Nega lica: Soraya, Balea Young, Narcis by Mirjana, Doctor's, Biomaska

5/15/2013

U današnjem postu vam prikazujem proizvode koje u poslednje vreme koristim za svoje lice i sa čime ga negujem.
Da napomenem: moja koža je mešovita, T zona je izražena, naročito čelo koje zna itekako da se sija, obrazi i ostali delovi nisu suvi niti se perutaju. Mitiseri mi se najčešće stvaraju u T zoni, iz tog razloga moram redovno da ga čistim. U poslednje vreme mi se stvaraju beličasti mitiseri, koji vremenom oksidiraju i prelaze u one sa malim crnim glavicama... Pore na obrazima i nisu toliko izražene.
U suštini moja koža je jako zahtevna, teška i nezgodna.... Jedina stvar koja je pozitivna kod ovakvog tipa kože, jeste to da se bore tek kasnije pojavljuju i nisu toliko izražene.
Ali mene trenutno u dvadesetima ne interesuju bore, želim samo čisto lice?! :)

Preparate koje predstavljam nisu namenjeni samo i isključivo za masnu kožu, npr. osobe koje imaju fleke i crvenilo po licu od bubuljica možda će neka krema zainteresovati, takođe i one sa normalnom kožom. Tu je i maska predodređena za svaki tip kože, kao i sapun kome se do neba klanjam, a misceralni tonik nam svima dobro dođe posle skidanja šminke...



 Dakle, pogledajmo koji su to proizvodi:

DOCTOR'S SAPUN ZA LICE

Nažalost mama mi je bacila kutiju kada sam sapun izvadila, mada je isto pakovanje kao što sam u jednom postu predstavila, razlika je samo u tome što je ovo medicinski sapuni i na ambalaži ima crvene linije.


Doctror's sapune sam za sada videla kod mene u obližnjoj apoteci, ali moguće je da će te ih naći i negde u gradu. Koštaju samo 150 din. a traju nekih 2 do 3 meseca, uz to ih koristim svakodnevno ujutru i uveče, a nekada i popodne operem sa njim lice. Neko će reći, pa sapun isušuje kožu, ali ne i ovaj. Mislim da svi njihovi sapuni sadrže ulje, kod prethodnog to je bilo eukaliptusovo ulje, kod ovog ne znam tačno koje ulje ulazi u sadržaj. Sapun je crne boje jer u sebi sadrži katran, koji smiruje upale, ekceme, psorijazu, akne, i može se koristiti protiv peruti takođe. Pošto inače imam seboreju koja se najčešće javlja zimi između čela i kose, nekada uzmem ovaj sapun i taj deo operem sa njim. Jako dobro peni, može da se meri sa nekim šamponom, nije jak i mogu da priznam da mi jako prija. Što se tiče kože lica, do sada nisam imala ozbiljnije upale, lice mi se dosta smirilo, čak i u onim danima ne primećujem neke potkožne bubuljice kao što se pre dešavalo... Najčešće dejstvo nekog preparata vidim na čelu, gde se nalaze mali sitni mitiseri i ukoliko se taj deo iščisti i smiri, znam da je proizvod dobar. To mogu da potvrdim sa ovim sapunom, sa kojim sam jako zadovoljna, i u poređenju sa Sebamedovim, mislim da može da mu parira što se tiče dejstva. Uz to, ovaj sapun je jeftiniji, koži daje mat izgled, ne umasti je brzo posle pranja i ne isušuje je.
Primetila sam da se u apoteci brzo prodaju, ne samo na ovoj bazi već i drugi iz njihove linije i definitivno bih volela još neke njihove proizvode da probam.

SORAYA KREMA ZA LICE

Soraya kremu sam počela da koristim od skora. Prvo je počela sa korišćenjem moja tetka, zatim moja mama, a sada i ja. Za one koje nisu upućeni ili nisu probali, Soraya kreme su iz Poljske koje se proizvode za različit tip kože i obično sadrže prirodne sastojke, npr. kolagen za one sa nešto zrelijom kožom.



Krema koju vam danas predstavljam, sadrži ekstrat limuna koji izglađuje, osvežava i omekšava kožu. Ekstrat krastavca steže, čisti, savršeno vlaži i čini kožu sjajnom. Anti-age vitamin C sprečava prevremeno starenje kože, stimuliše sintezu kolagena i štiti kožu od štetnog uticaja sunčevih zraka i zagađivanje životne sredine. Umirujući vitamin B5- D -pantenol ima anti-upalna svojstva, smiruje iritacije, jača odbrambene mehanizme kože i podstiče obnovu ćelija. Koža je čvršća i dobija zdrav izgled.

Rezultat: blistava, sveža i optimalno hidrirana koža.


Moj lični utisak: ova krema odgovara svakom tipu kože, a posebno mešovitoj i koži sklonoj mašćenju. Nanosim je ujutru i uveče na dekolte, vrat i lice. Krema ima vodenkastu strukturu, hidrantna je i lako se razmazuje. Kada je nanesete, ne odaje utisak kao da imate masku jer je koža veoma brzo upije. Nakon nanošenja, koža je veoma mekana na dodir, nežna, glatka i blistava. Matira je i čini je svežom i odmornom. Nisam do sada primetila nikakve negativne reakcije na koži jer krema nije agresivna, već blaga i u tandemu sa sapunom mi je dosta pomogla u smanjivanju upala i u nastanku novih mitisera.
Ovu kremu vrlo rado preporučujem, jer pored toga što je kvalitetna, dobijete je u jednom pristojnom i lepom izdanju, po veoma povoljnoj ceni od 340 din. koju možete naći u DM i Lilly drogerijama.
  
BALEA YOUNG SOFT AND CARE

Posle pranja lica sapunom, ne mogu da kažem da je baš čisto ukoliko uklanjam šminku, jer se sva ta nečistoća nekako razmulja po licu i ako pre toga lice obrišem maramicama za skidanje šminke. Iz tog razloga moram da upotrebim neki tonik za lice, koji mi ukloni višak u predelu nosa. Ovaj tonik sam slučajno uzela, bez ikakve preporuke na svoju ruku.


 Nalazi se u bočici od 200 ml i sadrži voćne kiseline, koje imaju antimikrobno dejstvo obezbeđuju čistu i uravnoteženu kožu. Takođe je dubinski čisti i ublažava pore. Blaga formula sa ekstraktom sladića umiruje kožu, a pantenol je dodatno štiti od isušivanja.
Pri prvom otvaranju osetićete miris limuna u kombinaciji sa alkoholom, koji i nije baš preporučljiv sastojak za osobe sa mešovitom kožom. Međutim, to i ne umanjuje dejstvo celokupnog tonika, jer ja ne primećujem da mi je koža posle njegovog korišćenja masna niti isušena. Ono što je meni najbitnije, a to je da koža nije zategnuta posle brisanja tuferom, nekako je osvežena i blistava.
Mislim da ovaj tonik može svako da koristi, nezavisno od toga kom tipu i zrelosti kože pripada, jer ne vidim da ovaj tonik može da izazove neki štetni efekat, ukoliko se radi i o nekoj zrelijoj koži, jer je blag.

NARCIS KREMA BY MIRJANA

Definitvno sve češći problem koji se sa godinama pojavljuje na koži su fleke, koje nastaju iz različitih razloga na koži i manifestuju se obično kao tamne ili crvenkaste. Mnoge žene koriste različite preparate i sredstva za njihovo uklanjanje, ne bitno koliko košta, bitno je samo da ih uklone. Ono što stoji, jeste da nijedan problem ne može da se reši odmah bez obzira koliko ta krema koštala, jer trebaju dani, meseci mazanja preparata kako bi se one uklonile. Uz to i definitivno korišćenje preparata sa zaštitnim faktorom i strogo izbegavanje direktom izlaganju suncu.
Lala krema koju sam pominjala u jednom postu, pokazala se kao odlična za skidanje fleka. O tome govore godine i godine njihove zastupljenosti (kod nas) i potražnje ne samo na našem tržištu već i šire. Sama prodavačica parfimerije Kristabella je rekla, da joj žene šalju poruke kako bi im poslala par kutija jer su sa njom veoma zadovoljne. Mi se možemo pohvaliti i email-om koje smo dobile od jedne gospođe našeg porekla iz Australije (zemlji poznatoj po visokoj stopi oboljenja raka kože i fleka od sunca) , koja nas je pitala da li može da je kupi preko ebay-a? Nažalost je nema, ali kozmetička kuća "Mirjana", potrudi će se da pošalje svim svojim zadovoljnim kupcima i onima koji žele da je probaju, bilo gde da se nalaze.


Lično ne koristim Lala kremu, jer još uvek moje belo lice nema potrebu za njenim korišćenjem, ali ima veoma protiv nastanka fleka od bubuljica. Iz tog razloga izabrala sam da probam takođe njihovu kremu pod nazivom "Narcis", koja se nalazi u sasvim običnom pakovanju, jednostavnoj kutijici od 30 grama. Neverovatno je da je ova krema registrovana čak 1955 god. i evo posle toliko godina ona je i dan danas popularna i tražena! Ova krema je namenjena osobama sa mešovitom kožom, uklanja pege, fleke, mitisere i ostale mane. Kremaste je teksture, te vam predlažem da je nanesete u veoma tankom sloju i ne na celo lice jer daje osećaj maske. Od sada je nanosim samo u predelu gde imam neke nepravilnosti na koži, jer je mojoj koži potrebno dosta vremena kako bi se neko crvenilo izazvano bubuljicom uklonilo.


Narcis mi pomaže da se crvenilo ublaži i posle samo 5 dana ga totalno ukloni. Do sada mi je trebalo oko dve nedelje da crvenilo nestane, a sada bukvalno par dana sa korišćenjem Narcis kreme. Ovom kremom sam jako zadovoljna i predlažem vam da ukoliko imate sličan problem je probate. Košta svega 120 din.i može se naći u bilo kojoj parfimeriji pa čak i u apoteci.

*ova krema sadrži methylparaben, propylparaben

I za kraj tu je jedna maska na bazi gline "BIOMASKA" namenjena za sve tipove kože.

Do sada sam glinu koristila samo u prahu, u kombinaciji sa kamilicom, ali ponekad me mrzi da pravim i poželim da je nanesem u gotovom obliku. Čitajući ostale blogove koji su hvalili ovu masku, rešila sam da je probam.
Masku proizvodi "Shenemil" iz Niša, od '90 i neke godine.
 Sastojci ove maske su glina, ekstrat bilja, voda, vitamin E i C. 


Ova maska se primenjuje protiv: 

- BORA, AKNI I BUBULJICA, POZITIVNOG ZRAČENJA, MIGRENA, KOD IZRAŽENIH I OTEKLIH PODOČNJAKA, ISPUCALIH I HRAPAVIH LAKTOVA I PETA, NEPRIJATNOG MIRISA NOGU, OTVORENIH RANA I OGREBOTINA...takođe i kod EKCEMA, HERPESA, DERMATITA, PSORIJAZE, GLJIVIČNIH OBOLJENJA...




 Moj utisak: Maksa nije loša, nanosi se veoma lako i jednostavno kao da mažete neku kremu i ima miris kreme? Nanosim je u veoma tankom sloju, međutim ne sviđa mi se što se stvaraju neki debeli slojevi kao gromuljice. Umiri kožu, ali ne čini neki veliki efekat. Skidam je mlakom vodom posle 30 min. od nanošenja, i ne prouzrokuje na koži bilo kakvo crvenilo posle skidanja kao što se dešava sa umućenom glinom. Po meni je ova maska blaga i prijatna,  posle korišćenja koži pruža mekan i gladak izgled, međutim mislim da bi više odgovarala nekom sa normalnom kožom nego meni sa masnom.
Maska košta 289 din. i možete je naći u prodavnicama zdrave hrane.


Nadam se da sam uspela ovim postom da vam pomognem i na jedan jednostavan način prikažem svaki proizvod.
Ukoliko vas još nešto zanima, možete me slobodno pitati, a ja ću se potruditi da vam adekvatno odgovorim, koliko je to u mojoj moći. :)
Zanima me, da li biste probale neke od ovih proizvoda ili ste ih možda već probale? 

Do sledećeg čitanja, uživajte...



You Might Also Like

15 comments

  1. Nemamo isti tip kože ali ova maska je baš hvaljena i samim tim me kopka :)

    ОдговориИзбриши
  2. Taj sapun mi deluje zanimljivo. I ja koristim sunđerče za umivanje.

    ОдговориИзбриши
  3. bas zanimljivi proizvodi :) nisam nista probala ali si me definitivno zainteresovala :)

    ОдговориИзбриши
  4. I tried Balea, good product :)

    Xenia
    http://lifeandfashionexplorer.blogspot.de/

    ОдговориИзбриши
  5. ja imam isti tip koze kao tvoj, osim sto nemam te flekice, i ova glina/maska mi je super stvar! meni ima isti efekat kao tebi ona u prahu :)

    ОдговориИзбриши
  6. Mozes li mi reci da li ti ovaj sapun pomaze na duze staze i da li ga koristis redovno ili rotiras proizvode za umivanje? Hvala :) p.s. imam istu kozu (i sd) kao ti

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zavisi. :) Nekada perem sa njim lice redovno, a nekada kombinujem sa Neutrogenom, sve zavisi. Preporucila sam ga jednom decku koji ima bubuljice na ledjima i kaze da su se smirile i crvenilo ublazilo. :)

      Избриши
    2. Hvala ti na odgovoru :) Probacu ga.

      Избриши
  7. Svidja mi se ova Narcis krema!! u kojim to parfimerijama ima da se kupi? Trenutno koristim cinkovu pastu,i ona mi je ok,ali bih volela da probam i ovu kremicu!! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Parfimerija "Kristabell", nalazi se u podzemnoj na Terazijama, ali mozete naci i u svim drugim manjim parfiemerijama po gradu. Ko ima Lala kremu, ima sigurno i nju. Evo linka: https://www.facebook.com/ParfimerijaKristabell :) Nije skupa, efikasna je uz naravno redovno koriscenje, slobodno je probajte! Pozdrav! ♥

      Избриши
  8. kazi mi da li ta sorayina krema odgovara kozi mladjoj od trideset

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja imam 21 god. :) meni je skroz ok. Ispod 20, ne preporucujem jer nema potrebe. Njihove kreme skoro sve imaju anti-age dodatak.

      Избриши
  9. kako da NARUCIMO NARCIS KREMA U MAKEDONIJU

    ОдговориИзбриши

Subscribe