Essence Plump no clump! maskara za volumen

5/10/2015


Taman pomislim da sam pronašla maskaru koju ću od sada redovno da koristim, odem do obližnje drogerije da je kupim i onda pogled, kao za inat padne na neku novu maskaru, koja stoji na polici i sija u svom punom sjaju... Iz radnje izlazim ovoga puta sa NOVOM Essence "Plump no clump!", maskarom za volumen.
Nisam do sada probala nijednu njihovu maskaru, pa je bio krajnji red da probam, a sada i dobar povod da kupim, jer verujem da će mnoge obožavateljke njihovih maskari, zanimati viđenje i ove.


Essence je novu liniju maskare pod nazivom,  "Plump no clump!" izbacio u dve varijante, narandžasto pakovanje označava maskaru za volumen, a zeleno pakovanje je označeno za dobijanje ultra crnih trepavica.
Izabrala sam maskaru u narandžastom pakovanju, jer mi se četkica učinila boljom za moje trepavice, gumena je i vlakna su gusto zbijena, dok su kod maskare u zelenom pakovanju vlakna ređa.
Na prvi pogled, maskara me je oduševila svojom četkicom na koju sam odmah pala, prelepo je dizajnirana, veličina je malo manja od četkica Maybelline maskara, ali mi je ova nekako bila lakša za rukovanje.


Pozitivna strana kod ove maskare je što ona neverovatno i najsitnije trepavice izvuče iz korena, definiše, ne slepljuje ih i ne stvara grudvice na njima, iako nanesem u par slojeva. Već nakon prvog nanošenja one su izraženije, crne, definisane i nisu ukočene. Daljim dodavanjem, one izgledaju bogatije i u samom korenu četkica doda više maskare, čime ih vizuelno učini gušćim, tako da vam olovka ne treba. Postojana je, ne kruni se, trepavice drži u određenom položaju i nakon par sati.











Prirodne trepavice



Dva sloja




x Manje pozitivna strana 
Prvo što sam primetila kada sam ovu maskaru nanela, jeste njen sadržaj, koji mi se čini vodenkastijim u poređenju sa sadržajem njihove maskare I ♥ Extreme! Nemoguće je da se gornji kapak ne umrlja prilikom nanošenja, pa zbog toga pribegavam da je nanosim iz takvog položaja gde su mi oči skoro pa zatvorene. Reći ćete, pa to se može ukloniti običnim štapićem, za šta se slažem. Ali nekada kada nemam vremena, baš i ne volim da mi oko izgleda umrljano i da na uklanjanje u tom delu, dodatno gubim vreme. Sadrži u sebi neku supstancu, od koje me peku oči u samom dodiru prilikom nanošenja, dodirne li sluzokožu jer se razmaže, suze mi idu, što opet nastane i nakon par sati ili ako mi deo nje opet uleti u oko. Preslikava se na donji deo kapka, što ovog puta ne mogu pripisati masnoj koži, jer postoje maskare koje mi to ne čine. Ne podiže ih previše iz korena i malo ih u dužinu nadograđuje. Nakon umivanja stvara tamne kolutove oko očiju, koji se lako uklone nekim mlekom ili micelarnom vodom. 

Tri sloja
Želeći da dobijem još nečije mišljenje, nanela sam je na mamine trepavice, uz čišćenje četkice, bez bilo kakve priče. Rekla je, da maskara ima odličnu četkicu, da njene baš slabe, svetle i kratke trepavice lepo definiše, ali da je oči peku i suze, pa je skinula nakon par minuta. Kada sam to čula, shvatila sam da problem nije samo do mene i mojih očiju, već da se slične stvari javljaju i kod drugih, tako da imate i to u vidu.
Nekako je baš namenjena, što se mojih trepavica tiče, samo za volumen, da lepo raščešlja, definiše i najsitnije trepavice. Ali ukoliko želite neki dodatni efekat ili imate osetljive oči, zaobiđite je.
Obrisana maskara na gornjem delu kapka

Njen sastojak maskare sadrži parafin, koji većina maskara i ima, da li mi se zbog njega javlja osetljivost, proveriću kada uporedim sa nekim drugim maskarama koje mi ne izazivaju ovaj problem.
Sastojci:
 AQUA (WATER), PARAFFIN, GLYCERYL STEARATE, SYNTHETIC BEESWAX, STEARIC ACID, ACACIA SENEGAL GUM, BUTYLENE GLYCOL, PALMITIC ACID, POLYBUTENE, ORYZA SATIVA (RICE) BRAN WAX, VP/EICOSENE COPOLYMER, OZOKERITE, AMINOMETHYL PROPANOL, HYDROGENATED VEGETABLE OIL, STEARYL STEARATE, HYDROXYETHYLCELLULOSE, TROPOLONE, PHENOXYETHANOL, CI 77499 (IRON OXIDES).

Cena maskare je 379 din.i možete je naći u bolje snabdevenim parfimerijama, kao i u drogerijama. Nažalost, neću je opet kupiti iako mi je baš žao jer ima divnu četkicu koja mi odgovara, ali sam sastojak je ovog puta igrao glavnu ulogu u toj odluci.

 Da li ste probale ovu maskaru i kakvo je vaše mišljenje? Koja je vaša omiljena Essence maskara?

You Might Also Like

5 comments

  1. Uh taman sam se obradovala da postoji neka jeftnija maskara a da radi posao ali nisam sigurna da cu je kupiti zato sto imam osetljive oci. Da li je to iskustvo sa svim Essence maskarama ili samo sa ovom posto sam cula da druge devojke dosta hvale njihove maskare? Hvala na upozorenju ;)

    sparklygoddess.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Probala sam njihovu I ♥ Extreme, nalazi se u ljubicastom pakovanju, koja mozda vise izduzi trepavice, nema takav sastojak kao ova, koja ce izazvati bilo kakvu neprijatnost nakon nanosenja ili par sati. Mozes nju da probas, milsim da je mozda po ceni, istog ranga. :)

      Избриши
  2. Imam i ovu i zelenu maskaru i slažem se da je četkica kod ove mnogo bolja. Meni je sasvim ok pošto na nemam nikakve trepavice pa mi svaka maskara bude dobra. I ništa me ne pecka od nje... :-)

    Poseti moj blog -> frauleind.blogspot.rs 🌸

    ОдговориИзбриши

Subscribe