MARION advanced serum sa ekstraktom zmijskog otrova i bisera

12/26/2017


U poslednjih par godina, na našem tržištu se mogu naći proizvodi poreklom iz Poljske, u većini dostupni u lokalnim parfimerijama i u drogerijama. Proizvodi su obično solidnog kvaliteta, sa pristupačnom cenom. Polovinom ove godine, pojačan je izbor njihovih proizvoda za negu lica. Brend Marion se predstavio u DM drogerijama, linijom svojih seruma, u tri varijante, koji sadrže dve komponente. Kod nas, pored navedenih dostupni su i serumi na bazi hijaluronske kiseline (trenutno koristim) i za revitalizaciju na bazi vitamina, namenjeni za lice i vrat.

Serumi se nalaze u staklenom pakovanju sa pipetom i sadrže ukupno 20 ml. Osnova u bočici sadrži 18,5 ml, a u kesici se nalazi 1,5 ml mešavine ekstrakta.

Marion serum koji sam kupila u DM drogeriji, označen je da sadrži ekstrakt zmijskog otrova i bisera.  Za potrebe moje kože odabrala sam baš ovaj serum jer je sadržao manje sastojaka. Jedan od njih je bio niacinamid, iako se nalazi u manjem postotku jer je pri dnu spiska. 


Kao što sam navela, ovaj serum, kao još dva koja su dostupna u DM-u, sastoje se iz dva dela. Osnova je već pripremljena i nalazi se u staklenoj bočici, a deo sa ekstraktom u hermetičkoj kesici. Više od polovine u bočici zauzima osnova, prilično je vodena sve dok se ne doda ekstrakt, kada postaje malo gušća i sluzava na dodir. Serum nije lepljiv, iako sadrži pri vrhu glicerin. Veoma brzo se suši i prijatno miriše, nekome može zasmetati ako ima osetljivu kožu jer se pri kraju nalazi parfem.




Malo sam na početku bila skeptička kako će funkcionisati. Koristila sam ga malo više od dva meseca, obično uveče. Preko dana može poslužiti dobro kao podloga za puder, jer ga glicerin privuče, lepo prihvati i dešavalo se da na delu gde nanesem serum, koža sa puderom lepše izgleda. Za svaki slučaj, T zonu pređite praškastim puderom. Dešava se da na delu gde je serum, koža se više prosija.
Međutim, koža zaista deluje mekana i koliko god puder bio mat, vremenom lice dobija blistav izgled.

Iako sadrži niacinamid pri kraju sastojaka, moram da priznam da se njegov efekat primećuje. Kada se desi da me PMS bubuljice napadnu, nakon njihov smirivanja i završetka ciklusa, on ih brzo, nekako neprimetno ublaži, smiri i ujednači boju sa ostatkom lica. Retko u kojim proizvodima, dostupnim kod nas, možemo naći niacinamid. 

Po poreklu, niacinamid je vitamin B grupe, on je ne toksična komponenta toksičnog alkaloida koji se zove nikotin i nalazi se u duvanu. Glavni izvori su proteini koji u sebi sadrže aminokiselinu triptofan, a to se može naći u mesu, nerafinisanim žitaricama, cerealijama, u kvascu, lisnatom povrću... Kukuruz je veoma siromašan sa triptofanom, a samim tim i niacinamidom. 
U dermatologiji, ovaj hidrosolubilni stabilni vitamin B kompleksa, ima ulogu u zaštiti kože od nastajanja i delovanja slobodnih radikala, kada ultravioletni zraci deluju na nezaštićenu kožu. 
Time se na duže staze sprečava prevremeno starenje kože, propadanje kolagena u koži, pojava melazme ( hiperpigmentacije) i na duže staze, ima ulogu u prevenciji nastanka raka kože. 
Ovaj vitamin je pokazao, jednako povoljno dejstvo na kožu koja je sa aknama i rozaceom u uporednim studijama sa antibiotikom klindamicinom, niacinamid pokazao iste pozitivne efekte, a nije imao nikakvo štetno dejstvo u smislu pojave rezistentnih sojeva bakterija na koži ( što je bilo kod klindamicina). Takođe, niacinamid se pokazao jednako delotvornim u uklanjanju hiperpigmentacije na koži kada se uporedio sa klasičnim preparatima koji se za to koriste. Niacinamid ima taj benefit na koži kao sam preparat i ne stupa u štetne interakcija ako bi se kombinovao sa npr. retinolom. I pored svih pozitivnih strana, kod nekih korisnika niacinamida na koži se stvara osećaj peckanja i trnjenja. Međutim, ova negativnost niacinamida može da se zanemari ako se zna da je izuzetno dobar za hidriranje kože i sprečava transepitelni gubitak kože. Zato je koža posle redovne primene elastična, boljeg tonusa (stimuliše obnavljanje kolagena), sprečava pojavu sitnih linija, bora i kesa.
Ukoliko želite da koristite posebno niacinamid u kombinaciji sa drugim delotvornim sastojcima, po povoljnoj ceni možete ga pronaći u brendu the Ordinary. Brend CeraVe sadrži niacinamid kao jednu od komponenti u svom sastavu, može se nabaviti preko sajta iHerb, Amazon ili ebay.



Marion serum se veoma lako nanosi, tapkajući na suvu, čistu kožu, brzo se upije, a zatim se preko toga nanese hidrantna krema. Koža je vrlo mekana na dodir, glatka po površini, elastična, ne isušuju kožu u zatvorenom prostoru, a bore smejalice su malo ublažene što se može primetiti u jutarnjim časovima. Vremenom ne stvara nikakve gromuljice, ne zapušuje pore, nema iritacije niti alergijskih reakcija. Ali se može osetiti na pojedinim delovima da je koža blago hrapava i isušena, što mogu prepisati glicerinu, propilen glikolu i hidrolizovanom ricinusovom ulju koji su prisutni u ovom serumu i neki se nalaze na vrhu liste. U početku možda ne primetite nikakvu promenu niti efekat ovog seruma, tek nakon duže upotrebe mogu da kažem da je bio solidan za ujednačavanje tena i u smirivanju bubuljica.
Pumpica je solidna, u početku se činila da je slaba pri uvlačenju, ali je vremenom bila okej jer je bilo dovoljno da sastojak ispuni pola pipete.  

Serum možete kupiti u DM drogeriji po ceni do 670 din. ili u bolje snabdevenim lokalnim parfimerijama, gde je regularna cena 450 din. 



You Might Also Like

1 comments

  1. Uvek kad gledam proizvode koji sadrze nesto poput zmijskog otrova, izlucevina zlezda itd, takvo mucenje mi prodje kroz glavu da ga ne bih mogla korisiti ni za da je najbolji na svatu. :/

    ОдговориИзбриши

Subscribe