20. Međunarodni kongres i SAJAM KOZMETIKE "Dodir Pariza"

10/08/2012

Predstojećeg vikenda, 13. i 14. oktobra u Hali 2 Beogradskog sajma, biće održan 20. Međunarodni kongres i sajam kozmetike "Dodir Pariza". O ovoj manifestaciji smo vas izveštavale sa 19. kongresa, što ćemo uraditi i ovog puta, ali pre toga želim da vas provedem kroz listu proizvođača, distributera, predstavnika najpoznatijih svetskih brendova koji će se pojaviti na ovoj manifestaciji sa dugogodišnjom tradicijom.
U ovom postu biću vas vodič kroz Sajam i prikazati vam na šta tačno da obratite pažnju, koji su to proizvođači koje trebate da pogledate, gde da iskoristite priliku i kupite sebi nešto za negu po jeftinijoj ceni, i tako iskoristite sajamski popust.



Počeću prvo od izlagača za kosu. Definitivno nezaobilazni, Alfaparf Milano, Italijanski proizvođač za negu kose, čije sam preparate prikazala u prethodnim postovima. Na njihove preparate treba obratiti pažnju, obzirom da se u slobodnoj prodaji trenutno nalaze u Lilly-ju i onoj ''mojoj'' parfimeriji na Vidikovcu, doduše oni imaju malu kolekciju i možda su za nijansu više cene nego što ce biti na Sajmu. Imaju odlične šampone, regeneratore, maske, silikonske kapi, ampule za različite tipove kose. Otprilike, njihova maska u Lilly-ju košta 650 din. Možda će na Sajmu koštati oko 500 i nešto, imajte u vidu sajamski popust. Što se tiče njihovih šampona, koštaju 500 dinara u slobodnoj prodaji i staju u 250ml. Silikonske kapi se proizvode u različitim zapreminama, od 16 do 30ml, cena u slobodnoj prodaji kapi od 16ml je 450din, od 30ml je 600 i nešto.


Pored njih, akcenat treba staviti i na teško dostupne ali defnitivno jako tražene i hvaljene proizvode za kosu, američke marke Macadamia. Ove inzvanredne preparate za kosu zaista treba pogledati, obzirom da ih je u Beogradu, a i širom zemlje, malo teže naći jer se uvoze, tako da ih trenutno možete pronaći u nekim bolje opremljenim parfimerijama ili frizerskim salonima. Ne postoji beauty guru ili bloger, koji njihove proizvode nije pohvalio. Različita ulja za kosu, maske, češalj koji sadrži ulje, regeneratori - su samo jedan deo njihove kolekcije čiju osnovu čine ulja za regeneraciju i oporavljanje kose. Otprilike njihova cena varira za svaki proizvod, tako da računajte da im proizvodi koštaju od 300 do 1.500 din. Ovo je odlična prilika da pogledate njihove proizvode i izaberete sebi jedan koji ćete probati i verujem postati njihov stalni korisnik.


Pored ova dva svetska proizvođača tu su i profesionalni preparati za negu kose Revlon, Subrina, kao i proizvođači različitih vrsta dodataka za kosu od extenzija, perika, češljeva, profesionalnih fenova, presi itd.
Ono što svaki kozmetički Sajam preplavi su proizvođači lakova, dodaci za nokte, akademije u kojima možete odraditi svoje nokte po sajamskoj ceni. Ovo vam je idelana prilika, ukoliko volite svetske brendove lakova poput Essie, OPI, China Glaze, Jessica da sretnete sve na jednom mestu i kupite ih po nižoj ceni nego po kojoj se zaista prodaju. Štand sa Essie lakovima, koje teško možete naći kod nas, je prepun - od svetlih nijansi do tamnih, kao i njihovih lakova za negu noktiju, koji se nalaze po ceni od 600 i nešto dinara dok u slobodnoj prodaji koštaju i do 1000 din. Dobro poznati OPI lakovi, koje možete kupiti u apotekama, parfimerijama, salonima po ceni do 1.200 din. na Sajmu ih možete naći po jeftinijoj ceni od 450 do 900 din. Nezaobilazna, teško dostupna kod nas China Glaze, takođe odlična marka lakova, u svetu poznata i hvaljena od strane poznatih beauty gurua i korisnika. Ovo vam je odlična prilika da pogledate njihov štand, koji je prošlog puta, zauzeo pola zida sa lakovima različitih standarniih nijansi i onih trendy, po ceni od 380 do 450 din.


Što se tiče šminke, sada već popularna i sve više dostupna Turska kozmetička kuća "Flormar". Preporučujem da ih pogledate obzirom da su njihovi proizvodi solidni, cena šminke je zaista povoljna, prosto ne možete da ne nađete nešto što nemaju i da nisu u trendu. Imaju odlične palete senki, koje na Sajmu možete da kupite po ceni od 240 din. Inače ovako su 450 din. Pudere, prajmere po ceni do 800 din. rumenila, sjajeve po ceni do 500 din. Lakove, koji sve više postaju popularni kod nas, možete kupiti po ceni od 120 din. ovako koštaju 200 i nešto. Pored njih, trebalo bi da se nađe i naša kozmetička kuća "Mirjana" sa svojom šminkom, koja se nalazi u prodaji u vidu scenske, obične, kao i dodataka za uvijanje trepavica, četki itd.

Flormar lakovi

Pored raznih izlagača i distributera, tu su i edukativne radionice i predavanja, predstavljanje noviteta u kozmetici, profesionalni saloni i šminkeri, tradicionalna takmičenja u face and body art-u...
Ne zaboravite da ponesete sa sobom neku flašicu vode, čokoladicu, jer imajte u vidu da će razgledanje potrajati, unutra je zagušljivo, a same cene na sajmu su nešto niže nego kada biste ovako negde kupili, tako da vam predlažem da se ranije pripremite.
Otvaranje Sajma počinje 13. oktobra od 10h do 20h, i trajaće do 14. oktobra do 20h. 
Cena karte je 350 din.

You Might Also Like

6 comments

  1. Flormar obožavam :D Možda svratim ako budem imala vremena.

    ОдговориИзбриши
  2. Baš si lepo predstavila ponudu Sajma. Mislim da ću ipak i ovaj put preskočiti, ne sviđa mi se što je na Sajmu jedno 60% stvari posvećeno noktima, a i cena ulaznice je previsoka, ne bih kupila toliko stvari da bi mi se isplatilo.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala! Ni meni se ne svidja sto je vecina standova vezana za nokte, ulaznica jeste visoka ali oni moraju da se ugrade u to, jer u sustini oni sa ulaznicom nadoknade sajamski popust, tako da obrni okreni, kupis po punoj ceni kakva je i u slobodnoj prodaji.

      Избриши
  3. Hoće li biti profesionalnih fenova za kosu? I koja je otprilike cena?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hoce, svake godine mozete naci i fenove profesionalne, figara, prese, cetke prof.za kosu... Hm, tacnu cenu ne bih znala da Vam kazem, ali otprilike su oko 4.000, mozda ima i za manje. Sve zavisi koja je marka u pitanju. Pozdrav! :)

      Избриши

Subscribe