Dobrodošli u školu šminkanja Ček In

6/01/2016


Sredinom meseca aprila, na Novom Beogradu u ulici Antifašističke Borbe 36, pored beogradske arene, otvorena je nova škola šminkanja. Vlasnica te škole je Jelena Stanković, inače po zanimanju dizajner enterijera i profesionalni šminker. Jelenu sam upoznala ranije, dok je radila u jednom drugom salonu, sa drugom šminkerkom Jovanom Božilović. Već tada sam se uverila koliko je ona posvećena tom svom poslu, koji je za nju i mnogo više od običnog posla. 







Ona sa puno ljubavi, talenta i posvećenosti radi kao šminker i uvek istražuje nove ideje i nove pravce šminkanja. Svakog klijenta gleda kao posebnu individuu i što je najvažnije kod nje nema kopiranja. Kad te Jelena našminka, znaćeš da je  to osmišljeno posebno samo za tebe. Sama njena pojava i njen izgled govori koliko je ona pravi zaljubljenik nege i jednom rečju pravi esteta. U komunikaciji je prijatna, ljubazna i otvorena za sve sugestije i sva pitanja. 
Zbog svega ovoga što sam napisala, nije me začudila što se odvažila da krene samostalno u stvaranje svoje škole šminkanja. Taj njen novi poslovni prostor je jako prijatan, uređen sa puno ljubavi. 





Za njen početak, podršku su joj dali prijatelji, bliske koleginice, njene bivše učenice i poslovni saradnici. Jelena je u znak sećanja na taj njen poseban dan, poklonila svima k Piling i Must Have narukvicu. Već se tu videlo koliko je ona ozbiljna i profesinalna u svom poslu i u radu sa ljudima. 



Jelena i njena bivša učenica, Mina

Njene koleginice, Jovana Božilović i Ana Krivačić




Jelena se već četiri godine bavi profesionalnim šminkanjem i iza sebe ima veliki broj uspešnih radova, koji su prikazani na Fashion Week-u, mnogim magazinima, revijama, editorijalima i poznatim ličnostima u svrhu javnog nastupa i u muzičkim spotovima. 
Svoj talenat posebno prikazuje u radu sa budućim mladama, maturantima, apsolventima, rođendancima i u svim posebnim vašim prilikama. 


Preuzeto sa FB stranice, profesionalno šminkanje Jelena Stanković

Njeno znanje i iskustvo prenosila je i u drugim školama šminkanja, mnogim zaljubljenicima i svojim budućim kolegama, koji se danas uspešno samostalno bave ovim poslom, otvaraju škole u svom gradu i nalaze svoje mesto pod kapom nebeskom. Ukoliko vas zanima da nešto više naučite o šminkanju, da u svakoj prilici znate sebe da najbolje iskažete, nadogradite svoje znanje ili se profesionalno bavite ovim poslom, možete to ostvariti kod Jelene. Uz to, u svojoj školi radi i nadogadnju i korekciju svilenih trepavica, za šta je takođe obučena.
 Za sve one koji žele da ovladaju pojedinim delovima šminkerskog umeća, mogu da izaberu odeđene kurseve:

- Kako našminkati sam sebe?  Kurs je namenjen svima koji žele da se upoznaju sa osnovnim tehnikama šminkanja i nauče kako da našminkaju sebe . Ovaj kurs podrazumeva nekoliko različitih tehnika šminkanja za dan i veče, koje možete primeniti na sebi i koje su prilagođene isključivo Vašem obliku lica i očiju: korekcija nedostatka, korektura obrva, ajlajner i iscrtavanje usana, sminkanje tena prema tipu kože, konturisanje . Kurs traje 5 dana po 3 sata(4 časa) i nakon završetka kursa dobija se pohvalnica.

- Ubrzani profesionalni kursKurs je namenjen svima koji imaju osnovna znanja iz šminkanja i žele da savladaju napredne tehnike profesionalnog šminkanja. Polaznici imaju priliku da rade na drugim modelima i steknu određene veštine i znanja koje im omogućavaju da uđu u svet profesionalaca. Program kursa obuhvata izmedju ostalog tretiranje tena prema tipu kože, dnevnu šminku, šminku za veče, korekciju nedostataka, korekturu obrva, ajlajner i iscrtavanje usana i još drugih tehnika. Kurs traje 5 dana po 3 sata i nakon završetka dobija se sertifikat.


Škola profesionalnog šminkanja - Kurs je namenjen svima koji žele da se profesionalno bave šminkanjem i grade karijeru kao profesionalni šminker. U skoli sminkanja polaznici pocinju od samih osnova , i kroz dva meseca rada prelaze najrazlicite tehnike sminkanja, od dnevne neutralne sminke, preko Bridal makeup-a i sminke za izlazak i mature, do makeup-a za fotografiju i scenske sminke. Nakon kursa polaznici stiču zvanje profesionalnog šminkera. Kurs traje 64 časa, 2 puta nedeljno vikendom. Nakon završenog kursa i položenog ispita dobija se sertifikat o završenom profesionalnom kursu. Sa ovom diplomom polaznici mogu aplicirati za popust pri kupovini MAC kozmetike.

- Individualni časovi Namenjeni su svima, bez obzira na nivo, koji žele da unaprede svoje znanje i upoznaju se sa novim tehnikama. Časovi se organizuju u dogovoru sa predavačem i Vašem raspoloživom vremenu.
Master klas kurs - Namenjen devojkama koje su vec prosle ubrzani kurs , a koji žele da savladaju napredne tehnike profesionalnog šminkanja u skladu sa aktuelnim trendovima . Kurs traje 5 dana, a nakon završenog kursa i položenog ispita dobija se sertifikat.
Grupe se formiraju od 4 do 8 polaznika, kako bi svakom polazniku moglo da se pruži dovoljno pažnje i detaljno se prati napredak. Sama škola obezbeđuje svu neophodnu opremu, šminku i četkice za kompletan proces edukacije.
Jedno od neizbežnih pitanja svakog šminkera jeste, kojim brendovima raspolaže. Jelena koristi svetske brendove poput Naked, Urban Decay, Sephore, Lancoma, neizbežnog MAC-a, BH Cosmetics, Kiko, Gosh, Becca, Make Up Forever, Dior, YSL i mnogih drugih dostupnih i manje dostupnih dobro odabranih brendova na tržištu.

Slika preuzeta sa FB stranice, Ček In
Ukoliko niste upoznate sa Jeleninim radom možete sve podatke, upite i slike naći na njenoj FB stranici profesionalno šminkanje Jelena Stanković,  takođe i na FB stranici škole šminkanja Ček In i na njenom instagramu. Ako volite da učite kroz tutorijale, možete se pretplatiti na njen kanal  i naučiti male trikove šminkanja, upoznati se sa brendovima i pogledati look-ove naših lica sa beauty youtube scene. 


Jelenin rad, preuzet sa njene FB stranice

Jeleni još jednom hvala na pozivu, divnom druženju, svakako ću doći u njenu školu šminkanja, a to toplo preporučujem i svima vama koji čitate ovaj blog. 

You Might Also Like

0 comments

Subscribe