Online kupovina sa sajta iHerb

2/10/2016

 Screenshot sa sajta iHerb

Posle prve pozitivne online kupovine, poželela sam da se upustim i u kupovinu proizvoda preko poznatih kozmetičkih sajtova.
Nakon što sam počela da proučavam sajtove tog tipa, za početak sam rešila da odaberem jedan koji je odlično prošao kod naših blogerki i sa kojim su bile zadovoljne.
Reč je o američkom sajtu iHerb, koji godinama uspešno posluje širom sveta i pruža nam pogodnosti za kupovinu renomiranih kozmetičkih brendova, po veoma povoljnoj ceni i sa veoma bitnom naznakom da spadaju u one koje sadrže manje štetnih sastojaka. To znači da se na ovom sajtu ne podržavaju brendovi koji svoje proizvode testiraju na životinjama i sadrže parafin, sulfate, aluminijum, vazelin i ostale prerađevine, tako da sa lakoćom možete da se upustite u istraživanje i pravite listu proizvoda za buduću namenu. 
Sajt je formiran 1996 god. i sadrži dva distributivna centra koja se nalaze u Kaliforniji i Kentakiju, sa preko 1,200 brendova koja podržavaju.
Zahvaljujući dragoj imenjakinji Jovani, sa bloga "Jovanin kutak", počela sam da se upoznajem sa ovim sajtom, koji je ona veoma lepo prezentovala u svom postu i dala korisne informacije u vezi kupovine.
Prvi put kada sam ušla na sajt nisam znala odakle da počnem, jer iako sam imala spisak potrebnih proizvoda, većina brendova mi je bila manje poznata. 
Da bih sebi olakšala, otišla sam kod predivne Albe, sa yt kanala SunKissAlba, da pogledam njene preporuke proizvoda za namenu koja mi je potrebna, jer ona rado kroz svaki novi video provuče neka od imena koja se nalaze na ovom sajtu. 

Alba me je inspirisala, a Jovana motivisala, da se upustim u kupovinu predloženih proizvoda koji sajt podržava i tako isprobam neke nove brendove. 

Način kupovine i odabir proizvoda

Kartica koja vam je potrebna i sam način plaćanja je isti kao prilikom kupovine sa sajta AliExpress, što sam i objasnila u jednom od prethodnih postova. Za razliku od njega, iHerb ne podržava besplatan šiping. Njegova najmanja cena iznosi 4 dolara, sa kojom ne možete da pratite paket, dostava traje 1 do 12 nedelja za paket od 1814 grama. 
Druga opcija je 6 dolara, uz koju imate tu mogućnost i dostavu koja traje od tri nedelje do mesec dana. Imate i skuplje opcije, a sa tim i bržu dostavu i mogućnost boljeg praćenja. Ukoliko prvi put kupujete, predlažem vam da uzmete opciju od 6 dolara, naročito ako se radi o nešto većem paketu i skupljim proizvodima. Retko se dešava da se paket izgubi od strane pošte, a iHerb zbog toga ne ponavlja porudžbinu.
Veoma često na ovom sajtu postoje akcije i sniženja, što je odlična prilika ako vas zanimaju određeni proizvodi da ih kupite po nižoj ceni. Svakako, cene su raznolike, ali i dosta pristupačne u poređenju sa brendom i količinom koju dobijete po toj ceni. Prilikom kupovine do 40 dolara ostvarićete popust i vaš račun se može umanjiti za 10 dolara, manje ispod 40 dolara dobijete cenu umanjenu za 5 dolara. Takođe, imate mogućnost da dobijete proizvod po povoljnoj ceni prilikom prve kupovine i dobijete svaki naredni put jedan besplatan proizvod. Uz to i vaš kod koji možete svakim narednim putem iskoristiti i time ostvariti popust, a ako ga ne ostvarite ukucajte na Google-u i on će vam predložiti. Nisam znala za te opcije, jer u tom momentu nisam detaljno potražila na Jovaninom blogu, a vi to svakako učinite jer je ona to dobro pojasnila. 

Screenshot sa sajta iHerb


• Od brendova za negu kože, noktiju i kose, predlažem da pogledate

Acure Organics, Alba Botanica, Andalou Naturals, Aveeno, Derma E, Desert Esseence, Giovanni, Now Foods, Palmers, Jason Naturals, Reviva Labs, Deep Steep, Queen Helene, Dickinson Brands, Nubian Heritage, Shea Mouisture, Neutrogena, Thayers.

Screenshot sa sajta iHerb



• Od brendova za šminku

E.L.F. Pacifica, Real Tehniques, Physicians Formula, EcoTools...

Screenshot sa sajta iHerb
• Ima dosta proizvoda u vidu suplemenata, vitamina, veganske hrane, proteina, ulja, začina, chia semena, acai bobica, meda i svega onoga što možete da nađete u dobro opremljenoj prodavnici zdrave hrane ili apoteke. 

Screenshot sa sajta iHerb


Naravno i ovde važi isto pravilo, dobro pogledajte ispod određene slike šta proizvod sadrži, njegovu namenu, broj ocena, komentare kupaca i količinu.

Proizvodi sa moje porudžbine

Shea Moisture, Three Butters Styling Smoothie



Jedan od brendova koji je dosta hvaljen od strane američkih youtube guru-a, jeste upravo Shea Moisture. 
Naročito su popularni njihovi preparati za kosu, koje veoma rado koriste devojke sa kovrdžavom i suvom kosom. 
Alba je u svojim videima prikazala njihove proizvode namenjene takvom tipu kose, uvek ih je prezentovala u pozitivnom svetlu i bila zadovoljna njihovim učinkom. S obzirom da volim kreme za kosu, vrlo rado sam odabrala ovaj proizvod jer mi se učinio da će dodatno pomoći u definisanju mojih lokni i kosu zaštiti od hladnog vetra. 
Krema se nalazi u kvalitenoj tubi koja sadrži 117 gr ovog proizvoda, sačinjena od sastojaka shea butter-a, avokada, manga i ulja macadamie i kokosa. Sav taj divan sastav, osetite pod prstima i kada se razmaže po dlanovima, pre nego što aplikujete na mokru kosu. Dosta je guste, kremaste teksture, krema nije lepljiva pod prstima niti na kosi ostavlja takav doživljaj. Lokne zaista lepo definiše, nisu ukočene, dlaku umiri, kosa nije umršena niti se brzo masti.



Ima miris mešavine svih ovih sastojaka, koji se nažalost ne zadržava dugo na kosi. Kada se kosa osuši, utisak je da je svaka lokna za sebe lepo definisana, izvuče iz kose onaj prirodan sjaj, krajevi izgledaju zdravo, nahranjeno i kosa je na dodir prilično mekana. Dobra strana je što njenu bujnost ostavlja, ne slepljuje je dodatno niti izgleda teško. 
Ovaj preparat u sebi sadrži organske sastojke, nije testiran na životinjama i košta 5,75 dolara. Link za proizvod, klik ovde.

Jason Natural, First Aid Soothing Gel sa čajevcem 




Jason Natural je jedan od brendova koji je jako poštovan od strane američkih kupaca, posluje preko 50 godina, izričito ne testira proizvode na životinjama i dodatni plus je da njihovi proizvodi ne sadrže teške i štetne sastojke.  
Predstavljeni gel koji je namenjen bilo kakvim kožnim iritacijama, crvenilima nakon brijanja, od akni ili ujeda komaraca, sadrži nadaleko popularni čajevac, Witch Hazel i Calendula.
Gel se nalazi u tubi, sadrži 113 gr, miriše biljno, nije lepljiv, lako se maže ali mu duže vreme treba da se osuši, zbog čega vam predlažem da ga nanosite u tankom sloju izričito na manjim mestima, na kojim ima promena. Njegova namena je da umiri kožu, ima antimikrobno dejstvo i kod mene je služio u zamenu za La Roche Posay Effaclar Duo kremu. Na određenim mestima uspeo je da za dan umiri bubuljicu, nekada je izvukao iz nje potrebno ako je trebalo da se mehanički očisti, ali nije previše uticao da se crvenilo povuče. Više je namenjen da neku upalu umiri, a ukoliko želite da se crvenilo brže povuče, lično sam kombinovala sa aktivnim kiseonikom pre njegove upotrebe, a nakon njegovog upijanja, poprskam Caudalie beauty elixir.



Ne mogu da kažem da je uspeo da mi zameni La Roche kremu, moguće zbog sastojaka i upotrebe, ali za ulogu za koju je namenjen, dobro odradi posao. Ovo je sigurno preparat koji će vas služiti dugo. Proizvod ne sadrži parabene, vazelin, SLS, košta 3,66 dolara. Probaću još neke njihove proizvode u budućnosti, ali nisam sigurna da li ću ponoviti kupovinu ovog gela. Link za proizvod, klik ovde .



Od brendova za šminku, na ovom sajtu možete da pogledate veoma povoljnu kozmetiku E.L.F. čiji se proizvodi ovde brzo razgrabe, tako da obratite pažnju da li ono što želite, imaju na stanju. 
Sličan proizvod ovom, koji je bio na listi želja samo u većem pakovanju, u tom trenutku nisu imali, pa sam odabrala njegovu manju varijantu. Ovaj puder dolazi u kartonskoj kutiji, sa sintetičkom pljosnatom četkicom, a njegova plastična kutija ima veličinu nešto većih metalnih 20 dinara. Četkicu nisam koristila, jer mi za predviđenu namenu ne bi najbolje poslužila, ali može da se iskoristi za nanošenje nekih drugih proizvoda. Puder je translucentni, svetlo rozikasto - bež, izlazi kroz veoma male otvore tako što ga zatvorim, prevrnem i lupnem po dnu. Pokušavala sam beauty blenderom da priđem, međutim najbolje su mi se pokazale četkice koje su bile predviđene za nanošenje praškastog pudera u tom području. Tako sam jedino mogla da prikupim dovoljnu količinu i dobijem njegov efekat. 




Lepo je poslužio za setovanje, pružio je prirodan izgled, dobro prerkivanje, stapao se divno sa nijansom korektora Bourjois Healty mix i omogućio mu da što duže ostane na tom mestu i da vremenom ne pravi linije. Meni nije stvorio nikakve iritacije, pruža zaglađeni efekat u predelu ispod podočnjaka i žao mi je što pakovanje nije malo veće. Količina koja izađe mi je uvek dodatno potrebna, da bih dobila efekat kakav želim. Njegova cena je 3 dolara, a od sada možete pogledati i veće pakovanje za lice, koje košta 6 dolara. Sadrži u prvim redovima talk, vitamin C i K. Link za proizvod, klik ovde 

Giovanni, Smooth As Silk, Deeper Moisture balzam




Brend za koji sam verovala da će mi sigurno odgovarati jer je hvaljen svuda i od svake devojke sa suvom, kovrdžavom kosom, upravo je Giovanni i njihovi proizvodi namenjeni oštećenoj kosi. I po nekoj tajnoj vezi, Giovanni - Jovani, morao je dobro da posluži. Zaista sam prezadovoljna ovim balzamom i nije ni čudo što je toliko hvaljen. Nalazi se u veoma jednostavnom pakovanju, koje je izrađeno od malo čvršće plastike, ne sadrži parabene, lauryl ili laureth sulfate, 100 % sačinjen od veganskih sastojaka i nije testiran na životinjama. U prvom redu sastojaka nalazi se voda, a potom i razni oblici alkohola. Ovaj proizvod je namenjen oštećenoj kosi, a njegova uloga je da izvrši dubinsku hidrataciju i samim tim je oporavi, štiti njene krajeve, vrati joj sjaj, umiri neposlušnu kosu i pruži osećaj da je pod prstima glatka. 



Nisam do sada nikada koristila balzam koji je donekle srednje tečan, specifičan po teksturi, potrebna vam je veoma mala količina za njegovu upotrebu. Koristim ga tako što podelim kosu na razdeljak, nanesem na krajeve, malo pređem tušem da se balzam slije i prstima prolazim kroz kosu da je raščešljam. Kosa je neverovatno mekana, ali nije slepljena jer ne sadrži silikone, i dalje je prirodno gusta, ali je svaka dlaka glatka, krajevi izgledaju sjajno, zdravo i dobro nahranjeno. Odlična stvar je što ga možete koristiti i na suvu kosu, bez ispiranja. Malu količinu stavim na dlan i prstima rasporedim po krajevima, tako da mojim loknama da oblik i dodatno je nahrani, štiteći je do sledećeg pranja. Ovo ne radim svaki put, već dva puta mesečno. I zaista vidite i osetite razliku već nakon drugog pranja, krajevi mi nisu toliko suvi više, već na dodir kosa spada u one dobro negovane, a ako ga i ne koristim posle nekog pranja, njegov efekat i dalje ostaje što je zaista za pohvalu. Trenutno sam na polovini pakovanja, njegovu kupovinu ću sigurno ponoviti uz želju da probam i njihov šampon sa istom namenom, što jedva čekam. Sve preporuke i pohvale i od mene za ovaj proizvod, a njegova cena za 250 ml je 6,27 dolara. Link za proizvod, klik ovde 

Heritage Products, Ružina voda, Rose Petals


Ružinu vodu sam oduvek želela da probam, nekada sam pokušavala da je sama napravim, onda rekoh da je bolje kupim, ali ovde kod nas u prodavnicama zdrave hrane i nije toliko jeftina za zapreminu koliku pruža. Na kraju sam odlučila da poručim od brenda "Heritage", koji je Jovana u postu prikazala, sa napomenom da ga rado koristi i Kim Kardashian. Proizvod napravljen od ulja evropskih ruža, Vor-Mag vode, sadržan u pakovanju od 120 do 240 ml, ima veoma dobru pumpicu i verujem da ću pakovanje nakon što ga potrošim, koristiti i za druge namene. Vodica se može koristiti kao parfem, ko voli, da se naprska po kosi, da osveži jastučnicu, kombinujete sa sastojcima ukoliko pravite neku masku za lice. 
Dodatna stvar je da ova voda služi i da podigne vaše raspoloženje na viši nivo jer Vog-Mag voda nam dolazi iz Vorteeeeksa (vrtloga), odnosno ona je magnetizovana i na tom nivou visoke vibracije, radosti vi se osećate zahvalno, probuđeno, samo pozitivne stvari privlačite i vidite u svom životu. I bez ove vode, to i jeste stanje u kom trebamo da živimo.

Naročito se koristi kod kože koja je dehidrirana, suva jer je osveži i dobro pripremi. Odlična je u svrhe sužavanja pora, usporava znakove starenja, izvlači prljavštinu i smanjuje lučenje sebuma, vraća vlažnost, a mogu je koristiti i muškarci nakon brijanja.
Pakovanje je roze, ali je vodica providna, miris se ne zadržava toliko na koži i nije toliko jak. Ostavlja kožu mekanom, kao da stvara fini, tanak film po površini, koji nekada može ostaviti lepljivi efekat ali nije strašno. Ten je nakon par puta od korišćenja ujednačen, upalni procesi na koži smireni i koža izgleda nahranjeno i elastično. Ružina vodica se preporučuje osobama koje imaju hiperpigmentaciju kože, akne, seboreju, suvu kožu i onima koji žele da se relaksiraju uz dodatak nekih eteričnih ulja...
Iako dosta dobra količina od 240 ml po ceni od 7, 02 dolara, nije mi baš prikazala punu iskoristljivost ove ružine vodice i njenih efekata, tako da ću sledeći put najverovatnije probati i od nekog drugog proizvođača. Link za ovaj proizvod, klik ovde 

Doctor's Best, Best Hyaluronic Acid, sa Chondroitin Sulfatom, 60 kapsula



Ovaj proizvod je došao greškom. Naime, poručena je krema na bazi čajevca brenda "Derma E", a u zamenu za to, poslali su mi ove kapsule koje su iznosile koliko i krema. Nakon što sam uslikala ove tablete i upitala ih šta da radim sa njima, oni su mi odgovorili da tablete mogu da zadržim, a oni će mi vratiti novac. U momentu mi nije bilo baš svejedno, jer sam celu ovu kupovinu pokrenula zbog kreme, međutim kako se sve u životu dešava za naše najbolje dobro i u našu korist, znala sam da će epilog cele priče biti mnogo bolji nego što sam planirala. Cela ta situacija me ne čudi, jer sam se premišljala da li da kupim Biotin koji služi za poboljšanje kože, kose i noktiju, da bi mi na kraju došla slična stvar. 
Doctor's Best je brend koji je nemoguće izbeći, ako se nađete na iHerb sajtu. Ovo pakovanje sadrži 60 kapsula, jedna sadrži 100 mg hijaluronske kiseline sa hondroitin sulfatom, koju treba unositi dva puta na dan. U sebi podržava sve potrebne sastojke koji će služiti vašim zglobovima, koži da ostane elastična i poboljša colagen koji je preko potreban ukoliko želimo da poboljšamo strukturu naše kože. Takođe, svi ti sastojci su odlični i za poboljšanje kvaliteta naše kose i noktiju. Iskreno, ne mogu da vam trenutno dam utisak koliko su meni ove tablete pomogle, jer koristim suplemente za drugu namenu. 



Od ove nedelje sam počela da pijem kapsule, a vidim da su u komentarima ljudi pisali da su primetili poboljšanje već nakon dve nedelje. Jedna kapsula je velika, onima koji teže gutaju mogu da je prepolove, a ukus je sličan mirisu granula za pse. Obično sam unosila do sada jednu i to na prazan stomak, pola sata pre doručka. Za sada mogu da primetim da mi koža izgleda elastičnije, a ako primetim još neki efekat i poboljšanje, sigurno ću ih naručiti. Cena za ovo pakovanje je 11, 40 dolara. Link za ovaj proizvod, klik ovde

• Utisak o iHerb sajtu •

S obzirom da volim da istražujem, kupujem u prodavnicama zdrave hrane i isprobavam proizvode koji sadrže organski sastav, sa mogućnošću da neke iskoristim za kućno pravljenje maski, pilinga, meni je ovaj sajt odličan u zamenu za takve radnje, jer mogu da kupim dosta prirodnih proizvoda po mnogo povoljnijim cenama nego što imaju kod nas. I ne samo zbog cene, već i zbog količine i sastojaka koji ulaze u određene proizvode. Isplati se ukoliko kupujete kod nas suplemente, vitamine i kapsule omega 3 masne kiseline, jer dobijete preporučenu količinu i cena spada u okej, a naročito ako dodate uz to i popust. Ulja bilo koje vrste se odlično isplate, ukoliko vas ona zanimaju, bacite pogled na brend "Now Foods", jer su dosta povoljnija, čista i bez dodataka. Takođe, ako želite i neke dodatke za ishranu, proteine ukoliko vežbate, da obradujete svog ljubimca nekim kolačićem, proizvode za sveže roditelje, probate neke nove začine, čajeve, relaksirajuće sveće za vaš dom... Obavezno bacite pogled na EcoTools i Real Tehniques četke, jer su povoljnije nego kod nas.
Toliko ima stvari koje bih želela da probam, tako da ću za sada ostati na onome što mi je potrebno i isplativo, a što se nekih izleta tiče, i za njih će biti prilike. 
Zadovoljna sam kako je prva kupovina prošla od strane iHerb-a, paket je došao u predviđenom roku od tri nedelje, za koliko sam i platila šiping. Paket nije bio težak, proizvodi su bili dobro zaštićeni, a naša pošta je odredila da za ovaj paket treba da platim 870 dinara, što mi je bilo i previše za težinu ovolikog paketa. Račun je iznosio oko 42 dolara, s obzirom da sam dobila popust, platila sam 31 dolar plus 6 dolara, koliko je iznosio šiping. Sledeći put osvrnuću se na potrebna ulja i crvenu glinu. 

Da li ste do sada kupovale preko kozmetičkih sajtova i koje preporučujete? 
Kakvo je vaše mišljenje o iHerb-u i da li bi isprobale neke od predstavljenih proizvoda?



You Might Also Like

6 comments

  1. Kako cemo samo biti pozitivne zbog ruzine vodice :) Salu na stranu, drago mi je da je kupovina dobro prosla :) Kada sam pisala post o kupovini na iHerb-u, drugacija su bila ''pravila'' i dosta se toga promenilo od onoga sto sam ja pisala ali su svakako sjajni, ja izdrzim najduze mesec dana bez kupovine tamo :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Haha, bice ovo odlicna godina :)) Hvala, nekada pomislim da si ti iHerb u nasoj zemlji proslavila, jer si dosta upucena u ovaj sajt i kupovinu preko njega. Kad god udjem na FB izadje mi jos jedan post o iHerbu, upravo sa tvog bloga. :) Verujem, neka se tako nastavi i u ovoj godini, sta je dobro ne treba dirati. :))

      Избриши
  2. Volim iherb, dosta o toj ljubavi govori i činjenica da sam naručila oko 15 paketa s te stranice i da kupujem od njih još od 2012. :D krenula s RT četkama, otkrila zanimljivu preparativu, krcatu antioksidansima, hranjivim i emolijentnim sastojcima, siromašnu alergenima i potencijalno toksičnim supstancama.
    obavezno stavljam i ovaj shea moisture smoothie na WL :D i Giovanni balzam cu uzeti u obzir.

    lijep ti je blog, evo čitam jutros, svašta zanimljivo nađoh :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Anela, vidim da se radi o vernom kupcu i ljubitelju prirodne kozmetike. Slazem se, treba staviti i pogledati i njihove ostale proizvode. Veoma su kvalitetni, mojoj kovrdžavoj kosi jako prijaju, dlaka je svaki sastojak veoma brzo zavolela. Hvala na podeljenom iskustvu i komentaru, zahvaljujuci njemu otkrila sam sada i tvoj blog. Drago mi je sto ovim putem mogu da podelim zanimljive, iskrene i korisne informacije, koje citalac prepozna i zbog toga sam jako radosna i zahvalna! ♥

      Избриши
  3. http://www.codecheck.info/m/product.search?q=neutrogena

    ОдговориИзбриши
  4. Iherb, što se tiče naručivanja prvi put uradjeno i to je prošlo bez problema. Skinuta aplikacija sa Play prodavnice, plaćanje izvršeno preko Pay pal opcije.

    Naručen suplement astaxantin za oko 8,6 $, odabrana najpovoljnija opcija za isporuku (običnom poštom, oko 6,4$) pa je ukupan račun oko 15$ i isporuka se očekuje za oko 15-20 dana.

    Iskorišćen kod za popust pri prvoj kupovini od oko 0,86$, pa ako nekome zatreba može da iskoristi AWE5262.

    ОдговориИзбриши

Subscribe