VIDI SE - NE VIDI SE

6/05/2013

Dobar dan drage devojke, devojčice i tete! :)

Na našem blogu danas imamo gostujući tekst, pisan od strane naše koleginice i prijateljice Barbare koja vrlo uspešno piše dva bloga - jedan koji je usko vezan za ovaj tekst i temu o kojoj je reč - TUTTO NUDO, a drugi... Oslikava njenu dušu, maštovit je, zanimljiv, kreativan i još mnogo toga... - MOJIH 40+

U ovom tekstu koji ćete sada pročitati reč je o grudnjacima, pravilnom određivanju veličina, oblicima... Barbara je tu da nam ukaže na neke vrlo bitne stvari koje se nadam da će vam biti od pomoći!


''Ovo malo asocira na onu poznatu "Voli me, ne voli me...", ali tema je malo ozbiljnija nego što to na prvi pogled izgleda. Ako VOLIŠ sebe i svoje zdravlje trebalo bi da ostaneš sa nama do kraja bez obzira što ćemo danas o nečemu što se NE VIDI. Verovali ili ne na redu su intimne krpice koje se, tačno tako - NE VIDE, ali zato čine da sve ono što se VIDI na tebi izgleda savršeno. Pa da krenemo redom, a prvo i najvažnije od svega jeste KVALITET materijala i izrade.

                            

Sigurno je da možeš pronaći grudnjak ko ji ti savršeno stoji i odgovara tvojim standardima estetike, a košta samo 500 din pa čak i manje. Pa šta !!! Danas na svemu piše "made in China", kao originali postoje !!! Pa sad ....da mnogo ne zalazimo u to da li postoje ili ne, reći ću ti samo jedno : nije stvar u jeftinoj radnoj snazi već u jeftinom, recikliranom materijalu. Stare masne krpe, džakovi ko zna od čega, odeća koju je ko zna ko nosio, prolazi kroz okeane hemikalija da bi se od njih napravio "novi" materijal. A onda na tvojoj temperaturi tela i pod dejstvom tvog znoja one počnu da izlaze. Na tvojoj koži se lagano primećuju neke promene u vidu osipa, sitnih bubuljica, čudnih flekica i za sve kriviš loš gel za tuširanje ili mleko za telo ili si možda nešto pojela ?! I baš se češeš !!! A ne, ti opasno grešiš ! To se onaj što se NE VIDI opet sakrio u mišiju rupu i pravi se lud.



Možda ti fišbajn (ako se to tako može nazvati) trenutno ne smeta, sem u slučaju kada probode korpu i ispadne, ali posle godina nošenja.... Da ne pominjem šta može sve da napravi ili ipak... da ? Nisi ti ni glupa, a ni ne obaveštena, pa da ti ja sada solim pamet. Odlično ti znaš šta sve može da se dogodi, ali.....tebi neće !!! Hmmmm....koliko ti se puta dogodilo da kažeš : A zašto to baš meni da se desi ? Nemoj da to izgovoriš i ovaj put. Fišbajn nije opasan ako stoji tamo gde treba i ako je od pravog materijala pa se tokom vremena na tvojoj temperaturi tela formira prema grudima. A to sa onim od 500 dinara nećeš nikada VIDETI !!!
Mislim da i vrapci na grani znaju da 80% ženske populacije ne zna kako se nosi grudnjak, a još manje njih zna svoju pravu veličinu. To se najbolje vidi sa prvim toplim danima kada se većini zadnji deo grudnjaka popne do ispod vrata. Vidiš da se VIDI, a ne bi trebalo. Prvo što ti ne daje pravu podršku grudima i uopšte ih ne drži na mestu, a drugo izgleda baš neuredno. Još ako ti istrči iznošena, posivela i ofucana etiketa.....neću ti reći kakva je reakcija momka koji se nalazi iza tebe u busu. Džaba ti savršeni parfem, okrenuo se na drugu stranu. Jer ako ti je grudnjak takav šta je sa ostalim delovima donjeg veša?! Ko je kriv za to već odavno nije bitno. Mnogo je bitnije da se to promeni i to odmah i sad ! A za to ti treba krojački metar, dve mere i tablica. Prva mera koja ti treba je mera ispod grudi, a druga preko njih. Sad ih uporedi sa tablicom i pronađi svoju pravu veličinu. To je osnova, ali ne i poslednja reč. Ipak će biti modela gde će ti trebati broj manji ili broj veći, ali to ćeš rešiti tokom probe usput.
                            

Grudnjak treba čvrsto da stoji na leđima ispod lopatica kada ga zakopčaš na prvu ili drugu kopču. Ako ti je već sad zakačen na poslednju nije dobro. Tokom vremena on malo popusti, ti više nemaš mogućnost korigovanja, on se ponovo penje i opet nisi ništa pametno uradila. Fišbajn mora da stoji iza korena grudi. Ne samo što mu je tu mesto nego ćeš samo tako dobiti i traženi pun dekolte. A bratele - ne preteži. One služe samo da daju laganu potporu grudima, a ne da ti se useku u ramena. Nisu one te koje su glavne i odgovorne za push-up efekat, iako se one jedine VIDE, već ceo grudnjak kao takav i koji se NE VIDI.
Sam oblik grudnjaka zavisi od mnogo faktora : oblika, veličine, položaja i čvrstine tvojih grudi. U principu postoje neka osnove kakvi modeli odgovaraju kojem tipu grudi,ali nešto bi mogla i sama da otkriješ. Taj deo je i ovako najzabavniji, a ako ti baš treba pomoć - slobodno pitaj prodavačicu za savet. Ona je tu zbog tebe, ima svo znanje u malom prstu i to joj je posao !!! To što te ona VIDI u grudnjaku jer jedino tako može da ti pomogne i pronađe "mister savršenog" je sasvim obična i normalna stvar. Uostalom kakva je razlika između kupaćeg kostima i grudnjaka.? Samo u materijalu i broju ljudi koji ima priliku da te u njima vidi. Cela plaža naspram jedne prodavačice ? Ma daj !!! Čemu stid ?!

                         

I tako lagano dođosmo do kraja i ostaje mi samo da te podsetim da se pridržavaš uputstva na deklaraciji koje ti pomaže u pravilnom održavanju tvog grudnjaka. Znači - uglavnom ručno pranje na 30 stepeni Celzijusa. Moj savet je da ne koristiš praškaste deterdžente zbog sode koja se nalazi u njima. Korišćenjem tečnih, tvoj grudnjak će duže biti beo, a samim tim nosićeš ga dugo, dugo, dugo...
Pa draga moja, to bi bilo sve. Ako imaš neko pitanje ili sugestiju nemoj da se ustručavaš - samo izvoli !!! Biće mi izuzetna čast i zadovoljsvo da ti pomognem.
Pozdrav i..... čuvaj svoje zdravlje! Ono je neprocenjivo i ne možeš ga kupiti !!!''

Ako je i vama pomogao ovaj tekst (a ne sumnjamo da je tako), podelite ga kako bi što više devojaka saznalo o ispravnim stvarima a odustale od ''kupiću 5-6 ovih od po 300 rsd'' i time ugrozile svoje zdravlje!

                                                               HVALA BARBARA

You Might Also Like

11 comments

  1. svaka cast za post :) ja sam zadovoljna LISCA i Bugatti (sada bonatti ili tako nekako) brushalterima, da ih ne ureknem, imam ih godinama i stvarno su odlicni :)

    ОдговориИзбриши
  2. Znaci zato imam malih problema sa kozom u om delu nekad....SVE leti u smee bre!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zato !!! ;)
      Nadam se da si već pošla u potragu za "mister savršenim", a ako ti treba mala pomoć....tu sam !!! :))))

      Избриши
  3. genijalan post :D
    u pravu si, većina mlađih cura (a i nas starijih) još uvijek ne zna pravu veličinu grudnjaka ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala :D !!!
      Zato smo mi sa one druge strane pulta tu.
      Slobodno pitajte....ne ujedamo :))))

      Избриши
  4. Post je bas dobar jer sam saznala sve sto mi je trebalo. Imam malo vece grudi (C korpa) pa mi je problem da nadjem odgovarajuci grudnjak. Razocarala me je Lisca, kupila sam brus za maturu, onaj sto moze da se nosi kao top, bas sam ga platila, mogu da kazem i preplatila. Taj brus ne nosim redovno nego samo kada nosim top haljine, a njemu je nakon drugog nosenja izasla zica. Volela bih da posetim Vasu radnju, ali ste mi daleko. :) Imam utisak da ste jako fini i da bi umeli da pomognete... :D Jos jednom, post je super i hvala Vam na savetima! ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, draga, pa opet hvala i još jednom hvala :D :D :D
      Ako te put ikada nanese na moju radnju, podseti me na ovo i naći ću načina da ti posvetim svu moguću pažnju i pomognem, jer devojke i žene sa jačim grudima i užim leđima stvarno imaju, neću da kažem problem jer on to nije, ali recimo da im zaista treba dosta vremena da nađu odgovarajući i kvalitetan grudnjak ;)
      Velikiiiii pozdrav ! :)

      Избриши
  5. Ja sam to shvatila pre jedno 4 godine i od tad samo Lisca jer jedino oni prave moju velicinu. I ne bole me ledja, niti mi se usecaju bretele do krvi :)

    ОдговориИзбриши
  6. Odlican tekst, imam jedan vas brushalter i malo je reci da ga obozavam, naspram svih koje imam, ovaj je cudo po pitanju udobnosti :)

    ОдговориИзбриши

Subscribe