NOVA Catrice GLAM and DOLL False Lashes Maskara

9/27/2016


Negde sredinom ove godine, stigao je novi brend u novotvorenoj DM drogeriji u zgradi Beograđanke, u prizemlju, a reč je o Catrice - dekorativnoj kozmetici. Oni koji vole Essence, verujem da će zavoleti Catrice i da će svakako ponešto naći za sebe u njihovom asortimanu. Do sada sam sa ovim brendom dolazila u kontakt jedino ako bih putovala na par dana negde van naše zemlje, i obilazila njihove drogerije. Nešto od tih proizvoda možete naći na mom blogu, a ovog puta sam želela da vam predstavim maskaru.  


Kada je reč o Catrice maskarama, nisam do sada bila upoznata sa njihovim kvalitetom, nisam ni znala koja je najbolja, pa sam krenula sama da istražujem. Predstaviću vam maskaru, koja ima plastičnu četkicu, i mene po izgledu i dizajnu jako potseća na Max Factor Clump Defy, koja je jedna od omiljenih. 
Po dužini je veoma usklađena sa okom, veoma je lagana za korišćenje i manipulaciju. Sa jedne strane, ima duža vlakna predodređene, za gornje trepavice, dok se sa konkavne strane su kraća vlakna, za donje trepavice. Vlakna nisu previše blizu raspoređena, raspored je takav da ne slepljuju trepavice i ne nanose veliku količinu sastava na samo jednu trepavicu. Potezima cik-cak iz korena trepavice, ova četkica formira prelepo raščešljane trepavice u korenu, svaku posebno definiše i manje trepavice izvuče. Iskreno, nisam primetila da mi trepavice nešto više produžava niti da ih podiže, ali ih zato jako dobro rasporedi i učini u korenu voluminoznijim, iako prirodno nemam preterano guste trepavice. Za donje trepavice, četkica je idealna. 



Ova maskara upotpunjuje izgled oka i čini ga krupnijim, za dnevni izgled. Sastav maskare, nije previše vlažan ni suv, samo jedanput kada četkicu izvučete iz pakovanja dobijete dovoljnu količinu za obe trepavice. Ova maskara u početku ne formira grudvice u korenu niti na vrhu trepavice. Međutim, vremenom sastav postaje gušći i pravi neželjene grudvice na vrhu trepavica. Primetila sam da bolji efekat maskara daje kada se nakon prvog nanošenja na trepavice sačeka jedno pola minuta, i onda ponovo nanesemo na trepavice istom četkicom bez prethodnog vraćanja u pakovanje. Samo pakovanje se zatvara mehanizmom na klik, što omogućava da se maskara neće osušiti i da je bezbedna za nošenje u torbi. 




Sam efekat koji ostavlja, nije previše dramatičan i crn, već više vuče na mačkasti izgled oka i dovoljno je za jedan zavodljivi dnevni makeup. Ostaje na očima dovoljno dugo, postojana je i ne kruni se. Meni se dešava da se u toku nanošenja, preslika na kožu gornjeg kapka u korenu tepavica, gde je sa tog mesta kasnije lagano uklonim štapićem. Vremenom se preslika na kožu donjeg kapka, gde su inače moje gornje trepavice spuštene. Zaključak je da maskara nije baš dovoljno dobra da podigne trepavice, već ih čini krupnijim i prirodno elastičnim.



Ukoliko bih pravila poređenje sa Clump Defy maskarom, koja ima gumenu četkicu i Tarte maskarom, koja ima obična vlakna, njihov efekat u odnosu na Catrice maskaru skoro da je identičan. Sve tri dobro raščešljavaju i definišu trepavice, s tim što su ove dve gore pomenute maskare mnogo jače pigmentisane.


Meni je jako bitno da četkica ne slepljuje trepavice, niti da nanosi previše sastava maskare, što kod ove maskare i dobijem. Ovaj brend za sada jedino možete naći u DM-u, po ceni od 500 i nešto dinara. Postoji varijanta vodootporne četkice iste ove linije u plavom pakovanju.

Koje je vaše mišljenje o Catrice maskarama? Imate li favorita? 

You Might Also Like

0 comments

Subscribe