Kozmetika na bazi kozjeg mleka

6/06/2012

Da li ste nekada videli, probali, kozmetiku na bazi kozjeg mleka? Da li ste možda negde čitali, čuli kakvo dejstvo vam pruža ovakav vid kozmetike? Ako niste sigurni i ne znate nešto o tome, tu smo mi da vas uvedemo, prikažemo vam i nešto više kažemo o ovakvoj vrsti nege.
Od malih nogu su mi pričali da su kozji proizvodi veoma zdravi i da ih treba što više uzimati. Nažalost, malo sam pila mleko, jer ima jak ukus, ali zato su sir i kozmetika jednom rečju, božanstveni! Verovatno većina koja nije probala nešto kozje ima utisak da je miris jak i neprijatan? Nije. Šta više, toliko je ukus neutralan, blag, miris skoro da i ne ostetite.
Kozje mleko spada u najzdravije namernice i po strukturi je slično majčinom mleku. Pored toga što služi u ishrani, ovo mleko se koristi i u izlečenju mnogih vrsta bolesti: preporučuje se za jačanje imuniteta, lečenja i jačanje pluća, tuberkuloze, u borbi protiv stresa, za ishranu beba nakon prestanka dojenja jer ne izaziva alergijsku reakciju, pomaže osobama sa osetljivim želucem itd...


U sebi sadrži mnoštvo proteina, esencijalnih aminokiselina, vitamina B2, B6, B12, kalcijuma, manje laktoze od kravljeg... Bogatije je i hranljivije je inače mnogo od kravljeg!
Ono što ću vam danas predstaviti na bazi kozjeg mleka jeste kozmetika, "Ziaja", koja sadrži kupku i mleko za telo, kao i sapun domaće proizvodnje, ručno izrađen.

Kozmetika Ziaja

O ovoj kozmetici malo znam, obzirom da sam je prvi put videla u DM-u i mislim da je samo tamo i ima.
Privukao me je naziv i pakovanje, i još kada sam videla da je na bazi kozjeg mleka, poželela sam da probam.


Proizvodi se u Poljskoj i namenjeno je za Evropsko tržište. U DM-u njihove proizvode možete naći na bazi narandže, koji jako lepo mirišu, kakao putera, kozjeg mleka i to kao kupke, mleka za tela, kreme za ruke namenjene za one sa suvom, veoma suvom i normalnom kožom.
Na bazi kozjeg mleka prodaju se u beloj flaši lepog dizajna, praktičnog. Kupka se nalazi u flaši od 500 ml, tečna je, tako da vam ne treba mnogo da istisnete prilikom tuširanja.  Malo slabije peni i miris vremenom iščezne sa kože posle tuširanja. Intenzivnog je mirisa, podseća me na Felce Azzurra... Koža posle ove kupke je tako mekana, da vam ne mogu opisati! Prosto sam oduševljena, kakva je na dodir, glatka i meka, hidrirana... Neki od njihovih preparata inače sadrže mineralna ulja. U sastav ulaze: glicerin, fermentisano sojino ulje, eugenol, limunska kiselina itd.


Posle tuširanja na kožu utrljam mleko za telo, takođe na bazi kozjeg mleka. Mleko se nalazi takođe, u belom pakovanju sa crtežom koze, u flaši od 400ml sa pumpicom. U sastav ulaze komponente koje ulaze i u kupku.


Utisak posle namazanog mleka je da je koža, glatka, mekana, hidrirana, brzo upija što je jako bitno, nije masna, mleko nije gusto, ali se malo teže razmazuje, zbog dozera koji pumpica daje. Miris takođe veoma brzo iščezne i isti je kao i kupkin. Moj lični utisak jeste da je ovo veoma isplativo, ima dobru zapreminu, odlično dejstvo i veoma pristupačnu cenu. Mislim da ću ovaj proizvod još dugo koristiti. Važno je još i naglasiti, da ova kozmetika ne sadrži PARABEN!


Gde možete naći? Kao što sam već rekla, u DM-u. Cena kupke je 289din., a mleka za telo 399din.

Pored mleka i kupke, predstavljam vam i sapun na bazi kozjeg mleka koji u sebi još sadrži i kukuruzni griz, namenjen za piling kože.


Ovaj sapun sam videla u "Velikoj apoteci", koja se nalazi na N. Beogradu i o kojoj će biti reči u jednom od sledećih postova. Imaju veliki izbor sapuna na bazi kozjeg mleka i proizvođača, ja sam izabrala ovaj manji sapun čisto da probam za prvi put. Nalazi se u kutijici u koju staje 70gr, nacrtana koza, ručno izrađena, iz kompanije "Zeljković". 






U sebi sadrži kalcijum, vitamine, gvožđe, omega masne kiseline koje hrane kožu, usporavaju starenje, ubrzavaju regeneraciju, kožu čine vitalnom i elastičnom. Posebno se preoručuje osobama sa ispucanom i suvom kožom, kao i onima obolelim od psorijaze i ekcema. Kukuruzni griz služi za uklanjanje mrtvih ćelija sa kože. Ovaj sapun vam daje izvanredan piling, koža je mekana, glatka i u mom slućaju pomogla je u smirivanju lučenja masnoće i umirila je uopšte.


Gde možete naći? U "Velikoj apoteci" ovu vrstu sapuna, i proizvođača po ceni od 70 din. sa popustom koji vam ova apoteka svakodnevno pruža , ovako je 78 din. Imaju i ostale kozje sapune po ceni od 100 din. ili 130 din. sa dodatkom nevena a ima i čisto kozje mleko. Takođe, ovakvu vrstu sapuna možete naći i u drugim apotekama po gradu i šire.
Nadam se da sam uspela da vam približim i da vas upoznam sa kozmetikom za koju možda niste čuli i koju ćete možda probati...
Do sledećeg posta, uživajte...

You Might Also Like

10 comments

  1. Na njihovom sajtu (ziaja.com)pise da je taj losion od kozijeg mleka namenjen osobama starijim od 25 godina... Da li ja mogu da ga koristim iako imam 13/14?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hm, tebi jos uvek ne bih preporucila da koristis, jer imas mladu kozu. Za tebe su vise neki proizvodi, kao sto je npr. Sebamed, neki blagi, ispitani i provereni medicinski, ne kazem da ovaj nije, ali ti si sada u fazi puberteta, tako da ne bi smela da koristis nesto agresivno za svoju kozu, vec nesto za tvoj uzrast i tip koze. Najbolje je da se konsultujes sa dermatologom nekim, u domu zdravlja ili zavodu. Nadam se da sam uspela da ti pomognem... :)

      Избриши
  2. Imam 26 godina i mesovitu kozu da li bi smela da koristim Ziaja dnevnu i nocnu kremu za lice ? Nanosila bi na obraze jer oni su mi suvi.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, mozes. Jovana B. je probala na bazi kozjeg mleka i odusevila se, takodje ima isti tip koze kao sto je tvoj. Ne moras samo u tom delu da namazes, jer nije teska krema niti previse masna.

      Избриши
    2. Probala sam i sa maslinovim uljem, koja je za suvu kozu (sto moja nikako nije - mesovita je, kao sto je pomenuto vec) i moram reci da je odlicna! Mozda jeste malo masnija ali hidrira kozu za desetku!

      Избриши
    3. Hvala vam na odgovoru svakako cu je uzeti i probati javicu rezultate :)

      Избриши
  3. Imam 22 godine i koza mi je dosta suva. Smem li da koristim dnevne, nocne kreme na bazi kozijeg mleka? Namamio me je deo for dry skin.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. U sustini mozes. Granice su se danas ispomerale sto se tice starenja, uticaja spoljasnjih faktora i ostalog tako da par godina sada ne predstavlja veliku razliku. Kreme odlicno hidriraju veoma suvu kozu.

      Избриши
  4. Malo sam sumnjicava prema ovom proizvodu jer me brine miris, da li se jako osjeti po kozjem mlijeku ? Trenutno imam od njih gel za tuširanje od naranče i fenomenalan je, mogla bih ga pojesti :D

    ОдговориИзбриши
  5. Hm... Mene je ova kozmetika privukla divnim minimalističkim dizajnom, time da je na bazi kozijeg mleka, i osećajem na koži. Koristila sam kupke, mleka za telo, kreme za ruke i lice... sve dok drugarica koja je farmaceut i bavi se kozmetičkim proizvodima, nije jednog dana kod mene pročitala deklaraciju kreme za koju pođe da ima vitamine, pantenol, kozje mleko... i konstatovala da je krema puna loših hemijskih sastojaka i da treba odmah da je bacim i ne stavljam to na lice. :'(
    Meni je i dalje žao, jer sam zavolela ovaj brend, ali znam da se ona razume i verujem joj, pa sam krenuću nastavila da nađem na stopala.
    Eto, to je stav nekog ko je profesionalniji od nas. Ona mi sugeriše da ne verujem tim bombastičnim natpisima koji sugerišu da su kreme na bazi prirodnih sastojaka, i da, ako ne znam šta je dobro, onda bar kupujem isključivo medicinsku kozmetiku jer ona prolazi ozbiljnije provere i teže će se desiti da puste u prodaju nešto što je loše za kožu.

    ОдговориИзбриши

Subscribe