Maybelline Instant Anti - Age the Eraser korektor nijansa Light 120

5/20/2016


Prilikom kupovine dekorativne kozmetike, lično najviše pažnje posvetim izboru korektora. Mislim da korektor ima ključnu ulogu u pokrivanju nedostataka na koži lica,  samim tim i isticanju lepote lica u celini. Kada se koža pripremi korektorom, preko celog lica onda stavim mineralni puder i spremna je za ostatak dana. Nekada volim da menjam brend, teksturu korektora kako bih se bolje upoznala i proučila koji proizvod mi najviše odgovara. Ako mi se neki korektor jako svidi, on je odmah za mene postao nezamenljiv. Međutim, naše tržište nema konstantno snabdevanje kozmetičkim proizvodima, pa se zato mnogi brendovi pojave jedanput, dvaput i više nikad. Ta enigma ostaje do kraja nerešiva i zato pokušavam da na neki drugi način dođem do željenog proizvoda. I sada tu nastupaju inostrani kozmetički sajtovi, koji su za mene bili pravo otkriće. Tu sam upoznala ogroman broj potpuno novih proizvoda po jako pristupačnim cenama i shvatila da mnoge proizvode mogu da nabavim jeftinije i na lakši način, a ne samo da se oslanjam na naše drogerije.



Jedan takav proizvod, koji trenutno nije dostupan kod nas, o kome se često priča i ovde i kod inostranih blogera, a koji je bio dostupan u prodaji ovde do pre koju godinu je Maybelline Instant Anti-Age korektor. Zahvaljujući sajtu FeelUnique, koji je do juče bio povoljan sa sipping-om, odbrala sam ovaj korektor i naručila ga u nijansi Light, koja je na sajtu bila predložena pored Nude. Ovaj korektor postoji u šest nijansi, ali sajt nudi samo dve.
Tih šest nijansi su: 

Fair 110, 
◄Light 120, 
◄Medium 130, 
◄Honey 140, 
◄Neutralizer 150 i Brightener 160. 


Cela linija je predodređena ženama u zrelijim godinama  sa anti age efektom i spakovana je u specifičnu ambalažu od providne plastike, sa sunđerčićem kao aplikatorom i plastičnim čepom koji ga štiti. Takav dizajn ne zauzima mnogo prostora, a sunđerčić omogućava da nanesem korektor u jednakom sloju na osetljivo područije podočnjaka. Aplikator ne iritira kožu tog dela, ne stvara uslove za infekciju iako ga ne perem nakon primene. Sačinjen od goji bobica i haloxyl trebao bi da učini podočnjake posvetljenim i smanji njihovu otečenost, pruži svojom nijansom probuđen i osvežen pogled.




Korektor se utiskuje u sunđer tako što se crveni prsten pri vrhu pakovanja okreće ulevo. Sadržina raspoređuje svuda polako u vidu sitnih tačkica po sunđerastom aplikatoru. Jedan okret je dovoljan da natopi sunđerčić. Ukoliko istisnete i nanesete previše korektora, postoji mogućnost da se istaknu sve bore i linije kože na koju se nanosi korektor. Originalno pakovanje ima zapreminu od 6,8 ml, rok trajanja je 6 meseci od otvaranja bočice.


Sa nijansom Light 120, dolazi do izražaja žuti podton na koži, kod normalne prebojenosti podočnjaka, dobija se srednje prekrivanje. Ova nijansa se dobro uklapa u dnevni makeup i učiniće pogled odmornijim. Posle nanošenja prvog sloja korektora i utapkavanjem jagodicama prstiju, možete ponoviti postupak do jakog prekrivanja. Očekivani efekat " probuđenog i odmornog pogleda" sa ovom nijansom je kod mene izostao. Za mene odgovara više nijansa sa rozim podtonom. Ono na šta treba obratiti pažnju je količina nanetog korektora, jer svaki višak ulazi u fine linije kože i tako ih još više naglašava, a to ne želimo. Takođe, važno je da se odmah nanese lagani puder u prahu - fiksator preko korektora i tako sprečiti stvaranje linija. Preporučujem da puder najbolje nanesete sunđerom idući odozdo ka rubu donjeg kapka. 



Iako ga nekada ne fiksiram, može da izdrži više od pet časova, a da se nije skinuo niti ublažio efekat. Kada ga nanesete ostavlja jedan elastičan, gumast i pomalo lepljiv osećaj na koži. Vrlo dobro se stapa sa ostatkom lica ili preko pudera, jer se vremenom prilagodi. Ne suši se brzo, ima dovoljno vremena za rad, osrednje je teksture, daje osećaj bez zatezanja i potpunu lagodnost mimike lica. Kompaktnost i pigmentovanost je određena najbolje prema vašem tipu i nijansi podočnjaka, onde gde je koža deblja se veoma lepo adaptira. Međutim u tamnijim delovima, gde je koža tanja prekrivanje je osrednje, što znači da taj deo možemo da pripremimo narandžastim korektorom za ublažavanje takve prirodne nijanse. Pigmenatacije od bubuljica ili fleka od sunca, pokriva solidno, pri čemu sunđerom lagano utapkavate obodni deo nanetog korektora da bi ga izjednačili sa okolnom kožom. 




Ukoliko vas ovaj korektor privlači za posvetljivanje i ostalih delova lica, neka vaša nijansa u tom slučaju bude Brighter 160. Ako imate normalnu kožu, sa maslinasto - žutim podtonom vasa nijansa je u tom slučaju Light 120, a oni koji imaju neutralno - rozikasti se mogu osloniti na Fair ili Neutralaizer.  
Ovaj korektor mogu preporučiti osobama iznad 25 godina ako od ranije imaju neka oštećenja na koži od sunca ili bubuljica. 
Takođe ga mogu koristiti i osobe sa izraženim tamnim podočnjacima, a da pri tome ne moraju da stave puder na ostatak lica. Isto tako i osobama koje imaju suvu do normalnu kozu, koje žele da ujednače svoj ten sa ostatkom lica i da pri tome izgledaju prirodno u svako doba dana. Proizvod je pogodan i za stvaranje na licu takozvanog blurovanog efekta, odnosno potpune korekcije i najmanje nepravilnosti na licu, pod uslovom da izaberete za vas odgovarajuću nijansu. 






Korektor možete naručiti putem odličnog sajta LookFantastic, gde ćete moći da ostvarite popust od 15 % za nijanse Nude i Light i moći da kupite korektor za oko 600 dinara. Takođe ga možete naći i na sajtu eBay, sa kojim nisam imala iskustva do sada, ali možete tamo pronaći više od ove dve pomenute nijanse. Pre skoro godinu i po dana, ovaj korektor sam videla u Lilly-ju u Nemanjinoj ulici, pored kineske radnje, gde su imali dve nijanse. Od tada više nisam proverala da li ga i dalje ima tamo.


Da li ste probale ovaj korektor? Koji je vaš omiljeni?


You Might Also Like

3 comments

  1. Ja sam ga kupila nedavno u Beč-u. Za evropsko tržište naziv je potpuno drugačiji. Fair 03 a Light je 01. Mislim da je logično da je 01 svetlija nijansa. Ali je ipak 03 svetlija od 01.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jel mozes da mi kazes koliko si ga platila u Becu?

      Избриши
    2. Pretpostavljam da je slicna cena, jer je i kod nas kostao otprilike toliko. :) ♥

      Избриши

Subscribe