Nega kože : La Roche-Posay gel za čišćenje lica

6/15/2012

Nikada nisam imala problema sa velikom količinom bubuljica osim u ranom pubertetu. Bila je tu uvek po neka ali nikada previše. Leti ih nikada nisam imala jer ih je sunce sušilo.
Sada su se pojavile iz ne znam kog razloga i odlučila sam da posetim dermatologa.
Dobila sam dnevnu kremu - Avene , koja je vodootporna i sadrži faktor 30 zaštite od sunca, noćnu Avene - TriAcneal koja je za masnu i osetljivu kožu ( smanjuje bubuljice i uklanja ožiljke od bubuljica ukoliko ostaju na koži ) i ovo o čemu ću vam nešto više reći - La Roche-Posay effaclar gel za umivanje lica za masnu i osetljivu kožu.
                            


                                    

Ovaj gel koristim već mesec dana sigurno, ako ne i više. Lice mi se zaista isčistilo. Ne sasvim, biću iskrena, ali vidi se napredak. Koristim ga jednom do dva puta dnevno, zavisi kako kad, ali obično uveče. Kada sam ga na početku koristila dva puta dnevno, lice je počelo da mi se suši previše i videli su se tragovi perutave kože čak i ako sam stavljala dnevnu kremu nakon umivanja, pa sam onda smanjila na jednom dnevno. Eliminiše i uklanja višak sebuma iz vaše kože i čini da se koža oseća meko i čisto. Potrebno je samo malo gela istisnuti iz tube i to je dovoljno da operete lice i vrat bez ikakvih problema.

                        

La Roche-Posay kolekcija je zaista velika i ne preporučujem da na svoju ruku kupujete bilo koji od proizvoda pre konsultacije sa svojim dermatologom ili farmaceutom.

Važno je da napomenem da je ovaj gel za umivanje bez veštačkih boja, bez sapuna, bez alkohola i najvažnije - bez parabena.

Reći ću vam zašto je toliko bitno da svaki proizvod koji koristite za vaše telo, lice i kosu bude bez parabena i zašto Joanne C. i ja to toliko pominjemo.

Paraben je hemijski sastojak koji se koristi u kozmetičkoj i farmaceutskoj industriji i nalazi se u mnogim proizvodima kao što su šminka, pasta za zube, kreme, gelovi za brijanje, šamponi... Koristi se takođe i kao aditivi u ishrani. Ono što je zaista bitno je da paraben pronađen u tumorima dojki i smatra se da utiče na hormon estrogen - koji ima ulogu u razvijanju tumora dojke!

Nalazi se u tubi od 200ml i platila sam ga u Velikoj apoteci 1067,00 rsd. Ova kozmetika potiče iz Francuske i testirana je za svaku upotrebu na vašoj koži.

Do sledećeg posta, pazite šta koristite na vašoj koži i uživajte...

You Might Also Like

2 comments

  1. Pozdrav!
    deluje zanimljivo i zanima me tacno na koju apoteku si mislila u postu jer nisam razumela?
    pozdrav!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Apoteka se nalazi kod Starog Merkatora na Novom Beogradu, pored dm - a ( neka ti to bude orijentacija ). Uocljiva je, neces je promasiti. Zove se ''Velika apoteka''. :)

      Избриши

Subscribe