China Glaze #948 First mate

11/20/2012

China Glaze lakovi su jedni od lakova koji stoje rame uz rame sa OPI i Essie lakovima,  takođe američke proizvodnje, koji su kod nas manje poznati nego u svetu, jer su manje dostupni za široke narodne mase. Za sada se mogu naći preko sajta Alexandar , uvoznika iz Novog Sada ili u pojedinim parfimerijama u Piramidi, kako su mi devojke sa štanda China Glaze na Sajmu rekle. Ja se nisam udubljivala u potragu za lakovima u tim parfimerijama, te vam ne mogu pouzdano reći gde ih tamo tačno možete naći, ali sada kada sam probala, definitivno ću otići i bolje istražiti. Od skora, kako sam saznala preko bloga Makeup and more, lakovi se mogu naći i u Bulevaru Despota Stefana 23, (Kiwi Sun) u Beogradu. Ova marka laka je dosta puta prikazivana kod naših i stranih blogerki, youtube gurua, te stoga nisam mogla da odolim, i ne iskoristim priliku da na Sajmu kozmetike pogledam i ne probam jedan za početak. Odlučila sam se za malo tamniju nijansu plave, jer sam u poslednje vreme fascinirana svim nijansama plave i ljubičaste, te je red bio da probam neki u tamno plavoj nijansi. Ovaj lak potseća na boju farmerki, i odlično se uklapa uz svakodnevne kombinacije.


Lak se nalazi u bočici od  14 ml, sa jednom tankom četkicom koja vam omogućava da namažete pedantno. Ono što mi se dopalo posebno kod ovog laka jeste da daje porcelanki efekat. Pod time se misli, da su nokti na dodir glatki, sjajni, i imaju dobru moć prekrivanja. U samo jednom sloju nokti su dovoljno prekriveni, tako da vam drugi sloj uopšte nije potreban, eventualno ko voli, kao što je uradila Joanne B. (vidite na slici) .



Ja sam veoma zadovoljna ovim lakom, jer se prvenstveno brzo suši, lako maže, boja je intenzivna i dugotrajna, na noktima opstaje 4,5 dana što je po meni veoma zadovoljavajuće. Ono što treba imati u obzir jeste da pre nego što nanesete lakove sa tamnim nijansama, nokte prvo premažete providnim, jer ćete posle lak lakše skinuti i nokti, a i prsti vam neće biti obojeni. I ako lak imam već skoro mesec dana, on se još uvek ne razvlači i nije se odvojio od zidova bočice, što je za pohvalu, jer se sa pojedinim lakovima posle samo petog nanošenja mogu da se pozdravim, ne troši se mnogo i mislim da će me još služiti.
Definitivno se slažem sa ostalim blogerkima,  da je lak zaista dobar i sada ga svima preporučujem.
Ono sto je najvažnije jeste cena! U poređenju sa drugim američkim markama lakova, kao i ostalih marki na glasu, kojima cena više opravdava ime nego sam proizvod, ovaj lak se prodaje po veoma pristupačnoj ceni, obzirom da je na dobrom glasu i da je zaista kvalitetan. Lak košta 385 din. koliko sam ga platila na sajmu, moguće da ga ovako možete kupiti za 10 din. više ili 5, uzimajući u obzir tadašnji sajamski popust, ako je bio? Lakovi se u zavisnosti od kolekcije prodaju po cenama od 300 i nešto, i najnovije kolekcije čija je cena 400 i nešto.
Na slikama možete videti kako lak izgleda na dnevnom svetlu i sa blicem...




Njihove nove, a i stare kolekcije možete pogledati ovde!

Da li ste vi probale ovaj lak i kakav je vaš utisak?


Do sledećeg posta, uživajte...

You Might Also Like

6 comments

  1. divno izgleda :)

    ja zudim za tim da dodje cirque de soleil kolekcija da maznem trap-a-teez :)

    ОдговориИзбриши
  2. Divan blog! Tek sam ga sad pronasla:) I pratim definitivno:D
    a ova boja laka je savrsena<3

    ОдговориИзбриши
  3. Imam ga i obozavam ga :) Savrsena plava.

    ОдговориИзбриши
  4. Divan je lak samo sam ja pocela da izbjegavam tamne lakove- plave, crne, zelene... zbog skidanja, jer imam gel na noktima i sve se zavuce ispod njega.:(

    ОдговориИзбриши
  5. ovaj mi je lak u planu za kupiti :)) jako je lepa boja i dobri su svočevi :))

    ОдговориИзбриши

Subscribe