti posebno u jednom postu. Jedan od proizvoda koji sam zaboravila da uslikam, jesu njihovi tupferi. Oni sadrže čestice, koje imaju ulogu da vrše piling kože, a njih možete ponovo pogledati, kada se odradi njihov redizajn. Nadam se da će njihov kvalitet ostati. 

Ukoliko volite neke od predstavljenih proizvoda, pišite mi vaše utiske, kao i koji su to vaši omiljeni proizvodi iz ove godine

* * *
Moja iskrena želja od srca vama za narednu godinu, jeste da odlučite da postanete najbolja verzija sebe i da na tome radite svaki dan, malo po malo, ubrzo će te videti rezultate. Budite bolji od one osobe koja ste bila do juče, da bi ste već u ovom trenutku svedočili svom najboljem izdanju. Pored odličnog zdravlja, sreće, želim vam da budete ljubav, da je svakim danom pružate i umnožavate sa ljudima u vašoj okolini, kroz lepu reč, pažnju i saosećanje. Svaki dan započnite sa zahvalnošću što ste živi, što imate krevet i uslove u kojima trenutno živite, ma kako se vama oni u datom momentu činili. Upamtite uvek da vaše malo, nekome zaista znači puno i zato cenite sve ono što imate. Ne takmičite se sa drugima i ne pričajte o njima ukoliko nemate ništa pozitivno da kažete. Gledajte svoj životni put jer je za vas on najbitniji, pratite i osluškujte svoju intuiciju, koja će vas voditi kroz potrebna iskustva. Verujte da vaši najbolji dani života tek dolaze. Volite sebe i recite to sebi svaki dan u ogledalo, po više puta ako je potrebno. Time ćete vremenom otkloniti svoja nametnuta uverenja i kreirati novu, mnogo pozitivniju i lepšu realnost. Ostanite tako lepe, prirodne, nasmejane, mudre i veličanstvene u svim svojim životnim ulogama. 
A, vama pojedinačno, hvala od srca na svemu. Šaljem vam iskreni poljubac i zagrljaj, 
vaša Jovana.

You Might Also Like

4 comments

  1. Draga Jovana ,

    Post je izuzetno dobar , cestitka samo upotpunjuje sve ono sto citam iz dana u dan u vezi rada na sebi.

    Ovde je spojeno lepo i korisno ( unutrasnja i spoljasnja nega ) pa samim tim zelim da uzvratim ovako lepe zelje .

    Puno poljubaca i tolpih zagrljaja :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala punooo draga Magdalena, na zeljama i komentaru, od srca! Samo napred! Uzvracam zagrljaje i poljubce! \o/ :* ♥

      Избриши
  2. Ovde citateljka bloga koja dosad nije komentarisala :). Dopao mi se tvoj odabir proizvoda, fini su i pristupacni. I ja sam ljubitelj F. Azzurra brenda, nenadmasnih Dove sapuna, Avonovih paleta senki, GR Dream Lips olovaka. Po tvojoj preporuci cu probati i Killys cetkicu i Velneine aloa vera tupfere. Sve najlepse ti zelim u Novoj godini ! Kristina

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Puno pozdrava za citateljku i hvala na podeljenom iskustvu! ♥ Upravo su birani tako, da svima budu pristupacni i dostupni. Velnea tupfere obozavam, sa zadovoljstvom mogu da kazem da sam zarazila devojke u mojoj okolini. Takodje draga, hvala puno na zeljama! ♥ :*

      Избриши

Subscribe