Don Juan matte ruževi: 315, 321,322

7/21/2015


Jedna od retkih srpskih kozmetičkih kuća koja je duže vreme opstala na našim prostorima, bez obzira na navalu inostranih brendova, stojički podnosi konkurenciju, u toku je sa svim novitetima je DON JUAN kozmetika i njen proizvođač "Mirjana". Jedan od razloga zašto je opstala, jesu veoma povoljni proizvodi, pristupačni za svačiji džep.
Oni dobro osluškuju želje kupaca, spremni su na bilo kakav vid konstruktivne kritike i samu njihovu primenu, bez ikakve reklame, pronalaze i dan danas put do svojih vernih kupaca. Ne mogu se naći u većim objektima, na veliku štetu, niti u drogerijama poput Lilly-ja jer je ipak naš, a razlog tome je očito cena i nedovoljno upoznavanje sa njihovim proizvodima u nešto većim gradovima. Ovaj brend je jako popularan na jugu Srbije, a od skora i van granica naše zemlje... Zahvaljujući lancu parfimerije "Kristabell", proizvode poput Lala kreme, čiji je proizvođač Mirjana, kao i Don Juan-a, možete kupiti u Makedoniji, u nekim delovima Bosne, a oni vrlo rado šalju prizvode i u daleku Australiju, Afriku, Kanadu...
Jedna nova linija ruževa koja je stigla tokom zime prošle godine, jesu matte ruževi u nijansama boje mesa, crvenim, kajsijastim, koje su tada više pripadale letnjim prilikama. Pre mesec dana su izbacili nove nijanse i dopunili ovu kolekciju za popularne, sve vrste ljubičaste, roze, od svetlijih ka tamnijim. 
Moja drugarica je tokom zime konstantno mazala njihove dve nijanse matte ruževa, navukla me je da ih probam, jer su bukvalno išli uz svaku priliku, ten i šminku. Ove nove nijanse su malo specifične, ne za svaki dan i ne za svako doba, jer neke koje sam kupila i danas vam predstavljam, ne mogu da nosim pre podne i bilo gde. Više su za neko slikanje, izlazak uveče, ukoliko volite da eksperimentišete, ali mogu i da odlično istaknu preplanulu kožu. 

◘ Poređenje ovih karmina sa njihovom običnom linijom ◘



Ova linija ruževa, zbog samog efekta koji pružaju, imaju gušću teksturu, kremastiji su, malo teže se nanose i dosta su intenzivniji. Obična linija ima efekat balzama, laka je za nanošenje, ne toliko postojana, ali i jeste dovoljno pigmentovana za jedne svetle nijanse. Zajednička svojstva kod obe linije je što prilikom nanošenja znaju da budu nejednako raspoređene na usnama, što pripisujem pojedinim nijansama. Neke nijanse iz obične linije se skupljaju u unutrašnjost usne u vidu linije, ulaze u sitne linije na usnama ukoliko nisu dovoljno hidrirane, ali se ne zadržavaju tu nakon uklanjanja. 

◘ Poređenje ovih karmina sa Golden Rose Velvet matte 


Golden Rose nam pruža veoma kvalitetne proizvode po povoljnim cenama, tako je bilo i sa njihovom Velvet matte linijom koja je jako popularna i veoma tražena. Divne nijanse, kvalitetno pakovanje, fina tekstura, pokazali su se kao takvi odlični u zamenu za neke skuplje ili možda poznatije brendove. Moje iskreno mišljenje za Golden Rose Velvet Matte ruževe jeste da su njihove nijanse dosta postojanije od Don Juan-ovih, u smislu da u punoj moći ostaju na usnama i po nekoliko časova nakon nanošenja. Pigmentovani su dosta dobro, lagani za nanošenje, ali se po teksturi od Don Juana razlikuju po tome što su možda suvlji i imaju više težnju da naglase neke nepravilnosti.
Don Juan iako matte, imaju tu blagu prednost jer ne ističe toliko suvoću, nepravilnosti niti ih dodatno isušuju. Pigmenotavni jesu, to se vidi i nakon uklanjanja, obično je osnova neka rozikasto-crvenkasta kod ovih jačih nijansi, ali nisu toliko postojani kao Golden Rose. Negde se boja gubi nakon nekog vremena, središnji deo usne nakon pričanja nije pokriven ružem, a neke se povlače ka liniji usana i tako ih uokvire... 
Tako da, što se samog svojstva, hidratantne teksture i prilagođenosti tiče, prednost dajem Don Juan-u, ali što se postojanosti tiče i samog efekta tu je glavni Golden Rose Velvet Matte. 

Don Juan 315


Ukoliko tragate za jednom letnjom, lako prilagođenom, veoma ženstvenom nijansom koja će istaknuti kako šminku, nijansu očiju i prirodan ten, ova divna kajsijasta nijansa je upravo za vas. Meni spada u odlično pigmentovane svetle nijanse, prilikom nanošenja se vidi da ulazi u linije na usnama, ali ne ostaju u njima nakon uklanjanja. Veoma fina tekstura, koja pored ne punog matte efekta, ne isušuje usne ali ih lepo ističe. Na usnama, u poređenju sa ostalima, se ravnomernije nanosi, iako se negde vidi blagi preskok, ali to je vidljivo ako se udubite.
Slikano u hladu i na suncu, bez blica.




kliknite na sliku da bi ste uvećali
Don Juan 321


Ovo je moj favorit, nijansa koju sam dugo tražila i moram da priznam da je ona zaslužna zašto sam i kupila ostale nijanse iz ove linije. Ljubičasta, nalik boji macaron-a, na slikama ističe svoju plavu komponentu više nego kakva je u prirodi. Jako mi se dopada, neverovatno je koliko ističe eyeliner, zelene oči, usne vizuelno uvećava kao Maybelline Color drama olovke za usne. Boja jeste sjajna, ali sama svojstva teksture i postojanost nisu toliko. Prilikom nanošenja, ona izgleda ne ravnomerno na usnama i najslabija je po tim svojstvima u odnosu na druge dve. Nakon bilo kakvog otiska na čaši, dužeg pričanja ili nekog ručka, počinje da se gubi, naročito u unutrašnjem delu usana. Prelazi polako u neku jarku roze boju na mestima gde se izgubio površinski sloj i kada se ukloni ceo, on nema veze sa nijansom koju ste naneli u samom startu. Da li je to možda zato što preovladava crvena tokom mešanja da bi se dobila ovakva nijansa, ne znam, ali bih volela kada bi bila postojanija, jer je jako lepa. Kada se ukloni sa usana, ostavlja jednu crvenkastu nijansu, što pokazuje koliko je osnova jaka.
U hladu, na dnevnom svetlu i nakon uklanjanja



Don Juan 322


Ova nijansa mi spada među ženstvenije, veoma je elegantna, privlačna, prefinjena i ističe bilo kakvu nijansu tena. Nešto između crvene, ljubičaste i roze, dobijena je ova prelepa nijansa koja se veoma lako nanosi i sa kojom nemam nikakvih problema u smislu postojanosti, a i ravnomerno se raposređuje. Dobro je pigmetovana u poređenju sa prethodne dve, postojana je i jedina pruža pun efekat, a nakon površinskog skidanja, ostavlja sloj na usnama koji je teško ukloniti. Može da tu ostane i nakon dva dana.

U hladu, na dnevnom svetlu i nakon uklanjanja



Miris je malo neuobičajan kod ovih ruževa, ako sastojak pojedinih nijansi dođe u kontakt sa jezikom, osetićete gorčinu u usnoj duplji, ali nije onakva kakva ima Avon-ova liniija. Pakovanje je elegantno, sa finom, kvalitetom plastikom. Što se tiče same zamerke na pakovanje, imam na nalepnicu koja se nalazi po sredini ambalaže, nakon odlepljivanja mi ostaje lepak, nigde ne pišu sastojci ruža i trebalo bi da se na pakovanju navede da su matte, a ne na nalepnici koja je mini pri dnu. Trebali mi malo da porade na teksturi koja bi mogla da bude postojana više, ali da samim tim ne ugroze finu balzamastu formulu. Samim tim bi postali intenzivniji i izgledali bi ujednačeno. Neke nijanse, od ovih što vuku na crvenkasto, ostanu po dva dana na usnama i nakon brisanja micelarnom vodom, toliko im je jaka osnova, da je bas teško ukloniti. Ali je neverovatno da se nigde ne uvlači u linije niti beže ka obodu usne, kada se prebrišu usne.

Ove karmine u Beogradu možete naći u bilo kojim dobro opremljenim parfimerijama, jedna od njih je i Kristabell-a koja je svima dostupna, u momentu kada se nađete u centru grada. Nalazi se u podzemnom prolazu na Terazijama, sa strane hotela Moskve, bliže Jasmin parfimeriji. Ruževi koštaju 220 din.



Ponosna sam na Don Juan kozmetiku jer ulažu u sebe i prate trendove, proizvode prodaju po veoma pristupačnim cenama, što treba ceniti i poštovati, jer njih niko dodatno ne prikazuje i ne reklamira. Kupiću još jednu njansu iz prve postave matte ruževa sigurno, jer su one baš fine i prikladne za ovo vreme. 

Kako se vama čine njihovi ruževi i koji su vaši favoriti?




You Might Also Like

2 comments

  1. Ja sam baš fan Don Juan klasičnih karmina, valjda što su naši :) i baš volim taj njihov specifičan miris. Ali ovi mat su im potpuni promašaj... Imam nijanse od 320 do 324 i postojanost im je nikakva, čim prinesem nešto ustima oni potpuno nestanu na tom mestu, a baš šteta jer su baš lepe nijanse..

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slazem se sa tobom, draga Nadja :)) ♥ Nadam se da ce nase komentare i postove da mozda vide, kako bi znali sta da poboljsaju. Nijanse su predivne, verujem da ce biti postojanije u buducnosti... Veliki pozdrav! ♥

      Избриши

Subscribe