Freeman - Facial revealing peel-off mask, maska piling za lice na bazi nara

1/09/2014

I posle kratkog odmora tokom novogodišnjih i božićnih praznika, vreme je da započnemo još jednu u nizu godinu pisanja postova i druženje sa vama! Za sam početak godine, odlučila sam se da među prvim postovima prikažem jednu od novijih maski za lice, koja je izašla na tržište tokom prošle godine, a čiji je proizvođač poznata američka kozmetička kuća Freeman. 
Sa njihovim prvim proizvodom za lice koji sam isprobala, upoznala sam vas u jednom od prethodnih postova, a obzirom da sam bila zadovoljna njegovim učinkom, red je bio da probam i njihove hvaljene maske za lice.
Odabrala sam za početak masku piling na bazi nara, iz prostog razloga jer me je samo naziv privukao, to dvostruko dejstvo koje pruža i sam glavni sastojak nar, koji ima estrogenska, antiupalna i antimikrobna svojstva.


Obzirom da je ovo prva maska koju sam kupila i koju isprobavam od njih, nažalost ne mogu da vam dam poređenje ni sa jednom od njihovih maski iz linije za negu lica. Iako ih ima još par, ova maska je relativno nova, i oni koji su već probali njihove maske, oslanjaju se na one više dostupne i proverene, a to su obično maske na bazi gline ili trenutno najboljom proglašenom maskom Antioksidans od strane Beauty Awardsa.



Ukoliko niste toliko upoznati sa njihovom kozmetikom, reći ću vam par uvodnih reči, otprilike šta je to što Freeman karakteriše i zbog čega je jedan od vodećih kozmetičkih kuća u svetu. 
Pored toga što su njihovim maskama žene u svetu veoma zadovoljne, kao i sa ostalim proizvodima iz njihovg asortimana, njihova kozmetika je bazirana na prirodnim sastojcima, nije ispitana na životinjama, nema razlike u kvalitetu za pojedina tržišta već je kvalitet za svaku zemlju isti, nalaze se u veoma velikim pakovanjima (poredeći sa ovim standardnim), traju i po pola godine, ne suše se, ne gube miris i cena je više nego povoljna za zapreminu i kvalitet koji dobijate. Njihov prepoznatljiv, šareni dizajn i još više prepoznatljiv miris sastojaka koje sadrže, neguju kožu na duže staze i same rezultete možete videti posle samo nekoliko nedelja.

Maska sadrži 150 ml, pakovanje je veliko, veoma je praktično, čep omogućava lako doziranje proizvoda, štiti je od isušivanja i višak sa čepa se prosto uklanja. 


Masku nanosim dva puta nedeljno, i kombinujem je između sa pilingom. Ona je sama po sebi jedna lagana maska, bezbojna, gelaste teksture, koja sadrži kompleks 8 antioksidanata noni, brusnica, nar, asai, borovnica, mango, godži. Kada se osuši posle nekih 10 do 15 minuta, lice postaje zategnuto, a da je vreme da je skinete pokazuje i samo njeno pucanje. Rezultate sam bukvalno videla, nakon skoro dve nedelje. Koža mi je prethodno bila u haosu, koristila sam ostatak gotove glinene maske, bubuljice su se manifestovale u predelu donje vilice, beli mitiseri su postali izraženiji na čelu i pore su opet postale zapušene... Kada sam ovu masku probala, ne mogu da kažem da je sprečila nastanak novih bubuljica i mitisera, ne u velikoj meri, ali je dovoljno ublažila njihovo crvenilo u slučaju da se pojave, sprečila toliko stvaranje sebuma, kožu unormalila, ten ujednačila, osvežila i koža prosto izgleda negovanije...


Nakon uklanjanja u jednom potezu, povuče za sobom ostatke isušene i izumrle kože, na prvi pogled lice deluje odmornije, hidrirano i sveže, a koža je na sam dodir mekša i glatka i to vam prosto ne mogu opisati... Posle skidanja, naravno lice isperem mlakom vodom. Takav ugođaj, iskreno, odavno nisam dobila od jedne maske! Da se koža smirila, vidim po mitiserima koji su nastali hormonski na čelu, pore na obrazima su dosta čistije, manje veličine, a fleke od samih bubuljica brže izblede nego pre kada im je trebalo po nekoliko nedelja. Ono što moram da napomenem, posle uklanjanja nemate osećaj da je koža zategnuta kao kada koristite glinu, drugo, nije isušena da bi vam posle uklanjanja bilo potrebno da nanesete kremu i treće, matira lice i sprečava nastanak sebuma i posle nekoliko sati od skidanja. 


Ova maska je namenjena svim tipovima kože, pa i oni koji imaju suvi tip, ne bi trebalo da se brinu oko hidratacije posle skidanja, jer vam ova maska pruža jedan zaštitni, mat, hidrirani i nežni sloj.
Ako me sada pitate, mislim da ću njihove maske koristiti dokle god se budu uvozile kod nas, i neću stati samo na ovoj... sledeća na redu je od avokada i gline, za koju kažu da je jedna od najprodavanijih. Ipak imam masnu kožu, i mislim da bi mi ta maska tek pomogla u revitalizaciji kože i u samom njenom čišćenju. 

Ovu masku kao i ostale Freeman proizvode možete poručiti preko njihovog sajta ili ako ste iz Beograda, naručite preko sajta i preuzmete lično, bez plaćanja poštarine. Možete ih naći i u Rodi, Mercatoru ali je izbor daleko sužen.
Maska košta 610 din. što je jeftinije nego u prodavnicama, i služiće vas nekih tri do četiri meseca u zavisnosti od toga koliko je stavljate i koliko često. 

Ukoliko ste probale njihove maske, podelite sa nama vaš utisak i predložite nam masku sa kojom ste vi zadovoljne?

Do sledećeg posta, pozdrav!  

You Might Also Like

11 comments

  1. Ovu nisam probala ali mi se mngoo svidja iz tvog opisa i sigurno cu je probati, kad malo potrosim sve ovo sto trenutno imam od njih :) Pakovanja su velika pa sve traje sto godina :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hehe, da znam! :) Ova je malo novija, verujem da ce ti odgovarati kao i te sto si vec probala! xo

      Избриши
  2. Ja koristim masku sa glinom i avokadom i skroz je ok. :)

    ОдговориИзбриши
  3. Ja imam onu plavu sa mineralima iz mora,i zaista je divna,kao da si pisala o ovoj koju ja imam!! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Super! :)) Oko nje i ove maske sam se dvoumila... Mislim da sve njihove maske, imaju skoro isto dejstvo! :))

      Избриши
  4. Izgleda kao dobar proizvod.. :) http://beautyworldbylm.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  5. Bas bez veze sto ih vise nema u slobodnoj prodaji :(
    Imam hidrantnu od krastavca i glinenu masku limun-menta

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ima ih, ali pravo da ti kazem i tamo gde ih ima, nema tolikog izbora kao sto ima na stranici, iako je jedan uvoznik za Srbiju. Volela bih da isprobam sve njihove maske, ta glinena maska mi je bas primamljiva.

      Избриши

Subscribe