Golden Rose matte tečni ruževi, nijanse 10 i 12

7/12/2016


Čim se pojavila nova linija tečnih ruževa Golden Rose, odmah je privukla veliku pažnju i dobila od svojih konzumenata besplatnu reklamu. Moram da priznam da sam želju za njihovo testiranje dobila posmatrajući druge youtubere, koji su testirali iste proizvode ali drugih proizvođača. Nijanse koje upotpunjuju dnevni i večernji izgled, ujednačene usne, efekat koji ih čini pedantnim, izraženim i bujnijim; sve su to utisci koje sam stekla tokom gledanja tih tutotijala. 
Međutim, kada sam sama probala Nyx Lingerie tečni matte ruž za usne, nisam bila zadovoljna rezultatima, jer je ruž ostavljao neujednačen film na površini usana i vrlo brzo se skidao, naročito posle jela. Ne znači da mislim da su sve nijanse iz te kolekcije tako loše, jer sam ja probala samo jednu. 
Kada su parfimerije poput ''Kristabell" i "Altea" izbacile na svojim FB stranicama da je Golden Rose izbacio verziju tečnog matte ruža u 12 nijansi, nije mi ništa drugo preostalo nego da sačekam njihov dolazak i kupim neku od tih nijansi. Za oko su mi zapale nijanse koje nemam ni od olovaka, ruževa i sjajeva, one koje bi mogle da mi koriste za dnevnu ili večernju šminku i koje bih želela da ostane postojana duže na usnama. 





Vrlo mi se dopada što je Golden Rose podigao kvalitet pakovanja na viši nivo, ne znam da li je razlog tome možda drugi vlasnik ili su shvatili da su njihovi proizvodi uvek imali potencijal i na drugim tržištima, pa su uložili i osvežili ceo dizajn, kvalitet i prate verno svaki trend. U elegantnoj i jednostavnoj mat kutiji, nalazi se tečni ruž spakovan u kvalitetnu plastičnu ambalažu, sa čepom koji je dobro fiksiran pri zatvaranju klik mehanizmom. 
Unutar staje 5,5 ml proizvoda i moram da naglasim da se ove nijanse razlikuju kada se nanesu, od one koju možete videti kroz providno pakovanje, što je i logično jer je mnogo tanji sloj ruža na usnama od onog sadržaja u bočici.
Nijanse koje vam danas predstavljam su 10 i 12. Pre nego što počnete da ih koristite, budite sigurne da ste pripremile usne. Kao što znate ovaj tip ruževa ne prašta suve i ispucale usne, ali se to može smatrati i pozitivnom stranom, da nas podseti na neophodnost redovne nege usana. Obično uveče pre pranja zuba, mokrom četkicom izvršim blagi piling usana, a zatim kasnije u tankom sloju nanesem neki balzam. To mi obezbeđuje da mi usne ujutru izgledaju već dobro pripremljeno i negovano. 



Pre nego što krenem sa nanošenjem određene nijanse ruža, drvenom tankom olovkom u sličnoj nijansi, uokvirim usne, kako ne bih preterala sa prelaženjem iznad linije usana. Onima koji prvi put koriste ovakav tip ruža, toplo savetujem da učinite isto, zato što je na početku nanošenja ruž dosta vlažan i može da se umrlja. 




Četkica je obična, solidne čvrstine, ali za moj ukus malo nezgodno dizajnirana za nanošenje ruža na gornju usnu. Nekako nije oblikovana prema prirodnoj liniji usana. Takođe, obavezno uvek sa četkice skinem višak ruža o unutrašnju stranu otvora bočice. 
U početku, prilikom nanošenja, odaje utisak da se radi o nešto ređoj, vodenijoj formulaciji ruža, koji ostavlja u tankom sloju, veoma ujednačenu i odličnu pigmentaciju. Nakon par sekundi kada se osuši, usne se ne lepe, ali se oseti da imaju kao neki tanak sloj po sebi koji dolazi od strane silikona. Dobra stvar je što usne mogu jednu od drugu da razmažem i posle dva minuta od nanošenja, ukoliko nijansa nije svuda ujednačena. 


Usne nisu zategnute, mogu slobodno da ih pokrećem. Nisam ni imala problema sa uklanjanjem ruža, micelarnom vodom sam u jednom potezu ga uklonila. Iako je naglašeno da ruž ne ostavlja tragove i da je kiss proof, sa tim se ipak ne bih složila kod ove dve nijanse. Njihova trajnost je kraća nego što sam očekivala posle jela ili nakon što uzmem da popijem čašu vode. Dakle, ruž nije dovoljno postojan, nije ujednačen u smislu da se sa nekih delova usana lako sam skine, a negde ostane. Tada ceo ruž skinem, pa ponovo nanesem jer ako pređem sa još jednim slojem preko "starog" ruža, ostaje neuredan efekat, nijansu koja je neujednačena i nakupine na starom sloju.


Nijansa 10




Na ovu nijansu se najviše čekalo i većina devojaka je pohrlila u parfimerije da je kupi čim je stigla. A, sada nešto malo o toj dugo željenoj nijansi. 
Kada ugledate pakovanje, rekli bi ste da se radi o jednoj svetlo ljubičastoj, sa primesama bebi roze i sive, međutim kada se nanese ona ima nijansu magnolije sa primesama tamno sive. Ta kombinacija će na nekome, ko je neutralnog podtona i svetle puti, izgledati umorno, ispijeno, celokupan utisak jednog bledila, ukoliko ne nanesete neku nijansu svetlo rozikastog rumenila ili bronzera. Nijasnu sam uzela iz čiste radoznalosti. Volim da nekada uzmem nijanse koje se dobro slikaju.




Sve u svemu, kvalitet ove nijanse me nije preterano oborio s nogu. Iako daje ujednačen izgled već u tankom sloju, vrlo brzo sa unutrašnje strane usana počinje da se pravi nakupina ruža u vidu bele linije koja deluje dosta nehigijenski. Dobra strana je što se ne skuplja u linije usana, pa tako nisam imala problema oko uklanjanja ruža.


Nijansa 12



Nijansa slična petici, samo što ima jače naglašen braon podton, sa primesama sitnih zlatnih šljokica. Ova nijansa, ukoliko dobro ne pripremite usne, može da ostavi neuredan debeli sloj na predelu koji je suvlji i na njemu se obično kače i šljokice. One su ovde ovde slabo primetne, tek kada se udubite shvatite da postoje. 
Prilikom nanošenja, ova nijansa i ne ostavlja tako ujednačen efekat, kao što je to kod prethodne slučaj. Ovde se može desiti da okvir usne bude više naglašen od unutrašnjeg dela. I kod ove nijanse je izraženo lako skidanje pri jelu i piću. Koliko nijansa 10 beži ka unutrašnjem delu, toliko nijansa 12 se brzo uklanja sa tog dela. Ni ona se nije pokazala kao otporna na poljupce, jer se i ovde površinski sloj skine. A, kada se ukloni preostaje mi samo da ceo ruž skinem jer u suprtonom još jednim slojem stvoriću nakupine u vidu ostrvaca na usnama. 





Iskreno, ne znam da li je ovo kod mene slučaj i kod mojih usana, jer sam pre njihove kupovine čitala na instagramu u komentarima, kako su odlično pigmentovani, postojani i dobri. Međutim, mene nisu toliko preterano oduševili postojanošću, bar što se tiče ove dve nijanse. 
Nijansu 12 sam tek kasnije videla u jednom videu na youtubu, kod jedne simpatične bosanske youtuberke, čije mišljenje cenim. A, oko nijanse 10 se iskreno, prašina velika diže bez preke potrebe. Ona je simpatična za slikanje, ali za dnevno korišćenje je i ne baš toliko funkcionalna. 
Mislim da je dosta individualna stvar oko nijansi, jer sam spazila da ove nijanse potpuno drugačije stoje meni, nego nekoj mojoj drugarici koja poseduje iste. Npr. i nijansa 5 na meni deluje da u osnovi vuče na crvenkasto, dok kod moje drugarice, koja ima isti podton kože i nešto svetliju kosu, vuče na ljubičasto. Tako da, ukoliko imate nešto deblju polusluzokožu usana, možda će vama ovaj tečni ruž biti postojaniji nego meni. Moje usne su jako osetljive, potrebna im je svakodnevna nega i bar jedanput u toku nedelje piling, da bi izgledale zdravo i negovano. 
Mišljenja će biti kao i za sve, uvek podeljena i razlikovaće se od pojedinca do pojedinca, što je uvek dobro.
Iz tog razloga, volela bih da čujem vaše mišljenje koje ste stekle o njima i koju nijansu vi preporučujete? 

You Might Also Like

0 comments

Subscribe