Manhattan Clearface tečni puder za prirodan i mat izgled

11/09/2013

U današnjem postu prikazujem vam puder kozmetičke kuće Manhattan, čija se kozmetika od skora može naći kod nas u pojedinim DM drogerijama. U jednom od prethodnih postova, imale ste prilike da pročitate moje mišljenje o Astor puderu sa kojim i nisam bila baš zadovoljna i koji me je naveo da kupim novi. Obzirom da uvek želim da probam nešto novo, odlučila sam se za Manhattan puder o kome sam do tada čula samo reči hvale. Za kratko vreme, ovaj puder je pobrao sve moje simpatije, a zbog čega je to tako, saznaćete u ostatku teksta koji sledi.

Manhattan puder se prozivodi u Poljskoj i namenjen je tinejdžerskom i adolescentskom uzrastu. U sebi sadrži antibakterijsko dejstvo čime rešava problem nastanka novih bubuljica i ostalih nepravilnosti na koži. Pored tečnih pudera, kod nas su dostupni kompaktni puderi u prahu i korektori u stiku.

Slika preuzeta sa njihove FB stranice

Ključna reč u nazivu pudera "MAT", prosto u mom mozgu uključuje neke receptore koji me navode na to da probam, jer pripadam još uvek tom adolescenstkom uzrastu i masnom tipu kože, sa izraženom jako T zonom.
Nije prošlo ni dve nedelje, raf u DMu kod Beogradjanke je bio ispreturan i polu prazan. Shvatila sam da je navala za njihovom kozmetikom velika, usled pozitivnih reakcija i višegodišnjeg iščekivanja, grabež je bio neizostavan. Prilikom kupovine nadala sam se samo da pakovanje neće biti polu prazno, jer se više nije znalo šta je tester, a šta novo pakovanje.



Uzela sam tečni puder za prirodan mat izgled sa srednjim pokrivanjem, jer su mi njegove nijanse jedine odgovarale. Porizvode ih u dve nijanse pod šiframa, 70 vanilla i 75 beige. Sa druge strane, tu je i tečni puder za savršen mat izgled koji obezbeđuje srednje do potpuno pokrivanje pod šiframa, 75 beige i 77 natural.
Puder koji obezbeđuje perfektan mat izgled, ima nijanse koje su dosta tamne, odgovaraju više letnjem vremenu kada smo preplanuli. Pošto sam ja svetla, izabrala sam 70 vanilla nijansu koja odlično odgovara mojoj prirodnoj nijansi kože, toliko da se prilikom nanošenja razlika između lica i vrata, skoro i ne vidi!


Puder je tečne, lagane teksture, lepo i bez ikakvog mučnog nanošenja se nanosi na lice, koža ga brzo upije i omogućava dovoljno vremena da se lepo svuda nanese i za odgovarajuće vreme osuši. Prilikom nanošenja, bolje je nanositi ga prstima jer koža tako bolje upije, ili sa četkom u ovom slučaju jež, jer one druge pljosnate, stvaraju linije prilikom nanošenja. Efekat maske ovde izostaje, lepo se adaptira, ne zapušava pore, ne stvara mrlje i neuredne fleke posle nekoliko sati, i ne skida se lako. Veoma je postojan i dugotrajan.
Ono na šta najviše obraćam pažnju je vreme za koje ću se prosijati. Verovali ili ne, testiram ga skoro dva meseca, i sa sigurnošću trvdim da se prosijam tek nakon 6 do 7 sati, što je rekord! I to nije prosijavanje kao kod drugih mat pudera na koje smo navikli, već je to blago, ublaženo prosijavanje! Toliko, da ukoliko ste ceo dan negde je dovoljno da samo T zonu, natapkate običnom papirnom maramicom i to je to, cela muka i nauka!



Što se tiče bubuljica, ne mogu da kažem da mi ne izlaze, jer prosto je to normalno, nisam ni očekivala da će ih u velikoj meri sprečiti. Sa druge strane ih i ne stvara, sve dok ih ja sama neposlušnom rukom ne stvorim.
U poređenju sa ostalim mat puderima koje sam do sada probala, dosta je lagan i samim tim mi lice izgleda sveže, odmorno, prirodno i ako imam nekada i par nepravilnosti na koži. Pokrivenost je srednja, objektivno celo lice lepo zakamuflira i prekrije, ali one male nepravilnosti u vidu potkožne bubuljice ili ožiljaka od istih, malo manje. Za njih je potreban korektor, ali ni to nije toliko strašno.
Njegova pokrivenost se može meriti sa novim Maybelline Affinimat puderom, čija recenzija uskoro sledi...



Ovaj puder je idealan za one devojčice koje već počinju da se šminkaju, i ako sam protivnik toga da se devojčice mlađe od 18 god. šminkaju, ali kada već žele i koriste, neka bude to upravo on. Takođe, preporučila bih ga i damama koje imaju nešto zreliju kožu, jer je dosta lagane teksture stoga vam lice neće izgledati kao da imate kg pudera i tako mu dati težinu, već jednu prirodnost i svežinu.
Za sada, ovaj puder je moj favorit i nemam nameru da ga menjam u skorije vreme. Odgovara mi u svemu, ima sve ono što želim i dobro me služi.
Da ne zaboravim i to, ukoliko se slikate neophodno je staviti malo fiksatora jer nas masne ljude blic ubija i na slikama se malo sijamo i ako u prirodi ne izgledamo tako, a u slučaju večernjeg izlaska, mogu i bez fiksatora.
Cena ovog pudera je veoma pristupačna i solidna, uzimajući u obzir sve kvalietete koje ima, cena od 600 i nešto dinara je sasvim odgovarajuća. Pa, iako poskupi, može dostići do 700 i nešto.

Njihove proizvode možete naći u sledećim drogerijama:

Beograd 11000, Kneza Miloša 23
Paraćin 35250, Kralja Petra I 55
Beograd 11000, Milutina Milankovića 34
Mladenovac 11400, Braće Badžak  2
Beograd 11000, Narodnih heroja 63
Novi Beograd 11070, Omladinskih brigada 100
Novi Beograd 11 070, Partizanske avijacije 2
Pančevo 26 000,Miloša Obrenovića 12
Beograd/Kaludjerica 11 130, Vojvode Stepe Stepanovića 9i
Beograd, Bulevar Arsenija Čarnojevića 95a

( Hvala Make up and more na info.) 

Ono što sledi na kraju svakog posta je pitanje:

DA LI STE PROBALE NJIHOVU KOZMETIKU I KAKVO JE VAŠE MIŠLJENJE ZA ISTU ILI ZA OVAJ PUDER?


Do sledećeg posta, želim vam da uživate u vikendu! ♥


You Might Also Like

18 comments

  1. Cek cek cek jel u tim parfimerijama ima svakakva Manhattan sminka?! Pa ja moram da odem da vidim sta ima!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Neee, nazalost! :/ Imaju samo tecne pudere, korektore i kompaktne pudere. Sto se tice jos neke ponude, mislim da mozes da nadjes u Mauricius parfimeriji, koja koliko sam uspela da vidim u izlogu, drzi lakove? Nisam ulazila unutra, pa ne bih znala da ti kazem sta tacno od njih jos imaju. :) xo

      Избриши
    2. Ja mislim da nemaju nista osim lakova :(

      Избриши
  2. nisam probala nista od Manhattan kozmetike a isla sam oko standa u hrvatskom dm-u kao macka oko vruce kase. trebalo je makar nesto da uzmem :)
    ova kolekcija nije za mene ali solidno zvuci :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, da ti imas drugi tip koze. :) Verujem, imaju lepo sminku na oko, koliko sam uspela da vidim preko Fb stranice. :) xo

      Избриши
    2. Vece kako mogu naruciti puder Manhattan trazim ga dugo

      Избриши
  3. Nisam isprobala puder iz Manhattan Clearface linije,ali jesam gel za umivanje i gel-kremu i prezadovoljna sam :)

    ОдговориИзбриши
  4. Nekako uvijek bježim od ovih pudera a nemam pojma što :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mozda imas predrasudu? :) Imam i ja tako obicaj prema nekom brendu, i onda kada mi neko da da probam, prosto se iznenadim sto sam bezala od toga. :)

      Избриши
  5. Nisam nikada probala nista od ovog brenda, ali pogledacu sta imaju lepo...Naci ce se vec nesto sigurno ;)

    ОдговориИзбриши
  6. I ja sam jedna od onih koje nikad nisu probale Manhattan puder, a kad malo bolje razmislim ne znam jesam li bilo šta osim maskare :) Pakovanja mi nisu privlačna, a možda se krije puder koji bi mi baš odovarao, a ja ovako gledam kako izgleda :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pakovanje je sasvim obicno i prakticno. :) Znam gomilu proizoda koji imaju divnu ambalazu, a proizvod osrednji. I pri tome, fino me odere. On ne kosta puno, cena je pristupacna, uzimajuci u obzir i kome je namenjena, a proizvod je vise i nego zadovoljavajuci. U koliko zelis probaj, pa nam javi utiske! :) xo

      Избриши
  7. Molim te sto pre post o afiniton mat puderu, bas mi treba recenzija!

    ОдговориИзбриши
  8. Ja sam ga koristila i prezadovoljna sam,na zalost u Banja Luci ga vise nema😦Tragam za njim trazila sam ga i u Novom Sadu i uzalud,volela bih da ga koristim opet😔mozemo li se ikako dogovoriti da mi se posalje u Banja Luku uzela bih vise komada pozz unapred hvala

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pozz i ja sam ga koristila i jako dugo tragam za njim,ne znam gde mogu da ga nabavim isto sam iz B.L

      Избриши
  9. Ja sam ga koristila i prezadovoljna sam,na zalost u Banja Luci ga vise nema😦Tragam za njim trazila sam ga i u Novom Sadu i uzalud,volela bih da ga koristim opet😔mozemo li se ikako dogovoriti da mi se posalje u Banja Luku uzela bih vise komada pozz unapred hvala

    ОдговориИзбриши

Subscribe