Catrice HD lIQUID COVERAGE tečni puder za lice

5/25/2017


Pozdrav svima! U današnjem postu predstavljam vam proizvod koji sigurno niste mogli da izbegnete ni na jednoj društvenoj mreži. O njemu se već dosta pisalo, pričalo, jer se pozitivna preporuka brzo čuje. 
Nakon skoro četiri meseca korišćenja ovog pudera, vreme je da iznesem krajnje mišljenje o njemu. Uživajte!  


O Catrice HD Liquid Coverege puderu sam čitala pre nego što sam ga kupila, kao i većinu privukla me je ambalaža, koja je za puder koji košta manje od 10 e, vrlo dobro urađena. Mat debelo staklo, guma koja dobro funkcioniše pri uvlačenju proizvoda, samo su neke od pozitivnih stavki ambalaže. Pipeta po mojoj proceni ne uvlači puder do kraja, već manje od pola pipete, što je dovoljno za površinu poput čela. Uz to ne dodiruje dno i nemate pravu sliku koliko zapravo se proizvoda troši i koliko je ostalo. Nekada se desi da dva puta uvlačim proizvod jer prebrzo možda pustim pipetu ili se ne uvuče dovoljno proizvoda u prvi mah. Pakovanje se može nazvati higijenskim, dok pipeta dobro funkcioniše, već kada proizvod bude pri kraju, moraćete ambalažu da nagnete ili štapićem vaditi ostatke. Za drogerijski puder, ovo jeste bio marketinški potez da se dobije lepo, efektno, drugačije i bogato pakovanje, međutim funkcionalno nije baš praktično.


Nijansu preko pakovanja ne možete najbolje utvrditi, ali pomoću testera u drogerijama je to lakše. Za moj neutralni podton nijansa 10 light beige se dobro pokazala, nije previše vukla na žuto, već je učinila da se ujednači sam ten lica i koža postane baršunasta. Puder ima drugačiju nijansu kada se nanese na kožu vrata, u odnosu na nijansu koju dobijamo kada se nanese na kožu lica. Kada se nanese na vrat, puder je vukao malo na narandžasto. Na licu ovaj tečni puder nije oksidirao, a ako bi se to desilo, mislim da bi bilo u tankom sloju, površinski samo za pola nijanse. Lepo se ponaša na koži koja je dobro pripremljena prajmerom, emulzijom... Kada sam počela da koristim ovaj puder, a to je bio kraj januara, koža je bila dobro hidrirana i puder nije pokazivao nikakve loše naznake što se prekrivanja i ponašanja na koži tiče, a prvo prosijavanje je počelo od trećeg, četrvtog sata... Tada bih blago maramicom, samo prislonila na deo čela, obraza i brade da ublažim sjaj, i ubrzo bi koža postala ponovo srednje matirana i prirodna. 
Pre početka proleća, uradila sam hemijski tretman lica sa kiselinama i tada je koža postala dehidrirana. Od tada sam i promenila mišljenje o ovom puderu. 
Ukoliko imate normalni tip kože, ovaj puder će vama obezbediti porcelanski efekat na koži, ujednačen ten, baršunasti, prirodan i lagan mat izgled.


Oni koji imaju mešoviti, masni tip kože u početku nanošenja ravnom četkom, dobićete mat izgled i srednje prekrivanje koje može da se nadogradi do punog efekta. U predelu oko nosa ne nanosi se lepo, vremenom se uvuče u pregibe, nos postane vidno masan posle par sati. Na maramici se vidi da ostavlja trag, a na licu možete videti da je površinski uklonjen u jednom sloju, ali ne ostavlja neuredan efekat u vidu fleka. Samo mu stepen prekrivenosti opada.
Oni sa mešovitom kožom, a dehiriranim stanjem moraju imati na umu da dobro pripreme kožu. Negujte je i hidrirajte što je više moguće u slobodno vreme, jer u suprotnom ovaj puder će takvo stanje dodatno da istakne i samim tim odavati utisak maske kada se pogledate u ogledalo. U toku nanošenja, daje koži mat izgled koji izgleda teško, a kada se osuši kao da je na površini u tankom sloju pređeno brašnom. Bilo kakve neravnine naglasi, a za suvlje delove kože se kači. Postojanost ovog pudera u tom slučaju je 3 h bez setovanja. Sa prajmerom se efekat malo produži na čelu, oko 4h i postepeno se prosijava. Ovaj puder traži da ga posmatrate tokom dana i kontrolišete efekat i stanje, sa maramicom, blot papirićem ili puderom u prahu.
Svakako vam je jasno da osobe sa suvom kožom ovaj puder mogu da lagano zaobiđu. Naravno i tu zavisi kakvo je stanje vaše kože, ali već dovoljno ima dobrih pudera na tržištu za vas, tako da ništa ne propuštate.
Ovaj puder ne bih preporučila osobama koje imaju akne niti mlađima od 18 godina, što zbog sastava za takvu kožu, što zbog efekta koji ostavlja.


Konzistencija je tečna, razlije se brzo kada se nanese pipetom na ruku, direktno na lice i na četku, koja odmah upije puder. 
Zbog same teksture i sastava, brzo se suši prvi sloj i kao takav može dodatno da se četkom utrlja, ako ste prethodno utapkavali. Koristila sam ga samo sa ravno sečenom četkom, jer pokazuje tendenciju zbog sastava, da se malo teže uklanja prilikom pranja sa srednjeg dela dlake. Sa kože se dobro skida, prvi sloj uklonim mlekom za skidanje šminke, zatim operem lice i već tada primećujem da je dovoljno dobro uklonjen. Tonikom prebrišem kako bi tu činjenicu i potvrdila. 




















Da li ću ga ponovo kupiti? Za sada ne. L'oreal Infallible matte tečni puder mi je mnogo draži za mešovitu kožu. Ukoliko uporedim sa ovim, postojaniji je, efekat na licu je prirodniji, obezbeđuje odlično srednje prekrivanje, ne oseća se, kožu lepše ujednači i ostali proizvodi se odlično ponašaju na njemu.  

  Puder možete naći u DM drogerijama, košta oko 900 dinara. 

Da li ste probale ovaj puder i koje je vaše mišljenje o njemu?

You Might Also Like

0 comments

Subscribe