Da li opravdava epitet najbolje drogerijske maskare? L'oréal Voluminous Lash Paradise maskara

11/19/2017Maskara - proizvod bez kog nijedno oko ne može da upotpuni svoj izgled. Bez obzira koje senke, tehnike koristili, završnu reč uvek daje maskara jer naglasi dubinu samog oka, oblik, konturu, izvuče i doda sve što je potrebno. Iako se često pojavi brend sa novom revolucionarnom maskarom, koja univerzalno obezbeđuje svima potrebno, ukusi su ponovo različiti i svako prema svojim trepavicama traži određenu formulu i četkicu koja će izvući iz datog, najbolje što može. 
Za mene jedan od standardno dobrih brendova maskara je L'oréal. Njihove maskare su dominantno crno pigmentovane i tako daju oštar kontrast u odnosu na kožu kapka, a istovremeno daju vazdušastu punoću trepavicama. 


U ovom postu, osvrnuću se na američku verziju nove L'oréal-ove maskare, koja je kod nas dostupna pod nazivom, "Paradise Extatic". Ovaj primerak maskare sam nabavila letos u Americi, a već na jesen se pojavila na našem tržištu u malo drugačijoj verziji. Američka verzija maskare je pakovana u standardno pakovanje za američko tržište, plastificirani karton sa odličnom preglednošću sadržine tog pakovanja. Negde sam pročitala da se sastav američke i evropske verzije razlikuju. Nisam proučavala, nadam se da je tako, a u nastavku će te shvatiti zašto.


Počnimo prvo od četkice. Svi koji su do tada probali Too Faced "Better than sex" maskaru, upoređivali su L'oréal-ovu Voluminous Lash Paradise maskaru upravo sa njom, po obliku, pakovanju i gustini samih vlakana. Četkica je klasično izrađena, nije ni previše gusta, a ni retka. U početnom delu duža, u sredini kraća, pri kraju dosta duža, kako bi iz svakog dela izvukla najbolje što može. Dovoljna da od različitih vrsta trepavica naglasi svima željeni volumen, ističući svaku trepavicu ponaosob bez slepljivanja. Cik cak pokretima zaista svaku trepavicu lepo razdvoji i obavije sastavom. Podigne ih tek toliko da ne izgledaju previše ukočeno i izdignuto, a prirodno spuštene trepavice dovoljno da se ne preslikavaju na koži. Dužinu i ne naglašava previše, kod mene je to bilo milimetarski. Namenjena je više za dubinsko raščešljavanje trepavica iz korena, pojedinačno naglašavanje svake trepavice i formiranje volumena u korenu, koji je prvi primetan. Kada se četkica izvuče iz tube, sa sobom pri vrhu nosi veću količinu proizvoda. Sastav kod ove maskare jeste dobar u cilju naglašene crne pigmentacije, međutim što se trajnosti tiče je diskutabilan. U početku nije toliko vlažan da slepljuje trepavice, tek nakon dve nedelje formira neku dovoljnu vlažnost da ih najbolje izvuče. Ali to ne važi, ako želite da je nadograđujete. Nakon mesec dana, počinje da se blago suši, vremenom stvori i gromuljice na nekim mestima koje se ponovo raščešljaju i trepavice dobijaju izgled kao da je na njih naneta tona maskare, iako se radi o samo dva sloja. Posle mesec i po dana, počinje da se sitno kruni. Znam da se brzo i T. F. "Better than sex" maskara suši, što možda prikazuje da im je i trajnost zajednička. Kada je reč o postojanosti, ova maskara obezbeđuje višečasovni volumen, pigmentaciju i ne preslikava se. Iako je jako pigmentovana, lepo se skida sa micelarnom vodom, ne ostavlja panda efekat oko očiju niti ostaje tvrdoglavo u korenu. Ukoliko imate osetljive oči, neće vam smetati prilikom nanošenja, a i nakon par sati nisam imala većih problema. Na sledećim slikama možete da vidite kako izvuče trepavice pri prvom nanošenju, a kako nakon drugog puta. Sa jednim slojem dobije se volumen i intezitet za naglašenu svaku trepavicu, bez puno sastava na njima, blago, tek toliko da naglasi volumen i pigmentaciju za dnevni izgled šminke. Sa drugim slojem dobije se veći volumen, naglašenost, više proizvoda na svakoj trepavici, pigmentacija koja je i na većim razdaljinama očigledna. 


Ujedno, dramatičan izgled, tako da neko sa prirodno dugim i solidnim volumenom trepavica, ne mora da stavlja veštačke trepavice. Moje oči su prirodno sitne, a sa drugim slojem ove maskare deluju mnogo veće, krupnije, naročito kada je nanesem malo i na donje trepavice, tada izgledaju kao kod lutke. 
Najviše mi se tada dopada, što trepavice i posle drugog sloja ostaju prirodnog izgleda. Rezime.
Ovu L'oréal-ovu maskaru uporediću sa Tarte maskarom po sličnosti, koja ostavlja izdašan volumen i bez slepljivanja trepavica. Ono što mi se ne dopada kod ove maskare je brzi gubitak kvaliteta i sastava maskare nakon otvaranja, kada ona postaje prvo gusta, a zatim suva. Rok za korišćenje maskare iz higijenskih razloga je do tri meseca, a kod ove maskare sama trajnost ne može da izdrži ni približno. Cena maskare je visoka u odnosu na njenu trajnost. Za mene, nije najbolja maskara koju sam probala, ali mogu da je svrstam u grupu maskara sa odličnom četkicom. Alternativu za ovu maskaru možete pronaći. U poređenju sa Maybelline Lash Sensational maskarom, rade prilično isti posao, uz to je L.S. jeftinija i trajnost joj je duža. 

Ukoliko ste probali ovu maskaru i za evropsko tržište, volela bih da pročitam da li i sa tom verzijom imate sličnih problema.

Maskara se često nalazi na akciji do 1.000 din. Redovna cena je oko 1.600 din. Dostupna je na svakom rafu gde se nalazi L'oréal.

Do sledećeg čitanja, uživajte u ostatku novembra!

You Might Also Like

4 comments

 1. Baš fin tekst, sve informacije su me zanimale. Iako spadam u osobe sa prirodno "lepim" obrvama pa mi nije mnogo bitno koju maskaru koristim, volim da probam i nešto novo kad mi dođe pod ruku. Sakako mi je TF BTS bila ok, ali ne da padneš u nesvest, a ova je dosta povoljnija, a sem toga, L'oreal uglavnom ne greši sa maskarama, kao što kažeš. :)

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Hvala!�� Verujem, nekada cu uzeti i njihovu maskaru, cisto da uporedim i vidim dejstvo na svojim trepavicama. Lorealove maskare su zaista odlicne, verujem da svako u njihovoj ponudi moze za sebe da nadje odgovarajucu. Hvala sto si podelila utiske o T.F. ������

   Избриши
 2. Po akcijskoj ceni mi je ok, ali za 1600din ne bih je kupila. I cetkica mi deluje kao ona koja bi sa minimalno osusenom maskarom pravila velike probleme. :D

  ОдговориИзбриши
 3. Ja sam se baš premišljala da li da kupim ovu maskaru ali nisam bila sigurna jer jeste skupa za nas. Mislim da ću preskočiti baš zbog toga što ne volim da mi maskara traje mesec dana, naročito ne za taj novac.

  ОдговориИзбриши

Subscribe