super Collagen + C za nokte, zglobove, kosti, kožu i kosu

5/11/2017


Kolagen je najzastupljeniji protein u ljudskom organizmu i to pre svega u kostima, zidovima krvnih sudova, tetivama, vezivu u mišićima,... Postoji nekolika tipova molekula kolagena, kao što su 1, 2 ,3 ,4 ,5 i 10. Kolagen u zglobovima i tetivama ima ulogu lepka da bi te strukture mogle normalno da rade i da se pokreću. Uloga kolagena u koži je da daje čvrstinu, elastičnost, glatkoću, zategnutost i zato sa starenjem se to gubi. Zato postoje suplementi kolagena, čija je uloga da nadoknade njegov gubitak u telu. Preporučeno je da se koriste od 35 do 55 godine, jedanput nedeljno se uzima osam nedelja. Ta nadoknada može početi i ranije ( posle 25 godine), jer je primećeno da duže izlaganje sunčeve svetlosti, pušenje duvana i konzumiranje rafinisanih šećera, doprinose veoma ranom početku gubitka kolagena iz kože i tela, tj. starenju. 


Jedan od takvih suplemenata kolagena je i super  Collagen + C, čiji je proizvođač NEOCELL, liderska kompanija u proizvodnji hidrolizovanog bioaktivnog kolagena. 
U sastav ovog proizvoda ulazi 19 aminokiselina koje su deo kolagena tip 1 i 3 sa dodatkom vitamina C. Ovaj proizvod se kod nas može naći u obliku tableta, a u SAD-u i u praškastom obliku. U plastičnoj kutiji se nalazi 60 tableta, bez dodatka glutena i proverenog porekla, a jedna tableta sadrži 1 gr kolagena.  



Tableta je taman toliko velika da se lako proguta i posle toga nemam nekog nadimanja kao što je to bilo kod omega 3 kapsule. U trenutku gutanja nema poseban neprijatan miris ni ukus, iako je prirodnog porekla iz goveđe kosti. Uzimala sam jedanput dnevno, pola sata pre doručka,  sa dodatkom drugih suplemenata kao što su cink, omega 3,... Tokom prvih mesec dana nisam uočila neka poboljšanja na noktima, kosi i dalje me je bolelo koleno ( posledica vežbanja i opterećenja). Prošao je i drugi mesec uzimanja kolagena i prve rezultate sam uočila tek posle mesec dana od završetka terapije, što je verovatno bilo odloženo dejstvo. Nokti su bili jači, čvrstiji, kosa vitalnija, sjajnija, jača, manje je opadala. Na koži nisam primetila da su se pojavljivale bubuljice, što sam očekivala tokom pms-a. Postojeći mitiseri i male potkožne ciste se nisu povukli, ali je koža postala "punija", manje je bila masna i bore su bile blaže. 
Problemi sa kolenom su ostali i dalje, verovatno bi ta terapija trebalo da bude duža da bi se i tu videla poboljšanja. 
Primena ovog preparata uz redovno vežbanje može da poboljša stanje kože koja je sa celulitom, u smislu da je manji  efekat narandžine kore, da je koža na tim mestima mekša i da nije bolna kada se uštine. Isti je takav efekat i na strije, s tim što je ovde verovatno veći akcenat na prevenciji nego na brisanju postojećih linija po koži.


Na etiketi originalnog pakovanja je navedeno da preparat nije GMO, da nema gluten, veštačke pojačivače ukusa i boje, da je prirodnog porekla, da ga mogu uzimati osobe koje su na posebnim dijetama ( vegani), može da sadrži bademe u tragovima i prirodne sulfate. Pakovanje se 100 % reciklira.



Ovaj preparat bih preporučila svima kojima su nokti mekani, skloni listanju, lomljenju, svima kojima imaju tanku i slabu kosu, koja puno opada i brzo se masti i svima koji žele zategnutiju, elastičniju, čvršću kožu i kožu zaštićenu od celulita i strija. Dakle, ovo je pre svega preparat prevencije koji deluje zajedno sa zdravom ishranom, puno vode i redovnom fizičkom aktivnošću. 
Proizvod možete naruči preko sajta "Aleksandar MN", uvoznika za Srbiju, a u maloprodaji se može kupiti u njihovoj apoteci u KCS, SC "11.april" i SC "Banjica". Regularna cena je 1690 din. ali trenutno je popust do 7.6.2017. po ceni od 1436 din. za 60 tableta, što je dovoljno za mesec dana ako uzimate dve tablete ukupno na dan. 

* Proizvod je dobijen od strane menadžera kompanije. Takva činjenica ne utiče na iznošenje mog mišljenja. 

Da li koristite suplemente, koje i kakvo je vaše mišljenje o njima?

You Might Also Like

2 comments

  1. Navela si me sad na razmisljanje da li mi i ovo treba u zivotu , deluje kao odlicna stvar na duge staze x) ali ostao mi je jedan BeautIN collagen (doduse tecni) koji me ceka u frizideru odavno, vidim da iste stvari obecavaju u opisu, samo sto je ovaj o kom si pisala dosta prijatniji za dzep, i svidja mi se sto je tableta u pitanju .

    ОдговориИзбриши
  2. Napisali ste treba se uzimati 8 nedelja. Mislite, minimalno? Ili da posle 8 nedelja treba praviti pauzu?

    ОдговориИзбриши

Subscribe