AVON Planet spa Amazonian Treasures piling za telo i maska za lice + LUXE četka za puder

2/19/2015



Drage moje devojke i dame, šaljem vam veliki pozdrav! Nadam se da ste mi odlično, nasmejane svakoga dana, pozitivne i spremne za jedan lagani post koji je pred vama!
Za danas sam pripremila nešto što sam kupila iz Avon-a, posle dužeg vremena, jer nikako nisam uspela da pronađem sebi blisku Avon Damu koja bi mi pomogla sa nabavkom proizvoda. Na kraju sam sasvim slučajno uspela da je pronađem i ovoga puta pozdravljam moju dragu Anči! ♥


Planet Spa Amazonian Treasures je jedna od novih linija iz njihove bogate kolekcije koja je izašla, čini mi se, u novembru mesecu prošle godine. Čim sam videla tu celu ljubičastu liniju, koja me je privukla što zbog boje, dizajna i neodoljivog mirisa, želela sam da je kupim i isprobam!
Opredelila sam se za dva proizvoda, koja su bila na akciji. U pitanju su kremasti piling za telo i maska za lice, koji su u osnovi oboje formirani od akai bobica.
Akai bobice se sve češće koriste u kozmetologiji, one su plod akai palme, u vidu sitno ljubičastih bobica, koje su karakteristične za područje prašume severnog dela Amazona.
Njih nazivaju i "energetskom bombom", jer u sebi sadrže vitamine E, A, B1, B2, B3, minerale, omega 3, omega 9 masne kiseline, aminokiseline...

KREMASTI PILING ZA TELO


Piling se nalazi u plastičnoj, providnoj kutiji sa ljubičastim poklopcem u kome stane 200 ml ove kremaste teksture. Sam piling je ljubičaste boje, koji u sebi sadrži acai bobice i brazilski dud, sve zajedno u obliku sitno zrnaste strukture sa nešto većim komadićima, koji potiču od duda. Ovo je prvi piling za telo u ovom obliku koji koristim iz kolekcije Planet Spa, tako da nisam u mogućnosti da uporedim sa nekim drugim iz ove kolekcije.

Ukoliko ste ljubitelj nešto sitnije teksture pilinga, koji vam prevashodno pruža blagu eksfolijaciju mrtvih ćelija kože, mikrocirkulaciju, mekoću tela nakon ispiranja, voćkastu notu i uživanje tokom kupanja, ovo jeste dobar odabir i divan poklon vašem telu koji možete da priredite. Obzirom da je kremaste teksture, lako se nanosi i raspoređuje na telo, nije vam potreban deblji sloj, lepo klizi i ne peni tokom kružnih pokreta. Odličan je za skidanje masnoće sa kože u predelu leđa, koža je predivna kada se nanese nakon nekog vremena od depilacije, nekada ga upotrebljavam i za ruke jer su premekane, ne samo zbog teksture već i zbog samog sastojka. Obožavam da ga nanesem nedeljom, kada posvetim vreme sebi i priredim u kućnim uslovima jedan spa dan, nakon čega se namackam uljem za bebe i to je neverovatan doživljaj i ugođaj koji možete sebi i svojoj koži da priredite.

Sitnu teksturu osetite pod prstima, koja većinom pokriva vašu površinu kože, gde zaluta po koja, nešto krupnija bobica brazilskog duda. Miris je meni neodoljiv, bobičast, voćkast, na momente sladak, osvežavajući i nekako letnji. Malo me potseća na letnje kolekcije Baleinih proizvoda za telo.
Oni koji vole nešto grublje pilinge, sa krupnijim sastojcima i nešto jačim efektom mogu da zaobiđu ovaj proizvod i porudžbinu.

Divno je što se i ne troši toliko, nanosim ga na prste onoliko koliko mogu da zahvatim i zatim rasporedim po malo po celom telu, a nekada i zahvatim stopala kojima pruža neverovatan ugođaj mekoće i glatkoće.
Ukoliko pronađete na akciji ovaj piling, obavezno ga imajte u vidu! Priuštite i vi sebi nedeljno zadovoljstvo, ugođaj i pažnju, jer sada ga možete poručiti za oko 500 i nešto dinara, po regularnoj ceni je nešto skuplji i košta 790.

MASKA ZA LICE



Masku iz ove kolekcije sam uzela slučajno jer su tada sve bile na akciji, koštale su oko 100 din. Iskreno, da nije bila, ne bih je ni uzela. Ovo je možda druga po redu maska iz ove kolekcije koju koristim.
Maska se  nalazi u ljubičastom pakovanju gde staje 75 ml sa zlatnim dizajnom Planet Spa linije, lepa je, elegantna i na dodir mat. Takođe sadrži u sebi acai bobice i brazislki dud, čija je osnovna uloga da poveća nivo hidracije kože, vrati joj zdrav izgled i sjaj.


Sama tekstura je gelasta, boja je nešto ljubičasto-rozikasta, ne previše pigmentovana i veoma se lako uklanja. Prilikom nanošenja se lepo raspoređuje, nije previše gusta niti se brzo suši, a takođe nije ni lepljiva. Jedna blaga, lagana tekstura, koja i nakon 10 min. od držanja se i dalje ne osuši, pa je iz tog razloga ostavim još nekih desetak, ali i tada je samo malo površinski posušena. Skida se veoma lako i lagano, kao da na svojoj koži imate neku želatinoznu formulu nekog gela za umivanje.

Što se tiče efekta, blag je, od nje nisam očekivala nikakav revolucionaran efekat niti dubinsko čišćenje lica... Prosto, jedna maska koja tako fino dođe da se nanese u toku nedelje, kako bi se koža malo oporavila od pudera, nekih teških hemikalija, čisto radi vraćanja svežine, malo mekoće i sjaja koži.
Njena regularna cena je po meni preterana, košta 650 din., a ako je nađete na sniženju može da bude 290 din.

LUXE ČETKA ZA PUDER

Luxe linija iz Avon-a karakteristična je svojom zlatnom nijansom čime pakovanje i sam proizvod čini luksuznim i sofisticiranim, tako da me nije čudilo što četka iz ove kolekcije izgleda tako prefinjeno i elegantno. 

Četka je napravljena od sintetičkih vlakana, gde je donji deo gušće raspoređen, a pri vrhu su vlakna ređe i paperjasto raspoređena. Gornji deo je prožet svetlim nijansama vlakana, koje se provlače i kroz donji deo četke, pa donekle izgleda kao da je šatirana. Drška je plastična, uska i zlatna, u donjem delu ima ugraviran "Avon" i veoma je lagana u ruci. 

Njena namena je predviđena za tečne pudere ili pudere u prahu, jer pripada tzv. bockalicama ili jež četkama. Koristila sam je isključivo za tečni puder i hajlajter, za čije se korišćenje odlično pokazala, jer ona iako retka pri vrhu, ne uvlači u sebe previše pudera i zadržava ga u središnjem delu dlake. Vlakna su mekana, savitljiva i jako su prilagodljiva za predeo oko nosa, zbog svoje male glave. Ukoliko nanosite na nešto veću površinu lica, kao što je čelo, bićete u prilici malo duže da je blendujete jer se dešava da ostavi male linije prilikom većih poteza ili baš najbolje ne ujednači ten. Zbog svoje savitljlivosti i ne baš guste zbijenosti ste zbog toga u prilici da malo duže vremena provedete ispred ogledala. To ne važi toliko za predeo obraza i brade jer se tu odlično adaptira i odradi posao veoma lagano. 


Što se tiče samog održavanja, jako se lepo pere i uklanja dobro višak pudera, brzo se suši i do sada se nije desilo da mi se vlakno izvuklo prilikom pranja. 
Zbog svojih samih karakteristika, četka je jako pogodna za nanošenje hajlajtera, rumenila ili blendovanja prilikom konturisanja, jer ima mekana i savitljiva vlakna, a uz to nanosi malo proizvoda tako da  fino dozira.
Trenutno je možete naći u martovskom katalogu po ceni od 500 din. regularna cena je 660 din.

Da li ste probale nešto od ovih proizvoda i kakav je vaš utisak?

Koja je vaša preporuka iz predstavljenih kolekcija?



You Might Also Like

3 comments

  1. Sa pilingom sam, blago rečeno, oduševljena!!!po mom je i ukusu i mirisu ;) ali zato mi je četka teško razočarenje, još uvek joj tražim namenu :(

    ОдговориИзбриши
  2. Piling imam i obozavam da ga koristim, stedim ga :) Masku sam nabavila pre neki dan i isprobala je jednom, iskreno nisam odusevljena, ja sam se mucila da je skinem, doduse mozda sam malo preterala sa kolicinom jer se ne vidi na licu a ucinak nisam primetila.. Iz ove kolekcije imam kremu za ruke i stopala, koja je jako neobicna i lepa, i korisna takodje, preporucujem ti da probas, kao i visenamensko ulje :) Cetkom takodje nisam odusevljena, mnogo je retka :) Slike su divne :)

    ОдговориИзбриши
  3. Kakva ljubičasta boja! WooW!

    Novi post je na blogu --------→ justforgirrl.blogspot.com

    ОдговориИзбриши

Subscribe