OLIVAL micelarna voda sa uljem smilja

12/04/2015


U poslednje dve godine, trend korišćenja micelarne umesto tonika za negu lica toliko se proširio, da svaka iole ozbiljnija kozmetička kuća mora da je poseduje u svom asortimanu.
Zbog različitih cena koje su predstavljene na tržištu, postale su dostupne za sve potrošače, a samo mišljenje koja je najbolja, svakako su individualna i podeljena. Zasigurno, većina se u startu složila da je prvo mesto zauzela francuska kozmetička kuća Bioderma, koja poseduje micelarne vode za sve tipove kože. S obzirom, da nemamo svi afinitete da izdvojimo skoro 1.800 i nešto dinara za 500 ml, trebamo obratiti pažnju na druge proizvođače i potražiti u njima približnu zamenu. Iskrena da budem, njihovu micelarnu još uvek nisam probala, jer sam skoro godinu dana koristila La Roche Posay kozmetiku, čija je voda za moju tadašnju negu odgovarala. Kada sam bila pri kraju njenog korišćenja, osvrnula sam se u DM-u na brend koji je od skora stigao kod nas, a u pitanju je hrvatski proizvođač, "Olival".


Njihova kozmetika mi je duže vreme zapadala za oko, kad god bih prošla pored rafa sa prirodnom kozmetikom. Pakovanja su jednostavna, kvalitetno dizajnirana, sa veoma praktičnim dozerima. U fokus su tačno stavili ono što je potrebno da kod kupca privuče pažnju, a to su klasična slova i određena naznaka, da cela linija sadrži ulje smilja. S obzirom da sam ove godine okrenuta korišćenju prirodnih ulja za negu lica i tela, ovo je bio dodatan razlog da odaberem baš nju za sledeću.
Micelarna voda je danas kod većine žena definitivno neizostavan proizvod kada je svakodnevna nega u pitanju, izbombardovani smo konstantno sa njihovim reklamama i dejstvima, a da li uopšte znamo zbog čega se tako zove i koje su njene karakteristike? Priznajem da ni sama nisam znala do pre par meseci, pa iz tog razloga želim da podelim sa vama informaciju.


MICELARNA VODA

- sastavljena je od sfernih kristala, micela koje se dobijaju iz prirodnih šećera, u sebi sadrže hidrofilni deo koji privlači vodu i lipofilni koji privlači ulja. Prosto rečeno, kapljica čije je jezgro sastavljeno od lipofilnog dela, a vodeni omotač ga prekriva. Iz tog razloga, ona je počela prvo da se koristi od strane manekenki, koje su posle teške scenske šminke, svoje lice morale temeljno da očiste i hidriraju. Pored tih sposobnosti, njena uloga je da vraća prirodnu ravnotežu koži, površinski je štiti, ne izaziva nikakve iritacije niti povećano stvaranje sebuma, ne bi trebalo da sadrži alkohole, što može biti slučaj kod tonika. Zahvaljujući lipidnom delu, svaka vrsta nečistoće se upravo lepi baš za njega, prilikom aplikovanja same vode na tupfer.

Ulje smilja

Eterično ulje smilja se dobija od njenog žutog cveta, koje raste obično u kamenitom delu Sredozemnog mora. Ulje ima bledo žutu boju, karakterističan miris koji je nalik mešavini biljnog čaja i meda, deluje umirujuće i relaksirajuće. Baš iz tog raloga, našlo je primenu u aromaterapiji, a zbog svog protivupalnog, antimikrobnog dejstva, koristi se u kozmetici protiv akni, strija, svih vrsta ožiljaka i protiv starenja kože. Na sam organizam deluje tako što pomaže u detoksikaciju i pospešuje funkciju jetre. Ulje je teško naći, proizvođača je sve manje, a kod nas jedina bliža zemlja koja je bila njen veliki proizvođač, upravo je Hrvatska.

Kada smo pojasnili osnovu današnje teme, prelazim i na samu recenziju proizvoda. 

Olival brend u Hrvatskoj postoji dobrih dvadeset i jednu godinu, svoje proizvode zasnivaju na korišćenju sirovina prirodnog porekla, koja pakuju u zapadnom delu Zagreba. Za negu lica, proizvodi su napravljeni na osnovu ulja smilja, linija za negu kose sadrži arganovo, orahovo, čičkovo i bademovo ulje. Kreme za ruke i nokte u sebi mogu da sadrže ulje nevena ili lavande, pored toga poseduju i liniju za negu stopala, popularno suvo ulje i ulja za masažu.

Olival micelarna voda ili otopina sa uljem smilja, proizvodi se u providnom plastičnom pakovanju u kome stane 500 ml ovog čistača, sa providnim čepom koji poseduje jednostavan otvor. Prema njihovim uputsvima ona treba da nežno čisti kožu lica i vrata, uklanja ostatke šminke, područje oko očiju, sve nabore kože, bez narušavanja prirodne ravnoteže i vlažnosti kože. Na koži ostavlja prijatan osećaj mekoće, nakon upotrebe se ne ispira.



Moja svakodnevna rutina koju sprovodim kod čišćenja kože lica nakon pudera, jeste da prvo njega uklonim vlažnom maramicom.  Zatim obrišem lice tupferom na kom je micelarna, operem kožu električnom četkom i gelom. Nakon toga pređem celo lice i vrat micelarnom, kako bih bila sigurna da su pore i nepristupačan obod oko kose, temeljno očišćeni. 

Micelarna je postala moj omiljeni svakodnevni proizvod i zaista ne znam kako bih sada mogla da zamislim svoje čišćenje lica bez nje. La Rosche Posay micelarna voda mi je većim delom odgovarala, u momentima je znala da izrazi suvoću kože i perutanje nastalo iz različitih razloga, zbog čega sam želela da je zamenim sa nekom koja bi kožu u tim momentima dodatno hidrirala.

Sa Olival vodom sam to uspela da postignem baš sada u trenutku, kada mi je koža na obrazima malo suvlja. Ona za mene odlično čisti kožu, dva tupfera potrošim na prvo skidanje pudera, a za čistu kožu potrošim jedan. Njen otvor je praktičan, omogućava da izađe dovoljno proizvoda, ali ono što sam primetila je da tupfer postane dosta natopljen sa njom, bez obzira kakav je.
Temeljno očisti sve pregibe, uzane delove oko nosa, fino ukloni mat ruž sa usana, sa očiju senku sa prajmerom... Kožu učini zaista primetno mekanom na dodir, nežnom i hidriranom.
Nema nikakvog isticanja suvih delova, naročito ako vam koža spada u suvi tip jer je blaga.
Ako je masna, možda ćete u početku imati osećaj da je nakon nje koža malo lepljiva i da poseduje na površini nekakav film, ali vremenom i taj osećaj nestane. Upravo taj film, stvara zaštitni sloj na koži koji se oseti samo ako je dodirnete. Neko će možda poželeti da je tada spere, ali iskreno to uopšte nije potrebno, čak je i odlično jer ćete sa kremom ili uljem, poboljšati vašu hidrataciju kože i učiniće da dejstvo kreme dođe do izražaja.


Nije mi izazvala nikakve iritacije niti bubuljice, vremenom je umirila crvenilo nastalo od prethodnih, i nije bilo njihovog ponovnog vraćanja. Inače, kada mi nekada koža u PMS-u hormonski bukne, u tom momentu se kratko vremenski rastanem od korišćenja micelarne, jer ne želim da kožu umaram. Posle nekog vremena kada se primiri, vratim se njenom korišćenju, što mi se dobro pokazalo.
Jedina zamerka koju imam kod ove micelarne, jeste da temeljno ne očisti maskaru, eyeliner ili gel sa obrva. Ili mi treba po nekoliko tupfera ili vremenski  duže skidam, pa ujutru obično vidim preslikanu maskaru na donjem delu kapka što me nekako na kratko smori. Nije baš preporučljiva za uklanjanje vodootporne šminke, bar u slučaju maskare, jer je za nju blaga. Moja sadrži glinu i ne uspe lepo iz korena da je ukloni, iako prethodno stavim tupfer preko kapka da je rastopi. Eyeliner u predelu korena trepavica, ne može lepo da skine, ali senku srednje i jače pigmentovanosti uklanja bez problema. Ne pravi nikakve mrlje i fleke oko oka tokom brisanja. Jednom se desilo da me je oko peckalo nakon njenog korišćenja, ali sam to prepisala dugom nošenju tog dana maskare, pa su mi oči i bile osetljivije. Nakon toga, a ni pre nisam primetila nikakvo peckanje.
Da bih bolje očistila deo oko očiju, kupila sam ulje za skidanje šminke španskog brenda "BYPHASSE'', koje ću vam predstaviti u nekom narednom postu.


Meni se lično dopada kako Olival micelarna čisti kožu, miriše umirujuće na biljčice, u ovom slučaju na ulje smilja, voda ima jako blagu primesu žute nijanse i efekat na licu posle nje je divan, ne zateže kožu niti je suva. Divna je za korišćenje u hladnijim danima, verujem da će odgovarati mnogim tipovima kože, naročito osobama koje sada imaju izraženost dehidrirane kože ili su sklone perutanju.

Nakon brisanja čistog lica, u toku dana


U sastav ulaze :

Aqua, Glycerin, Decyl Glucoside, Helychrisum Italicum Oil, Benzyl Alcohol, Salicilyc Acid, Sorbic Acid, Limonene, Linalool.

Trenutno se njihova kozmetika može naći samo u DM drogerijama, i to ne ceo asortiman već samo onaj namenjen više negovanju lica, kao što su kreme, suvo ulje i CC krema. Cena je oko 700 i nešto dinara za 500 ml. 

Da li ste prbale OLIVAL kozmetiku i šta bi ste vi preporučile?

You Might Also Like

5 comments

  1. Probala sam je kod ujne, ali nesto nisam bila odusevljena njome. Trenutno koristim LRP, a sledece pakovanje od 500ml mi je Byphasse. Bice zabavno potrositi ih oba :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Verujem, misljenja o njoj ce svakako biti podeljena, nekome ce odgovarati, nekome ne. :) Hvala na podeljenom iskustvu ♥
      Haha, slazem se, Byphasse je siroke ruke po kolicini :D

      Избриши
  2. Ovo bih volela da probam, bas mi se dopada recenzija :)

    ОдговориИзбриши
  3. Gde kupiti mic vodu u Beogradu? Hvala Svetana

    ОдговориИзбриши

Subscribe