"Selective lakovi" by Golden Rose

3/29/2013

Danas vam predstavljam ako mogu tako da nazovem "novu liniju" lakova kozmetičke kuće Golden Rose, koje iskrena da budem, nisam imala prilike do sada često da kupujem niti koristim.
 Ne znam da li je to bila neka moja predrasuda prema njihovoj kozmetici ili šta god, sve u svemu ogrešila sam se i priznajem.


Ovom linijom kao i Jolly linijom lakova, sa kojom su napravili pravi boom u njihovoj kozmetici i podigli sebe na viši nivo, su me oduševili. Kažem "nova" jer su od prošle godine počeli da se proizvode, a kod nas sam ih trenutno videla samo u parfimeriji "Kristabell". Čim sam ugledala na njihovoj stranici sliku ovih lakova, oduševila sam se nijansama i rešila da ih probam.
Na prvi pogled slični O.P.I lakovima, po čepu i malo obliku koji je gledano odozgo, trouglast.
Četkica je slične dužine, i ne toliko široka. Srednje je gustine i u zavisnosti od boje, posle prvog premaza ostavlja neke linije, koje već drugim mazanjem nestaju.


Boje su intenzivne, postojane, po meni je najbitnije da se lak ne ljušti i brzo ne suši, i na noktima mogu da opstanu do 4 dana najviše, što je po meni sasvim solidno. Kao što sam već rekla, bočica je sada elegantna i bogatija, i u nju staje 16 ml laka.
Imaju zaista bogatu paletu nijansi, a ja sam odolela nekako nijansama ljubičaste i plave, i odabrala za sada tri nijanse koje mi fale:
 prljavo rozu, koju je bilo jako teško uslikati, takođe nešto rozikastu ali više intenzivniju, i poslednju uvek rado nosivu braonkasto-crvenu.

Ovi lakovi imaju zanimljive nazive šifri i prvi lak koji vam predstavljam je prljavo rozi ili ROMANTIC EVENING #16


Za sve one koje vole nešto svetlije i nežnije nijanse, idealan za ove prolećne dane, lak za kombinovanje i ruke deluju uredno i ženstveno. Dobro je pigmentovan i potrebno je samo da ga u dva sloja nanesete. Na drugoj slici vidi se realnije njegova boja, jer kao što sam već naglasila, bilo  je teško uslikati, naročito kada je oblačno.


Sledeća nijansa je nešto tamno rozikasta, pod šifrom PINK FLAMINGO #21

U parfimeriji sam mislila da je nijasna nešto tamnija, međutim kada sam došla kući, ustanovila sam da je nešto svetlija i drečavija. Ne smeta mi, jer lak zaista ima lep efekat, a i ovu nijansu su sada počele popularne kozmetičke kuće da izbaciju za prolećnu kolekciju. Takođe, može da se nanese u dva sloja, mada ako nanesete i u jednom, nećete pogrešiti jer su baš intenzivni.




I za kraj, moja omiljena nijansa i neizostavna, braon-crvena, mada možda više uz opis stoji nijansa trula višnje.


Mislim da ne postoji žena, koja u svojoj kolekciji lakova nema crvenu ili nešto tamniju nijansu crvene. Oni u svojoj kolekciji poseduju trenutno razne nijanse crvene boje od svetle do najtamnije, a pošto sam ja zaluđena za tamnijim, odabrala sam MAHOGANY #29. Kod ove nijanse ostaju prilikom mazanja linije od četkice, međutim kada drugi put pređete one nestaju. Boja je intenzivna i relativno postojana, nakon tri dana počinje malo da se skida.



I ono što vas verujem najviše zanima, jeste cena! Za ovakve lakove, cena od 120 din. je sasvim povoljna i smešna. Doduše, ne znam da li i jedan Golden Rose lak ima veću cenu od 250 din. sem Jolly lakova, tako da sam malo iznenađena jer sam očekivala da će biti bar do 200 din. 

Sve u svemu, čim budem videla još neke nijanse koje su mi zanimljive, vrlo rado ću da ih kupim jer su zaista kvalitetni i pristupačni.

DA LI STE IH VI KOJIM SLUČAJEM PROBALE I DA LI VAM SE NA PRVI POGLED DOPADAJU?

Do sledećeg posta, uživajte...

You Might Also Like

20 comments

  1. Mnogo je lepa ova boja laka :PINK FLAMINGO #21 probacu ih i ja. Nadam se da su stvarno takvi kao sto kazes. :)

    ОдговориИзбриши
  2. Cena je smesna, a ovaj prvi, bebi roze je prelep!

    ОдговориИзбриши
  3. I meni je prvi roze najlepsi!
    Bas su lepi i cini mi se da su dobri,bas cu da ih isprobam:-)

    ОдговориИзбриши
  4. Kako su samo lepe boje! Ova prva mi je posebno lepa ii odlicno ti stoji :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala! :) Trenutno samo tu nijansu mazem, imaju bas dogat spektar boja iz ove linije, prijatno su me iznenadili! xo

      Избриши
  5. Aaaa ove prve dvije nijanse: ROMANTIC EVENING #16 i PINK FLAMINGO #21 su divne!Totalno moje boje,ne znam koja mi je ljepša ! Ovaj zadnji me i ne mami toliko jer ne volim tamne lakove,posebno ne na sebi.Nisam ih probala,nisam sigurna ni ima li ih kod nas,ali budem pogledala idući put u prodavnici u kojoj inače kupujem lakove,zainteresirala si me :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala! Ja sam u poslednje vreme zaludjena tamnim nijansama lakova i ruzeva, pa gledam da nekada kada kupujem malo napravim ravnotezu sa svetlijim nijansama. Verujem da ce ti se dopasti, nadam se da ces ih pronaci, ako ne sada, docice sigurno :) xo

      Избриши
  6. I mene podsjećaju na OPI lakove svojom ambalažom. Sva tri su mi lijepa :) nemam ništa od njih i rijetko nailazim na GR :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala! :) Iskreno i ja. Da ne odem do ove parfimerije, ne znam da li bi ih nasla i uopste nesto od njihove kozmetike kupila... xo

      Избриши
  7. Sva tri su predobra, prva 2 posebno! :) u mom gradu ih nisam vidjela, ali potrudicu se da ih pronadjem :D

    ОдговориИзбриши
  8. Jel ojacavas gelom tvoje noktice? Imas mnogo lep oblik nokta, i ja bih volela takav, ali ne uspevam tako da ih oblikujem :(.

    ОдговориИзбриши
  9. Jel ojacavas gelom tvoje noktice? Imas mnogo lep oblik nokta, i ja bih volela takav, ali ne uspevam tako da ih oblikujem :(.

    ОдговориИзбриши

Subscribe