Catrice kozmetika - Allround korektor i Multi Colour kompaktni puder

6/30/2015


Catrice kozmetika spada u meni omiljene kozmetičke brendove, koja dolazi iz Poljske, zajedno sa Essence. Njihovo ime je po Evropi i šire poznato, zbog veoma širokog asortimana, kvalitetnih proizvoda koja sadrže i prodaju po povoljnim cenama. Nažalost, kod nas se Catrice ne nalazi u slobodnoj prodaji i pitanje je kada će doći, pa se do tada sa ovom kozmetikom možemo upoznati u Bosni, Hrvatskoj, Mađarskoj, Austriji... često u onim zemljama gde se nalazi parfimerija "Muller", drogerije "Bipa", "DM", koliko sam za sada upoznata. Ukoliko budete u prilici da ovog leta prolazite kroz ove zemlje i susretnete se sa ovim imenima prodavnica, preporučujem vam da svratite i pogledate šta to sve Catrice nudi. Akcenat stavljam na njihova rumenila, bronzere, pojedinačne senke koje su vrlo dobro pigmentovane i proizvode koje vam u današnjem postu predstavljam. 
Čim se neko iz mog bližeg okruženja nađe van granica naše zemlje, ne mogu da propustim priliku i ne poručim bar nešto, što će mi dati mogućnost da se upoznam sa nekim novim brendom ili kozmetikom.  

Allround korektor



Obožavam korektore koji su kremaste teksture, smeštene u paleti, sa nekoliko nijansi i jedan takav mi je privukao pažnju čim sam ga ugledala na internetu, a dolazi baš od Catrica. Ova paleta sadrži pet nijansi, od toga su dve za korekciju nepravilnosti kože i tri koje se koriste za uobičajno nanošenje na mestima koje želimo da prekrijemo ili da iskoristimo za konturisanje. Da, ovaj korektor iako na prvi pogled izgleda kao da ga količinski nema puno u službi većeg prekrivanja, u suštini može vrlo dobro i tu da posluži jer je tekstura jako kremasta i lagana za nanošenje. Samih 6 gr trajaće vam možda dva, tri meseca sve zavisi od inteziteta korišćenja. Dovoljno je da se obuhvati vrhovima prstiju, vrlo malo količinski pokriva neverovatno i daje vrhunske rezultate, pigmentovanost je odlična i bez naknadne fiksacije puderom.

• ZELENA - neutrališe crvenilo

• NARANDŽASTO/CRVENA - neutrališe tamne kolutove.













Ove dve nijanse, pod prstima i tokom samog nanošenja, čini mi se da su drugačije teksture nego ostale iz ove palete. Malo su gušće, isto tako dobro pigmentovane, gde ih nanesete tu i ostanu, veoma dobro i u maloj količini prikrivaju crvenilo, bilo kakve flekice od sunca ili bubuljica.




Na mestu gde su tamniji podočnjaci, veoma se lako i u dovoljno tankom sloju nanesu, gde kasnije dolazi bež nijansa koja će ga prekriti i samim tim ublažiti u tom predelu postojeći problem. Ukoliko nanosite prstima ovaj korektor na određene tačkice od crvenila, imajte na umu da će tokom tapkanjem ostati malo na prstima, jer se ne suši brzo zbog same teksture, ali tokom par sekundi možete ponovo da dodate i potpuno će zbrisati vaš problem sa kože. I bez bilo kakvog prethodnog nanošenja pudera, obezbeđuju neverovatnu pokrivenost, kao da ste naneli puder sa jačom pokrivnom moći... još kada se fiksira puderom ili fiksatorom, neverovatno je koliko dobro izgleda.



BEŽ NIJANSE

Što se ove tri nijansi tiče, jako mi se dopada što postoji mogućnost njihovog kombinovanja i lakog blendovanja. Neverovatno su pigmentovane, toliko da mi apsolutno nije potrebno nanošenje pudera, iako mi koža sada nije problematična niti ima nekih većih nepravilnosti. Zbog same teksture može da prekrije dosta veliku površinu, bilo da utapkavate prstima, sunđerom ili četkicom.



Na donji deo ispod kapka, obično nanosim najsvetliju nijansu, koja je dosta svetla i pigmentovana i odaje utisak kao da nemam bilo kakve znake umora ili liniju od podočnjaka. Kao da ima malog hirurga koji sve nepravilnosti koriguje u samo jednom sloju. Najtamnija nijansa je odlična prilikom konturisanja nosa, dela ispod brade, čela, veoma se lepo stapa sa ostalim nijansama i dosta dobro blenda. Uopšteno se ova linija korektora jako dobro slika, odlično stapa sa kožom i nijansira. Jedina mana je što se u mom slučaju, skuplja u pregibe i sitne linije kod podočnjaka i ispod donjeg očnog kapka, iako fiksiram na kraju.


To nije previše naznačeno, ali opet je vidljivo. Ostaje po nekoliko sati na mestu gde je nanešen, postojanost mu je i dalje odlična kao i pokrivna moć, ne gubi na intenzitetu tako lako. U svakom slučaju sam zadovoljna sa ovom paletom i preporučujem je svima, naročito onima koji su u prilici da je kupe jer mislim da će zbog same teksture odgovarati svima. Košta oko 5e.

MULTI COLOUR kompaktni puder  

Definitivno najlakše padnem na rumenila, bronzere, na njihov dizajn, teksturu i za njih donosim veoma brzo i jednostavno odluku. Bila sam pri kraju korišćenja divnog Essence bronzera iz LE linije "Beach cruisers", želela sam da pronađem rumenilo ili bronzer slično njegovom intezitetu.



Pošto se on jako lepo nanosio, imao je odličnu pigmentovanost za nanošenje u toku dana, veoma lagan i brzo prilagodljiv, rešila sam da uzmem nešto slično tim osobinama, a to je ovaj fini Catrice kompaktni puder. Obožavam rumenila koja imaju mešavinu različitih nijansu, sa divnim rozikasto, krem, braonkastim prožimanjem nijansi, kao što je dizajn ovog. Pakovanje je napravljeno od veoma kvalitetne plastike, u njemu se nalazi 8 gr kompaktnog pudera sadrži 5 nijansi za dobijanje svežeg izgleda, namenjen je svim tipovima kože.


Inače, ova kolekcija je i pre postojala kod njih, samo su je sada malo redizajnirali i osvežili, zaista napravili jedno prelepo rumenilo koje ću pažljivo koristiti jer ga nažalost ovde ne možemo naći. Veoma fina tekstura, četka ga lepo obuhvata, ne troši se previše, prelepo se stapa sa nijansom i kod najsvetlijeg tipa koža u veoma maloj količinski nanetoj meri. Lako se nadograđuje, zajedno sa nijansama iz korektor palete, daje jedan svež, blistavi, zdrav izgled kože, bez bilo kakvih nepravilnosti.


Zaista sam oduševljena sa ovim kompaktnim puderom, koji je postao neizostavni deo u mom dnevnom šminkanju. Ukoliko vas još uvek nije videlo sunce kao mene, odlično je u kombinaciji sa nekim laganim tečnim puderom, ukoliko želite da postignete blagu preplanulost ako nanesete iznad jagodica, na predeo čela i slepoočnica. Zaista imam samo reči hvale i sve preporuke ukoliko volite ne toliko teške nijanse rumenila i bronzera, koje vuku na narandžasto. Takođe i divno miriše, postojanost je nešto slabija u poređenju sa korektorima, tako da će nakon tri sata, početi da se polako gubi. Košta oko 3e.

Korišćena je paleta korektora i rumenilo. Možete da vidite kako je korektor pokrio moje trenutne fleke od bubuljica.




Ukoliko vam se ovi proizvodi čine zanimljivim ili koristite Catrice proizvode, podelite vaš utisak i predložite neki njihov proizvod koji vi volite?




You Might Also Like

2 comments

Subscribe