Clump defy maskara by Max Factor

3/15/2013

Evo i mene posle male pauze. Iskrena da budem uželela sam se blogovanja i jedva čekam da vam predstavim neke stvarčice koje u poslednje vreme koristim, a njihovu najavu možete da vidite na našoj stranici. Ujedno se nadam da ću sada malo češće izbacivati postove, nevezano samo za proizvode već i za neke teme koje obuhvataju kozmetičko-medicinski deo.

A, sada pređimo na temu današnjeg posta... U pitanju je nova Clump Defy maskara od Max Factor-a, koju imate prilike da vidite već mesec i po dana kako se reklamira na TV-u, a od skora je došla u drogerije i parfimerije. Ako vas je zainteresovala i poželeli ste možda da je probate, predstavljam vam moje viđenje ove maskare koju koristim već dva meseca.


Moje trepavice su srednje dužine, takođe i gustine, pri kraju ugla oka su malo duže i spuštene. Iz tog razloga, moram da koristim uvijač u slučaju da se maskara preslikava sa donje strane oka, mada kako kaže Jovana B. za udeo u preslikavanju maskare ima i ukoliko imate masnu kožu. 

Stoga, od maskare tražim sledeće: da pruži volumen, lepo ih raščešlja, bez grudvica i stvaranja treplji od trepavica i da ih malo podigne. U postizanju svega ovoga što tražim, nije potrebna samo maskara i njena magična formula i četkica, već i jedno dubinsko cik-cak izvlačenje iz korena dlake.

Slogan ove maskare: "VOLUMEN, DA! GRUDVICE, NE!" , po meni se pokazao kao opravdan.



Maskara se nalazi u ljubičastoj tubi (svetlija nego na slici zbog svetla), slično dizajniranoj njihovoj False Lash Efect maskari, sa mat efektom, čijoj liniji pripada. Pakovanje je čvrsto i kvalitetno, sa odličnim mehanizmom za zatvaranje koji vam omogućava da je lepo zatvorite kako se ne bi osušila.
Četkica je gumena, sa sitno razmaknutim zubcima, blago zakrivljena i bez viška maskare na njoj. Takav efekat je omogućen zahvaljujući specijalno zakrivljenom punjaču koji omogućava da se na četkici nađe dovoljno maskare kako se ne bi stvorile grudvice. Ujedno, ova maskara kao i većina maskari za volumen sadrži vosak, ali i glinu koja stvara gustinu i uz pomoć koje možete i po nekoliko puta da pređete preko trepavica, a da one ne izgledaju kao treplje i bez grudvica. Oftamološki je ispitana, sto je po meni veoma bitno, jer sam takođe koristila neke maskare na glasu od kojih su mi suzile oči, sadrži blag, prijatan miris, i bezbedna je za one sa osetljivim očima i one koje nose kontaktna sočiva.


 
Što se tiče efekta koji pruža bar što se mojih trepavica tiče je sledeći : volumen u korenu dlake je više nego zadovoljavajući, napravi sasvim solidnu gustinu tako da mi bilo kakva olovka za isticanje linije oka nije potrebna. Mogu sa njom nekoliko puta da pređem preko trepavica, npr. 6, i da one nisu teške niti slepljene. Kako sam već pri kraju njenog korišćenja, dogodi se da negde pri kraju oka, trepavice malo slepi, međutim već sledećim potezom ih razdvojim. Trepavice su svakim novim potezom definisanije, definitivno sa mikro grudvicama, mada slobodno mogu da kažem da ih i nema, i drago mi je da maskaru mogu po nekoliko puta iznova da nanosim. Ono što je još bitnije, maskara se uopšte ne preslikava niti kruni. Prosto od trenutka kada je nanesem, pa posle nekoliko sati da kažem skoro pola dana, ona ostane na trepavicama netaknuta. Od kada je koristim, uvijač mi nije potreban jer već tokom prvog nanošenja one su dovoljno podignute i prirodno definisane.


Zaista, imam samo reči hvale za ovu maskaru. Urađena je kao da su mene pitali, mada verujem da većinu žena ista muka mori.
Jedina zamerka je cena. Od skora je izašla u prodaju po ceni oko 1600 i nešto dinara. Verujem da nisu baš svi u mogućnosti da izdvoje za kupovinu maskare ovoliko novca, međutim uvek postoje neke mesečne akcije ili dnevne, pa se nadam da će u neko dogledno vreme i ona biti malo snižena, kako bi mogli baš svi da je probaju.


Ali i ono što ću vam preporučiti je, da je bolje imati jedan dobar i kvalitetan puder, maskaru i senku, nego što više stvari samo zato što su jeftinije i da bi ste ih imali na broju. Jer to su neke stvari koje su osnovne u svetu šminkanja, nešto što ističe vašu lepotu, a takođe može da prikaže njene nedostatke ukoliko je izbor nekvalitetan i neproveren.

U jednom sloju
U tri sloja

Nadam se da sam uspela da vam prikažem i u kratkim, jasnim crtama opišem i pokažem funkcionisanje ove maskare.

Ukoliko ste zainteresovane da je probate ili ste je već probale, slobodno nam pišite! Mi se najviše radujemo komentarima dama i devojaka koje nisu iz blogerskog sveta, tako da nam se slobodno pridružite u razmeni mišljenja sa drugim blogerkama!

Do sledećeg posta, uživajte u vikendu i u nadi da će ovoj zimi i lošem vremenu konačno doći kraj...


You Might Also Like

11 comments

  1. Spremam ispite, pa ne palim nesto tv i nisam videla reklamu. Mada mi je ova moja maskara pri kraju, pa cu posle ove pohvale najverovatnije da uzmem ovu jer koliko mogu da zakljucim imamo slicne trepavice i zahteve od maskare :))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Verujem da ce ti se dopasti! U svakom slucaju, pisi nam tvoje utiske kada je budes probala. :) xo

      Избриши
  2. Mislim da je ta cena previsoka za maskaru. Ja vec 2 godine koristim Avonovu Supershock,i prezadovoljna sam, a od nedavno koristim Golden Rose Cat Walk,koja me je odusevila,a definitivno najbolji rezultat daje kombinovanje ove 2 maskare,to vam je moja topla preporuka :) *Kraljevcanka*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na preporuci! Jovana B. je koristila te dve maskare i takodje bila zadovoljna. :) xo

      Избриши
    2. Ja sam Golden Rose i kupila nakon vaseg posta o njoj ;)

      Избриши
  3. jako mi se svidja kako izgleda na tvojim trepama i volela bih da je probam :)

    ОдговориИзбриши
  4. Odlično si napisala post, a sviđa mi se i kako izgleda maskara! Baš sam nedavno razmišljala kako zadnjih godinu-dve koristim samu maskare koje sam dobila (na poklon, u okviru setova itd.) i kako je vreme da konačno i sama izaberem neku :)

    ОдговориИзбриши
  5. Super izgleda! Trepke su ti ionako fino, a sa ovom maskarom baš dolaze do izražaja. :)

    ОдговориИзбриши
  6. Ima dobru cetkicu i verujem da je super :)

    ОдговориИзбриши

Subscribe