Makeup tutorial : Konturisanje/isticanje lica

1/10/2013

Nadam se da uživate u ovim prazničnim danima kojima se nažalost bliži kraj. :)
Nadam se da ste se lepo proveli i da ste uživali... Mi se polako vraćamo pisanju, objašnjavanju i ostalim stvarima koje radimo.

Danas vam pišem o isticanju crta lica odnosno konturisanju.
Konturisanje licu koje prvobitno izgleda, da kažem, obično, dosadno :) daje tu neku dubinu i dimenziju, ističe naše najlepše delove lica ili ih iluziono stvara. Sve zavisi od toga da li prirodno imamo istaknute jagodice ili viličnu kost... Ko nema, bronzerom i korektorom ( a kasnije i highlighter-om/iluminatorom) ih može stvoriti.
Šminka je čudo!

Nanosimo prajmer kako bi nam šminka duže trajala i kako bi nam se pore, ukoliko su nam veće odnosno vidljivije, smanjile. Ja sam ovde koristila Oriflame-ov Studio Artist.

                         

Zatim nanosimo puder u nijansi koja nam odgovara, naravno. Kažem ovo zbog toga što znamo svi da devojke vole da koriste jednu, dve, tri ili osam nijansi tamnijeg pudera. Zašto? E pa to se i ja pitam.
Možda Sanja ovde izgleda bleđe - imala sam nijansu svetliji puder no što joj odgovara, pošto sam jelte ja priiiiilično svetla, puder još nije upio u kožu + blic, vremenski uslovi... Bolje i malo svetlija nego tamnija složićete se. Koristila sam Avon-ov za matiranje lica.

                        

Ovo je slika koja vrlo grubo pokazuje gde ću šta staviti.
Baš sam preciznom i mirnom rukom ovo uradila! Šta kažete na moj talenat? :)

                    

Prvo stavljam korektor, koji bi trebalo da bude nijanu-dve svetliji od pudera kako bi pojedine delove lica posvetlio i osvežio. Nanosim ga u obliku trougla ispod očiju ka slepoočnici na gore, ali kod tog dela već blaže - gotovo nevidljivo, stopljeno, po sredini nosa pa na gore ka centru čela i na sredinu brade. Slika pokazuje.

Bronzerom koji nije potpuno mat, da pojasnim - 95% je mat ostatak su mikro šljokice, povlačim liniju otprilike od vrha uha ka usnama, na dole ali se zaustavljam u ravni zenica. Slika pojašnjava? Nadam se da shvatate šta pokušavam da kažem. (Uho se ne vidi! :)) Iza te linije, ka nosu, trebalo bi da se završi i bronzer ali i rumenilo.

                                             
Bronzer treba da je u toj krajnjoj tački (blizu usana) najsvetliji, gotovo nevidljiv.

Zatim ga nanosim na pregibe očiju izvlačeći liniju malo ka slepoočnici, iznad obrve i uz liniju kose tj na deo čela koji je usko uz kosu (time smanjujemo čelo što Sanji i nije baš potrebno).
Ispod vilične kosti, ispod brade, duž obe strane nosa počinjući od početka obrve (tako se nos sužava, povećava, sve zavisi koliko široko/usko nanesete bronzer), kao što vam slika pokazuje. Nije viša matematika, samo ne preterujte sa bojom. Nadam se da uočavate gde sam to nanela bronzer.
Koristila sam Rainbow bronzer čiji sam poklopac polomila.
                     


E sada, korektor možete dodati i između sada već istaknutih obraza i vilične kosti a i ne morate, vama po volji.

Iluminator (možete koristiti i neku svetlucavu senku) stavljamo po sredini nosa, na vrh jagodične kosti ali ne preblizu oku i na vrh gornje usne kako bismo je vizuelno povećali. Na slikama će vam sjajiti delovi lica na koje ste stavili highlighter ali ukoliko imate masnu kožu, ne preporučujem vam korišćenje istog.
  
Prva slika je bez blica a druga s blicem.

Sanja ovako izgleda nakon nanošenja malo maskare i ruža, sa sve konturama i malo rumenila! Da li vam se dopada?

                                

U komentarima mi molim vas kažite da li vam je ovo pomoglo ( dali sam dobro objasnila) ili da li tako već radite, da li ste probale ovo što sam vam pokazala ili slobodno pitajte ako vas šta zanima.
Ništa nije teško samo napomenuću opet, ne preterujte sa količinom bronzera koji nanosite.

Uživajte mi a ja vas puno pozdravljam do sledećeg posta! :*

You Might Also Like

7 comments

  1. Prirodno, lepo,savršeno.... BRAVO !!! Sjajan post !

    ОдговориИзбриши
  2. Fenomenalno, bas si lepa devojka, a post mi je super objasnjen:)

    ОдговориИзбриши
  3. Bas si lepa, aa Joanne B. je extra uradila post i konture! :)

    ОдговориИзбриши
  4. love this make up and also your blog! It's so nice!!! I follow you!
    Pass to my blog and if it likes you follow me too, I will be so glad :D
    kisses
    http://francescagiusti.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  5. Devojke svratite do našeg bloga čeka Vas nešto lepo !!!
    Vaše Ružica i Barbara, a Naših 40+ !!!

    ОдговориИзбриши

Subscribe