EUCERIN Even Brighter Clinical - Dnevna krema protiv hiperpigmentacije SPF 30

7/20/2014

Uklanjanje ili ublažavanje fleka, pega i flekica nastalih od sunčevih zraka, oksidativnog stresa ili hormona je postao u poslednjih nekoliko godina jedan od vodećih problema u dermatološko-estetskoj praksi sa čime se žene godinama bore. Fleke koje su nastale zbog navedenih gore faktora, za posledicu su upravo imale prekomernu produkciju melanina čime nastaje pigmenatcija na koži, usled čega se manifestuju kao tamne fleke, staračke pege i pegice.
Zbog velikog interesovanja za ovakve postove, rešila sam da vam prikažem novu kremu na našem tržištu koja je predviđena baš za ovu namenu, i za koju se nadam da je uskoro neće povući sa tržišta. A, zašto tako mislim, pročitajte u nastavku teksta.


Eucerin Even Brighter Clinical Dnevna krema protiv hiperpigmentacije, dermatološki testirana sa zaštitnim faktorom 30, nalazi se u staklenoj kutiji od 50 ml, sa zaštitnom folijom sa kojom se susrećete nakon otvaranja poklopca.
Sama njena namena je ublažavanje vidljivosti fleka, stvaranje blistavog i ujednačenog tena u čemu joj pomažu B-rezorcinol i Gliciretinska kiselina.

Iz Eucerina za osnovne sastojke kažu:

,,B-rezorcinol smanjuje produkciju melanina i smanjuje vidljivost pigmentacionih fleka. In vitro testovi su pokazali da je B-rezorcinol isto efikasan kao i vodeća supstanca za izbeljivanje kože, u sličnoj koncentraciji.
Gliciretinska kiselina prirodnog porekla stimuliše fiziološke mehanizme reparacije ćelija koje su oštećene UV zracima.
Dodatno, visoki spf 30 efikasno sprečava nastanak novih fleka kao i prevemeno starenje kože".

Sama konzistencija kreme je srednja, veoma lako se razmazuje po licu i ne treba vam mnogo kreme prilikom korišćenja. Iako je na oko malo ima, jedna kutija uz svakodnevno, redovno korišćenje se potroši nakon dva meseca.  Prilikom mazanja, koža kremu vrlo brzo upije, stvori jedan zaštitni sloj koji i pored toga omogućava koži da nesmetano diše, bez efekta maske. Znoj sa lica lagano probije, i u tom slučaju samo tapkanjem možete da ga uklonite. Masnoća ili bilo kakav negativan efekat, kao što je vrlo brzo punjenje očišćenih pora i nastanka novih fleka ili mitisera nema. Razlog tome je i što u sebi ne sadrži bilo kakav vid parabena i nije komedogena.

Reguliše veoma dobro stvaranje sebuma, a što se fleka tiče, njih postepeno izbeljuje u vidu belih sitnih tačkica, koje se nakon neke nedelje spoje i naprave jednu potpuno čistu, bez ikakvih fleka površinu na koži i to u ovom slučaju, od centra ka periferiji. Ovo su delom i moji utisci, a i utisci osobe koja je koristi skoro mesec dana. Ona se bori sa flekama ovog tipa, manje od deset godina. Bila je jedna od pomagača u postu o Lala kremi i Lorealovoj "Youth Code Luminize", koje je prestala da koristi jer su i jedna i druga postale komedogene. Višegodišnje korišćenje Lala kreme, nije uspela da za toliko dugo vreme da toliko vidljiv efekat bez ponovnog vraćanja i gubljenja fleka, kao što je to upela Eucerin krema za samo 4 nedelje, kada je i predviđeno da da prve rezultate bez obzira na boju tena. Lični sam svedok, jer osobu gledam svaki dan, neverovatno je koliko ova krema postepeno, svakim danom umanjuje intenzitet fleka, i kao da ljušti ili skida pigmentisanu kožu, uklanjajući je potpuno kao da nije nikada tu bila. A uz to, iako je leto i odlična je prilika za stvaranje novih fleka, njih apsolutno nema. Ne samo da je koža potpuno revitalizovana, već izgleda zdravije, na oko vam fleke ne upadaju u oči kao pre, ten je blistaviji, koža hidratisana, mekana i na dodir glatka. 



Da bih vam sam efekat još više dočarala, slikala sam početak prvi tri nedelje. Odnosno, počela sam da slikam od druge nedelje korišćenja, jer sam prvu nedelju zaboravila da slikam. Nakon tri meseca od korišćenja, uslikaću iste delove i dodati u ovom postu, naravno uz obaveštenje na FB stranici.

Krema, kao i svaka, probleme nastale godinama, ne može tako brzo i lako da izbriše, ali uz dobru volju i strpljenje rezultati će biti vidljivi nakon par meseci, do godinu dana. Lično verujem da će ova krema uspeti da ukloni, ako ne sve, bar dobar deo fleka koje su stvorile jednu kopmaktnu površinu na ključnim delovima lica, kao što je čelo, deo iznad usana, kod obraza i manji deo brade.

druga nedelja

treća nedelja

četvrta nedelja

Kremu možete naći u Lilly drogerijama po ceni od 2.180 din. (tako nešto), dok je u privatnim apotekama jeftinija za 200, 300 din.što nije malo. Još ako apoteka ima dodatni popust, odlično! Ovu kremu preporučujem svim ženama sa sličnim problemom, i onima svetlije puti čija je koža osetljiva na sunčeve zrake. Kremu možete koristiti takođe i kao prajmer, što je dodatni plus.

DA LI STE PROBALE OVU KREMU, IAKO IMATE OVAKAV PROBLEM, ŠALJITE NAM VAŠ PREDLOG ILI PODELITE NEKO VAŠE ISKUSTVO?

Do sledećeg posta, u kome ću prikazati preparate za negu kose, veliki pozdrav!






You Might Also Like

2 comments

  1. Анониманјул 21, 2014 2:03 AM

    Smatram ovaj post korisnim jer imam melazmu i u vecitoj sam borbi sa suncem i hormonima.Od Lala kreme sam dobijala osip jer sadrzi vitamin c koji mi ne odgovara.Moram priznati da me zainteresovala ova krema,deluje obecavajuce,mada sam vec blizu odustajanja od bilo kakvih pokusaja.Postaje mi zamorna ta vecita borba za iole ujednacen ten.Ali jos bih probala sa ovim...da vidim za tri meseca kakvi ce biti rezultati.Cekam...Pozdrav :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na komentaru i podeljenom iskustvu!
      Na slici se mozda i ne vidi tolika razlika, kada se izbliza slika, ali kada se udalji razlika se tacno vidi u kom delu su se povukle. Osobu koju sam predstavila, takodje se godinama bori sa istim flekama, isprobavala je dosta proizvoda za izbeljivanje, od nekih skupljih krema do prirodnih sastojaka i nista, ali zaista nista joj toliko nije fleke ublazilo kao sto je ova krema. Kupila je opet, i videcemo za dva meseca koliko su se jos povukle. Naravno, uslikacu sve kako bi imale pravu sliku. Ukoliko je probate, slobodno nam posaljite kako se vama cini i da li vam je pomogla. :)

      Избриши

Subscribe