Maybelline the COLOSSAL GO EXTREME volum' maskara

7/04/2014

Maybelline je ovog proleća izbacio novu maskaru pod nazivom, "the Colossal go extreme volum", koja u stvari predstavlja bolju verziju the Colossal Classic maskare. Iz Maybellina su nam dali objašnjenje da za razliku od klasične, ova daje veći volumen samim tim što sadrži 20 puta više kolagena, nakon jednog poteza trepavice čini jačim, gušćim i bez grudvica. Pre nego što dam samo viđenje ove maskare, ponavljam da moje trepavice nisu prirodno bogate volumenom, a ni dužinom, nisu ravne već blago uvijene. Na prednjem delu su ređe, a pri kraju polako padaju, tako da tu već svaka trepavica vodi svoju politiku i nekada je baš iz tog razloga potreban uvijač. Kakvo dejstvo je ova maskara imala na takvu prirodu trepavica, videćete u ostatku teksta...



Samo pakovanje maskare je indentično kao i kod obične Colossal Classic žuto, plastično, s tim što su ovde slova ljubičasta i četkica je malo drugačija. U pakovanju staje 9,5 ml maskare, četkica je uža u prednjem delu, središnji je širi i pri kraju se opet skuplja, sa jedinstvenim duplim rezervoarom omogućava da velika količina maskare bude naneta u jednom potezu. Jedinstveni spiralni oblik patentirane četkice na svaku trepavicu nanosi dodatni volumen, istovremeno ih podiže i uvija. Vosak čini trepavice punijim i omekšava ih, omogućavajući lak nanos maskare za ekstreman volumen. Tako kažu iz Maybellina, a ja ću da dodam samo da je drška čvsta, ne možete da je iskrivite, sastojak maskare malo i ne miriše fino, ali kao da je bitno uostalom.






 Dopada mi se kako su dlačice na četkici raspoređene, ne ni previše gusto i zbijeno, a opet toliko dovoljno razdvojeno da omogući da sastojak maskare obuhvati svaku trepavicu. Što se samog učinka maskare tiče, mišljenje mi varira iz dana u dan. Sama četkica i njen kvalitet mi se dopada, ali ne i njena veličina. Nekako je krupnija i veća, pa je malo bar meni, teže da sa njom rukujem, sa druge strane ima dosta maskare na njoj pa trebate da vodite računa da se ne ubrljate. Npr. na prednjoj strani se nalazi dosta maskare pa je potrebno da je uklonite. Kada je nanosim, obično iz korena četkicu vučem cik-cak, i pri samo jednom nanošenju vidim da su mi trepavice malo podignute, u korenu tamnije, fino raspoređene i razdvojene. Nakon nekoliko puta od nanošenja, trepavice su razdvojene, neke se i slepe u korenu pa je potrebno opet da prođete kako bi ih razdvojili.



Nekada se desi da se prilikom nanošenja preslika kod korena dlake, pa stvori onaj neuredni izgled što me i ne čudi jer maskare ima dosta, moje trepavice nisu toliko guste, a i četkica je malo veća. Svaka trepavica posle nekoliko nanošenja ima veliku količinu maskare na sebi, pa ako nastavite dalje dobićete treplje, a ne prirodan izgled. Iz Maybellina naglašavaju da ćete dobiti dramatičan izgled, da ističe svaku boju očiju, tu se slažem jer su dosta naglašene i tamne, i daje taj efekat otvorenog pogleda naročito kod mene koja imam sitne oči. Kada pipnete trepavice one su mekane, nisu ukočene iako imaju toliki sloj na sebi. Maskara nije vodootporna, i iskrena da budem i prstima možete veoma lako da je skinete, ne ostavlja tolike crne kolutove prilikom skidanja. Ovu maskaru aktivno koristim već dva meseca, nije se još osušila niti je počela da pravi grudvice.
Preporučila bih je više onima koji ima dugačke trepavice, jer će njihovu dužinu još više da istakne, lepo izdvojiti trepavice, neće ih toliko slepiti u korenu. Otvoriće oko i pogled učiniti dramatičnijim i zavodljivijim. Takođe, i kod onih kojima dužina baš ne ide na ruku ali su im trepavice u korenu guste. Moje lično mišljenje je da će nakon nanošenja ove maskare, oblik oka doći do izražaja, bilo kakav eyeliner vam neće trebati, a oko i sam pogled će vam vizuelno dosta otvoriti, naročito ako imate sitne oči. 
Maskara možete naći u drogerijama i u nekim bolje snabdevenim parfimerijama. Košta negde oko 900 din. 


You Might Also Like

6 comments

Subscribe