Letnja frizura u nekoliko koraka

5/22/2012

Drage moje,
danas želim da vam pokažem i dam ideju kako biste mogle da stilizujete svoju kosu u ovim letnjim danima koji nam stižu, nadamo se.
Ovu frizuru sam pravila na mojoj dragoj drugarici Sanji. Ona ima veoma dugu kosu ali veoma zahtevnu i tešku za oblikovanje. Lokne brzo spadaju jer joj je vlas kose veoma tanka i retka. Ali dale smo sve od sebe.

Za ovu frizuru vam je potrebno :
- FIGARO
- SPREJ ZA ZAŠTITU KOSE OD TOPLOTE
- LAK ZA KOSU
- UKOSNICE I SILIKONSKE GUMIČICE
- ČETKA ZA KOSU


1. KORAK - Na mokru ili polu-suvu kosu naprskajte sprej za zaštitu kose od toplote. Ja sam koristila AVON-ov Advance Techniques sprej u bočici od 100ml koji košta oko 400 rsd i veoma sam zadovoljna njime.


2. KORAK - Ako vam kosa nije osušena, prosušite je fenom. Zatim već ugrejanim figarom počnite da pravite lokne. Predlažem da jednu loknu uvijate u pravcu 'od lica' a drugu 'ka licu' i tako uvijete celu kosu, jer kada raščešljate lokne koje su tako napravljene, izgledaju mnogo prirodnije i lepše.

                                        

3. KORAK - Kada ste celu kosu uvili, ovlaš je naprskajte lakom za kosu i raščešljate.

                                                      

4. KORAK - Uzmite po dva pramena kose sa obe strane glave odozdo i počnite da ih uvijate, oba U ISTOM SMERU. Jednu po jednu stranu glave.
Kada ste ih pojedinačno uvili u istom smeru, počnite da ih uvijate spiralno u smeru suprotnom od pojedinačnog uvijanja. Da vam pojasnim, ako ste pramenove uvrtali u levo, spiralno počnite da ih uvijajte na desno. Zavežite ih pojedinačno gumicama.

                                              

                                              

5. KORAK - Uvijene pramenove prebacite preko sredine glave u 'rajf ' i zakačite ukosnicama ili prebacite pramenove oko kose i napravite 'šnalu' ili neki ukras. Napravite oblik koji se vama dopada. Teme kose možete i natapirati kako bi izgledalo bujnije. Kako vam volja.

                                 

Nadam se da vam se ovo dopalo. Želim da se zahvalim Sanji što mi je bila model!
Nemojte biti preoštri sa kritikama. :)
Uživajte do sledećeg posta i slobodno podelite sa nama neke vaše ideje. Uvek volimo da saznamo nešto novo.

You Might Also Like

2 comments

  1. Ja sam anti talenat za te lokne i figaro! Nikad nisam uvijala od lica ka dole, moracu da probam to da vidim.. Meni je kosa prirodno ravna pa mi lokne stoje svega dva sata ako i toliko :( i plus moram mnogo laka da stavljam!

    ОдговориИзбриши
  2. Анониманмај 24, 2012 11:15 AM

    Profesionalno odrađeno. Bravo Jovana!! Sanjičak izgledaš kao prava manekenka!!! Definitivno sjajno !!!!

    ОдговориИзбриши

Subscribe