Gruba i suva stopala? Nikada više!

7/15/2012

Drage naše,
evo posta koji smo najavile na našoj Fejsbuk stranici pre nekoliko dana!
Suve i grube pete? Ma zaboravite na to.

Danas ću vam objasniti u što sitnije detalje kako da se oslobodie suve kože na stopalima i kako eto, da pripremite noge za leto.

• U neki lavor ili kadicu sipajte mlake/tople vode, mada možete i vruću, sve zavisi kakvu vodu volite. U vodu stavite morsku so ili neku kupku i onda se opustite. Čitajte neku knjigu, učite, listajte neki magazin, šta vam je volja... Posle nekih 30-40 minuta noge osušite pokretima tapkanja peškirom ali ne sasvim.


                         



                         
                         


Zatim uzmite vaš kamen za pete ili metalnu turpiju ( oba bi trebalo da su grublja ) i skidajte kožu na mestima gde vam je zadebljana. Kada to uradite uzmite finu turpiju za pete i ponovite postupak. Skinite svu zadebljalu i suvu kožu.

Turpija za ''fino'' struganje peta.

Isturpijajte nokte na nogama, isecite ih, uklonite zanoktice ukoliko ih imate...

                        

Kada ste to uradile, uzmite neku kremu za stopala i nanesite je na stopala ali tako da krema još bude vidljiva, da ne upije u kožu.

                               

Stopala stavite u kesu za zamrzivač ( hihi ) a zatim preko kese neku toplu čarapu. Prespavajte sa tim na nogama i ujutro.... Videćete već same! :)

• Inače krema koju mažete na noge i/ili ruke bi trebala da ima što veći procenat uree jer ona utiče na to da koža bude mekša i ''nahranjenija''.

Nalakirajte nokte na nogama u boju koju vi volite, naprskajte stopala nekim mirišljavim sprejom ( za stopala naravno ) i spremne ste!

                             


                             


                             

Uživajte i javite nam kako je prošlo ovo sa kesom. Nije baš najudobnije ali...

                  

You Might Also Like

0 comments

Subscribe