Omiljeni proizvodi u 2016. godini

12/30/2016


Cele godine istražujem neke nove kozmetičke proizvode, testiram ih i pravim neke svoje zaključke o njima, koji su nadam se pomogli i vama. Tako da sada, na kraju godine, pokušavam da sumiram te svoje utiske u jednom postu i vama predložim šta da kupite za narednu godinu.

NEGA LICA

Ulja su ove godine, zauzela posebno mesto u mojoj večernjoj rutini. S obzirom da imam mešovitu/osetljivu kožu, Alverde ulje nanosila sam samo uveče, u maloj količini, dovoljnoj da mogu da iskoristim i za masažu lica, a i da se brzo upije. Sadrži mešavinu raznih ulja, jedno od njih je i jojobino ulje, koje ima vrlo sličan sastav sebumu, zbog čega je odlično u službi hidracije kože. Sadrži 15 ml, trenutno se nalazi na akciji u DM-u po ceni oko 300 dinara, a od Nove godine vas čeka i detaljna recenzija o ovom proizvodu. 

Lorealovo ulje, koje od sada možemo naći u dva oblika, koristila sam isključivo za vrat, dekolte i ruke. Veoma se lep razmazuje, fino miriše, lepo upija, pruža efekat suvog ulja na koži i pruža odličnu hidraciu u tom predelu. Nalazi se na akciji u DM-u, po sniženoj ceni od oko 600 dinara. 

First Aid Beauty je moj omiljeni brend za lice ove godine, obožavala sam njihovu Ultra Repair kremu ( recenzija na blogu ovde), koja je jako pogodna za ove hladne dane u cilju obezbeđivanja odlične hidracije, bez osećaja težine i koja se brzo upija. Paket sa ovom kremom čekam sa Look Fantastica sajta, a do tada sam koristila ovu kremu sa pumpicom koja je za dnevnu upotrebu, za osetljivu kožu, bez ulja i nekomedogena. O njoj više, u Novoj godini u posebnoj recenziji.

Caudalie Beauty Elixir koristim možda dve godine, uslikala sam ga za posebnu recenziju. Za kožu koja je iscrpljena od promene klime, putovanja, sa flekicama od bubuljica, kao priprema za šminku i osvežavanje kože, ovaj elixir nalazi posebno mesto u mojoj rutini. Iskrena da budem, u početku nisam videla značajnu promenu i delovanje, ali vremenom ga je moja koža zavolela zbog čega je i odavala takav utisak na koži. Ukoliko ne želite da potrošite oko 1.300 din. za manju verziju ovog proizvoda, možete se okrenuti i hidrolatima lavande, ruzmarina, hamamelisa, kamilice, čajevca ili ružinoj vodici ( gledajte da bude 100% čist), koji odlično služe kao tonik nakon čišćenja kože, pre nanošenja kreme, a posebno ulja. Na slici vidite ružinu vodicu, poručenu sa sajta iHerb. Na našem tržištu možete naći od Hedere Vite ružinu vodicu, koja sadrži 100 ml i odlična je za dehidriranu kožu, sklonu ekcemima, dermatitisima u svim vremenskim dobima.

O Konjac sunđeru sam pisala na blogu, posebnu recenziju možete pročitati ovde.

Alverde balzam za usne od nevena mi je divno iznenađenje, jer sam u ovim jesenjim i zimskim danima, predveče najčešće koristila Flogocid, a u toku dana Vazelin. To mi se pokazalo za moje prilično suve usne, dobitnom kombinacijom. Kada sam van kuće, zbog higijenskih razloga mi je najlakše i najpraktičnije da koristim labela u ovakvom obliku, a Alverde balzam se i zbog učinka pokazao veoma dobrim. Nemate nagon da zbog mirisa koji je ovde jako blag, ližete usne i pod dejstvom hladnog vetra napravite svojim usnama još veći problem. Najbolji učinak za usne imaju vazelin, maslinovo, ricinusovo i nevenovo ulje. Ovaj balzam košta 155 din. i može se naći u DM, količina je 4,8 gr.


NEGA KOSE


Višegodišnji proizvod za kosu koji rado koristim, svima preporučujem i koji ne verujem da ću promeniti, jeste Wet Brush četka, kojoj sam posvetila celu jednu recenziju na blogu. Jesu malo skuplje od uobičajnih, ali bolje platiti malo više i sačuvati kvalitet kose, izvršiti sa njom dobru cirkulaciju temena, ne kidati kosu i odlično je razmrsi, nego da se patimo tokom češljanja polu suve kose. 

Hedera Vita je još jedan brend koji me je oduševio ove godine. Planiram da naručim proizvode preko njihovog sajta i više se upoznam sa kozmetikom. Ponosna sam i zahvalna svim našim domaćim proizvođačima što postoje, što ulažu u sebe i zaista sa velikim zadvoljstvom mogu da kažem, da imamo kozmetiku koja bi se odlično pokazala na svetskom tržištu. Više o ovom proizvodu, možete pročitati ovde

Alfaparf i Garnier proizvodi za kosu, spadaju u moje omiljene brendove za tu namenu. Alfaparf koristim već godinama i nijedan proizvod me nije izneverio. Na slici vidite njihovu prskalicu sa keratinskim svojstvima za kosu, čiju kolekciju možete pronaći u drogerijama. Jako volim ovaj proizvod jer mi umiri i upotpuni dlaku, a uskoro o njemu će te čitati na blogu. 
Garnier maske obožavam, moja omiljena linija je od avokada, a od kad ponovo mogu da koristim proizvode za negu ( zbog ekcema na temenu), zaista sam zadovoljna i sa ovom maskom od maslinovog ulja. Vrlo su isplative, sa finim sastojcima i dobrim učinkom ukoliko se malo duže drže na kosi od naznačenog na pakovanju. Uskoro i o ovom proizvodu, čitaćete na blogu.

Shea Moisture je odličan brend, posebno za osobe sa kovrdžavom i suvom kosom. Ja sam se upoznala sa njim preko sajta iHerba, a od skora ih možete poručiti preko Look Fantastic sajta. Kad god me pitaju šta sam koristila i kako su mi lepe lokne, znam da udeo za takav efekat ima ova odlična krema koja je gusta, veoma hranljiva i lokne čini izvrsnim, nego bilo koja krema koju sam do sada probala. Bitno mi je da kosu ne lepi,  da nije ukočena, a njena cena je oko 5 dolara.

Moja kosa je većim delom dana puštena, a ukoliko želim da je primirim i skupim pri radu, koristim ovu gumicu koju sam kupila na Terazijama u kineskoj prodavnici ''La Sorela'', po ceni od 50 din. Možda je po kvalitetu deblja, manje fleksibilna i meka od skupljih, za sada me dobro služi. Blago veže kosu, vrati se u prvobitno stanje posle par sekundi od korišćenja, ne čupa i ne kida kosu. Ukoliko vam se gumica rastegne više, stavite je u toplu vodu i vratiće se u pravi oblik.

DEKORATIVNA KOZMETIKA


Što se šminke tiče, ove godine sam najviše koristila i kupovala Essence šminku iz limitiranih kolekcija. Kolekcija ''Lights of orient'', bila je jedna od mojih omiljenih posle dužeg vremena, odlična paleta sa nijansama koje obožavam da koristim što preko dana, što u večernjim časovima. Pet šimerastih nijansi i jedna mat, sa mekanom teksturom, vrlo solidnom pigmentacijom, za paletu od oko 600 dinara i veoma lepim dizajnom pakovanja, koji je krasio ovu kolekciju. 
Tu je i bronzer, sa hajlajterom po sredini koji se meni brzo potrošio. Dobro se prilagodio mom neutralnom podtonu, nije imao previše narandžastog pigmenta u sebi i veoma je prijatan za korišćenje i u ovim hladnim danima, jer nije previše jak.

Tarte maskara je jedna od mojih omiljenih, nisam želela da joj posvećujem zasebnu recenziju jer se teže dolazi do nje. Ukoliko budete u prilici da je naručite ili kupite, lična preporuka da je uzmete jer daje odličan efekat trepavicama. Za dan dovoljno su naglašene, odlično svaku trepavicu naglasi, izvuče maskimum iz njih koliko god imali guste trepavice, u korenu pruži efekat paukove mreže, a za veče ih učini dovoljno intenzivnim i mačkasto naglašenim. Četkica je krajnje jednostavna, obična, a tekstura sasvim odgovarajuća za moje osetljive oči, koja u svom sastavu (čini mi se) sadrži glinu u sebi. Košta oko 20 dolara.

"Blogger's  Beauty Secrets" je bila upečatljiva kolekcija što zbog saradnje sa blogerima ( Essenc-u dobro znanim), što zbog odličnih, praktičnih pakovanja koja su vrlo dobrog kvaliteta. Dve mat nijanse senke, braon i narandžasta odlične su po kvalitetu, pigmentovanosti i super su koristile za jesenji makeup. Tu je i hajlajter koji ima beličasto, žuto presijavanje, vrlo je dobro pigmentovan, sitan, lepo se prilagođava i u hladnim i letnjim danima. Meni jedan od dražih koje sam koristila. Bronzer koji je centralni deo ove palete, sačinjen od tri nijanse, ima odličnu pigmentaciju zbog čega pazim koliko ga nanosim, koristan za šminkanje očiju, veoma lepo se nanosi. Četkica je ovde propratni deo, koju nisam koristila. Paleta je bila oko 600 dinara.

Četku za bronzer i rumenilo koju obožavam je kosa četka iz Avona. Veličina glave je odlična, kao i gustina, ne uzima previše proizvoda, odlično nanosi mat proizvode za konturisanje, prilagodljiva tokom korišćenja, ugibljiva i super se pere.

Omiljena četkica za obrve dolazi iz Aleksandra, sa njihovog štanda Cala. Odličan kvalitet, sintetička dlaka, precizna, super za nanošenje gelastih proizvoda za obrve. Košta oko 200 dinara.

Blush četka za blendanje senke, malo deblja, gusta, sa kraćom glavom, obratite pažnju na jačinu pokreta kada je koristite, meni se super pokazala već dve godine i omiljena mi je za tu namenu.


Omiljeni puder iz drogerija, ove godine je definitivno Loreal Infallible, koji daje odličan efekat mešovitoj koži, postojanost je solidna, praktičan, pristupačan i dugo će vas služiti. Više o njemu, pročitajte ovde


Traženi korektor kod nas, Maybelline "Instant Anti - age the Eraser Eye" poslužio me je veći deo ove godine. Ako ga ne koristite u većoj količini, služiće vas skoro pola godine. Za večernji makeup, potrebna su dva obrtaja, ako želite efekat uočljiv i jak, kao sa youtube videa. S tim da će se tako i brže potrošiti. Više o njemu, ovde
Njegova solidna zamena može biti Lorealov korektor ''True Match'', koji je odličan, ukoliko se skupi u borice, može prstom da se ukloni, s tim da se sloj sa kože neće skinuti. O njemu više u sledećim recenzijama, ali definitivno mi spada u omiljene pored Bourjois Healthy Mix korektora.

Gel za obrve koji me više od godinu dana služi je Anastasijin Dip Brow Pomade gel, o kojem vas čeka recenzija, ali nikako da stigne na red. Nijansu koju ću vam predstaviti, odlično pristaje plavušama, smeđim kosama i svetloj koži. Zadovoljna sam sa njim, možete ga pronaći na Beauty Bay sajtu, a dobra zamena je i NYX gel za obrve, Inglot... Košta oko 20 evra. 

Najviše volim da koristim debele olovke za usne, koje su tako praktične, lake za nanošenje i za nadograđivanje. Čine usne punijim, negovanim, nije potrebna prevelika preciznost i ne traže previše vremena za mazanje. Omiljene među njima su od Golden Rosa i Maybellina ( koje možete pogledati u ovom postu). 


Nega ruku i tela 


EOS kreme za ruke su od skora prisutne u našim drogerijama, 100 % veganske, u početku mi nije bila nešto učinkovita, ali vremenom sam je zavolela. Veoma se brzo upija, nije masna, koža je hidrirana, kod nas je precenjena košta do 900 dinara. Ali preko iHerba možete je uzeti po jeftinijoj ceni, čini mi se i preko Look Fantastic sajta, ako želite da je probate. Brzo se rasprodaju. 

Ova pinceta iz DM-a, veoma je slatka, uz to precizna i neverovatno oštra. Super je i košta oko 200 dinara.

Ebeline 50 Maxi supersoft tupferi su mi odlični i neću ih menjati. Vrlo su korisni, imaju dva lica, mekani, praktični zbog površine zbog čega sam stekla utisak da se sporije troše od onih manjih, okruglih. Koštaju 145 dinara. 

Za intimnu higijenu, moj glas ide gelu iz DM linije "Jessa" sa aloa verom, za extra osetljivu sluzokožu, bez parfema, alkohola, odlično neguje, veoma je povoljan za proizvod od 300 ml po ceni od tačno 200 dinara. Kupovaću ga i u sledećoj godini.

POPART Vitaminski skidač za nokte, bez acetona, sa pantenolom, pridodatim vitaminima, ne isušuje nokat i zanoktice, odlično skida, ne boji nokatnu ploču, ne oseća se previše kao plavo pakovanje koje sadrži aceton, jedan mi je od dražih koje sam do sada probala.

Burra me je ove godine jako privukla zbog odlične micelarne vode. Spremam se da probam još neki njihov proizvod. O njoj više, ovde

Ukoliko putujete i nalazite se u hotelu, slobodno se poslužite sa nekim hotelskim sapunom, jer definitivno pored Dove sapuna, odlično čiste četke za šminkanje. Više ne eksperimentišem, oni za sada za tu namenu, najbolje odgovaraju.

Vaseline koristim u svrhu negovanja usana, ovaj se ne može pronaći kod nas, ali odlična zamena je Balein, pa i apotekarski. Zaista mi je za dnevnu, kućnu upotrebu najbolji. 

Splat pasta za zube, može se naći u obe drogerije, cena je slična Lacalut, Sensodine, ali se razlikuje u sastojku... ne sadrži boje, triclosan i chlorhexidine. Ovakvim pastama sam oduševljena, koristim ih već neko vreme i verujem da ukoliko počnete da ih koristite, primetiće te razliku i efekat. Ne isušuje usnu duplju, lepo peni, neguje zube i desni, nije iritirajuća, ne stvara žvale... Za 100 ml cena je oko 360 dinara, često je na akciji. 

Bella Perfecta Ultra Night Extra Soft je poljski proizvođač ovih noćnih uložaka, koje se od skora mogu naći u DM. Jako su udobni i prijatni, ne izazivaju nikakve alergijske reakcije, bez mirisa su i lateksa, dovoljno tanke da imate osećaj komfora, a uz to odlično upijaju ako imate i obilne menstruacije. Mogu se naći na akciji trenutno u DM-u, 14 uložaka košta 210 dinara, a na popustu su 199 dinara. 

Ovim svojim postom, koji je poslednji u 2016. godini, završavam svoj rad dobrovoljnog istraživača kozmetike za sad i želim Vam dobro zdravlje, puno novih ideja, energije, i što je najvažnije volje i odlučnosti da sebi ispunite sve svoje želje, neke nove, a često su to i neke stare dugo očekivane.

Srećna Vam 2017. godina! ♥

Ukoliko ste koristile neke od proizvoda iz posta, volela bih da čujem vaše mišljenje o njima, kao i o vašim omiljenim proizvodima za 2016 godinu. 


You Might Also Like

4 comments

  1. Moje prvo oglasavanje ovde..Divan post,i divni favoriti.Sto se tice First Aid Beauty kreme,probacu je nekad sigurno.Pastu za zube kupujem cim potrosim ovu.Caudalie Beauty Elixir sam dugo htela da probam,sve odlazem kupovinu,ali posle ovog posta druzicemo se uskoro.Alfaparf prskalicu sam koristila,prezadovoljna sam njom,ima odlicne sastojke i miris :D
    Sve u svemu,zelim ti (i ovde) jos vise uspeha u 2017.,na svakom polju u tvom zivotu..Divna si,i zasluzujes samo takve stvari,kojih ne sumnjam da ce biti :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala draga, Milice! 💜 Volela bih da cujem tvoje misljenje o Caudalie B.E. Pastu obavezno probaj. Drago mi je da je i tebi odgovarala Alfapar prskalica. Ti imas predivnu kosu. 😍 Hvala ti puno,takva poruka,zelje i dobrota, vracaju se uvek kao bumerang. 😘✨💕

      Избриши
  2. Odlican post, vidi se puno ulozenog truda :). Probacu Alverde balzam za usne, Balein mi se nije dopao, a Avonova cetka za rumenilo mi se nije svidela (sicusna za moj ukus). Lorealov mat puder, GR i Maybelline olovke za usne volim i cesto koristim. Ebelin tupferi su super, i mali i ovi veliki :), a Jessa gel cu kupiti cim potrosim Lactacyd (dobar). Mene je krajem 2016e odusevio Essence Camouflage tecni puder. Srecna ti Nova godina Jovana i sve najlepse ti zelim! Kristina

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Kristina puno na lepim zeljama i predlozima! Zelim takodje sve najbolje u ovoj godini! 💝🎆Radujem se tvojim utiscima o proizvodima koje ces tek isprobati, drago mi je da delimo misljenje za pojedine. Avonova cetka jeste srednje neke velicine, u zavisnosti od oblika lica, verujem da tako ljudima i odgovara. Mene je iznenadilo sto se ona odlicno drzi posle toliko pranja i koriscenja. Hvala puno na citanju! Svako dobro! 💕💐

      Избриши

Subscribe