Nega kose: Antiperutin, Head&Shoulders, Keratin, Ulje bez ulja, Balea, Macadamia, Taft...

11/30/2013

Dobar vam dan drage moje!

U današnjem postu osvrnućemo se na proizvode za negu kose, koje već dugo nismo objavljivale, i mislimo da je krajnje vreme da to i učinimo, jer nam predstoje hladni dani koji i nisu toliko povoljni za našu kosu i iziskuje dodatnu negu.
Moram da napomenem da je sa razlogom napravljena pauza na ovu temu, jer sam kroz ovih par meseci prolazila kroz različite faze, studiozno sam proučavala preparate, kako bih mogla da donesem objektivan i konačan sud.



Vreme koje je pred nama, nepovoljno utiče na naš kvalitet kose, kao što se to događa i u letnjem periodu od strane različitih faktora. Pored toga što je dlaka izložena hladnoći, mrazu, treba se osvrnuti i na kožu glave, koja je tokom zimskog perioda veoma povoljna za naseljavanje gljivica. Drugim rečima, povoljna je za stvaranje seboreje koja je danas česti vid oboljenja kože glave, i njeno lečenje je kontinuirani i dugo.
Usled hladnoće i nošenja kape, pravi se jedna kisela sredina na koži koja je odlična podloga za njihovo stvaranje, i pored čestog ne održavanja same kape, postoji mogućnost da se gljivice što pre nasele i tako stvore problem koji se odražava i na sam kvalitet kose. Jer, kada je koža glave bolesna, ne možemo očekivati da će i sama vlas biti zdrava, zato je neophodno da se ovaj problem što pre reši.


Zašto ovo pričam, pričam iz razloga što sam i sama sklona nastanku seboreje jer imam gustu kosu, masnu kožu, suvu dlaku i nekada se dešava da dobro ne isperem šampon, i tako stvorim problem koji posle mesecima saniram. Poznati Mycoseb je jedan od rešenja za izlečenje, međutim na našem tržištu postoje i još neki preparati, koji takođe rešavaju ovaj problem. Jedan od njih je i Antiperutin, ukoliko ste zaboravili radi se o našem proizvođaču Luxol, koji neko vreme nije bio dostupan na tržištu, a sada se vratio u punom sjaju. I sama sam se iznenadila kada sam videla, i bilo mi je drago što su opet oživele neke stare kuće. Antiperutin sam uzela iz razloga što sam pre tri meseca imala neverovatnu izraženu seboreju u predelu između čela i korena kose, tipična granica za seboreju koja zahvata kožu glave kao kruna. U tom periodu nisam smela bukvalno kosu da pipnem jer bi ona počela odmah da se stvara. Ali moram da navedem i to, da sam se u tom periodu nalazila u stresnom trenutku, ph je opao, uticala je vrućina, hormonski disbalans i sve to se manifestovalo kako na lice tako i na samu kožu glave. Tokom trajanja seboreje, najbolje je ne koristiti nikakve balzame, maske i ostale stvari za negu kose dok se koža glave ne izleči. Ove proizvode sam isprobavala i pre samog nastanka seboreje, i sada kada je većim delom problem saniran, neke od proizvoda i dalje koristim. Za početak, počećemo sa šamponima koje trenutno koristim:


ANTIPERUTIN


Prodavačica u parfimeriji kod koje često odlazim, mi je baš ovaj šampon preporučila sa ciljem da će mi ukloniti seboreju i perut i naglasila da je on odličan za taj problem. Pošto sam sada njene preporuke usvajala, jer nije pogrešila, rešila sam da ga kupim i probam. Šampon se nalazi u pakovanju od 250 ml i košta 190 din. Veće pakovanje, košta oko 290 din. i traje par meseci, a ja sam se za početak opredelila za manje. Koristila sam ga tako što sam prvo oprala kosu Head & Shouldersom, a drugo pranje sam njega koristila. Nakon šamponiranja, ostavila sam da odstoji 5 minuta, kao što je navedeno na deklaraciji, i isprala. Tog trenutka kada sam sklonila peškir, pogledala sam teme i nijedna jedina ljuska se od kože glave nije odvojila. Podvlačim dva puta. Bila sam u šoku! Nastavila sam tako da ga koristim, u predelu čela seboreje skoro da više nije ni bilo, međutim kod zulufa i iza ušiju jeste. Do juče je tu nisam imala, i posmislila sam da možda nije do mene i toga da lepo ne operem i isperem kosu. I u suštini, shvatila sam da je to moj najveći problem, jer je lepo prvo ne obuhvatim celu pošto je gusta, a zatim ljudski ne operem, masirajući te delove prstima i kasnije isperem kako valja. Ovaj šampon, objektivno, mi kosu nije mastio. Iako je perem na svaka dva dana, koža glave je od tada prestala da me svrbi, kosa je bila svilenkasta, i nije bila slepljena. Šampon je relativno srednje gustine, miris je neutralan, i za ove pare relativno daje ok rezultate. Ne mogu da kažem da sam se seboreje skroz oslobodila, jer se gljivice leče i po šest meseci, ali da je samo stvaranje sada mnogo manje, i u zavisnosti od pranja, nekad čak perut i izostane. Sada je moje stanje kože glave znatno bolje, i ovaj šampon ću nastaviti da koristim sve dok mi se kosa ne zasiti od istog.

HEAD & SHOULDERS



U vezi ovog šampona, nema šta mnogo da se priča. Svima je dobro poznat i relativno su ga u nekom periodu svi manje više koristili. I ako menjam šampone nekada, uvek se njemu vratim jer od svih šampona protiv peruti koje sam do sada koristila, on zauzima definitivno broj jedan. Ovaj šampon je čista hemikalija, dosta je koncentrovan i samim tim je gust, prilikom pranja je poželjno da se u ruku malo sa vodom razredi. On je sam po sebi dosta jak, još kada ga "obogate" sa mineralima iz okeana, pruža na koži glave efekat u vidu čistoće ali nekada se desi da mi kosa bude suvlja. Međutim to i dalje ne umanjuje činjenicu da ću prestati da ga koristim, jer sa njim znam da mi je kosa oprana i čista. Njegova cena je manje više jasna, međutim ja ga nikada ne kupujem po drogerijama i radnjama, već odem u tu istu parfimeriju i kupim za manje pare, a roba je ista kao u tim prodavnicama i nova. Košta me oko 400 din. 400 ml.

SERICAL-KERATIN



Za sada sam skoro sve Serical maske probala, korsitim ih već 4 godine, i za sada Keratin maska mi se pokazala kao najbolja. Moja kosa je do pre pola godine, bila izrazito suva pozadi u vratu, što od lošeg šišanja, pegle, farbe, i bilo joj je neophodno da je bukvalno nešto iz korena oporavi ili da se prosto više skrati. Međutim, u pomoć je priskočila ova maska, sa kojom prve neke rezultate vidite možda nakon tri nedelje. Dlaka je oporavljena, vlas je deblja, jača, glatka, punija, sjajnija! To se kod mene može baš zapaziti jer mi je dlaka prirodno tanka. Odlično je i to, što nakon bilo kakvog peglanja, kosa je ravna, dlaka je opet gusta, kosa punija, sjajnija i nije naelektirsana! Kada je napolju vlažno, nema stvaranja sitnih loknica, ili bilo kakvog većeg uvijanja kada je ispravljena. I da se uvije, lokne su divne kao da su isfenirane. Ovu masku koristim dva puta nedeljno, nakon pranja kose šamponom ostavim je da deluje 5 minuta, zatim je isperem. Vrlo rado ću nastaviti da je koristim!
Za 1000 ml dobijete odličnu masku, koja pokazuje vidljive rezultate za veoma kratko vreme za jedan prozivod, troši se veoma malo i traje nekih 5 meseci. A cena i više nego povoljna, 340 din. Ja je kupujem na pijaci i to na tezgi ili po parfimerijama. U profesionalnim salonima, maska je ista samo naravno malo skuplja.



GARNIER AVOCADO SHEA BUTTER



Ova maska je odlična za regeneraciju suve i farbane kose, za koju je inače i namenjena. Jako su me prijatno iznenadili ovom maskom iz Garniera jer sam sumnjičava što se tiče njihovih proizvoda. Kupila sam je takođe na preporuku prodavačice iz parfimerije. Ova maska ne samo što fino hidrira kosu, već joj daje i zagladjen izgled, dlaka je mekana, kosa se lako raščešljava, kremaste strukture, divno miriše i nekada volim da je ostavim duže od 10 min.jer je posle toga kosa još više mekana i svilenkasta. Nisam koristila njihove druge maske te ne mogu da je upoređujem, ali se može reći da ova maska daje jedno osveženje kosi i pruža srednji rezultat. Opet koliko para toliko i muzike. Nanosim je isključivo na krajeve kose, jer ukoliko stavite više na celu kosu, kosa nekako čudno padne. Tako da one koje imaju nešto slabiju kosu, neka je vrlo malo nanesu. Masku kupujem u parfimeriji, po ceni od 340 din. i verujem da ću probati još neku njihovu masku ako ne, vratiću se ovoj.

BALEA BALZAM ZA KOVRDŽAVU KOSU


Nisam do sada imala iskustva sa njihovim preparatima za kovrdžavu kosu, ovo je nešto prvo što sam iz njihove kolekcije za ovaj tip kose kupila. Drage devojke, koje imate kovrdžavu kosu poput moje, možete slobodno da je kupite, jer ukoliko želite da imate definisane lokne, koje se neće spljeskati, rasturiti posle jednog spavanja mogu da je probaju. Ja sam relativno zadovoljna, jer po ceni od 200 din. ovaj balzam daje odličan rezultat. Ne samo što je kosa mekana, i lepo miriše, nego je i sama dlaka glatka, lokna je definisana, a što se hidratacije same tiče, može se oceniti kao osrednja. Ovaj balzam je više za one koji žele da kosu odmore od jakih preparata, jer ne sadrži silikone, malo je osveže i lokne ukrote. Nisam je još uvek celu potrošila, tako da efekat koji pruža na duže staze, ne znam kakav je, ali verujem do sada, da bi kosa tokom više korišćenja, bila dosta bolje oblikovana.

HELATON TopBalsam BY LUXOL


Oni nešto stariji se sećaju ovog proizvoda i marke, nalazio se u providnom pakovanju, a regenerator je žute boje, specifičnog mirisa i srednje gustine. Ponovo su se vratili na naše tržište, u novom pakovanju sa starim kvalitetom, iako ih nije bilo neko vreme kao i Antiperutiv šampona. Ovaj balzam je srednjeg kvaliteta, onako kako piše na deklaraciji, doslovce pruža takav efekat, a to je: da sadrži proteine koji kosi daju prirodnu vlažnost i sjaj. Obnavlja oštećenu kosu i reguliše njenu ph vrednost. Redovnom upotrebom kosa postaje sjajnija i svilenkasta, i zaista je tako. Kosa se relativno lako raščešljava, moja je poseban slučaj, tako da oni sa ravnom bez problema mogu da je koriste. I njima bi ovaj balzam najviše i preporučila, jer ne treba mnogo da se nanosi, a opet pruža svilenkasti efekat i daje vidljivi sjaj nakon veoma kratkog korišćenja. Što se tiče hidratacije, za kovrdžavu kosu je osrednja. Ovo je najmanje pakovanje ovog regeneratora, košta 120 din. u parfimerijima, i imate srednje u istoj ovakoj ambalaži, i najveće standardno, providno koje košta 200 i nešto?

TAFT CASHMERE TOUCH



Nisam neki ljubitelj pena za kosu, kao i lakova. Ovu penu sam uzela na preporuku moje frizerke, koja je rekla da ova pena stvara odličan efekat mokre kose, kosu ne slepljuje, dlaka nije ulepljena i ne prlja se brzo. To se može primetiti i prilikom nanošenja, posle stavljanja, ruke nisu ulepljene. Dlaka je glatka, mekana, uopšte nemate osećaj da imate neki učvršćivač na kosi, jer nije ukočena i nije slepljena. Jako je lagane teksture, divno miriše, sadrži suplemente kasmira, i što se učvršćivanja tiče iako su ocenili sa 5, ja bih dala 3. Ne mogu da kažem da posle uvijanja figarom, lokna opstane i ostane ukočena. Vremenom od težine sama padne. Sasvim osrednje, ali za one koji imaju malo tanju dlaku biće odgovarajući. Oni koji vole efekat mokrih lokni, mogu da je nanesu, a zatim ujutru prstima pređu malo vodom, da efekat bude još veći. Po ceni od 340 din.ako se ne varam, je sasvim solidnog kvaliteta. Meni za sada odgovara, i rado ću je ponovo kupiti.

O.WAY ROLLAND ULJE BEZ ULJA

 

Ovo "ulje" sam kupila na proleće, kada mi je kosa bila suva i trebalo joj je nešto što će je osvežiti i iz korena regenerisati. Otišla sam do Alexandra, i devojka koja radi tamo mi je preporučila da probam baš ovaj proizvod jer je dobar za suvu kosu i kovrdžavi tip kose. Ovaj prozivod nije namenjen striktno takvom tipu, već je mogu koristiti i ostali čija je kosa oštećena i suva. Proizvod daje efekat kao da imate neku ulje na kosi, a u suštini nemate, jer ga prozivod ne sadrži. Dlaka je primetno svilenkasta i sjajna, povećava joj gipskost i smanjuje naelektrisanost kose, štiti je od toplote i vlage, regeneriše je sasvim solidno, jos uvek ga koristim i posmatram kakav efekat još pruža. Za sada sam relativno zadovoljna. Kosa nije slepljena, ali i pored toga ne smete previše stavljati da ne bi ispala kao da je suviše vlažna. Stavlja se isključivo i samo na krajeve, lično ga stavljam na mokru kosu, i u kombinaciji sa Keratin maskom, kosa je na dodir mekana, hidrirana, svilenkasta i neverovatno glatka! Tu kombinaciju vrlo rado koristim, naročito prilikom peglanja kose ili izlaganju bilo kakvoj toploti. Ulje je malo skuplje, košta 900 din. 250 ml, ali ćete ga zato koristiti više od godinu dana, i dobro će vas služiti.

RICINUSOVO ULJE

Sva vrsta ulja hranljiva za kosu obožavam, volim ih i vrlo rado ih kupujem. Ricinusovo ulje je za mene univerzalno, jer ga ne koristim samo za kosu, već ga nanosim na trepavice, obrve, nekada čak na lice i pete. Divno je, jako je hranljivo, a što se kose tiče, pospešuje njen rast i jača koren dlake. Ja ga nanosim u koren kose, pre pranja jednom nedeljno, zajedno za kokosovim koje nanosim na ostatak kose. Sa ricinusovim uljem, lepo utrljam u koren, kožu izmasiram da pospešim cirkulaciju, i što se rezultata tiče, vidljivi su posle nekoliko nedelja. Na granici sa čelom, sa prednje strane primećujem novu kosu. Dlaka je u korenu znatno jača i takođe se preoručuje protiv opadanja kose. Posle par minuta, isperem šamponom i kosa je u korenu zaista sjajna i glatka.



MACADAMIA DEEP REPAIR MASK

Na ovu masku sam potpuno zaboravila. Našla sam je sasvim slučajno u nekoj kutiji i rešila da je probam. Dobila sam je uz njihovu kremu za kosu, pre više od godinu dana i red je bio da je iskoristim. Volim Macadamia proizvode, i više sam nego zadovoljna njihovim učinkom. Ova maska pored predivnog specifičnog mirisa, ima kremastu teksturu, kesica se može tri puta iskoristiti u zavisnosti od gustine kose, i rezultat posle jednog korišćenja prikaže. Maska je hranljiva, dlaku iz korena regeneriše, učini je tako mekanom na dodir, miris se relativno zadržava. Kosa se lako češlja, i ne samo što joj pruža mekoću već je čini i glatkom, ne stvara elektricit i povoljna je za one koji imaju oštećenu kosu i suvu. Planiram da u budućnosti kupim veće pakovanje i tako je na duže staze isprobam. Ova kesica košta oko 300 i nešto dinara, malo je skuplja uzimajući u obzir da malo količinski dobijete. Zato je bolje skupiti više para i kupiti veće pakovanje. Prodaje se u Alexandar Cosmetics-u.

Moja kosa, korišćen Keratin i ulje bez ulja

Post je duži, nadam se da vas nisam uspavala? :) Sledeći će biti kraći, obećavam, stalno me za to opominju... :)

DA LI STE VI NEKE OD PROIZVODA PROBALE I KOJI JE VAS PRIVUKAO?

Do sledećeg posta, uživajte u vikendu...




You Might Also Like

20 comments

  1. Svaka cast za ovako detaljan post! :) Nikako da probam to pakovanje sa keratinom... Ja sam se zakacila za ono sa mlekom i ne popustam :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Jovana! ♥ Volim da sve sto znam podelim sa vama, i nekada me to detaljisanje oko posta dosta vremena kosta, ali sve zarad sirenja informacija i korisnih saveta. Znam tako i ja, i onda kupim kada slucajno naletim. Kada budes potrosila taj, probaj sa keratinom, pa nam javi utiske. Pozdrav! :)

      Избриши
  2. Čitam deo sa seborejom i kao da moje stanje opisuješ... :/ Meni je dermatolog dao Mycoseb i smanjio mi je opadanje i svrab, a pojačao perut. Kad završim s terapijom probaću Antiperutin, možda pomogne.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Verujem. Meni je on pomogao sto se seboreje tice, medjutim cim bih prestala da ga koristim posle nekog vremena bi se ista vratila. Ukoliko budes kupovala i probala, javi nam se i podeli sa nama tvoj utisak. :)

      Избриши
  3. Kako se zove ta parfimerija gde kupuješ Top Balsam i Antiperutiv? :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Parfimerija se nalazi na Vidikovcu, kod pijace. Kako se tacno zove, ne znam, nisam nikada ni obracala paznju. Mislim da ima neko francusko ime? Ako nadjem njihovu karticu, napisacu. Parfimerija je odlicna, iz razloga sto ne prodaju samo strane proizvode vec promovisu dosta i nase, i kod njih pre vidim neke preparate nego po drogerijama kod kojih kasnije stignu, a cena je niza, prozivod je nov.

      Избриши
  4. vesna kozmetika teatarновембар 30, 2013 5:43 PM

    Jovana , hvala na detaljnom objasnjenju za sampon protiv peruti Luxorov, moj sin ima problem sa seboreom, nije mu ni Mycoseb pomagao ,probala sam sve medicinske uvozne bez rezultata , a onda sam mu kupila bezobrazno skup 1200 ili 1400 sampon Blue cap catalysis , francuski koji je smanjio seboreu i perut. Da li ce konacno nestati neznam , ali definitivno se smanjilo.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Odlicno! Ako vec ima tako izrazeno seboreju, ne bi bilo lose da ode kod dermatologa i da mu uzmu bris sa tog dela glave. Jer seboreja je zaista jedna gadna gljivica, i muke su zive dok se ne ukloni. Ja sam koristila i razredjeno jabukovo sirce, sa njim kada operem kosu, teme je precisto. Nigde nema peruti. Normalno, posle njega isperem kosu vodom. Sada sam pocela da pijem Zeolit, koji takodje imaju funkciju u smanjenju seboreje, vise o tome u drugom postu, pa ako Vam se ucini zanimljivim, neka proba, jer se meni stvaranje seboreje i od toga smanjilo. Pozdrav!

      Избриши
  5. Planiram da probam neko Serical pakovanje, kosa mi nije mnogo da ne kazem da nije uopste ostecena,
    ali bi mogla dlaka da mi bude jaca i gusca, pa mi sad po tvom opisu ovo Serical pakovanje deluje da je za mene,
    mada do sada nisam jos videla da su pisali o njemu, uglavnom su hvalili ove druge...Znaci ti si ovim bas zadovoljna?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mozes da probas slobodno Keratin. On se od skora pojavio kod nas, i devojke su navikle na Placentu, Latte, retko ko je probao i video Keratin. Ako mene pitas, za moju suvu i gustu kosu, prirodno kovrdzavu kosu, najbolje se za sada od svih njihovih maski pokazao Keratin, posle njega ide Latte. Latte ima, po meni, bolji efekat od Placente. Ne kosta puno, 340 din. trajace ti 4 meseca, tako da verujem da ce ti biti ok. :)

      Избриши
  6. Volim duge i detaljne postove kao što je ovaj :D Ova Serical pakovanja želim da isprobam jer vidim da gotovo svima odgovaraju i svi ih hvale. Ricinusovo ulje se i meni pokazalo kao dobro, jednom sam stavila na glavu pre pranja, primetila sam dosta nove kose iznad čela i onda prekinula, jer mi je kosa već previše gusta :D Ali kokosovo ulje stavljam na krajeve :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hehe, najzad neko da kaze da voli duge i detaljne postove kao ja! :D Obcno ljude smori da citaju toliko duge postove, ali sta cu kad volim da raspredem. :) Serical pakovanja imaju ono sto svakog kupca odusevi, a to je da dobije dobru kolicinu, za male pare, gde preparat traje po nekoliko meseci, a pri tom pruza odlican efekat. I sto je najbitnije, svima su donekle dostupni. Predlazem ti da probas, cim ih vidis, jer ja ih vec godinama koristim i ne secam se da se desilo da kada je potrosim, ponovo je ne kupim. I meni je kosa gusta, ali obzirom koliko sada opada, dobro mi dodje da nova izraste. Kokosovo ulje je divno za suve i ostecene krajeve! :)

      Избриши
  7. Ah Top balsam me vraca u srednju skolu :) Imam muke sa seborejom i prija mi Mikoseb ali mi isusi duzinu kose nenormalno, pa cu probati i ovaj ako naletim na njega.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Vazi, mislim da ce u kombinaciji Antiperutina sa Mycosebom, tvoja koza, a potom i kosa izgledati zdravije! Pozdrav :)

      Избриши
  8. _Imala sam prije jednu veliku masku od kilograma :D s keratinom i nije mi bila dobra :( . Inače za kosu mi je super ricinus kao i kokosovo ulje kojemu ipak dajem prednost.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, da slazem se za ulja. Ne znam, zavisi ko je bio proizvodjac. Ja sam sa Serical keratinom zadovoljna. :) Pozdrav! xo

      Избриши
  9. Mnogo su mi nedostajali Luxol proizvodi, pogotovu nikad prežaljeni Helenton kolor šampon! Za Antiperutin sam i ranije čula pohvale, mada ga nikad nisam lično koristila (srećom, nije bilo potrebe).

    Od Serical maski sam probala Latte i Placentu, i mogu reći da je odnos cena/kvalitet odličan. Meni je malo više prijalo Latte pakovanje, ali vidim da je i Placenta voljena. Želja mi je da probam i Frutta, ali vidim da je dosta hvaljen upravo keratin.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Daa, nadam se da ce izbaciti i kolor sampon opet. :) I meni je za nijansu bolji Latte, mada stvarno za sada nisam primetila da mi njihove maske ne odgovaraju. :) xo

      Избриши

Subscribe