Eveline nail therapy - lak za maksimalan rast noktiju

6/13/2016


Verujem da je većina žena, koje su imale potrebu da poboljšaju kvalitet svojih noktiju, sigurno posegla ili bar čula za liniju lakova Eveline.  Kao što iz naslova već možete da predpostavite, radi se o jednom laku iz njihove bogate linije, namenjenom za brži rast noktiju. Između laka za nokte Eveline Total Action 8 u 1 i laka koji danas predstavljam, postoje sličnosti u delovanju: ubrzani rast, jačanje i sprečavanje listanja nokatne ploče. Razlog zašto sam izabrala baš ovaj lak, jeste taj što su mi nokti od Total Action 8 u 1 bili jako čvrsti, pa se dešavalo da mi se u toku rasta nokta, zacepi nokatna ploča sa strane i onda sam morala da ga skratim. Neko ko je duži vremenski period neurotično grickao nokte, u momentu odluke da ih pusti da rastu, uvek posegne za preparatima takve namene. Od laka 8 u 1 nokti su mi bili previše čvrsti i vrlo su lako pucali. 



Eveline lak za maksimalan rast noktiju je namenjen upravo osobama sa slabim, tankim i lomljivim noktima. Takođe, ovaj lak bi trebalo da koriste i osobe koje imaju nedostatke nekog vitamina ili minerala u telu, a što se vidi po lošem izgledu noktiju. Napomenuću da nokti mgu postati slabiji zbog stalnog grickanja, pa je lak i ovde dobra preventivna mera. 
Originalno pakovanje je u bočici od 12 ml, srednje konzistencije, sa četkicom solidne gustine i širine, što će vam omogućiti precizno nanošenje. Tokom mazanja, četkica ostavlja tanak sloj, nijansu boje slonovače, koja daje prikaz pedantnog i zdravog nokta. Četkica ne ostavlja nikakve linije po površini, a nokatna ploča je sa nijansom totalno ujednačena. Površina je sjajna, glatka kao da ste naneli tanak sloj gel laka.




Način upotrebe


Kao što je naznačeno na poleđini kutije, lak mažete na neoštećenu nokatnu ploču sa koje je nekoliko dana ranije skinut gel. ako ga je bilo. Zašto? Zato što je površina nokta neposredno po skidanju gela oštećena, njegovi  kanalići su otvoreni i bilo kakvo mazanje jačeg laka može dovesti do reagovanja nervnih završetaka i jakih bolova. U tom trenutku ako osetite pulsirajući bol ili peckanje, skinite lak sa skidačem bez acetona i odložite upotrebu laka za nekoliko dana ili čak nedelju dana.  
Dešava se da vas nokatna ploča zaboli i ako sutradan opet nanesete novi sloj laka, zbog čega vam i tada predlažem da skinete i namažete lak tek nakon nekoliko dana, ali samo u jednom sloju. Lak je tako napravljen da se prvog dana nanosi jedan sloj laka, sledećeg dana drugi sloj i tako pet dana za redom. Petog dana lak se skida i ciklus mazanja noktiju se ponavlja, tako dok se ne potroši pakovanje. Jako je bitno da se pre korišćenja zaštite zanoktice kremom koja je namenjena za njihovu negu ili ruke, jer će vremenom biti suve i sklone spontanom pucanju. 

Bitno je takođe naglasiti, da prilikom mazanja odstupite jedan milimetar od ivice nokatne ploče, ne idete do kraja nokatne ploče, kao i kada mažete običan lak u ostalom. 
Koristim ga kao bazni lak, zbog čega mi odlično dođe da zaštiti nokat od potencijalno štetnih sastojaka drugog laka, učini da se duže zadrži gornji sloj laka na noktima, neguje nokatnu ploču i ne stvara deblji sloj sa dodatna dva na površini.




Efekat nakon upotrebe


Na kutiji je naglašeno da se nakon deset dana od upotrebe, vaši nokti neće listati, biće dugi i lepi. Prvi efekat sam videla tek nakon petog dana, kada je nokatna ploča površinski bila kao finom turpijom ispolirana, toliko glatka i kao da je lak ostavio beličasti sloj za sobom. To ste takođe sigurno primetili ako ste koristili lak 8 u 1. Kod ovog novog laka taj sloj nije toliko izražen, ali ipak postoji. U toku prvih par dana nisam primetila brži rast noktiju, ali nakon dve nedelje i taj efekat je bio vidljivo primetan. Ovaj lak ima dugotrajno dejstvo koje postoji i kada se više ne maže, jer verovatno popravi sam nokat i nokatnu ploču, tako da su oni zdravi i lepi bez laka. Takođe nokti postaju elastičniji, ne listaju se, ne menjaju boju, ne pucaju, ukratko kao da su potpuno obnovljeni. 
Verujem da u tome pomaže fini sloj koji ostane na površini nokta, jer mi se čini da baš on nadoknađuje oštećene površine, skine višak masnoće sa nokta. Meni je pomogao da vremenom uklonim linearne beličaste pigmentacije sa nokte, koje načešće nastaju zbog nedostatka čvste keratina ili nedostatka Ca odnosno vitamina.



Proizvod sadrzi 2 % formaldehida. Kao kontraidnikacija se navodi mogućnost pojave alergije na neke od sastojaka, zbog čega vam preopručuju da proizvod testirate dva, tri dana. Ako se pojavi alergija, peckanje ili bol ( a da na noktu nije ništa rađeno), prekinite sa upotrebom laka. Lak se može naći u bolje snabdevenim apotekama, drogerijama ili parfimerijama po ceni od 270 din. maksimalno 300 rsd. 

Da li ste probale ove lakove, koje je vaše mišljenje? Vrlo rado želim da čujem nove predloge, za nove lakove!

You Might Also Like

0 comments

Subscribe