eos Losion za telo, balzami za usne i krema za ruke

3/01/2018


















Pozdrav svima u ovoj novoj godini. Kao što vidite, tek posle tri meseca objavljujem novi post. Razlog za to je manjak inspiracije, nisam bila raspoložena da stavljam favorite godine jer sam negu svela na minimalan broj proizvoda. One proizvode koje sam pohvalila ujedno su i favoriti za 2017. Ostala sam verna proizvodima i iz ranijih godina. Lifestyle tema, šta sam naučila o sebi u prethodnoj godini, a koja se odnosi na 2017. godinu, ostala je ne napisana zbog manjka insiracije. Dosta ljudi se izjasnilo na tu temu na svojim blogovima i dok ih čitam vidim da su svi slični. Većinski smo prošli kroz slične lekcije i situacije. Da ne dužim dalje sa uvodom i "pravdanjem", prelazim na temu današnjeg posta, a reč je o brendu "eos", koji se od skora našao i kod nas. Od ove godine, proširili su svoj asortiman, pa tako pored klasičnih prepoznatljivih labela i krema za ruke, možete pronaći njihove losione za telo u dm drogerijama. 

LOSION ZA TELO berry blossom


Losion sa slike, kupljen je prošlog leta i odmah sam počela da ga koristim. S obzirom da sam prethodno koristila njihovu kremu za ruke i balzame za usne, rešila sam da probam i njihov proizvod za telo zbog prirodnih sastojaka proizvoda ove firme. Losion "eos'' ne sadrži mineralna ulja, ozloglašeni paraben i petroleum. Na vrhu liste sastojaka je postavljen glicerin, određena ulja, shea butter... Losion u sebi ima mirisnu notu, koja može biti problem svima sa osetljivom kožom. Pri kraju spiska prisutan je vitamin E (znači da ga ima najmanje) i jedna vrsta ovsa, koji je dobar u borbi protiv akni, kao i estrakt lišća aloe.
Proizvođač obećava 24 h hidrataciju ovim losionom i iz mog iskustva je to zaista tačno. Za nanošenje losiona na veću površinu kože, potrebno je više puta pritisnuti dozer.
Pakovanje je izdrađeno od kvalitetne plastike, okretanjem pumpice u jednom smeru možete istisnuti proizvod, a zatim u drugom smeru pakovanje zatvoriti. Nedostatak ovakvog pakovanja je što uvek izvesna količina losiona ostane na dnu ne iskorišćena, a nije moguće ni preseći pakovanje da bi se iskoristio ostatak. Proizvod se poprlično brzo troši za jedan losion.  Prodaje se u dve veličine od 250 ml i 350 ml. Na slici je proizvod od 350 ml.




Sam losion se veoma lako razmazuje, koliko god naneli rasporediće se tako da ostavlja tanak film koji nije lepljiv, a koža je hidrirana. Ne ostavlja sloj na odeći niti je masan. Odličan je za ove hladne dane, kada nemate vremena da čekate da se proizvod upije. Miriše na procvetale trešnje, nije težak, miris ne ostaje dugo na koži, a samim tim ni na odeći.
Najbolji efekat ovog losiona se vidi nakon sledećeg tuširanja, kada ga uklonite vodom i kožu prebrišete peškirom. Na dodir je čista koža tako glatka, do tada bilo koje neravnine na koži učiniće da se ne osećaju pod prstima. Sve je tako glatko, mekano i hidrirano. Meni se super pokazao za predeo gde imam stare strije jer je koža postala elastičnija i glatka.
Iako praktična strana pakovanja ima mana, kvalitet samih sastojaka ne može da se ospori, pa zato ga mogu staviti u spisak omiljenih losiona za telo.
Videla sam na instagram profilu dm drogerije da su losioni stigli kod nas. Njihova cena je razumna i kreće se oko 750 din. Nadam se da je to cena za najveću zapreminu. Ovaj proizvod možete naći i na iherb sajtu, gde 350 ml košta oko 7 e. Cena za 250 ml je oko 3 e.

sastav - Water/eau, glycerin, glyceryl stearate SE, stearic acid, glycine soja (soybean) oil, cetyl alcohol, cocoglycerides, dimethicone, helianthus annuus (sunflower) seed oil, fragrance/parfum, caprylyl glycol, avocado oil, butyrospermum parkii (shea) butter, cocoa (theobroma cacao) cocoa seed butter, zea mays (corn) starch, titanium dioxide (CI 77891), phenoxyethanol, carbomer, sodium hydroxide, disodium EDTA, hexylene glycol, BHT, aloe barbadensis leaf juice, macadamia ternifolia seed oil, ascorbyl palmitate, retinyl palmitate, tocopherol, avena sativa (oat) kernel extract, potassium sorbate, sodium benzoate, benzyl salicylate, hexyl cinnamal, limonene, linalool, geraniol, citric acid.

KREMA ZA RUKE berry blossom


Po pitanju krema za ruke sam izbirljiva. Volim da ih nanosim u što tanjem sloju, ne volim one koje su masne, a opet želim da ostave osećaj hidriranosti i zaštite. Krema za ruke eos išla je kao sledeća stvar nakon korišćenja balzama za usne iste robne marke. Ako uzmemo u obzir cenu ( oko 700 din.) koja se kreće kod nas, ova krema nije isplativa, međutim ako se obratite sajtu iherb, ovu kremu možete kupiti po ceni do 2 e za 44 ml. U početku boja ove kreme je bela, a vremenom postaje žuta. Mala je razlika u teksturi između kreme za ruke i losiona za telo. Losion je malo gušći, a krema za ruke je više lagana i vodenija. Vrlo lako se razmazuje, ostavlja takođe tanak sloj, u sekundi se osuši, hidrira ruke i ne ostavlja nikakav trag. Neguje ruke višečasovno, a lepo neguje i zanoktice.  

Iz iste kolekcije je kao i losion, pa isto mirišu.  
Moje ruke su stalno hladne, sa lošom cirkulacijom i sklone znojenju, ali ova krema mi potpuno odgovara. Za one ljude kojima je koža preko zime suva, krema neće biti previše dovoljna, možda je previše lagana. Mislim da bi i oni trebalo da je probaju i sami donesu sud.

sastav - Water/eau, glycerin, glyceryl stearate SE, stearic acid, glycine soja (soybean) oil, cetyl alcohol, cocoglycerides, dimethicone, helianthus annuus (sunflower) seed oil, aloe barbadensis leaf juice, avena sativa (oat) kernel extract, butyrospermum parkii (shea) butter, cocoa (theobroma cacao) seed butter, macadamia ternifolia seed oil, tocopherol, citric acid, fragrance/parfum, ascorbyl palmitate, retinyl palmitate, zea mays (corn) starch, phenoxyethanol, carbomer, sodium hydroxide, disodium EDTA, caprylyl glycol, hexylene glycol, BHT, potassium sorbate, sodium benzoate, titanium dioxide (Cl 77891).

BALZAMI ZA USNE



Eos balzame za usne sam dobila na poklon, kupljeni su u Americi u jednom njihovom marketu gde 5 komada eos balzama, košta 10 dol. Kod nas je jedan oko 700 din. Preko iherb sajta jedan balzam je oko 3 e.
U standardnom pakovanju probala sam do sada balzam sa ljubičastim pakovanjem, a za mene su nekako bolji u ovom šarenom pakovanju sa belom bojom.


Balzam u roze/belom pakovanju nije toliko masan kao onaj u plavo/beloj boji. Sastav svih balzama je bogat uljima, lepo se razmazuje, ne ostavlja masan, debeli sloj, i po meni, površinski samo neguje usne. Za neku ozbiljniju suvoću ovaj balzam vam neće pomoći. Usne jesu mekane, ali na kratko jer suvi, hrapavi sloj i dalje ostaje. Sladak ukus može da vas natera da često oblizujete usne, pa su one još suvlje. Zato, ako imate imate problem sa suvim usnama, moja preporuka je vazelin ili flogocid mast, koji imaju neutralan miris, zadržavaju dobro vlagu na usnama i jeftiniji su. 



Ovaj balzam je više za negu kod kuće, za prolećno/letnju negu i pred spavanje. Praktičniji i higijenski bolji je balzam u standardnom pakovanju labela, koji se takođe od skora nalazi kod nas u prodaji.

sastav - Olea europaea (olive) fruit oil, beeswax/cera alba (cire d’abeille), cocos nucifera (coconut) oil, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil, natural flavor, butyrospermum parkii (shea butter), polyglyceryl-3 diisostearate, sodium isostearoyl lactylate, water, sodium hyaluronate, stevia rebaudiana leaf/stem extract, tocopherol, ascorbyl palmitate.

Ukoliko želite da kupite i probate eos proizvode, preporučujem da to obavite preko sajtova iherb ili ebay. Uporedite cene, procenite sami šta je isplatljivije.
Moja kupovina će ostati pri njihovom losionu i kremi za ruke, a volela bih da probam i njihovu penu za brijanje koja je takođe popularna. 

Kakvo je vaše mišljenje o eos proizvodima i da li ste probale jedne od predstavljenih u postu? 


















You Might Also Like

6 comments

  1. Prelepi su balzami... jako lep post, veliki pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  2. Znala sam za balzam za usne,odlican je. Ali prvi put vidim ova druga dva proizvoda, a pakiranje im je preslatko!!!!

    ОдговориИзбриши
  3. Odličan post, jako mi se dopada tvoj blog :)

    ОдговориИзбриши
  4. Super su proizvodi ali nažalost dosta skupi za naše džepove...

    ОдговориИзбриши
  5. Stalno ga gledam i razmisljam da li da probam. Skupo mi je zaista, bas je nepristupacno i jako mi je drago da sam naisla na recenziju, barem da znam da uzimam nesto ok.

    ОдговориИзбриши
  6. Ja sam probala balzam i iskreno ništa posebno, za taj novac je užasno skup, bilo koji balzam koji možete naći kod nas radiće podjednako, doduše to je jedino što sam probala od njih, pošto je kod nas jako skupo.

    ОдговориИзбриши

Subscribe