Bourjois Paris - Volume 1 seconde maskara

12/14/2014





















Bourjois je ovog leta ojačao svoju liniju maskari za još jednu veličanstvenu u nizu, "Volume 1 seconde" maskaru koja se pojavila na našem tržištu negde početkom septembra u dve verzije.
Zahvaljujući Mariji sa bloga, "Head in the clouds", i njenoj fotografiji na instagramu, gde je prikazala dejstvo ove maskare i ukratko je recenzirala, rešila sam da je kupim i isprobam.






















Ovu liniju maskari možete pronaći u svim bolje snabdevenim parfimerijama i DM drogerijama koje sadrže Bourjois štand. Nalaze se u veoma elegantnom pakovanju, koji odaje efekat ogledala, sa slovima i detaljima koji označavaju samu karakteristiku maskare.
Narandžasta oznaka karakteriše običnu maskaru, dok svetlo plava označava vodootpornu. Sadrži standardnih 12ml maskare, ne troši se za sada previše, iako je četkica prilikom vađenja iz tube dobro obuhvaćena sadržajem.

Evo šta nam za ovu maskaru kaže i sam proizvođač:

 " BOURJOIS MASCARA VOLUME 1 SECONDE daje instant volumen, šesnaestočasovnu postojanost i lako se uklanja.
Razmetljivo oblaganje i uvećavanje svake trepavice uz fleksibilan i otporan film: ovo je misija formule koja kombinuje 3 aktivna sastojka za transformaciju trepavica, uz trenutni efekat zgušnjavanja. Zahvaljujući vosku karnaube, pčelinjem vosku i esteru jojobe, ova maskara isteže trepavice. Ne povećava volumen samo u korenu, već velikodušno nanosi maskaru sve do vrhova čak i onih najtanjih trepavica. Pored toga, maskara se brzo uklanja u jednom potezu, pouzdano traje 16 sati i dostupna je u vodootpornoj verziji koja traje neverovatnih 24 sata".


Četkica mi se na prvi pogled baš i nije svidela... Nisam neki ljubitelj većih četkica sa kojima mi je teže da manipulišem i da gledam da li će nedge ostaviti trag, jer imam sitne oči. Obzirom da dobro odrađuje svoj posao, vremenom sam tu činjenicu i zanemarila.
Gumena vlakna su jako dobro postavljena, niti previše gusto niti razređeno, pružaju da se sastojak maskare prilikom nanošenja dobro raspodeli, omogući da se trepavice lepo izdvoje, ne slepljuje ih i neverovatno ih čini podignutim. Između vlakana se nalaze kuglice, koje pretpostavljam služe da podignu trepavice.
To je ujedno i ono što me je privuklo da kupim ovu maskaru, jer mučim muku sa trepavicama koje pri kraju oka padaju, pa se dešava da se i zbog toga maskara preslikava. Zbog njih sam bila prinuđena da koristim uvijač, ali obzirom da ova maskara tako dobro podiže trepavice i drži ih u tom položaju više časova, uvijač sam ostavila trenutno po strani.


Što se samog efekta tiče, moje ne baš guste i dugačke trepavice, čini jako fino definisanim, oko se vizuelno uveća jer lepo svaku trepavicu definiše, razdvoji, podigne je iz korena, i zbog samog sastojka maskare je malo produži... Dovoljno mi je da dva puta četkicom pređem preko trepavica i da one postanu dovoljno definisane, izvuče najbolje iz njih, učini ih tako intenzivnim da svaku nijansu očiju dodatno istaknu. Prilagodi se veoma brzo i dodatno istakne oblik oka, učini ga mačkastijim, boja je uvek sveža i intenzivna kao da ste maskaru upravo naneli. I takav efekat pruža i nakon više časova.

Nekada se desi da mi se preslika malo ispod obrva, ali prepisaću to mojoj mešovitoj koži. Ne dopada mi se  što prilikom izvlačenja četkice iz tube, izlazi dosta maskare pa je nekada ima previše kod otvora i na vrhu četkice. Kada je nanesete nekoliko puta, pravi treplje od trepavica, desi se da se negde slepe i onda na prvi pogled  izgledaju dosta kruto.

Nakon dva nanošenja
Koliko je intenzivna, vidi se prilikom skidanja sa trepavica, ostavlja crne tragove koje nekada ne mogu ni u dva navrata miceralnom La Roche vodom da skinem. Za nju je potrebno više ulje ili neko delotvornije mleko za skidanje šminke.
Bitno je da se i posle, evo već, mesec ipo dana nije osušila, ne kruni se ispod oka, i nema tolike razlike kao kada sam je kupila. Zbog njenog tako dobrog efekta, nekada i ne stavljam veštačke trepavice za neke prilike, jer se i pored nanošenog eyeliner-a, ona i dalje dobro vidi i trepavice su divno naglašene.
• poređenje

BOURJOIS maskara "VOLUME GLAMOUR PUSH UP" , vam pruža više na gustini u korenu dlake, čini ih u tom predelu intenzivnijim i ne nagalašava toliko dužinu... Mislim da se pre suši, a i kruni nakon nekog vremena od korišćenja. Ne podiže toliko trepavice iz korena, ne definiše toliko oblik oka i nije toliko intenzivna kao Volume 1 seconde. Četkica me nije zadivila toliko, zato je i nisam kupila. Primetila sam da je dosta devojaka kupuje i proba, zbog toga sam se malo osvrnula i na tu maskaru da vam bude lakše pri odabiru.

Nakon više nanošenja
Maskaru možete kupiti u gore navedenim objektima, košta oko 1.500 din. Ja sam je uzela u toku Shopping  night-a, i tada je koštala oko 1.200 i nešto dinara..

 Ukoliko ste probale maskaru, javite mi vaše viđenje ili podelite utisak? 

Koji su vaši omiljeni proizvodi Bourjois kozmetike?



You Might Also Like

8 comments

  1. Super recenzija. Koristila sam maskaru Bourjoisa Volume glamour Ultra Black i bila sam baš zadovoljna, ali onda sam se prebacila na smeđe maskare, tako da je više ne koristim.

    ОдговориИзбриши
  2. Jako mi je drago da se i tebi svidela :) Zaista pruza fenomenalan efekat i savrseno podize trepavice, sto je zaista redak slucaj sa ostalim maskarama.
    Zao mi je sto ti se preslikava ispod obrva, meni se to ne desava i zaista je moguce da je u pitanju nesto masniji deo koze, jer je meni taj deo bas suv *__*
    Super su ti trepe sa ovom maskarom <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Daaa, navukla si me :)) Slazem se sa tobom. Sigurna sam da se preslikava zbog moje mesovite koze. Hvala na komplimentu! ♥

      Избриши
  3. Stvarno su ti prekrasne trepavice,odličan efekat :)

    ОдговориИзбриши
  4. Efekat je odličan, sviđa mi se. Nisam koristila ni jednu Bourjois maskaru moraću to promijeniti :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je, zahvaljujem! :) ♥ Vreme je da isprobas, sigurno ce ti se neka dopasti! :)

      Избриши

Subscribe