Health Pro uljane kapsule za lice

2/03/2015

U današnjem postu, predstavljam vam kapsule koje koristim više od pola godine i koje su postale nezaobilazni deo moje nege lica. Health Pro kapsule sam probala sasvim slučajno, kada sam ih spazila u lokalnoj parfimeriji i nakon razmenjivanja utiska sa prodavačicom, rešila sam da ih kupim. Iako sam na početku malo bila skeptična kako će moja mešovita koža da prihvati jednu uljanu kapsulu, ispostavilo se da je njihova kupovina bila jako dobar izbor jer ih je koža vrlo brzo zavolela.


Kapsule se proizvode u Americi u vidu 4,5 vrsta, kao glavni sastojak sadrže vitamin E i svaka od njih se nalazi u određenoj kutiji sa natpisom, gde staje 90 kapsula.
Kapsule su podeljene na one koje pored komplexa vitamina E, sadrže i :

 >> ALOE VERA <<

>> AVOKADO <<

>> OMEGA 3 MASNE KISELINE <<

>> MED <<

 Na samom početku koristila sam samo kapsule na bazi aloe vere i meda, jer su tada trenutno njih imali, a kapsule sa omega 3 masnim kiselinama mi nije preporučila jer imam mladu kožu. Međutim, kada sam svratila do druge parfimerije, Mauricius, rekli su da to nema nikakve veze jer su namenjene za sve tipove kože i uzraste. Kapsule se nalaze u kutijama tačno određenim za svaku vrstu, tako da prilikom kupovine niste u obavezi da kupite celu niti samo jednu vrstu, već možete da napravite miks kako sam ja to uradila. Kada sam ih otprilike našla sve na jednom okupu, kupila sam od svake po 5 komada.


Jedna kapsula košta 20 dinara, može da se koristi svakodnevno kao u zamenu za noćnu kremu ili u toku nedelje da rasporedite koliko bi je puta nanosili. Otprilike, nekih dva puta nedeljno je sasvim dovoljna doza za njihovo korišćenje, jer iako nisu komedogene niti teške, mislim da bi se koža zasitila i da ih treba koristiti u kombinaciji sa nekom regularnom kremom. Pogodne su jako za ovo zimsko, hladno vreme, kada koža, i kod onih sa mešovitom tipom, se na određenim delovima peruta. Onima sa zrelijom kožom se pospešuje hidracija, kvalitet kože, mekoća i elastičnost... oni koji pripadaju suvom tipu, u ovoj kapsuli naći će sve ono, kako bi kožu revitalizovali.
Bez obzira na sastojak, koža je upije nakon nekoliko minuta, a totalno tek posle sat vremena. Nakon par sekundi od utrljavanja koža je neverovatno nežna i mekana. Posebno mi se sviđa što su one lagano uljane, i ne sadrže silikone po mojoj proceni.
Koriste se tako što vrh ampulice malo presečete, a zatim pazite kako raspoređujete da vam se ne bi razlile po licu, jer pritiskom na mekanu kapsulu vrlo brzo iscure.
Ja ih obično nanesem malo na predeo dekoltea, zatim na vrat i lice, kružnim i nežnim pokretima utrljavam u kožu. Nedeljno ih koristim dva puta, sredom i nedeljom nanesem posle neke maske za lice ili pilinga, a i ukoliko mi se koža češće peruta jer postiže efekat brže nego krema. Pore mi nisu zapušene posle njihovog nanošenja, niti se stvaraju novi mitiseri i bubuljice. Čak mi nekada umiri kožu, potpuno je revitalizuje jer joj vraća prirodnu svežinu, pospešuje jako dobro hidraciju, neverovatno je elastična, predivna na dodir. Kod onih sa zrelijom kožom, lice izgleda kao da su se upravo vratili sa nekog tretmana, kvalitet kože je poboljšan i deluje jako negovano i zdravo. Ujutru osetite mekoću pod prstima, i nakon običnog umivanja nije potrebno da nanesete neku kremu ili podlogu.


Ne vidim neku veliku razliku između svake od ove četiri vrste kapsule, bez obzira od čega su dodatno napravljene, jer sve one imaju istu ulogu, a to je da koža izgleda zdravije i negovano. Možda bi kapsulu koja sadrži avokado, kao i od aloe vera i meda, bile namenjene onima koji imaju osetljivu kožu jer imaju svojstva da ublažavaju posledice različitih upala.

Sastojak jedne od kapsula je ekstrakt biljnog ulja, želatin, mineralno ulje, vitamin E, Glicerin, Propylparaben i sastojak u vidu aloe vera, meda, u zavisnosti o kojoj je reč... Ostatak sastojaka je meni manje poznat, tako da su ovi nešto poznatiji.
Kapsule možete naći u bolje snabdevenim parfimerijama u Beogradu, za unutrašnjost Srbije ne znam, kao što je parfimerija Mauricius koja se nalazi na Slaviji i u podzemnom prolazu na Terazijama.
Uskoro bi trebalo da kupim nove, tako da ću sigurno nastaviti još da ih koristim.

Ukoliko ste probale kapsule ili imate želju, pišite kako se vama čine?

Do sledećeg posta, veliki pozdrav!


You Might Also Like

10 comments

  1. da li ih je neko video u NS-u?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mislim da mozes da pogledas u parfimeriji koja se nalazi u centru Novog Sada, ne znam kako se tacno zove, ali sam cula da je velika? Proveri tamo, ako ne onda u nekim manjim. Nadam se da ces naci! Pozdrav!

      Избриши
  2. Zanimljiv post, baš sam se sad zainteresovala za te kapsule jer imam suvu kožu i verujem da bi mi odgovarale. :) Avokado, aloe vera i med preporučuješ?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Zeljka! ;) Da, mogla bi da probas njih, mislim da bi ti odgovarale narocito takvom tipu koze, ali u sustini sve one rade isti posao... Pozdrav!

      Избриши
    2. Odmah sam ih kupila, uskoro ću napisati svoje utiske. :)

      Избриши
  3. U zanimljivo. Nisam nikad cula za ove kapsule. Bas cu da ih probam :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, tesko se uocavaju jer ih nema u drogerijama, a za apoteke jos ne znam... Ukoliko budes probala, javi mi kako ti se cine! Pozdrav!

      Избриши
  4. Zdravo, gde bih mogla da kupim ovu ljubicastu saksiju u pozadini slike, jako mi se dopada? Pozdrav za tebe :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pozdrav i tebi! :)) Saksiju mozes da kupis kod kineza, u njihovim malo vecim radnjama ili u " sve po 160 din.". Jako su zahvalne i lepe. Kostaju oko 150-180 din. :)

      Избриши
  5. Kapsule su fenomenalne kupila sam par komada ovih sa omeg 3 i par komada sa aloe verom u sustini msm da nema neke razlike između njih. Ali su za kozu fantastične oporavljaju zatezu oavezavaju jednom rečju topla preporuka iskreno 😊😊😊

    ОдговориИзбриши

Subscribe