Ice Chic lakovi by Golden Rose

3/04/2016


Primetila sam da na blogu, skoro nisam radila recenziju o lakovima koje sam u proteklih par meseci koristila. Kod mene se njihova kupovina obično svede na usputno razgledanje i odabir nijansi koje su mi zanimljive, ne pridajem značaj imenu brenda, koliko nijansi i formulaciji. Tako se u mojoj korpici, najčešće mogu sresti linije lakova brenda Golden Rose, jer sa njima vrlo često dolazim u dodir, naročito kada svratim do parfimerije "Kristabell", koja vrlo brzo izbaci na naše tržište njihove nove linije. Upravo takvu vam danas predstavljam na blogu, koja je od skora kod nas stupila u prodaju, a reč je o liniji, "Ice Chic".



Prva stvar koja mi je prvikla pažnju, jeste pakovanje koje se razlikuje od njihovih prethodnih linija. Zaista je bogato urađeno od stakla, četvrtastog oblika, elegantno i jednostavno, sa divnim mat čepom koji upotpunjuje ceo izgled. Nijanse se ne razlikuju mnogo od prethodnih, nisam primetila da su izbacili neke nove, sem možda ove dve koje možete videti na slici. Njihova formulacije je izvanredna, solidno srednja gustina, ne vidim da će se tokom par meseci osušiti, razdvojiti ili razvlačiti. Veoma dobro pigmentovane i za jedan sloj, a potpuni doživljaj se postiže sa dva. Relativno se brzo suši, prvi sloj jako brzo i dobra stvar što je svuda podjednako nanešen bez većih nepravilnosti. Četkica nije toliko široka, kao što smo navikli kod "Rich Color" linije, ali definitivno zadovoljavajuća jer postiže da se lak lako nanese i prekrije dovoljnu površinu u veoma brzom vremenskom roku. U zavisnosti od nijanse, izvučeni potezi ostavljaju blage tragove od dlačica, gledajući sa moje strane, dobro je precizna i srednje gusta.


Posle par minuta kada se osuše, ostavljaju visok sjaj, ujednačenost koja na noktima traje i više od pet dana. Mislila sam da je to slučaj samo kod nijansi koje sadrže sedef, međutim i obične nijanse su dobro izdržale na noktima bez ikakvog skidanja u komadu, krzanja sa ivica i nakon pranja sudova. Opstaju jako dugo u svom punom sjaju, prvi put kada sam namazala bio je četvrtak i nije se pomerio sve do utorka, kada sam skinula jer sam želela da promenim nijansu. Sloj na notkima je tanak, lako se skida, ne ostavlja prebojenost na noktu ili na koži, što zavisi od nijanse i od prethodno namazane baze, u vidu Eveline laka.
 Sve u svemu, ova linija osvojila me je veoma brzo, što zbog nijansi i bočice, što zbog same formulacije i količine koja iznosi 10,5 ml. Takođe i cene koja je veoma veoma pristupačna za ovakav kvalitet, a iznosi 120 din. po laku. 

Na poleđini bočice, možete da vidite i o kojoj nijansi se radi, jedan sloj nalepnice uklonite da bi ste videli sastav, a 76 nijansi koje čine ovu liniju možete pregledati preko njihovog sajta, klikom ovde

Nijanse lakova 

Ice Chic 64



Prva mi je zapala za oko, u poslednje vreme nešto vrlo rado posežem za nijansama koje u sebi sadrže blagi sedef. Ova nijansa ima osnovu koja je zlatno - srebrna, sa srebrnim odjsajem, uz dodatak sitnog crvenog šimera, čime se postiže jedan zanimljivi efekat. Solidan u prvom sloju, sa dva se postiže potpuni efekat, četkica ostavlja trag i pokret, ali to ne utiče na konačni izgled. Veoma se brzo suši, a na površini dobija bezbojni sjaj. 






Ice Chic 57



Kod mene, ne postoji linija lakova, koja nije zabeležena bar nekom nijansom ljubičaste. Ovoj nisam mogla da odolim, prelepo sivo - ljubičasta, veoma dobre pokrivne moći i nakon prvog mazanja, postiže jedan elegantan efekat na rukama koji se veoma fino uklapa po ovakvom vremenu i uz odevne kombinacije. I kao ostale, nakon sušenja dobija jedan visoki sjaj koji odaje utisak, kao da se radi o gel efektu. Četkica ne ostavlja nikakve tragove, ima veoma lepu formulaciju.





Ice Chic 71



Jedna nijansa koja će sa moje strane, biti jako nosiva tokom leta. Nju karakteriše osnova koja je zeleno - plava, sa sitno prožetim zelenim šimerom, koji odaje utisak da se na kraju radi o laku zelene nijanse. Samo u dva sloja, prikazuje svoju pravu i punu moć nijanse. Veoma se lepo maže, relativno tečne konzistencije, odlično se drži na noktima i u tom slučaju može da traje više od pet dana. Četkica ne ostavlja efekat tokom mazanja, svuda je ujednačen i ravnomeran. 




Ice Chic 70




Veoma interesantna nijansa, koja gledano direktno na lice bočice odaje utisak da se radi o crnoj nijansi, iz profila kada je nagnete pomislite da je teget, u momentu kada je uperite na svetlo i nagnete sve dok se ne ukloni sa zida, primetite da se radi o tamno zelenoj nijansi. Kao plišano zelena nijansa, na prvo mazanje imate takav utisak, ali nakon drugog, vidite da je dosta tamnija i da u zavisnosti od ugla svetla, oku daje utisak da se radi o dve nijanse, tamnoj zelenoj ili crnoj. Dosta dobro pigmentovana, nakon sušenja daje efekat visokog sjaja. U toku uklanjanja sa nokta, umrlja malo kožu na prstima, ali se sve reguliše prelaskom drugog tupfera. 




Kao što sam već navela, lakove sam kupila u parfimeriji "Kristabell", u podzemnom prolazu na Terazijama, po ceni od 120 din. Možete pogledati i u ostalim manjim parfimerijama, a od skora i da se prošetate do novog tržnog centra, "Aviv Park" na Zvezdari, jer baš tamo možete da se upoznate sa štandom Golden Rose-a i pregledate sve proizvode i linije na jednom mestu. Cene se ne razlikuju mnogo od parfimerijskih. 

Da li ste probale ovu liniju lakova i koja nijansa vam se dopada?


You Might Also Like

5 comments

Subscribe